|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MARČEVKE 05
29.11.2005 12:37:36   
Suzi*
Oj!

Skaana, se strinjam da je koristno bebo navadit, da zaspi sam (super da ti tako lepo zaspi user posted image user posted image ), ampak pri nas je to zgledalo tako, da je bil jok tudi po 2 uri, zdaj se pa ne grem več tega. Mi je tako lažje pa še user posted image  je bolj umirjen in spi celo noč. Mi ga ob 19 skopamo in oblečemo, ga dam v spalko in na posteljo zraven njegove, tam se v temi podojiva in zelo pogosto zadnje čase zaspi zraven. Potem ga odklopim, dvignem za kupčka...večinoma se sploh ne zbudi, tudi kupček včasih podre včasih ne, ga položim v posteljico, dam dudo če je treba in spi do 6 zjutraj. Če zvečer ne zaspi, mu pa preden ga dam v posteljico zapojem uspavanko, ga položim v posteljo, dam dudo, potem me pa drži za roko in zaspi. Ob 6 zjutraj se podoji pri meni v postelji in spiva naprej še do cca 9. Ob 10 sadje, ob 13 zelenjava, ob 16 mlečna kašica ali sadje s skuto ali jogurtom, potem pa ob 18 dojenje in pred spanjem dojenje (bolj za pocartat, ker hitro zaspi). Torej ga dojim še 3x v 24 urah. Podnevi spi pa 1-2x po pol ure do 1 ure. Za dnevno spanje je pa tak obred: dudo vusta, uspavanka ko je še v naročju,ga položim v posteljico, me drži za roko in hitro zaspi. Včasih zaspi tudi sam. NIKOLI pa ga nisem uspavala v naročju.

Ko bom pa ukinjala večerno dojenje ali malo prej, bomo pa uvedli še pravljico za lahko noč (namesto dojenja). Upam, da bo šlo. Skaana, bom pa vseeno enkrat ko bom pri volji sprobala tvoj recept za večerni ritual.user posted image

Ga pa opazujem včasih med spanjem. Se ves čas preobrača iz enega na drugi bok, pa obrača se v nasprotni smeri urinega kazalca. Zjutraj je obvezno povprek v posteljici obrnjen.

Eva1, naš user posted image  spi v svoji postelji v svoji sobi od 6 m dalje. Podnevi in ponoči. No, razen zjutraj po jutranjem dojenju, spi pri meni. user posted image

Hja, s katero roko prijema...naš kar z ebema. Žogo meče z levo, žlico in druge stvari pa večkrat prime z desno. Ne vem kaj bo. Sicer sem pa jaz desničarka, mož pa levičar, tako da mi je glede tega čist vseeno in ga ne mislim nič popravljat. Kar bo, bo.

Zdaj se je pa zbudil, 40 minut je blo spanja.user posted image

lp, Suzi

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
29.11.2005 12:43:19   
morskadeklica
Pri nas se stanje izboljšujeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zdaj gre malo prej spat (ok 22h), zbuja se tudi, ampak ne vstane, tako kot prejšnje noči. Kaj počnete, ko ste notri. Jaz si sploh ne predstavljam, kako bi bilo, če se user posted image  ne bi znala sama zamotit. Drugač se pa malo poigrava, plezava, veliko je zdaj tudi nagica. Ne boste verjele, ampak tele pamperske so živ user posted image  od plenic. Do zdaj smo imeli babylove, ki pa so se nekoliko poslabšale, zato sm kupila jumbo (matr sm jezna) paket pampers. In katastrofa. Začela je dobivati rdečo ritko. Jaz seveda nisem pomislila, da so krive plenice, saj veste, opevani pampers..... bla, bla.... No in nakar mi užge, da ni kriva hrana, kar sem sprva mislila, ampak plenice. Zdaj sem šla spet po babylove in po le treh teh plenicah je stanje bistveno boljše. Nisem mogla verjet!

