Gina
|
Moj prvi je šel z veseljem na prvi porod, in bil tam čisto dovolj koristen. Ko sem šla drugič rodit, mi je rekel, če ga res rabim zraven, da je itak že vse videl. Ni se hecal, čisto resno je to rekel! Večkrat. Jaz sem bila tako žalostna. Potem so mu rekli, ko sem šla rodit, naj pride nazaj čez eno uro in me priklopili na umetne. Prišel je čez 3 ure. Jaz sem ga vmes klicala na domač telefon, na mobi....ni se oglasil. Šel je jest. Prišel je na porod sam, vendar mu nikoli nisem odpustila, da ni bil z mano, ko me je bolelo. še danes mi je hudo, ko to pišem, čerav vem, da bi morala pozabit in iti preko. Ko sem bila tretjič noseča, je moj novi partner rekel, da on pa ne bi šel na porod, ker ga je strah. Nikoli ne bom razumela, zakaj moški komot gledajo SF, pa pif puf paf, streljanja, pa komot gledajo, ko kri leti po zraku, neke urgence v živo pa ne. Ampak zaradi slabe izkušnje sem raje videla, da ga ne bi bilo, kot da bi mu bilo težko iti. Sem se ne da bi ga vprašala, zmenila s prijateljico. Ko sem mu povedala, da bo šla ona z mano, je rekel, da ni mislil, da ga ne bo med popadki, ampak da ga ne bo pri samem porodu. Takoj si je premislil, a ni hec. Na koncu je bil z mano ves čas, zelo je pomagal, ni hotel iti ven niti med porajanjem, niti ni skupaj padel. Srečen je, ker je bil z mano. Ta prijateljica, s katero sem se pa zmenila takrat, je pa pred 10. dnevi rodila. Ko je imela popadke, je šla v porodnišnico. Njenega še ni bilo iz službene poti, pa je klicala mene, da sem tja prišla za nekaj časa, dokler ni mož prišel. Jaz pravim, da so prijateljice zakon. Vedno lahko računaš nanje. In če je prijateljici lažje, kot možu, je čisto vseeno, če rečeš njej. Zakaj bi bila sama? Lažje je, če gre kdo klicat babico, ko jo rabiš, lažje je, če kdo preverja, ali vse tiktaka na monitorju, pa če si žejen, gre po kozarec vode, če te preveč boli, reče babici, naj ti da masko, pa če drugega ne, klepeta s tabo in se ne počutiš osamljenega..... Ne, nikakor nima mož pravice zahtevat, da si med porodom sama. Nesramno je to in nevljudno, predvsem pa egoistično.
|