|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kriteriji za izbor imena
3.12.2005 8:00:43   
ZARA
Lev Zajc user posted image user posted image user posted image  

* da ime vsebuje črko R
* kratko
* nevsakdanje
* da ne zveni neslovensko
* hotla sem 2 imena (kadar se mi ne da več klicat jo Zara, zavpijem Hema user posted image )

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
3.12.2005 8:40:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
3.12.2005 9:06:28   
Anonimen
Da je obema všeč in da paše k priiimku. Malo sem tudi mislila na R, ker ima moj oče rahlo govorno napako in zato s sestro nimava v imenu črke R. Ampak potem sem to malo zavestno pozabila. Pa da ni preveč nenevadno. Sicer je moja mati itak zavijala z očmi, ampak kaj češ. Zdaj je Tibor, eden od obeh priimkov je pa Balek, tako da je mađaroš.user posted image
Aja, pa jaz sem bila bolj za Bora, mož pa je navijal za Tiborja. In bi bil Bor, če ne bi očka v zadnjem trenutku popustil in po vseh mojih mukah pri rojevanju rekel, pa naj bo Bor. Zato je Tibor, logično, a ne?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
3.12.2005 9:30:36   
muki1
Midva sva imela željo po kratkem slovenskem imenu. Pa da je obema všeč.
Zbirala sva tako, da sem jaz user posted image  user posted image  kupila knjigo imen in v knjižnjici sem si sposodila LEKSIKON IMEN. Ko sem ga začela listati, je  vame butnilo NEŽA in obema je bilo takoj všeč. Imela sva še Julijo, Mašo, Jureta, Matjažaa, Jako.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.12.2005 9:51:00   
Anonimen
Hm...to sem še jaz pozabla...midva sva gledala, da se nebo ime nazaj kje prečitalo : RITuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
3.12.2005 9:56:17   
paris
Sem cel roman napisala, pa mi je zbrisal, zdaj se mi pa ne da še enkrat!

Skratka pri nas bi bil Jure ali Tina. Kratko, slovensko, pristaja na dolg slovenski priimek in obema je bilo všeč!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.12.2005 9:57:50   
Petrolinka
Tudi midva sma gledala na to, da je obema všeč, da paše k priimku in da je slovensko.
Nisma se ozirala na to ali bo všeč najinim sorodnikom,... no potem pa sma gledala rokomet in videla Vid-a Kavtičnika kako raztura user posted image . Pa sma kar oba v istem trenutku rekla: "Kaj pa VID?" user posted image user posted image user posted image  

In pri tem je ostalo. Če pa bi imela punčko (upam da enkrat jo boma tudi imela) bo pa EVA ali EMA.

Aja pa še to: skoz sem govorila da ne mislim delati "popačenk" iz imena. Sedaj ga pa nikoli ne pokličem VID amapak VIDEK.user posted image

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.12.2005 10:20:19   
špelin@
1. Slovensko zveneče ime, ne kakšna "sodobna" spakedranka. Pri drugih mi je sicer čisto všeč, na svojem otroku pa tega nočem!
2. Brez šumnikov, ker sta že v priimku 2.
3. Da ima najmanj tri zloge.
4. Da se da iz imena izpeljati en kup ljubkovalnic user posted image
5. Da se ujema z imenom sestrice.
6. Da bo tudi v odrasli dobi dobro zvenelo.
Pa še kaj bi se našlo user posted image
Najvažneje je itak, da je obema všeč user posted image

Imamo Simono in Polono user posted image user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.12.2005 10:24:42   
MIN
midva sva se pa odločila da dava vsak enega,pa tako da paše skupaj .pri prvi hčerki sva tako naredila in pri drugi.pa mi sploh ni žal.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.12.2005 10:35:54   
sky
Najini kriteriji za izbor imena:
- da nima sopomena (všeč nama je bila Maša, meni tudi Živa, ampak stanujemo v Tihi ulici in se pišemo Praznik, tako da ...)
- da je slovensko
- da ni prekratko (se mi vsaj ne bo dalo pa naselju dret, naj se spravi domovuser posted image )
...in user posted image je enkrat pri kosilu predlagal Tinkara, pa jo imamo.