Glede dojenja pa jaz nimam kaj napisat, ker sem žal ena tistih, ki ni uspela dojiti. Moje mlekarne so bile prazneuser posted image  že od vsega začetka...

Eva, jaz če bi imela možnost, da user posted image  spi v svoji sobi, bi to že storila. In to zaradi njenega javkanja ponoči (na glas sanja in naju vedno zbudi). Žal pa te možnosti nimamo, ker smo  v enosobnem najemniškem stanovanju, da pa bi se kaj premaknilo, pa še nič ne kaže (čakam sedmico na lotu, oziroma delam na diplomski, da čimprej dobim službo in puf, če slučajno sedmice ne bouser posted image )

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
29.11.2005 21:59:04   
Skaana
Mislim, se mi res vidi, da nisem naspana user posted image . Sprašujem, sama pa ne odgovorim: glede desničarstva/levičarstva. Spomnila sem se, ker mala največkrat seže z levo roko. Uporablja pa tudi enako spretno desno. Ne vem, mi je prav zanimivo. user posted image  Ne bom je popravljala, čeprav sva midva oba desničarja (pravijo, da je leva roka bolj umetniška, Suzi, je to res za tvojega user posted image ?)

Dojim še ponoči okoli štirih, nato zjutraj, ko se zbudi (nekje ob sedmih), potem za popoldansko uspavanje - meni paše, mala je čisto zadovoljna brez user posted image , zvečer po kopanju (pred kopanjem ima mlečno večerjo). Eva, tud jaz imam zelo polne dojke, po rojstvu sem se pa krepko en mesec namatrala, da je steklo... (malce kriv verjetno tudi CR). Zanimivo, a ne bi bilo bolj naravno obratno user posted image

Eva, veš da je naša user posted image  tudi rojena prej, 10 dni pred PDP. Sem brala porodne podatke user posted image . Torej imata z Luko kar nekaj časa v dobrem, midve pa bova dlje z njima na porodniški user posted image user posted image .
Glede posteljice, mi tudi še zaenkrat živimo pri mojih starših (v dveh sobah), tako, da bi težko dala malo stran. A če bo vse po sreči, bomo spomladi začeli z gradnjo hiške... Imava pa oba z user posted image  zelo trden spanec, tako da naju ona ne moti, vprašanje pa je, če midva motiva njo user posted image ...

Suzi, res sem vesela za vsak Anžejev podvig user posted image . Je res že pravi kobacavček, kmalu pa bo že cepecepetavček user posted image user posted image . Se že kaj postavlja na noge?

Morskadeklica, samo da se zboljšuje user posted image user posted image user posted image . Sem ti v mislih poslala malce preveč svojega spanja, tako da ga zdaj meni zmanjkuje.user posted image   Ne ne, saj se user posted image . Kaj počnemo čez dan? Mi imamo eno zelo specifično zaposlitev - in sicer vzpodbujanje naše trme k gibanju. Večina časa preždim z njo na tleh, jo jezim, ko ji umikam igrače in jo dajem na trebuh ter vzpodbujam h plazenju. Po moje me ima že poln kufer. Pa se ne dam, ona pa tudi ne user posted image user posted image user posted image . Stala pa bi, o ja. Začne kar vriskati, ko jo kdo drug (mami noče) dvigne in se lahko kje drži. Da pa se bi sama dvignila, pa ne. Torej nam preostane samo to, da sedi in povleče ter prežveči vse kar je v njenem radiu. Če ni nič, pa user posted image user posted image . Ne vem, če ne bom šla pediatru glede tega. Kaj ve mislite? Imam DVD od Vzajemne in vem vse vaje, kako jo vzpodbujat, pa ne gre. Je tako trmasta, da kar glava boli.

