JASNA D -> RE: Kriteriji za izbor imena (2.12.2005 21:37:17)
|
Jančika, to sem čakala. Pri poplavi vseh spakedrank in tujih imen, se mi je prav zdelo potrebno, da nekdo takole lepo zapiše kriterije. Mene včasih srce boli, ko tule berem kakašne take cvetke. Ali pa na primer v okolju v katerem živimo.... Najbolj pa zamerim slavistkama, ki ju poznam, pa sta svoje otroke poimenovali Sintija in Basti. Ja lepo te prosim, kakšno ime pa je to? Pa slavistka? Verjetno ravno ne ljubi našega jezika. Ker je najin zakon nacionalno mešan, je bil pri nas še dodaten kriterij sprejemljivost pri vseh narodih, katere kri imajo najini otroci. Tako sta se izcimila Marko in Ivana, čeprav Marko meni še danes ni všeč, je pa zato vsem ostalim sorodnikom. To pa tudi nekaj šteje. Za punčko je mož navijal za Natašo, pa meni ni bilo. Jaz sem želela Almo, pa so vsi dol popadali pri njih. Je pa res, da bi pupa z imenom Alma in priimkom na -ić, zaradi vseslovenske ksenofobije in nacionalne mržnje, lahko imela precej problemov. Že mene marsikdo vpraša od kod sem uletela, pa nosim tudi svoj dekliški priimek, ki je tipično slovenski. Bog pomagaj. Komaj čakam, da izvem, kako boste poimenovali štručko. Prijeten izbor, da bo pa lep in nekaj posebnega, pa mi je že sedaj jasno. Jasna
|
|
|
|