|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kriteriji za izbor imena
3.12.2005 20:22:26   
Jančika_
Temu ti praviš "mal heca"??? A še jaz tebe kam pošljem, takole malo za hec?

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 51
3.12.2005 21:26:13   
Anonimen
Men so zaenkrat všeč taka:

Da ni predolgo
da nima r-ja
da nima ga vsak tretji/tretja
da ni prevec starinsko
da ni kr neki

Vsec so mi pa:

(oz puncki bo tko ime, pa ce se ocka na glavo postavi user posted image , mam ze ene par let tko zamisljen) Ela, vsec mi je se Neža, neki casa mi je blo vsec se Neia :) (sam Neja je sestra izbrala ze pred parimi letiuser posted image )

za fantka pa Nejc (tko naj bi bilo ime meni, ce bi bla fantek) al pa Sven (ker je vsec se nekomu ;) ). Aja, pa vsec mi je se Anže (pa je spet izbrala sestra .. no ja, mogoce jo pa prehitimuser posted image ) in Žan (pa nekomu ni vsec :))

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 3.12.2005 21:29:35 >

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
3.12.2005 21:27:25   
Anonimen
Valjhun? Kajtimar? Zakaj ne kar KrstpriSavici? user posted image

Jancikaaaaaa, pa ne Kolja no .. to tko .. morilsko deluje. (vsaj meni). Soriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
3.12.2005 21:28:05   
frutka_
Meni je bilo ime Filip od nekdaj všeč,ker je nagajivo, potem sem nanj malo  pozabila in v času nosečnosti spet pomislila nanj. Je pa babica zelo navijala za Vasjo, ker bi to bil moj mož, če ne bi njegov pokojni dedek posegel vmes in predlagal Iztoka, tako da si je premislila. 
No, da se vrnem, druga babica je rekla naj bo Ivanuser posted image ...sicer pa je bil najin ožji izbor za fantka še: Matija, Bor in Gal pa Mančkin ali Mano(ker smo ga celi čas v trebuhu klicali "litl mančkin"user posted image )...Za deklico pa: Inja, Minka, Iza.

Finta je, da se najini imeni začneta s črko I in tako sva želela da imajo tudi najini otroci to črko na prvem mestu. No, za deklico še je bilo nekaj imen za fantka pa nič kaj všečnega.

To je bil menda edini kriterij, no, pa da nama je všeč obema in da ima pomen.
Ja, za fantka mi je zdaj všeč Lovro. Nekako se nam bolj všeč slovenska imena.
Glede pomanjševalnic pa samo to, da sem mislila da Filipa ni mogoče "pomanjšati". In zdaj ga kličejo Filča, Filipakos, Filipiakos, Filči-Pilči, Flipuser posted image ...in še kaj...ampak za mene je on moj mali mančkin.

Huanita zelo mi je všeč tudi ime vajine capinkeuser posted image user posted image user posted image

Pinje pa imam jaz fuuuull rada!!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 54
3.12.2005 21:31:43   
polona2
Poznala sem neko Hano, čeprav samo na videz, znala je nositi to ime in vse na njej mi je bilo zanimivo, zato sem se odločila, da bo tudi moji hčerki tako ime,
bodoči očka pa je potreboval kakšen teden za razmislek, sedaj pa se nama obema zdi, da mala ne bi mogla biti kaj drugega kot Hana.
V ožjem izboru so bila imena; Ronja, Lena , ta dva   sta mi tudi ljuba in sva ju dala na drugi tir, pa Nana (asociacija na "Nana- mala opica" je kriva, da ga nisva izbrala).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 55
3.12.2005 21:43:10   
Sofi
Najini kriteriji so bili:
- ime je moralo biti všeč obema,
- ni smelo biti "popularno ime", ker jih je preveč,
- nisva bila za tuje ime, pa vendar je
- moralo  biti internacionalno,
- imen s tremi ali štirimi črkami ni bilo na seznamu.

Je pa naneslo tako, da sem sanjala kako rodim sina, ime mu je bilo pa Filip. In ker je ime zadostilo vsem kriterijem, imamo Filipauser posted image .

