|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prenos lastnosti od partnera
1.12.2005 18:21:48   
Primoza

Jaz sem tipičen kolerik. Parterica pa tudi.

FLEGMATIK

Čustvene lastnosti :

Dobre lastnosti:
Umirjen in zanesljiv. Dober po srcu in ni se težko strinjati z njim. Dobro razpoložen tudi ko nima kaj veliko za povedati. Zelo ljubezniv. Svoje odnose gradi na miru.

Slabe lastnosti :
Premalo zaupanja v sebe. Pesimističen in zelo strašljiv. Dosti zaskrbljen. Zelo poredko se glasno smeji. Pasiven in indiferenten. Zelo je nagnjen kompromisom, in tudi samoopravičevanju.

Odnosi do drugih :

Dobre lastnosti :
Pravo zadovoljstvo je biti z njim v družbi. Ima veliko prijateljev. Iznajdljiv in duhovit, ima smisel za humor. Umirjen in nežen vpliv na druge. Velik diplomat, in tudi kot melanholik, gradi odnose na miru. Zanesljiv prijatelj. Daje nasvete samo kadar je povprašan po njih.

Slabe lastnosti :
Sam sebe ovira pri vključevanju v novo družbo. Škrt in sebičen. Opazuje ljudi z ravnodušnostjo. Ni entuzijast. Trmast. Nezainteresiran za druge. Zbada ljudi ki so ga spravili v slabo voljo. Ni preveč prisrčen, ima občutek superiornosti.

Delo in druge aktivnosti :

Dobre lastnosti :
Delo mu gre dobro tudi če dela pod pritiskom. Konzervativen. Urejen in sposoben, vedno prej načrtuje preden začne delati. Uravnovešeno deluje tudi na druge. Zanesljiv delavec.

Slabe lastnosti :
Preveč miren, nevključen opazovalec življenja. Počasen in len. Ni primeren da bi bil vodja ali delodajalec. Pomanjkanje motivacije, neodločnosti. Samozaščita sebe do aktivnosti. Onepogumlja kreativne ljudi. Nasprotuje bilo kaki spremembi.

Največje potrebe :

Dobre lastnosti :
Da se osvobodi pasivnosti, in da se vključi v aktivno življenje. Da se nauči kako sebe dati drugima.

Slabe lastnosti :
Da pa prepozna strašljivost in zaskrbljenost kot problem, in se to nauči reševati.

KOLERIK

Čustvene lastnosti :

Dobre lastnosti :
Odločen pri prinašanju odločitev. Močne volje. Optimist. Sam zadostuje sebi. Pogumen in neustrašen.

Slabe lastnosti :
Težava je jeza, katera se lahko spremeni v nasilje. Neobčutljiv je na potrebe drugih. Nečustven in hladen. Skoraj da ne ceni estetike. Neprijazen in rad žali ljudi. Nekateri ljudje se mu gnusijo.

Odnosi do drugih :

Dobre lastnosti :
Ne pričakuje da bi kdo drug delal tisto kar on dela. Težko mu je odvzeti pogum. Močan vodja. Dobro zna oceniti ljudi. Dobro motivira ljudi, jih spodbuja. Zelo poredko s ustraši ponujenih prilik.

Slabe lastnosti :
Pomakanje sožalja. Prinaša odločitve za druge. Lahko je grob in krut. Poskuša nadvladati v skupini. Aroganten in ukazovalen . Uporablja ljudi v osebno korist. Ne oprošča in je zelo maščevalen. Nagnjen je k predsodkom in fanatizmu.

Dobre lastnosti :
Dober organizator, in je v tem res strokovnjak. Hiter in zanesljiv v nujnih primerih. Bister, hitro razmišlja. Zelo je praktičen, in spodbuja druge k delu. Uspešen v opoziciji. Postavi si cilje in te tudi izvrši. Orientira se glede na program.

Slabe lastnosti :
Preveč je samozaupljiv. Prebrisan. Neanalitičen, podrobnosti ga utrujajo. Trmast in nepopustljiv. Druge prisili da se strinjajo z njegovim načrtom dela. Dolgočasen in težko se mu zadovolji. Čas ima samo za sebe in svoje načrte. O svoji zamisli se ne pogovarja z drugimi.

Največje potrebe :

Dobre lastnosti :
Da bi postal občutljiv na potrebe drugih. Da bi priznal svoje napake. Oproščati drugim njihove napake in da bi bil toleranten do njih.