Današnja noč je bila že boljša, tako da ne vstopam v vaš klub user posted image . Zbujala se je, a jo je kmalu duda in ninica potolažila - dvakrat. Enkrat seveda standardni podoj. Je pa vse ostalo še na glavi. Danes je spet spala enkrat 2,5 ure in enkrat 0,5 ure čez dan. Vmes pa sitna, kar nekaj jokca, slini se, da kar teče od nje... Komaj čakam, da pokuka biser že ven. Aja, pa zdaj ni šans, da bi kaj pokazala. Kot da je vse pozabila, tudi tisti njen smeh, ki tako greje, je zamrl, skoraj... Se mi res smili, imam Calpol, samo ne vem katero dlesen naj mažem. Ker ni nič videti.

Joj, sem že dolga. A rada bi še nekaj glede plenic. Jaz imam že od vsega začetka poljske Pampers. Prejšnji mesec pa sem bila v Avstriji in sem kupila tiste slavne Active fit. To pa so pleničke, ja. Zdaj jih ima samo za ponoči. Sem pa danes tudi ugotovila, da ima rdečo ritko (kakala je kar 3×). Ker sem bila v Celju, sem v DM nabavila Pampers sensitive (bela pakunga). In so tudi super. Morskadeklica, probaj te, če bodo babylove zatajile.

Me sploh še berete user posted image ? Moj user posted image  me že spet postrani gleda, ker se spravlja spat brez mene.user posted image No, pa grem za njim še malo pogret. Se še beremo.

user posted image  s ponosom Marčevka

PS: Spacey, kje pa si ti zdaj?

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
29.11.2005 23:30:02   
Suzi*
Skaana user posted image user posted image , ma moj user posted image  ni nič kaj umetniški tip čeprav je levičar. Sem jaz mnogo bolj. Moj ima včasih kar dve levi roki. user posted image

Ja, zadnje dni se naš user posted image  nekaj opira na stvari, kot so škatla in večje igrače, hoče se dvignit ob stolu in ob meni, če sem zraven, ampak mu uspe da se da na kolena, (to ves čas počne, tudi klečat je začel brez da se kaj drži) na noge se pa sam še ne postavi. Po moje je vprašanje časa kdaj bo skužil, pol pa jao meni ker bo treba skoz zraven stražit. Danes sem bila že prisiljena spraznit najnižje police, ker mi je nonstop vse ven vlekel. user posted image  

Skaana mogoče pa vaša princeska ne bo nič kobacala, pa bo kar shodila. Nič se ne sekiraj, user posted image  ker jih veliko sploh ne kobaca ali pa začnejo pozneje. Jaz mislim, da ko bo pripravljena, bo že naredila "korak" naprej. Sicer ti bodo pa itak na sistematskem pri 9m povedali kako je s tem.
S Calpolom jo pa kar zgoraj in spodaj po dlesni namaži. Škodit ne more. Lahko bo še kar nekaj časa trajalo, če ni še nič videti. Naš je imel Calpol ful rad in je zraven kar cmokal, ko sem mu mazala.user posted image   Prav tako je bil jok, ko je bilo konec doze proti vročini Daleron. On bi kar še jedel, če je bilo pa tako njam. user posted image

Ojej, slavne plenice.....jaz sem imela poljske Pampers, potem dolgo Babylove (dokler so bile še ok), potem en paket Pampers Sensitive, zdaj pa imam Libero in so zelo podobne starim Babylove in so mi všeč. Bom kar pri njih ostala.

Sem ga pa danes za noge stresla, ker je jedel kruh in se je nekaj začel davit. user posted image  Ej, v sekundi je bil na glavo postavljen, pa sploh se ni nič prestrašil, nekaj je izpljunil in jedel naprej. user posted image  Je pa naredil pravi masaker po kuhinji. Kruha je blo res povsod dosti, po njem, po stolu vse naokrog po tleh... kaj bo šele, ko bodo sami začenjali jest.
Me pa nekaj zanima. Kdaj jih boste začele učit da bodo sami jedli? Midva se včasih malo igrava. Mu dam žlico v roko, mu pomagam, da zajame, in potem takooo usta odpira in nese v usta (z malo moje pomoči). Tako da ve kaj in kako, samo občutka, da bi sam "zacilal" v krožnik in v usta pa še sploh nima.

