|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč staršev-zdaj mi je pa že nerodno
27.11.2005 20:13:14   
Anonimen
Danes anonimna zaradi dosti znanih oseb tu gori.

Stvar je takšna, da nam (živiva skupaj s fantom in imava majno punčko) moja starša zelo pomagata. Pustila sta nama 3-sobno stanovanje,nonstop nam nekaj kupujeta,...se pogovarjamo in pogovor nanese na to kako misliva stanovanje poštimat in onadva takoj vprašata koliko denarja nama še manjka...
Primeri:
- vprašala sva ju kje, tu okol, bi lahko kupili kalorifer, pa sta ga čez eno uro že prinesla (o denarju nista želela niti slišat)
- hčerkici nonstop nekaj nosita: plenice,majčke,hlače...... (dobro,to še razumem,,saj je njuna vnukinja in še prva)
- v tem tednu sta nama dva radiatorja šla k user posted image (sta spustila vodo in smo imeli poplave po sobah), je prišel ati,pogledal kaj je na stvari in kupil enega novega (za kuhinjo, v drugi sobi,ki čaka najino punčko,da se prestavi tja,ga tako ne potrebujemo zdaj). Sva vprašala koliko je stal, pa ni hotel nič slišat. Sva rekla,da vsaj polovico bi dala,pa tudi nič ni hotel. Od mame sem zvedela,da je stal 50000 sit.
- ko sem kupila novi avto,mi  ga je ati peljal na servis, pa kupil še alu platišča z novimi gumami (nič ni hotel vzeti)
in še dosti je tega

Saj bi bilo vse vredu,če bi tudi onadva imela denarja na pretek,tako pa sta letos hišo dvignila,asfalt do hiše potegnila,okna noter dala,...... Brat si stanovanje rihta in tudi njemu prispevata (po 2x na teden gre ati k njemu- iz štajerske na primorsko,pa vozi stvari).
Sem zadnjič bratu pojamrala,da mi je že full nerodno,ker nam toliko kupujeta,pa mi je rekel,da naj samo vzamem,ker očitno imata denar in bi nam rada pomagala. Meni pa ni tako vseeno in se ne morem s tem sprijaznit.

ah,morala sem se malo izpovedat.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč staršev-zdaj mi je pa že nerodno
27.11.2005 20:32:42   
Anonimen
potem jima že paše,da vam pomagata. Lepo.Ti pa lahko rečeš hvala.

Mogoče sta pa dobila na lotu pa vam nista povedala user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2005 20:34:03   
Anonimen
Aja, pa v zahvalo ju lahko povabš na kakšno kosilo, koncert....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2005 20:36:22   
Anonimen
Saj jima rečem HVALA. Sva ju že tudi povabila na kosilo,pa smo se skregali glede plačila in sta spet onadva plačala. NIkamor ne pridemo tako.
Sem razmišljala,če bi jima dala za božično darilo kak vikend paket v termah ali pa kak izlet.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2005 20:44:08   
polona2
Jaz v tem ne vidim nobenega problema. Nastal bi npr., če bi se ob tem obdarovanju tvoj partner slabo počutil, ali pa, če bi ti kdo od tvojih staršev ob kakšni neprijazni priložnosti zabrusil kaj v zvezi s tem obdarovanjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2005 21:37:43   
frutka_
Jaz bi se jima zahvalila s kakšnim vikend paketom v kakšnih toplicah, z organiziranjem zabave za RD, s povabilom na večerjo k vam domov (tako ne bi mogla plačati)...v glavnme zelo lepo od njiju če lahko tako velikopotezno pomagata.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2005 21:57:11   
Anonimen
Bodi hvaležna. Kaj bi eni od nas dali vsaj za kakšno posojilo kdaj pa kdaj. Bi pa jima jaz definitivno plačala en fajn oddih. Zdaj imajo Terme Čatež ful akcijo, ti lahko več povem. Piši privat, če te zanima. Pa ne boj se, tako ali tako vem, kdo si.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2005 22:51:03   
Marogica
Mislim, da to ni nič slabega, dokler vama to ustreza, saj takšnih staršev je malo in si jima lahko hvalžna. Pri nama je bilo podobno-ne sicer v takšnem obsegu, pa vendar. Pa so naju zaćele določene stvari motiti, ker je bilo podobno kot si opisala. Sva v normalnem pogovoru pri kosilu omenila, da nekaj potrebujeva, pa je mama že naslednji dan klicala, da je tam pa tam rezervirala in plačala, pa da si naj odpeljeva. Isto je bilo pri otroku. Moj mož je pač rekel, da si želi, da določene stvari sam kupi otroku.
Imamo zelo dobre odnose z mojimi starši, zato smo jim tudi povedali, kako na to gledamo in da smo jim hvaležni, vendar bi rada tudi sama kaj kupila in naj nam pustijo ta občutek "samostojnosti". Smo se lepo dogovorili in sedaj moja dva vedno prej vprašata, nato se pa dogovorimo, kdo bo kupil. Seveda govorim tukaj o velikih stvareh in ne kakšnih malenkostih, ki jih otroka še vedno dobita, pa tudi midva.
Vem, da kakor tvoji, tudi moji ne mislijo nič slabega. Vendar sva pač midva takšna, da nama je občutek samostojnosti zelo pomemben.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
27.11.2005 23:30:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2005 6:53:48   
PIKA
Če se zaradi tega ne počutiš preveč utesnjena in odvisna, onadva pa to radodarnost ne potem izkoriščata, zato da se lahko vtikata v vajino življenje, je vse lepo in prav. S kakšnim prisilnim vikend paketom v toplicah pa se res lahko oddolžita. Pa ko bosta stara in nemočna, ne pozabita na njiju!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2005 7:37:25   
čebelica maja
Sej te čist razumem, da ti je mal nelagodno, ampak bodi vesela, da imaš tako krasne starše in da ti sploh lahko pomagata. Sej tvoji starši so veseli, da ti lahko pomagajo in prav je tako, če lahko. Zato pa jim boste vi to vrnili z uslugami, ko bosta starejša in jim bo treba pomagati - peljati k zdravniku, skidati okrog hiše, pokositi travo, v trgovino, po zdravila.....Verjemi z leti bosta gotovo potrebovala pomoč in takrat boste imeli priložnost, da jima na drugačen način vrnete. No, to je moje razmišljanje. Bodite veseli!!!!
Da ti jaz ne povem, kakšen je moj oče.user posted image Svojim otrokom ne bi nič dal (smo trije). Mami mora s svojim penzionom ga vzdrževati on pa same kozlarije kupuje po netu (ravnokar je kupil ena jajca od digitalca za 60 jurjev in mu je takoj padel na tla in se je šipa razbila...) Pa kupi si računalnik, ki mu ga brat zrihta 100 jurjev ceneje, ker je brez računa zdaj pa govori, da ga je brat nategnil in mu še vedno ni plačal računalnika in take fore....še svojim otrokom bi vzel in mi je žal da sploh obstajajo taki fotri k niso vredni....pa ne bi zdej o tem, ker sem samo jezna.
Vglavnem, sprejmi kar ti je dano in ne pozabi vrniti na drug način!