LP

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
3.12.2005 22:15:08   
Arwen
Za fantka sem ime izbrala jaz, za punčko on, pomembne skupne točke pri izbiri pa so bile:
- kratko, ker imamo dolg priimek
- brez R-ja, ker imajo taka imena trdo izgovorjavo
- začeti se je moralo na T., tako da smo zdaj vsi trije T-jiuser posted image
- ne prepogosto.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 57
3.12.2005 22:20:03   
Grascakinja
  • moralo nama je biti všeč -itak, saj menda ne dajemo otrokom imen, ki nam niso, ali pač?
  • ni smelo biti kratko, pogosto in moderno, ampak klasično
  • pasat mora k priimku, ki ni pretirano dolg in vsebuje same mehke črke, zato je moralo biti ime močno
  • ob steklenici istoimenskega vina se nama je na različnih krajih in ob različnem času utrnila Karolina - to sva ugotovila šele kasneje, ko sva dajala predloge na kup...

Jančika, med "ruskimi" imeni je bilo meni zelo zanimivo Kostja. Nek mulc iz našega internata ga je znal tako dobro nosit, sploh si ne predstavljam, da bi mu bilo kako drugače ime...

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 58
4.12.2005 8:47:01   
mimica
-da ga nima ravno vsak drugi (no, zdaj se mi zdi da ga ima )
- da naju ne spominja na kakega anti človeka
- da je kratko
- da nima čudnega pomena ter da je lahko izgovorljivo
- da si ga babica zapmni brez da bi si ga mogla napisat na papir ( beri da je kolikor toliko slovensko )
No, na začetku so mi bila všeč nenavadna imena ( Noel, Noe ) pa je mojega skoraj kap in sva se pričkala okoli imen še preden sem bila noseča. Ko sem zanosla, sem si želela za fantka ROK ( po prijatelju iz otroških dni s katerim sva veliko ušpičla ), za punčko pa AURORA . No, odpadel je Rok zaradi moževega sodelavca in Aurora tudi, ker moj ni hotel imet tujega imena.  Za punčko sva imela več imen ( ker sem mislila, da bo pupa ) : Maša, Zoja ( krasno ime !!! sploh če prebereš knjigo ), Klara.
Za fantka : Vid, Maj, ... enkrat pa gledam oddajo o ruskem carju Nikolaju in rečem mojemu Nikolaj. Pa mi pravi, če sem nora. No, pa mu rečem : lahko ga boš klical Nik. In je sedaj Nik. In mu ime zelo paše.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 59
4.12.2005 11:15:39   
metka
Midva se pri "tavelki" nikakor nisva mogla uskladit ; meni so všeč kratka imena mojemu user posted image  pa daljša - no zdaj se pa zmeniuser posted image . še ko sva se peljala v porodnišnico ni bilo nič dorečeno, potem pa je dobila ime po babci ki je pri porodu pomagala.
Za "tamalo" pa je ime izbrala "tavelka". Sicer je ona cel čas govorila,da bo imela bratca,pa smo jo le nekako pripravili na sestrico. 
Všeč je vsem le mojemu tastu ne , ampak saj je vseeno...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
4.12.2005 11:29:20   
Joe
Zanimivo, koliko ljudi moti glas "R". Meni je všeč, ravno zaradi trdosti. Ruski pregovor pravi: Največ konjeniških pesmi pôje pehota. (Če si Jože, te v otroštvu kličejo Joži.) Ampak Arkadij ne sme biti, Rufus tudi ne.

Fisha, končno eden z enakim pomislekom glede imena Kolja! Jančika mi ni verjela!

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
4.12.2005 11:47:49   
mišek
Najin kriterij:
  • da je všeč obema,
  • da ga že nima kdo v sorodstvu, prijateljih v službi,
  • na koncu sta ostala dva pa sem primerjala numerološko med priimkom in imenom pa sva se odločila za ta pravega.

Sorodniki in znanci so se nad najinim izborom malo začudili, sedaj pa vsi priznajo, da si ne predstavljajo drugega imena za najinega sončka. Je pa res da bo rabil nekaj časa, da ga bo pravilno izgovoril.