Slabe lastnosti :
Da bi se več pogovarjal z drugimi o svojih načrtih, in da ne bi sam prinašal vseh odločitev. Da bi razvil notranji mir.

MELANHOLIK
Čustvene lastnost :

Dobre lastnosti :
Rad ima glasbo in umetnost. Bogate občutke za naravo. Čustveno dovzeten do drugih, veliko razumevanja do drugih. Globok mislec. Izredno ceni estetiko.

Slabe lasnosti:
Čuden in zamorjen. Velik pesimist, vedno gleda samo najslabše. Zelo si želi pozornosti- mučenik. Depresiven. Ponosen. Hipohonder.

Odnosi do drugih :

Dobre lasnosti :
Zanesljiv prijatelj. Zelo požrtvovalen. Zelo pozoren pri izbiri prijateljev. Hrani zelo globoke občutke do prijateljev, in te ne pozablja, tako zlahka. Nadgrajuje družinsko tradicijo. Ko se z njim pogovarjas te vedno poslusa, oodgovarja.

Slabe lastnosti :
Zelo je kritičen do nepopolnosti drugih. Tezi k popolnosti, in vse primerja s seboj. Veliko se ukvarja s tistim kar drugi mislijo, zelo pa je tudi dvomljiv do drugih. Lahko se tudi zgodi da začne sovražiti, ko je ze dalj časa z nekom v sporu. Dostikrat je prizadet s strani drugih. Nevoščljiv, trmast in maščevalen. Ne mara tistih k se ne strinjajo z njim.

Služba in druge aktivnosti :

Dobre lastnosti :
Močna težnja k perfekcionizmu, zelo ima rad delo pri katerem rabi biti zelo natančen. Tudi zelo samo-discipliniran. Konča tisto kar začne. Idealen je za kreativno in intelektualno delo. Pogosto zelo nadarjen in nagnjen k genijalnosti. Pozna osebe zmožnosti.

Slabe lastnosti :
Neodločen. Bolj je teoretičar in je nepraktičen. Zelo zlahka se utrudi. Vedno odlaša da bi začel novo stvar. Preveč analizira in to mu vzame pogum.

Največje potrebe :

Dobre lastnosti :
Prevladati kritični duh. Mora biti okupiran z pomaganjem drugim. Razviti duh zahvalnosti. Da se osvobodi od ukvarjanja s samim seboj.

Slabe lastnosti:
Primanjkuje mu uravnoteženega življenja, premalo počitka, telovadbe, hrane. Da bi se konstantno ukvarjal z učenjem, hobijem…

SANGVINIK

Čustvene značilnosti :

Dobre lastnosti :
Prijazen in živahen. Ima moč privlačnosti. Zelo zgovoren, nikoli mu ne zmanjka besed. Brezskrben, nikoli ne misli na prihodnost, preteklost. Izreden je pri govorjenju zgodb in dogodkov. Živi v sedanjosti. Ljudje se od njega nalezejo zgovornosti. Izredna sposobnost uživanja življenja.

Slabe lastnosti :
Z lahkoto se razjoka. Čustveno nestabilen. Spontano se razjezi. Lažno se predstavlja, in primanjkuje mu samokontrole. Odloča na podlagi čustev. Zelo naiven in otročji.

Odnosi do drugih :

Dobre lastnosti :
Ni mu teško dobiti prijatelje, odziva se ljudem. Vesel in kompromist. Vedno prijateljsko razpoložen in se smeji. Prvi prosi za odpuščanje. Mehak in nežen. Vedno iskreno pogovarja. Svoje občutke deli z drugimi.

Slabe lastnosti :
Nepazljiv. Išče zaupanje in odobravanje. Uživa v prijateljstvu dokler traja, potem pa jih pozabi. Išče izgovore, za neodgovornost in neurejenost. Preveč pogosto govori o sebi. Pozablja obljube in obveznosti.

Dobre lastnosti :
Vedno ustvarja dobre prve vtise. Ne dolgočasi se, ker živi v sedanjosti. Pripravljen je pomagati bolnim. Ni se mu težko vključiti v nove projekte. Izdihuje entuzijazem.

