Gina
|
Ljubi ljudje, pa kaj vam je, da vas je strah pod svoje ime reči pisat, četudi so občutljive teme? A vas je strah, da vas potem kdo rad ne bo imel, ali niste dovolj zihr v svoje mnenje, ali ne želite, da vemo, kdo je pisal, ker nočete, da vsi vedo, kako mislite? Saj ni druge variante. Meni je to čisto mimo. Imejte no jajca. O vegetarianstvu..... jaz svojemu prvemu nisem dajala mesa, ker se mi je celo nosečnost z njim meso upiralo, potem pa se mi je zdelo, da ni potrebe, da ga dobi. On ga tudi kasneje ni maral in ga še danes je v zelo minimalnih količinah. Ni maral niti mleka, niti nobenih mlečnih izdelkov, ampak res nobenih. Jedel je le jajca, oz samo rumenjak. Bil je pa res ves čas bolan, tudi železo je imel na dnu, ampak ne vem, ali zaradi ne jedenja mesa ali pač kar tako, ker je bolj nežne sorte. Po letih vegetarianstva sem razčistila pri sebi. Ves čas sem čutila rastline enako mnogo kot živali. Mislim njihovo energijo kot energijo živih bitij. Če dovolj dobro pogledaš eno špinačo ali solato ali cvetačo, boš videl, da ima ravno tako dušo, kot mačka ali pes ali krava. Samo mi smo premalo razviti, da bi se bili sposobni vživeti enako močno v rastlino, kot v žival. In ni res, da je živali huje, ko jo ubijemo. Enako hudo ji je, kot rastlini, samo mi nismo sposobni se vživeti v to. Je pa druga stvar, jabolko je plod rastline, jajce je "plod" živali. Iz obeh lahko zraste nova žival, rastlina, ali pa ne. Solata je pa rastlina sama, pa krava je žival sama. Torej smo spet na istem. Razlika nastane v tem, kdaj neko stvar pojemo. Solato pojemo v najlepšem razvoju, tik preden zgnije, torej bi itak umrla (če pustimo dejstvo, da bi seme vmes naredila za novo solato), kravo pa ne jemo radi staro, jo ubijemo prej, torej jo prikrajšamo za velik del življenja. Potem je tu še dejstvo, da z živalmi pogosto grdo ravnamo, zato da jih je čim več za prehrano. Tukaj se pa jaz nikakor ne morem strinjat, da se to počne. Ravno tako se ne morem strinjat s tem, da tako veliko rastlin pobijemo. Poglej kako mnogo bilk pšenice mora pasti za en sam kos kruha - mnogo več kot živali. Zastrupljenost rastlin in živali je pa ogromna. Še mali vrtičkarji totalno zastrupšijo svoj vrt. Samo paradižniki so prešpricani pri ogromno ljudeh ne vem kolikokrat, ko imajo toliko zajedalcev. Kaj šele kupljeni. Res je domač, bio vrt najboljši. Vendar je tudi ta zastrupljen. Kam gredo vsi ti strupi iz okolja, in strupi od ne-bio vrtov? V zemljo, iz zemlje v vodovod, pa v zrak, pa spet pade na vrt.Ogromno strupov. Še bio vrtovi so zastrupljeni. Malo manj sicer, ampak vendarle so. POglejte otročke. Četudi jedo bio hrano, imajo celulit. To je strup iz okolja, nič drugega. Živali pa jedo ta strup, odvisno koliko kmetje škropijo svoje njive. Potem jim pa še kup antibiotikov dodajajo, se strinjam, res je to. Če vse skupaj našteto seštejem, sem prišla do ugotovitve, da ne glede na to, kaj otroku dajem, naredim škodo. Še enkrat - rastline so enako občutljive, kot živali, samo vživeti se nismo sposobni vanje. Zatorej poskušam kupiti bio reči, pa iz domačih vrtov. Predvsem pa sezonsko zelenjavo, ker vsa nedomača in nesezonska je prešpricana, ker drugačna ne more biti Moji otroci dobijo meso, v količinah, kot njim paše. Večji je itak vegetarianec, s tem da zdaj je mleko v malih količinah. Ampak on je rojen s to potrebo. In ok je tako. Zdaj je zelo zdrav, v bistvu od 6. leta naprej, tudi hg je ok. Ne glede na vegetarianstvo
|