|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roditi, ampak sama!
21.11.2005 13:28:21   
Lorena
LP!

Ne vem, če ste tukaj pravi naslov, ampak nekaj me je pa danes totalno vrglo s tira!

Bojim se poroda-priznam, zato bi želela imeti nekoga ob sebi. Moj ni tak tip, da bi šel zraven, pa ne zato, ker me ne bi imel rad, ampak enostavno vem da ni za to. Že ko sva gledala film o porodu, je moral tečt na WC user posted image
Mislila sem, da bi vprašala eno izmed kolegic, sedaj je pa on znorel, češ, da je to družinski dogodek, in kako sem sploh lahko pomislila na to možnost?!

Zdi se mi egoist v tem primeru.
Vem, da bi rad, da otroka vidi prvi, ampak ni dovolj pogumen, da bi bil zraven...Po moje še sam ne ve, kaj bi rad. Možno tudi, da se premisli glede poroda, ampak potem vem, da to nekako ne bo čisto njegova lastna želja...
  Ne razume, da ni fora v tem, da bi mi kolegica pomenila več kot on, ampak želim ob sebi nekoga, ki ga imam rada, toliko da se imam s kom pogovarjat, nekoga, ki mu zaupam...upam, da me razumete.
Joj joj, kako je enim to težko razumet.
Mislim, da je malo ljubosumen...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roditi, ampak sama!
21.11.2005 13:32:58   
HuAnita
Kaj pa, če prosiš mamo? Jaz sem mislila tudi na to. Čeprav mi je bilo po porodu všeč, da sem bila sama. Se mi zdi res tako intimno doživetje, mojega dragega bi pa verjetno ob vsem zalepilo...user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 13:34:14   
Ninica
Potem pa mu predlagaj, če bi bil ob tebi med samimi popadki, ki so itak najdaljši, ker sam iztis otroka traja največ nekaj min. Med iztisom naj zapusti prostor in ko bo otrok rojen naj pride nazajuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2005 13:34:32   
total
Glih zdajle sem brala tvoj post od spodaj kako pišeš,da bi rada vzela kolegico sabo,zdaj pa partner ve al kaj? Verjetno se slabo počuti,ker boš vzela drugo osebo zraven,nočeš pa sama kae se bojišmja verjet je ljubosumen.Kaj pa če bi vzela mamo al pa koga iz družine? Moj tudi ni bil za porod in sem sama rodila,tudi v NM in mi ni žal,ker sem mela takšno ekipa 4 babice in 3 zdravnike,vsi so bil ob meni,ker se je glih smena menjala,tako da so 3 ure v porodni še prehitro minile.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2005 13:34:33   
*barbapapa*
EGOIST user posted image

Če bi moj user posted image  bil tak egoist; bi mu jaz pokazala user posted image . user posted image user posted image user posted image

Izrecno bi zahtevala, da bo pa potem on zraven mene, ker sama pa ne želim biti v porodni sobi. Če je pa po njegovem mnenju to družinski dogodek, potem naj bo kot oče zraven!!!

V primeru, da se nebi strinjal, bi pa bila jezna kot user posted image .
Oja, za vsakega user posted image  se najde šiba.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2005 13:38:15   
April
ja fajn je, da gre eden s tabo. lahko zelo dolg vse skupaj traja pa ni ravno najboljš, če si sama.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2005 13:38:21   
viv_
Jaz si pa ne predstavljam, da bi bila v porodni sama. Ful mi je pomagal, pa popadke sva predihavala skupej... Brez njega bi pomoje naedila kakšno traparijo in bi pritiskala takrat, ko ne bi smela! Ker mi je šlo res samo to po glavi, pa me je on pregovarjal in dihal z mano...

Poleg tega je bil še v pomoč babici, pa popkovino je prerezal...

Še nekaj, kolegica je rodila prvič sama, drugič je bil pa mož z njo in je rekla, da je bila opazna razlika - pri pozornosti in prijaznosti zdravstvenega osebja.

Probaj ga prepričat, da gre s teboj!

< Sporočilo je popravil viv -- 21.11.2005 13:39:06 >

(odgovor članu *barbapapa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2005 13:39:12   
Anonimen
Jaz osebno si ne predstavljam, da bi bila zraven mene moja mama; da o njegovi sploh ne govorim.