Slabe lastnosti :
Neorganiziran, netočen, vedno zamuja, nediscipliniran. Zgublja čas z govorjenjem, ko je treba delati. Veliko nedokončanih projektov. Pogosto nezbran. Pomanjkanje ciljev.
Največje potrebe :

Dobre lastnosti :
Da bi bil vreden zaupanja in bolj siguren v sebe. Da bi razvil večjo samodisciplino v življenju.

Slabe lastnosti : Da razmisli preden spregovori.

To je osnova - dejstvo je, da obstajajo tudi variacije na temo imamo tudi mešanico teh med sabo. Daleč najslabše pa je, če nekomu prevladujeta dve varianti: elementi sangvinika in kolerika skupaj ter elementi melanholika in flegmatika......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.12.2005 18:33:38   
Gina
Ne vem od kod si to vzel, ampak tole NITI SLUČAJNO NE DRŽI! Noben kolerik ni zamerljiv, niti ne vztraja do nezavesti. To delajo flegmatiki. Lahko bi še naštevala tako dolgo, kot je pisanje zgoraj, ampak.... Eh, brez veze. Verjemi komur hočeš, ampak tole zgoraj ne drži. Se preveč ukvarjam s temi rečmi že vse življenje, pa ne grem zdajle prepisovat dobesedno, kar imam zapisano, ker je enako, kot sem ti napisala, samo še kaj zraven.
Kar si ti napisal, primož, so zastarele formule, kar se je včasih v ljudskem jeziku narobe prenašalo - kot pravljice, ki so se spreminjnale z ustnim izročilom. V resnici stvari niso take, novejša spoznanja, ki izhajajo iz prakse, stvari bolj natančno opredeljujejo in se ne skladajo z zgoraj napisanim.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.12.2005 18:36:49   
Gina
Pa še nekaj, nič ni slabo, se pravi noben karakter. Vsak ima svoje + in -. Samo ti si tisti, ki nekoga razumeš, drug se ti pa ne sklada s predstavo o prijetnem življenju, ali pač s tistim, ki je to pisal. V resnici pa gre pri vsem, kar ti gre na živce za to, da tistega dela sebe ne sprejmeš. Npr. meni gre na živce samosmisljenje, mi gre vse v tem smislu na živce in se mi gabi. Ampak v resnici imam jaz problem s sabo, ker tega v sebi ne sprejmem, ne priznam sama sebi, da je tudi to v meni in da je čisto ok, če je tudi to v meni. Najraje bi to zradirala, zato se skoraj nikoli tako ne vedem. Pri tebi je pa nekaj drugega, pri tem, ki je to pisal, je pa nekaj sangvinično koleričnega, kar pri sebi ne sprejme.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.12.2005 18:45:41   
karmy
kak flegmatik sem ej... drgač sem pa čista popolna rakica... --> neizmerna trma, takojšna užaljenost,...

jzt znorim ko kdo začne men hodit po živcih...veste k se zmeri vsepovsod najde nekdo, ki ti pametuje...to največkrat vidiš pr sosedih, prijateljih in najpogosteje v službi... isti rang k ti, isto zasluži, in ti teži po cele dneve... sovražim zatežene ljudi... se jih rajš izogibam ker bi drugače fizično obračunala z njimi user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.12.2005 18:56:57   
Primoza
http://sl.wikipedia.org/wiki/Kolerik 

http://sl.wikipedia.org/wiki/Sangvinik 

http://sl.wikipedia.org/wiki/Flegmatik 

Res so definicje tam nekoliko skregane z ostalimi ki sem jih izbrskal.

1. STRUKTURA OSEBNOSTI
A. OSEBNOSTNE LASTNOSTI:
Splošne : inteligentnost, poštenost,… specifiène: barva oèi, las, dinamiènost vedenja,… Nekatere lastnosti so tako splošne, da karakterizirajo osebo: intra- / ekstravertiranost, moškost / ženskost,…
Delitev osebnostnih lastnosti na:
1. Temperament: se kaže v naèinu reagiranja - zlasti èustvenega:
a. kolerik: moèna, intenzivna èustva, hitro se razburi;
b. sangvinik: intenzivna, spreminjajoèa se èustva = èustveno dinamièna osebnost;
c. flegmatik: poèasna in ne preveè intenzivna èustva;
d. melanholik: globoka, otožna èustva;

Glede na to, da si poznavalka lahko dodaš v prosto enciklopedijo definicijo melanholika, ki očitno manjka v bazi in malo popravi ostale, da bodo detajli lažje prepoznavni za nas nepoznavalce.