Kolikokrat pa kaj vaši kakajo čez dan? Naš je, ko je bil samo dojen, kakal tudi samo 1x na teden. Zdaj ko pa je gosto hrano, pa tudi 3-4x na dan. user posted image  A je pri vas isto? Me zanima, če in kdaj se to uredi na 1x na dan.user posted image  A jih že date kdaj na kahlico? Mene mika, da bi poskusila, ker se zmeraj, preden ga dam iz pleničke in rečem LU-LU, polula. user posted image

Ajdi, gremo počasi spat.

Nočko, Suzi

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 54
30.11.2005 9:25:40   
Špacka

Evo, naša prinčipesa se je odločila, da ima dovolj spanja čez dan!!!!!!!!!!!!! Ne morem vam povedat, kako postane sitna popoldne, ker ji očitno primanjkuje spanca, ampak ne, raje se plazi po meni, sitnari, nič ji ni prav, spat pa ne.user posted image  Potem pa pride okoli 8 ure zvečer mož domov in mala kar oživiuser posted image , samo da je več ljudi, včasih mi gre kar na user posted image  se mi zdi, da me ima dovolj dan na dan in komaj čaka, da nekdo pride.
Sicer nič ne kaže, mogoče bo pa kakšen zob, ker ima tudi ponoči napade joka, samo zaenkrat duda delujeuser posted image

A imate stajico? Midva je nisva kupila, sposodit si ne morem, mi je pa trenutno malo žal.Sicer sva veliko na tleh, samo same pa ne morem pustit, ker je takoj pri stolu in pleza, zadnjič je padla na nos, vse predale odpre in ven zmeče, ja nujno rabim varovala za vse kar je možnouser posted image  Zadnjič je mož prišel na idejo, da je mogoče hiperaktivna, ker je neutrudna in če ni vse po njeno joka in kriči.Je to že razvajenost ali je pa trmasta?

Vsako stvar prime z desno roko in to že od začetka, tako da levičarka verjetno ne bo.Moja sestra je levičarka in pravi mami, da je vse delala z levo roko.

Na plenice sem pa jezna kot user posted image  na začetku imela pampers total care, ki so bile super, active so bile pri nas sranje, zato sem šla na baby love, ki so bile super, dokler se niso spremenile.Zadnjič sem kupila velik paket, ampak ko se pokaka to vse pride čezuser posted image  Čez noč ji trenutno dajem pampers sensitive, ki so super, samo so pa drage.
Odkar je na gosti hrani je kar naprej pokakana, prej je pa vedno imela problem, včasih se mi zdi, da komaj poje, pa že kaka.Vedno vem kdaj kaka, ker je čisto rdeča v obraz.

Spi pa pri nama, ker nimava prostora, stanovanje imava v najemu, nama je pa jasno, da bo treba nekaj naredit naslednje leto.Tudi meni bi prav prišel zadetek na lotu...

Morem nehat, ker protestirauser posted image

Lp

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
30.11.2005 13:20:58   
eva1
Oj!

da grem od začetka...

Morskadeklica-super, samo da se stanje izboljšujeuser posted image -očitno res samo obdobjeuser posted image

skaana sploh se ne sekiraj, če mala še ne plazi...moja nečakinja ni nikoli plazila, je pač kr shodila! Brez veze-moj je začel kravce pasit šele pri 3.5 mesecih, pa sem bla čist panična, da ni dovolj močen...blabla...pa mi je pediatrinja rekla, bo ko bo-nč priganjat, sej je še vedno čas! Pol je pa kr sam od sebe enga dneva začel...mah brez veze se obremenjevat-eni prej dugi kasneje...