Ti že veš, zakaj si želiš, da bi bila prijateljica zraven. In jaz te popolnoma razumem.
Tudi jaz bi si želela ob sebi nekoga, ki mu zaupam (to pa sta - ali partner ali pa najboljša prijateljica).

o tem družinskem dogodku....user posted image user posted image user posted image
a babice in zdravnik so pa potem del družine......

mislim, da je tvoj partner zelo, zelo zelo, ljubosumen,.... in nezrel, da tako razmišlja user posted image
velik EGOIST user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2005 13:40:26   
daddy
??????? Ljubosumen? ??????? Aja, misliš na kolegico, ker bi potem videla otroka prej kot on? Hm, dobro, otroka bo itak prva v celoti videla babica ali porodničarka, ki bo pri porodu. Je on zraven ali pa ne. Tudi ne vem zakaj bi to bilo tako zelo pomembno.
   Da so partnerji prisotni pri porodu, se že dolga leta zelo vzpodbuja in ima vsekakor svoje pozitivne lastnosti. Vendar, če mu v končni fazi ni do tega, ga pa vseeno ni priporočljivo preveč siliti. Domnevam, da rodila še ne boš kar jutri in tudi, da sta oba s partnerjem zmožna resnično odkritega pogovora o tem. Ter tehtanja med tem, ali lahko on premaga svoj strah/odpor, karkoli že je, ali pa normalno sprejme dejstvo, da želiš imeti takrat ob sebi nekoga, ki mu zaupaš. Nobenega dvoma ni o tem, da to ženski, ki je na porodni mizi, pomeni ogromno vzpodbudo, res. Če kaj pomaga, prisotnost je mišljena tisti čas, ko si na porodni mizi in ŠE NE ROJEVAŠ, ampak čakaš, merijo ti popadke in še vse sorte zraven - ta čas je lahko kratek, večinoma pa se zavleče kar v ure. Ko pa pride do poroda, se pa spremljevalec umakne v vsakem primeru ( razen če je recimo zdravnik ), ker je babicam samo v napoto.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2005 13:40:29   
baguSka
Se strinjam z Ninico.user posted image In v tem primeru res ne moremo govorit o egoizmu. Je pač tko, da je tebe bit strah sama, njega pa je strah pred porodom. No sej v bistvu je to strah oba, ampak on se pač temu lahko izogne, ti pa pač ne. In če on misli, da pač ne more bit zraven, nej vsaj tebi ustreže in ti pusti nekoga drugega zraven. Pa nej bo nekdo drug iz družine, da bo družinski dogodek.user posted image Sicer se pa še vedno strinjam z Ninico, da nej bo zraven vsaj prej in potem, sej je ob samem porodu verjetno itak taka panika v sobi, da ti je mož še odveč. No, to so moja predvidevanja, vedet pa ne morem ne.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2005 13:43:40   
CatJa
Otroka itak ne bo on videl prvi, pa če bo zraven ali ne user posted image  ker prva ga vidi babica.

Drugače pa, silit ga, je itak brezveze. Tako ali tako sama vidiš, da ni tip za to. Čeprav je tudi moj dolgo tako govoril in kolebal, bi, ne bi, bi, ne bi ...... Skratka, se je tudi moja prijateljica, ki je 9 mescev predtem rodila, ponudila, da mi gre za "asistentko", in glej ga zlomka, je kar hitro potrdil svojo udeležbo pri porodu. No, in mu še danes ni žal tega, čeprav sem se tud jaz bala, da mi bo tam skup padel.
Podobna zgodba je bila pred 10 leti, ko mu nekot ni blo, da bi plesal na maturantskem plesu, ko pa sem si našla soplesalca, je bil kr hitro za akcijo.

Evo, sej jim ni treba držat pištole na glavi, da si pridejo gor.user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2005 13:58:08   
mamči
Se strinjam z Ninico! Tisto ta glavno res lahko prešvica na hodniku- rajš, ko da po ploščicah zleti in si še glavo preseka, ko ga boš ti najbolj potrebovala! Kaj pa možnost dragi+ prijateljica = je prakticirala moja znanka in se je krasno obneslo! Tud pri meni je bila prijateljica, ko sem prvič rodila, dragi pa je bil itak glavni in skoz na preži, bolj kot vsaka babica user posted image . Tisto uro mi je fajn pasalo, da sva se po žensko malce "razvedrile", ko je bila pa akcija je pa bil moj glaven in je ona odšla. Krasna kombinacija!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2005 13:58:51   
gojska
Tvojega dragega res razumem. Meni se zdi, kod da bi s to prijateljico izsiljevala njega, da se premisli. Kje si dobila to frendico?user posted image Tega jaz nebi mešala z mojim intimnim življenejm. Jaz bi svojo prijateljico, ki bi me prosila kaj takega, zavrnila.
Mislim, če noče on s tabo, boš pa sama opravla. Nekatere stvari lahko narediš samo ti.
Ne mislim da si egoist, ti pa strah megli pogled. Raje se poglobi vase in ta strah.
lp gojska

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2005 14:04:22   
Anonimen
Ta je pa res malo hecen. Kaj pa on želi, kako je njemu zdi, d bi bilo najbolj prav? A da si ti sama, čeprav ne bi bila rada? A to hoče?

