Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 7:21:56
|
|
|
|
muki1
|
Na olju prepražim česen, gor ruknem morske sadeže, malo popečem. Skuham riž. Ko je kuhan gor siplješ morske sadeže in zaliješ z malo vinčka in malo sladke smetane( odvisno od količine riža. Počasi dodajaj, pa premešaj, boš že ugotovila, kdaj se moraš ustaviti ). Potrosiš z naribanim sirom in peteršiljem.
< Sporočilo je popravil muki1 -- 1.12.2005 7:25:38 >
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 7:34:53
|
|
|
|
SIMONA -21
|
Muki1 hvala, bom probala kr danes to narest, ti javim, kako mi je ratal. lp. Simona
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 9:18:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Je več postopkov in načinov priprave rižote z morskimi sadeži. Odtajane dobro oprane morske sadeže posušiš z krpo.Na žlici olivnega olja,popražiš strt strok česna,ampak samo toko časa da ti zadiši po česnu,ne sme porjaveti.Nato streseš morske sadeže na to olje in jih,ob mešanju popražiš,dodaš po želji eno jušno kocko pa popopraš. Zaliješ z malo belega vina(zato da prekrije okus po morju,če pa vam je všeč okus po morju pa vina ne uporabiš)dodaš toliko vode da prekriješ riž.Potreseš z na fino nasekljenim petršiljem in dušiš vse dokler se ne skuha riž.Eni dodajo še pomi,če jim je všeč rižota na rdeče. Preden serviraš pa posipaš nariban parmezan in pomešaš,ter serviraš,.
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 9:35:45
|
|
|
|
SIMONA -21
|
Neva, veš kaj ne štekam, ali daš riž direktno na pražene sadeže ali ga skuhaš posebej? In kaj je to "pomi"?
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 9:49:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Streseš riž direkt v morske sadeže,ki si jih prej popražla. A so umes tudi lignji?Če so je pa potrebno prej lignje 15 minut pokuhat,ker so zelo žilavi,Vodo od kuhanih lignjev pa uporabiš za zalivanje rižote.
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 9:50:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Riž se kuha vedno z morskimi sadeži ali pa naprimer z škampi,nikoli posebi,ker mora prevzet okus po teh dobrotah
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 10:03:38
|
|
|
|
SIMONA -21
|
Ja vmes so tudi lignji, imam namreč mešane morske sadeže od firme Brumec. Če veš za katere boljše mi sporoči, da za drugič nabavim boljše. Sedaj jih bom dala odtalit in nato veselo na delo. Ali veljajo tudi malo postani, ker hčera in mož prideta domov kasneje, za tamalga pa mora biti kosilo okrog 12 ure. Bom dala v mikrovalovko, bo v redu?
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 10:07:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne postane pa ne!Izgubijo ves svoj okus,riž postane pocast. Nimam pojma,katre firme morski sadeži so boljši Mi takoredkokdaj naredimo samoob velikih praznikih,pa še takrat gre mož stikat za svežimi.
|
|
|
|
RE: recept z morskimi sadeži??? 1.12.2005 10:32:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj tudi jaz ne znam vsega,posebno z ribami,ker nismo navdušenci morske hrane.Če pa kaj rabim pa se obrnem na mojega svaka,ker je pravi strokovnjak Najraje jem take zadeve,kar v restavraciji,ker pač drugi pripravijo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?