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2005 7:49:43   
ur+sa
o to je pa zelo lepo od njiju. vem da te moti, sam vzemi kar tu data.
ideja k pa si jo dala za terme, ali kako potovanje, to jima bo veliko pomenilo, gotovouser posted image

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2005 8:36:44   
tanikaa
ideja z vikend paketom je super. lahko tudi poskrbita za njun dopust poleti na morju. pa tudi pomoč pri določenih "fizičnih" delih bo verjetno dobrodošla in vama bo dala občutek, da vsaj nekaj vrneta.

drugače pa sprejmita kar vama dajeta. očitno dajeta od srca.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
28.11.2005 9:44:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2005 9:54:51   
Anonimen
pri nas je isto...vzamem se zahvalim, res je pa tudi meni že malo zoprno na čase. zato ju povabim na kosilo - pa ne vem ampak k meni domov, pa sem pa tja mami kako rožico nesem pa tako. moj oče vedno pravi, ne vem komu bom pomagal če svojim otrokom ne bom. jaz samo upam da bom sama imela tudi toliko pod palcem, da bom lahko pomagala njima, ko bosta stara in pa seveda predvsem svojim otrokom!

Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2005 13:01:18   
ZARA
Meni se ne zdi to nič takega..postavi se v njuno kožo...verjetno boš tud ti svojemu otroku pomagala, kjer boš le mogla, ne?? Brez slabe vesti, no...

lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2005 13:05:00   
Anonimen
Kako lepo. Ja, kar podari jima kakšen vikend paket v toplicah.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2005 14:06:04   
piščanc
ne se bat, imaš pač dobra starša. vsaka materialna stvar, ki jima boš dala v zameno ne bo odtehtala veliko, ker najbrž si vidva trenutno ne moreta veliko privoščiti, če vama starša pomagata (pa ne mislim v slabem smislu)

trenutno sta starša zmožna pomagati in to tudi delata, bo pa prišel čas (mogoče ne kmalu, ampak bo), ko bosta tudi onadva potrebovala vašo pomoč in za takrat si zdaj nabirata plus točke. ni vse kar potrebujemo v življenju materialno, veiko pomaga tudi vsakdanja pomoč in ljubezen še posebej ko si star.

pa lepo življenje še naprej

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
28.11.2005 15:45:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.11.2005 19:09:11   
nejcko
Bodi hvaležna za take starše. Tudi moji so taki in sem jim res hvaležna za vse, kar storijo za nas in priznam, da bi prej, ko sem bila brez službe, zelo težko (če sploh) shajali brez njune pomoči.

Poleg vikend paketa v termah se meni zdi zelo lepo darilo tudi 3-dnevno potovanje po gradovih Bavarske. Mi2 z bratom sva jima to podarila za njuno 60-letnico in sta bila zelo zelo navdušena. Pa taka potovanja res niso draga, sploh če dobiš kakšno akcijo.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?