Suzi-Luka se je včasih tut kr davil ko je kruh jedel, ali piškot-pa se ugotovila, da je treba samo zaploskat(to pri mojem deluje), pa potem lepo pogoltne dol...drugače pa se kr davi...sam zdej že kr obvlada, se mu malkrat to zgodi-ja valda k pa cele dneve neki v ustah žuli pa drobti, jst pa sam s sesalcem okol skačemuser posted image
Pomoje mu bom kr kmal potisnila kašno žličko v roko, sam morm kupit oni krožnik k se na mizo prpopa, ker vse na tla zmeče...pol bova pa začela!
Glede kakanja-moj je isti-ko je bil dojen je kakal 1-2x na teden, sedaj 2-4x na dan...sej kolikor poje, ni čudn da tok kaka!
Samo ko pa pije nič...to me bolj skrbi, pa posledično tut manj lula..sej lula že, sam prej ko sva se več dojila je bila bolj polna planica,sedaj pa je vse skupaj bolj tkouser posted image Na kahlico ga še nism dala...bom že, mormo je še kupt...vse ob svojmu času!

O špacka-tebe pa že dolgo nisem zasledila, si nas le našlauser posted image !
 naš sicer ima stajico, vendra ni kaj rad v njej...nekaj časa že, sam kej dolgo pa ne zdrži! Mi smo tut nabavli varovala za predale, ker je vse v 2 minutah vn zmetal, pa nimamo več prtov, rože so skoraj vse v spalnici...Ja ne vem kako je pri vas-ampak jst sem mnenja da je moj kr ornk trmast že-če kaj ni po njegovem, znori...se dere, napenja, kr udarja po vsem mogočem, grize...sam takrat grem kr stran, pa se sam pomiri...vsega pa tut ne more dosežt! Še dobr da sta oba moja moška trmasta in da je ati bolj vztrajenuser posted image , ker ena meja pa tut mora bit!

No danes je bila prva noč, ko je Luka prespal v svoji sobici-pa še ful je dobro spaluser posted image user posted image user posted image user posted image Zbudil se je samo ob 2.15 pa sem šla k njemu, mu dala čaj, pa ga valda ni hotu, pa sem ga hotela pomirit, pa se je kr naprej dru-ker je hotu zizo, pa nism dala, šla vn iz sobo, navila sončka in je v parih munitah zaspal nazaj in spal do 7.30, sva se podojila in zaspal nazaj do 9h! Superca...ni kaj!! Pa sem razmišlala, da možno da se je v spalnici bolj zbujal, ker nama postelja malo škripa, pa se je zaradi tega zbujal, mogoče je finta v tem, ker spalnica je res bolj mrzla(se pozna kr za kašne 3-4 stopinje), ali pa je samo naključje...kdo ve? Upam, pa da bo tako šlo naprej...čeprav meni bojo pa joške eksplodirale od navala mleka-morm it mal vn stisnt!
No pa nov zobek sva dobila-zgornjo enkico, tako da imamo sedaj že 6 zobekovuser posted image ! Ampak se mi zdi kr mal to mač, ker je že 4 zobek pokukal vn v manj kt 14 dneh...norouser posted image

Joj, kok sem sper napisalauser posted image ..k začnem pa res ne znam nehatuser posted image

Evo še eno vprašanje-a boste kupovale kej svojim user posted image za miklavža, božička? Sej vem, da še ne vedo zakaj se gre, sam za spomin na prve praznike pa mu bom nekaj kupla, sam še ne vem kajuser posted image ! Pa ve?