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2005 14:07:40   
tanikaa
rešitev je kompromis, tako kot pravi ninica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2005 14:10:18   
JANJAA

Jst se pa čist z Gojsko strinjam, da je porod stvar ki se popolnoma nič ne tiče prijateljice, mame, sestre... To je stvar dveh - moža in žene.
Men še na kraj pameti ne pade da bi prijateljico ali mamo povabila da bi šla z mano rodit. Raje sama rodim če mojemu ni do tega. Takšno je pač moje razmišljanje.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2005 14:10:20   
mamči
Pri porodu nikakor ne bi priporočala, da je katera sama! Vse prevekrat rabiš malo vode za popit, pa kahlico za lulat, da bi te lahko osebje, ki ima polne roke dela pedinalo! Pa vse prevečkrat rabiš malo podpore in vzpodbude, ko se ti zdi da je vse taaako "brezupno".
Jaz pa bi bila ponosna, če bi me prijateljica prosila, da ji stojim ob strani in bi ji rade volje. Ne gre tolko za intimo, kot za dejstvo, da ti nekdo, ki ti je blizu lahko močno pomaga.
Res pa je, da stvar tud za moške ni tako enostavna in se pač morajo pripravit na situacijo! Verjemite, meni je bilo zelo hudo, ko sem v srednji šoli na praksi gledala porod... Zdaj pač na to gledam malo drugače.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2005 14:11:39   
Marogica
Tvoj mož se ne zaveda, kako pomaga, če je nekdo zraven, kljub temu, da ti bolečin in naporvo ne more odvzeti. Lahko pa ti človek, ki je s teboj daje moralno podporo, ti vlaži čelo, te drži za roko. Moj mož je to delal in ti povem, da mi je zelo dosti pomenilo.
Zame je pač čudak-oprosti, da ga tako imenujem. Če pravi, da je to družinska zadeva, naj bo pač ob tebi. Bo imel dovolj drugih skrbi in le malo časa, da bi kaj "groznega" videl, kar še ni, pač v drugih dimenzijah. Najbolj pa je pomembna, kot sm že omenila, moralna podpora.
Jaz bi v tvojem primeru vzela prijateljico s seboj, pa mi je vseeno, kaj bi si partner mislil. Konec koncev je treba v takem trenutku misliti nase. Tvojemu možu pa je bila dana možnost, pa je pač noče izkoristit. Torej ne rabiš imeti slabe vesti. Če pa je zaradi tega ljubosumen, je pa tudi njegov problem.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2005 14:18:48   
Lorena
Cenim vsako mnenje, samo da ti odgovorim, na tvoje vprašanje, ''kje sem dobila tako frendico''?;
ta ''frendica'' je moja najboljša kolegica že več kot 20 let, in res oseba, na katero se lahko zanesem kadarkoli, in lahko si samo zamisliš, kaj vse sva že skupaj prestali.
Ona sama je enkrat izgubila otroka, takrat njen partner za to ni nič maral, jaz sem bila ob njej ves ta čas. Morda bi mi rada nekako vrnila uslugo,... ne vem.
V bistvu se mi je samo ponudila, mi dala na znanje, da je ob meni, če bi jo slučajno potrebovala. Ne vidim, kaj bi bilo v tem slabega?
Lahko sem srečna, da imava takšno prijateljstvo.

A mojega user posted image  bom pa prosila, naj bo z mano vsaj tisti čas med popadki, pa naj gre pol kamorkoli, mislim da bo kr za. Napačno si predstavlja to, za kar bi rada da je zraven...po moje ima pred očmi samo ''spodnji del'',.user posted image , to pa itak ni to.
Treba se je lepo pogovort pa bo.

Hvala vsem za odgovore!

