_helena -> RE: obračanje otroka (10.12.2005 18:45:05)
|
Zdravo, sama sem imela zunanji obrat v 36. tednu in sicer je bla moja beba v medenični vstavi - z ritko navzdol in z nogicami v ekstenziji. ZO sem delala v Kranju, vendar te moram opozorit, da se doktrine glede obrata od porodnišnice do porodnišnice razlikujejo (kolikor vem greš v Ljubljani še isti dan domov, imajo nekoliko drugačno metodo, vendar so baje % manj uspešni), tko da lahko povem le mojo izkušnjo iz KR porodnišnice. Te hospitalizirajo in sicer v porodnišnico sem šla v torek, obrat so mi delal v petek zjutraj, domov sem šla v soboto. Od torka do četrtka do 24.00 so me filal z apavrini, z nečem za mehčanje maternice - obliž, ki ti ga prilepijo na trebuh in po potrebi z Lekadoli, saj je stranski efekt teh obližev kar precej močan glavobol, saj pri men je bil. Na dan obrata, pa dobiš taista zravila in pomirjevala še v žilo. Pomembno je, da si med samim posegom SPROŠČENA!!!!! Nato ti dva ginekologa preko trebušne stene primeta bebo in ti ga obrneta. Pri meni je sam obrat trajal 1 minuto in me ni prav nič bolel. Po posegu te priklučijo na CTG in spremljajo, če so ti slučajno sprožil popadke. Samo trajanje posega in pa s tem povezane bolečine pa so čist odvisno od tega kolk si sproščena, kolk imaš zmehčan trebuh .... . Sem pa pred posegom vprašala mojo G kolk te zdravila vplivajo na samga otroka pa mi je odgovorila, da v tolk, da se umiri, saj je to pomembno za sam poseg. Pa brez strahu, samo bodi SPROŠČENA!!!!
|
|
|
|