Lp

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 62
4.12.2005 12:55:03   
Pupica
U vi2 sta bila pa zahtevna. Ja i2 sva se odločala SAMA, brez staršev, starih staršev(ja to je pomembnouser posted image ), tako da starinska imena so meni totalno glupa. Lepo se mi slišijo na sosedovem otroku, svojemu pa ne bi dala ime Joža, Francelj, Anton, Marija, Francka, ...
Všeč pa so mi lepa eksotična imena kot so Adrijan, Patrik, Rebeka, Sebastijan, ...Vendar so predolga. In ponavadi jih otroci radi krajšajo. In ne bi rada da bi Sebastijan(fulll lepo ime)postal Sebauser posted image
Tako da je bil pogoj, moderno kratko ime, z pomenom. In to je bila Tia!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
4.12.2005 17:47:55   
valči
Preden sem bila poročena,je umrl možev dedek in na dan pogreba je rekel,da če bo kdaj imej sina,bo Mihael.To ime je v družini že ohoho let-150,200? in imamo Mihaela petega.Če bi bila hčera,bi bila Nina takrat.

Ko sem drugič zanosila,sva se zmenila,da bom dala jaz fantku,mož punčki.In smo mislili,da bo fant Jure,pol si je ginekolog premislil in zagledal punčkouser posted image  in rodila se je Lara.Če bi bilo po moje,bi bila Špela.Tretji otrok(če bo kdajuser posted image ),bo pa imel ime zbrano izključno od mene,če je že za oba dal ime mož.

Vglavnem najini kritreiji so bili:
-slovensko ime
-kratko(Mihaela kličemo Miha)
-paše k primku
-ni takšno,da si moraš listke pisat en mesecuser posted image
-ne sme bit asociacija na osebo,ki ti ni preveč ljuba
-da jih ni preveč v bližni okolici,vrtcu,šoli

Nekako nam je uspelo,čeprav izbira imena ni tako enostavna,kot je na začetku videtuser posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
4.12.2005 19:45:01   
Anonimen
Da še jaz pristavim piskerček:

- sva želela, da je FILIP, pa nimamo v priimku črke A, pa sem jaz nardila paniko, da numerološko to ne gre user posted image
- nujno more biti dolgo, ker je priimek dolg (za razliko od drugih) vsaj 4 črke. Po možnosti s šumnikom, ker je tako močnejši, se mi zdi, da kratkim imenom nekaj manjka user posted image

- pa je GAŠPER

- za punčko bi dala PETRA, KATJUŠA ali ŠPELA

- bistvo je, da jih ni en kup okol

- se mi pa dopade Kajetan user posted image

- moj mož pa sanja o Leonardu user posted image

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
5.12.2005 17:02:19   
Anonimen
En Kostja je hodil na naso OS. Tak full suh pa s full rumeno - blond lasmi :)

No ja, meni je bil zoprn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
5.12.2005 18:27:35   
soncece24
midva še nimava otrok, pa se že kregava glede imen. sploh za fantka. moj je namreč tak kot ginim z dušo in telesom mariborčan in večina imen, ki je meni všeč, se njemu zdijo ljubljanska user posted image user posted image user posted image , tak da bo to še veselo user posted image user posted image user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
5.12.2005 20:29:47   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Zanima me, kakšni so (bili) vaši kriteriji za izbor otrokovega imena. Kje ste si postavile omejitve, kaj ste upoštevale? Razen všečnosti seveda?

Midva sva izbirala nekako takole.

user posted image Seveda je ime moralo biti všeč obema.
user posted image Ni smelo vsebovati črk, ki jih slovenska abeceda ne pozna.
user posted image Ni smelo biti predolgo, ker imamo dva priimka.
user posted image Približno se je moralo ujemati s priimkom (Lev nama je bil všeč, a del priimka je Zajc, tako da - user posted image )
user posted image Imeti je moralo dostojen pomen (Klavdija je recimo kul, a kaj, ko pomeni "pohabljena").
user posted image Moralo je biti dejansko ime, ki ga nosi tudi kak odrasel Slovenec.

Izcimil se je Vasja in ko zdaj gledam te točke, se čudim, da nama je sploh uspelo najti kakšno imeuser posted image . Če bo naslednjič tudi fant, že veva, kaj bo, za punco pa naju čaka ponovno razglabljanje po zgornjem seznamuuser posted image .

jANČIKA ČISTA PETICA

tako smo mi izbirali za oba (mi imamo namesto dveh priimkov dva imena- družinska - vse pune so v familiji Alicije(2.ime) in fantki Angeliuser posted image
GABRIEL- ANGEL S: in LEA- ALICIA S.

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 68
6.12.2005 17:26:57   
Wilson
Če bi imela dva fantka bi jima dala imeni:Angel-Manuel in Jose- Fontana.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 69
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.