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2005 14:22:08   
iana
Sicer ne poznam ne tebe, ne tvojega moža tako da je težko reči.
Ampak jaz sem 2x rodila sama in za nič na svetu ne bi želela, da bi bil zraven moj mož ( ki je drugače čisto fajn in otroka sta nora nanj on pa je dober oče ).
Prej bi se odločila za prijateljico ali mamo. Sami jaz mislim, da moraš ene stvari narest sam. Ne me razumet narobe, ampak saj so tam babice in zdravniki, oni so profesionalci. Imaš torej strokovno pomoč.
Ene ženske si moža res želijo zraven. Nekateri so verjetno celo taki, da so res v pomoč, vendar so po moje bolj izjema.

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.11.2005 14:22:33   
kalbo
Mene je blo kar pošteno strah, da ne bom preživel poroda, pa sem sam sebe presenetil. Mi niti na misel ni prišlo, da bi jo pustil samo tam notri, pa naj bo kar hoče. Vem, da bi doma parket zbrusil, ko bi čakal, pa nebi vedel, kaj je.
No, pa sem se presenetljivo dobro držal, še celo pogledal sem tja dol, ko je gledala ven glavica. Trenutkov takoj po rojstvu malega, pa ne zamenjam za nič na svetu, tko da se splača premagati strah.

Ženka pa pravi, da bi blo brez mene hujše, saj je trajalo kar 12 ur pa pol. Sicer je pa vse opisano v porodni zgodbi, ki sem jo spisal naslednji dan:  http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=94&kat=16&podkat=

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2005 14:24:37   
kalbo
Pa zgleda, da je do napake prišlo. Avtor članka sem seveda jaz.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.11.2005 14:36:22   
muki1
Pa saj nisi povabila prijateljice zraven, da bosta v porodni žurale.user posted image
Jaz vem, da bi mi bilo brez moža veliko huje med popadki, me je tak fajn masiral, ker me je res zelo bolelo. Tudi sam je bil zelo skeptičen do sodelovanja pri porodu. Želel je biti zraven, ker mi je želel pomagati, pa zelo se je bal, da ne bi skup zlezel. V bistvu je bilo tako, da mi je med samimi popadki ogromno pomagal, poroda samega pa sploh ni videl kaj prida, saj so me obkrožali zdravnik, babica, dve sestri. Je bil pri moji glavi in ni videl tistega masakra user posted image , ki se ga možje najbolj bojijo.
Če čutiš, da bi rada nekoga imela zraven, si nekoga pač vzemi. Lahko je prijateljica, zakaj pa ne. Važno je, da se ti počutiš boljše.
Jaz bi pa vseeno dala možeku ta post prebrati, z odgovori vred, pa naj se malo skuša vživeti v tvojo kožo.
Drži se user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.11.2005 14:41:53   
mamči
Iana, večina moških je v veliko pomoč, bolj so izjeme tisti, ki to niso. Moja dva poroda sta bila dolga 10.5 in 8,5 ur in niti ne tako lahka!
Naj se zgodi karkoli - mojemu ljubemu bom do konca življenja hvaležna, ker je šel dobesedno čez sebe in mi neizmerno pomagal! Ne samo "gori" tudi "doli" !
Je pač tako doživetje, ki zrela partnerja lahko še samo bolj poveže!
Ampak vsi pač niso za to in tisti ponavadi niti ne silijo k porodu- ker pač enostavno ne prenesejo . Tud moj je rekel, da bi najrajš iz kože skočil na trenutke, ker ni mogel pomagat- on si je mislil, da ne more jaz pa vem, da mi je!
Ima pa tud osebje raje, če je kdo zraven, ker moralna podpora vsekakor pripomore k hitrejšemu in manj bolečemu porodu.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.11.2005 14:52:26   
Ines.
Praviš, da veš, da ni tak tip, da bi bil zraven. Pa si ga vprašala, če hoče biti zraven? Ker če si prej vprašala kolegico kot njega, ker sumiš, da on ni za to, nisi ga pa vprašala, pol mi je jasno, da je ponorel. Jest bi tut. Moj v materinski šoli ni mogel gledat tistih diasov od poroda, pa ves čas je govoril, da ne bo zraven, ko pa sem ga vprašala, je pa rekel, da bo seveda zraven.

Če pa ti je rekel, da ne bo zraven, pa da tut kolegica kao ne sme bit, in ti predava o družinskem dogodku,..., ja pol je pa en navaden egoističen  user posted image .

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

dojenje
fantek712

zanima me kako ste vašega otroka odvadile od dojenja preden ste šle nazaj v službo?( problem je vrtec in nočno zbujanje-star je 9 mesecev). Prosim tudi za komentarje, hvala!

čaj namesto dojke ponoči (31%)

duda (19%)

pustim ga jokati (4%)

drugo (46%)

Število vseh glasov: 162

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!