BK.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.12.2005 11:08:16   
Jessy
Midva sva izbirala samo na podlagi tega, da je všeč obema in po možnosti brez črke R, če bi slučajno otrok imel govorno napako. To je pa tudi vse na kar sva pogledala!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.12.2005 11:13:54   
Anonimen
Za prvega sina sem ime izbrala jaz - Jan. In sicer po eni sami preprosti logiki - ker so to zadnje tri črke imena njegovega očeta. Ko sem kasneje o tem razmišljala, sem ugotovila, da so mi kratka imena na splošno všeč, pa še pašejo k kratkim priimkom, kakor je moj dekliški (tudi tri črke). Na žalost se Jan piše po očetu, ampak pri ločitvi bomo tudi to spremenili - imel bo oba priimka, potem pa naj se kasneje sam odloči, katerega bo uporabljal. Pomanjševalnic je ogromno (Janči, Janček, Janzl,...), me pa ne motijo.
Za sina, ki ga sedaj pričakujem, pa nisem imela pravice glasovanja pri imenu. Robert, pa pika. Tako je bilo ime bratrancu od mojega dragega (žal pokojnemu, v vojni na Hrvaškem). Moj dragi se je že takrat odločil, da bo njegovemu prvemu sinu ime Robert in da enostavno ne bo imel otroka z žensko, ki se s tem ne bo strinjala. No, jaz sem na srečo se, ker mi je ime lepo, pa tudi k priimku paše. Imela sem pa kljub temu na rezervi še ime David.
Za punčko sem pa odločena, da bo (ko jo bom imela) Manca (po moji najboljši prijateljici - njej v spomin). Mogoče bo imela celo dve imeni (Manca-Kerensa), ker tale Kerensa je tako nenavadna, da je že kar smešna.
Nobenih posebnih kriterijev, drugače.

(odgovor članu sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
3.12.2005 11:28:14   
Gina

- da nama je obema všeč
- da slučajno ni kakšno od dolgočasnih, ničpomenskih, zelo pogostih imen -  (ker me asocirajo na malomeščanstvo, na željo skriti se v množici, tega pa ne maram, otrok mora vedeti, da je nekaj posebnega in naučiti se mora biti ponosen na to, ne pa biti zakompleksan - če se boji stopiti iz povprečja, če se sramuje svojega imena,  pa pomeni točno to, da smo ga zakompleksali) Še nekaj, nenavadnih imen ni več. Najbolj nenavadno je, če daš otroku ime Mateja, Barbara, Tomaž.....ta imena naše generacije so v Ljubljani skoraj izumrla. Otrokom je najbrž tako ime toliko zastarelo, kot je bilo nam Francka, Jožica, Tone....

- moj si je želel, da gre skupaj tudi s priimkom, jaz teh povezav sploh ne opazim.

Niti slučajno mi ni pomembno, katere "narodnosti" je ime. Jaz se težko opredelim za pripadnika nekega narode, ker je itak vse isto - ljudje smo prebivalci sveta. In kadar smo nacionalno opredeljeni, spodbujamo tekmovalnost in mržnjo med ljudmi. Nihče ni nič boljši, niti slabši, kar se narodnosti tiče, govorimo lahko samo o bolj prijaznih in manj prijaznih ljudeh, ne pa o narodih. Nimam tega v sebi, in čudaško mi je, kadar se nekdo razburja zaradi kakšnega tujega napisa, ali kaj vem kaj. Svet se globalizira in prav je tako. Veliko lažje bi se bilo sporazumevat, če se ne bi obešali na nacionalne simbole in dopustili, da se svet zlije v eno. No, tako bo pač preteklo še veliko vojn, preden se bo, ampak bo se itak. Zaradi bedastih prepričanj, da je nekdo slovenec ali srb ali američan....  (moj ne misli tako, on je zelo zaveden slovenec, pa še bolj zaveden mariborčanuser posted image user posted image )

NO, drugo je, če ti je točno tak tip imena všeč, slovenski, ampak ne če ti je zaradi poudarjanja narodnosti.

Še nekaj je z imeni....z leti se spreminjajo. Ko sem jaz dala Danu tako ime, ni bilo nobenega Dana nikjer. Danes so trije na šoli. Ko sem dala Lani ime Lana, jih tudi še ni bilo. Danes jih je polno. Najbrž bo z Doriani isto čez 10 let......