Razvrščanje tipov osebnosti po telesnih sokovih:

KOLERIK (prevlada žolč): hitro vzburljiv, navadno odreagira agresivno, ima močna a hitro minljiva čustva, je usmerjen navzven k drugim ljudem a čustveno labilen
SANGVINIK (sangus – kri): družaben, prijazen, površna čustva, je čustveno stabilen in usmerjen navzven – ekstravertiran
FLEGMATIK (gr. flegmo – sluz): ne vznemiri se pretirano, odreagira redko, je introvertiran, čustveno labilen
MELANHOLIK: čustveno labilen, čustvo zaskrbljenosti in žalosti, je usmerjen navznoter v lastno nevtralnost, ni pretirano prilagodljiv
Ta teorija se zelo dobro povezuje z Jungovo teorijo:

INTROVERTIRANI LJUDJE se zapirajo v lastno notranjost, se gibljejo k razmišljanju, so občutljivi na kritiko, zadržani, zaprti vase, svoje emocije pa prikrivajo
EKSTRAVERTIRANI LJUDJE so družabni in živahni ter avanturistični, čustva so pri njih površna. Niso pretirano občutljivi na kritiko, so realistični ter socialno prilagodjivi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.12.2005 19:07:20   
baguSka
Ups user posted image No, po tej teoriji sem pa križanka med flegmatikom in singvinikom.user posted image Mah sej je vseen. Pomoje ma itak vsak človk neki enga in neki trucga in ni noben tipičen flegmatik, al pa le kolerik... Vsi smo eni zmešanci!!user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.12.2005 5:00:01   
Anonimen
Ja, midva sva se že par stvari navzela drug od drugega v dveh letih. Jaz sem začela bolj zdravo živet (nehala kadit, nehala živet samo od sendvičev...), pa malo sem se umirila, nisem več tako živčna kot včasih in lepše se znam pogovarjat, on se je pa naučil malo postavit se zase, pa ne tako zelo tiščat stvari v sebi, ampak tudi že pove, če ga kaj muči... V glavnem, pobirava dobre lastnosti drug od drugega.user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
2.12.2005 18:37:53   
Skorpija
Jaz sem začela na stranišču brat, on je pa začel jest za mizo...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.12.2005 1:38:51   
polona2
Postala sem dolgočasna, pa ne vem, če je on kriv, lahko, da sem bila prej tudi, pa sem se tega šele sedaj začela zavedatiuser posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.12.2005 8:51:19   
Joe
Jaz sem, kar sem, in bom, kar bom. Tavtološki izjavi, zatorej vedno resnični.

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.12.2005 8:54:33   
Primoza
Ja to je res, ta izjava odpove le v primeru če ti nisi ti.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.12.2005 22:08:51   
frutka_
Dobila sem nekaj njegove pameti on pa nekaj moje lepote...hahahaha!!!user posted image user posted image user posted image  Skupaj sva idealna na celi črti.
Sva pa oba ekstrovertna, mali prav tako. On je atletski tip, jaz bolj asketski, iz malega še ne vem kaj bo zraslo morda "asketlep" jaz upam da atlet. No, piknik ziher ne bo.
Osebnostne lastnosti pa se pokažejo v razl. situacijah druge. Npr. kolerik pride na dan kadar se je treba skregat na banki za šalterom. Sem še nabolj podobna sangviniku, le tista plitka čustva me motijo,ker ljubim globoko in pristno!
Melanholik je bil v meni ko sem bila v gimnaziji. Mladi Werther je bil totalno status in idol, prav tako neko čudno destruktivno vedenje, da bi si škodila in se čimbolj zlila z okoljem...
V glavnem vsega po malem jaz od njega in on od mene.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.12.2005 22:14:45   
frutka_
Uuuu...šele zdaj sem prebrala razpredelnico, ki jo je primoza dal gor. Neeee...upam, da nisem sangvinik. Sem prehitro napisala. Ma, morda bi kot zunanji opazovalec bolje povedal kdo ki me pozna, ker sem sebe najtežje oceniš.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.12.2005 12:45:28   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: Skorpija

Jaz sem začela na stranišču brat, on je pa začel jest za mizo...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je definitvno najbolj izvirna izjava!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem dala še mojmu za prebratuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?