Ok...zdej pa res neham! Lp

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
30.11.2005 15:04:53   
KIKI*
Punce oprostite-skloz vas spremljam ampak nič ne pišem-prava packa sem vemuser posted image .
midve sva bili 20.3. stari 8 mesecev, danes pa sva imeli posvetovalnico.
Teža 7250g velikost pa 72 cm. Številka nogice je nekatere zanimala-15 ima naša Klara in sploh ne dobimo čeveljčkov-GROZA.
Jemo pa praktično vse razen živil ki so prepovedala zaradi alergij-kr.mleko, beljak, sv.meso...
Še vedno se 2x dnevno dojiva-gosto hrano sem začela postopoma uvajati pri 4,5 mesecih, zato zdaj je vse v koščkih in nič pasirano čeprav smo še vedno brez zobkov.
Uporabljamo kapljice AD3 tabletke za zobke pri nam ne predpisujejo ker naj bi vsebovale preveč floura in škoduja namesto koristi zobem user posted image user posted image
HOJA?
Hodi kadar jo kdo drži za rokice, v hojici ampak sama se ne poskuša dvigovat niti plazit. Je pa moj sine-danes star 2 leti in 4 mesece shodil pri 9 mesecih in 9 dneh in se niti enkrat samkrat ni dvignil in niti enkrat ni plazil po tleh. plaziti se je začel šele pri 1 letu ko je hodil že kot godpodičuser posted image

Pri hoji uporabljava nogavičke ABS, čeveljčkov itak nikjer ne dobimo-razen tistih mehkih copatk ki jih občasno obujem.
čeblja pa zelo celi dan.
Sinčka Denisa kliče dede, mamico mama, atija ata, potem pa še baba, tata-za papa, pa ne-zraven odkimuje, pa še kaj bi se našlo.
LP, Se beremo

PROSIM OHRANITE NASLOV MARČEVKE 2005, da vs lažje najdemuser posted image
papa

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 57
30.11.2005 20:41:18   
morskadeklica
Kiki welcome! Ti kar sodeluj, je najbolj zanimivo, če nas je čimveč. Najini user posted image  sta si pa malce podobni. Obe sta Klari in nimata zobkovuser posted image user posted image user posted image

No,  pri nas je stanje bistveno boljše. Ponoči smo spali, bomo videli, kako bo danes. Že včeraj mi je zaspala s flašo v ustih, danes pa prav tako. Upam, da bo še preostanek noči tak kot včeraj.

Levičarka ali desničarka? Nimam pojma. Opazujem jo že od začetka in moram reči, da uporablja obe roki isto. Edino kadar papca kruh, ki ji ga dam na mizico, vedno zagrabi z desno roko, z levo si le včasih pomaga. Žlico pa skoraj vedno zagrabi z levo. Tako da-nimam pojma.... Je pa full zanimivo, npr. moj user posted image  je desničar, nož pri kosilu pa vedno drži v levi roki. Ko sem jaz to probala (tudi sem desničarka), sem nož komaj znala prijeti, kaj šele, da bi kaj odrezala.

Stajice jaz nimam, jo pa imamo pri tašči, kadar je user posted image  tam v varstvu (jaz hodim popoldan za 3 ure delat). Tam ima tudi hojico. Ampak v stajici ne zdrži dolgo, v bistvu je stajica postala njena posteljica za popoldanski dremež.user posted image

Plenice imam zdaj babylove in v dveh dneh ni še nič premočilo. Zgleda so zdaj malo boljše.

Suzi, verjemi, da bo v roku 1 tedna na nogah. Naša je šla tudi najprej na kolena, čez nekaj dni pa prvič na noge. Zdaj pa že preizkuša sile težnosti in se z eno roko kje drži, z drugo pa opleta naokoli. Padla je že kar nekajkrat. Pazim pač toliko, da naokoli ni kakšnih ostrih robov in da je mehkejša podlaga. Pač sem mnenja, da se mora naučiti tudi tega, kako se pade. In zdaj to že kar obvlada, skoraj vedno pristane na riti. Če pa se malo udari, je pa včasih jok, včasih pa ne. Odvisno, koliko je utrujena, zaspana...

Špacka, ne se hecatuser posted image  Sedmica je najprej mojauser posted image

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
30.11.2005 21:05:21   
borovnicka
Najprej en lep pozdrav vsem marčevkam in marčevcem. Opogumila sem se in se vam pridružujem saj se je malček user posted image  rodil 17.marca. Ampak prej nismo imeli interneta, zdaj pa vas prav rada prebiram.