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.12.2005 12:36:02   
lin
1. da je blo všeč obema.
2. ni namam bilo pomombno če bo všeč DRUGIM!!!!!!!!!!!
3. da bo kratko
4. da bo pasalo k priimku.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.12.2005 12:48:42   
Lunca1
Poleg tega kar si napisala še to, da mora bit tako, da na osnovi tega otroka ne bodo zafrkavali: npr. Lena ali znan primer Živa, ki se piše Groza. Se pravi imena, ki bi otroka lahko ožigosala. Sicer sem na koncu dala moji tako ime, zaradi katerega bi jo lahko na Muser posted image adžarskem močno zafrkavali, ampak sem to zvedla šele naknadno.user posted image  pač ne bomo hodili na Madžarsko, ali pa jo bomo tam drugače klicali.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.12.2005 12:51:42   
Anonimen
user posted image  Da ni prepogosto in da ni na vsakem koraku otrok s tem imenom user posted image
user posted image  Da je obema všeč
user posted image Da je internacionalno user posted image user posted image user posted image
user posted image  Da ima lep pomen

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
3.12.2005 13:11:57   
malika
Mi smo gledali, da je kratko, ker je dolg priimek, pa absolutno da ni prepogosto. Ker ima priimek kar nekaj K jev, spet ni smelo zgledat kot kokodakanje(npr. ime Niko, se je mojemu ful dopadlo, skupak s priimkom pa bi nastal en velik kokoko....) No za Vita ni bil problem pri izbiri, naš ubogi Tomi, pa je dobil ime šele tretji dan user posted image

Za punčko sem imela že od nekdaj izbrano Ema(po moji pokojni babici), ampak med vso to poplavo Em..., tudi Pija mi je všečuser posted image

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 42
3.12.2005 13:23:20   
Anonimen
za punčko: Luna, Lea, Taja, Neja, Naja, Pija, Pina,

za fantka:  Nik, Žan, Lin, Gaj, Gal, Maj, Jan

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
3.12.2005 18:20:12   
bskrle
Da je slovensko, ne ravno pogosto med otroki. Sva izbrala Lucijo in potem sta 2 znanki , ki sta rodili za mano, dali deklici ime Lucijauser posted image  Ko smo dali ta mali ime Marija, me je vprašala na občini ali sem Marija morda jazuser posted image . No, pa poznam vsaj 3 enoletnice s tem imenom. A nobene v neposredni bližini.
Moderna imena mi niso všeč, so mi pa všeč ruska imena.
Arkadij in Vasja sa ruski imeni, Jančika, kajne?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
3.12.2005 18:27:12   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Arkadij in Vasja sa ruski imeni, Jančika, kajne?

Ja! Ruska imena so mi precej všeč, možu tudi. Če ne bi imela za naslednjega sina že izbranega imena (Kajetan), bi verjetno spet izbirala med njimi. Recimo Volodja nama je kul. Meni tudi Kolja, zelo, a so šli možu kar lasje pokonci, kolikor jih še ima, hehe.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.12.2005 18:33:33   
MarijaPo
Midva sva se zelo tezko odlocila.
Vedela sva, da ne sme imeti sumnikov, ker sva oba programerja in veva kok stale je s tem, da mora biti obicajno ime (imena tipa Timijan Odrej so nama cist mimo), da mora biti slovensko.

In sva izbrala Evo.

Ce bi bil fantek, bi bil verjetno Mirko - po zalostnem spletu nakljucij - enkrat pred leti sva zbirala ime - kar tako za zabavo, se preden sva se odlocila imeti otroke in sva ugotovila, da je Mirko ful najbolj smesno ime za otroka in se ga je pol ful prijelo - najinega potencialnega ploda, tko da bi bil res kr Mirko.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 46
3.12.2005 19:17:43   
African queen
1.da je international
2.da je ime iz Biblije(ker imava oba z možem tudi biblijsko ime)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
3.12.2005 19:33:06   
dory
No jes sem hotla absolutno kratko ime...zbirala sem pa med taj, maj in tin...pa se pasat je moglo k priimku seveda...na koncu pa sem si rekla, nc rojen bo maja nej bo maj...valda so me pol vsi zezal,ce bom spremenila ime, glede na to,da je prehitel :)user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 48
3.12.2005 19:48:24   
deily

Midva sva se odločila, da za deklico izberem jaz, za fanteka pa fant.
Toda obema je moralo biti ime lepo. Jaz sem imela željo   za  Natejo, fant pa za Anej. In prišla je deklica, ki ima edina v Slo. tako ime user posted image

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 49
3.12.2005 20:14:50   
Joe
Fak of, Jančika: če te moti moje tême, poglej malo naokoli za čim ustreznim!

Fak of, racunalnicarji: se z ASCII znaki so sami problemi, zato pisite v 1 in 0 in pustite jezik na miru.

Pa brez zamere!!

< Sporočilo je popravil Joe -- 3.12.2005 20:18:10 >

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.