Mi nismo tako pridniuser posted image , da bi spali celo noč. Zaspimo ponavadi okrog 8h, potem pa še trikrat jemo (12h, 3h in 5h) nato pa smo ob pol 7h pokonci. Če je sreča včasih tudi podaljšamo. Ob 8h je zajtrk, nato sadna malica, kosilo, skutka in večerja ter večerno dojenje ob katerem včasih zaspimo, velikokrat pa ne! user posted image  Čez dan gremo spat prvič okrog 10 za pol urce, drugič pa okrog 15 za urco, a le če je sreča.
Pri 5,5 mesecih smo v 14 dneh dobili 2 zobka to pa je tudi vse. kje so ostali ne vemo.
Govorimo še ne, znamo pa preglasiti vse okrog sebe, zlasti gospodinjske aparate in tekočo vodo. Pokažemo kako smo veliki, kje je naša slika, kje sta mami in ati, pri besedi NE pa odkimavamo tristo na uro.
Plazenje, puzanje - imamo čisto svojo tehniko, premikamo se raje s kotaljenjem, ker je to hitreje, ob opori vstanemo, in hodimo (uživamo v trenutkih ko s hojco dirkamo). Vemo, da je potrebno za stopnico dvigniti nogico. Obužujemo gledanje skozi okno ter udarjanje po šipi in slinjenje daljnica. Najljubša igrača je mehka žoga.

Mami bi bila vesela če vbi vsaj ponoči spali, a se tolaži s tem da ni edina in da bo mogoče že danes ponoči bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 59
30.11.2005 21:29:17   
morskadeklica
Ne, borovnicka, nisi edina. Ne boste verjele, ampak naša razgrajačicauser posted image je že pokonci. Sem vedla, da se ne bi smela prehitro pohvaliti, da je zaspala. Zdej pa mam....

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
30.11.2005 21:34:23   
Dolina
user posted image O, punce, kok ste napisale! user posted image  Že eno uro vas berem, pa vse sem že pomešala, kaj je kera napisala. user posted image user posted image

Midve se bolj mal oglašava, ker kot pri nekaterih, čez dan spi 2x po pol urce al pa 45minut. Zadnje čase se dogaja, da oddrema 15 minut in pol auf in noret, ampak hitro postane sitna. A mogoče katera ve, kaj bi blo to: zadnji teden, ko jo dajem spat, zaspi, pol se pa čez par minut ful strese, trzne, pade v jok in konec spanja. user posted image  A to kej sanja al kaj je to en user posted image ?
Ponoči, se pridružujem klubu zombijevk user posted image , ker se zbujamo med 24-01, pol pa na dve uri, al pa na uro pa pol. Kokr ji paše, oz kolker jo prelagam iz svoje postle v njeno. user posted image  Seveda samo ziza pomaga, da zaspi nazaj. A so vaši lubiji tud zombiji, al njih nč ne moti, k se user posted image  zbujajo ponoč? Namreč moj včasih sploh ne ve, da sem Zojo kej dojila ponoč in mi zjutraj reče: dons smo pa fino splai, a ne? user posted image user posted image user posted image  user posted image

Na pohodu je tretji zobek, zato je dons mal bolj tečna, tud zaspala ni lepo. Pa še nekam vroča je, ampak ne vem, če je to vročina al ne. najprej je mela 37,5 pol pa 36,9 pod pazduho (pol ure razmaka), pred spanjem pa še v ritki 37,8. To kr skoz pada, pa raste, al kaj? user posted image

Špacka, če še nimata stajice, ti je tud ne priporočam. Baje jih je fino že prej na stajico navadit. Pa še, če je popotnica, tvoja mala, pol ji po moje ne bo všeč. Naša bi znorela. za tist čas, ko pač moram na WC al... jo dam kar v njeno posteljico.

Eva!, user posted image user posted image  za prespano noč. No, jaz sm tud pomislila, da midva z možem Zojo motiva ponoči, ker nama tud postla škripa, pa mož se skoz neki premetava (to ma Zoja po njem, ker je vsakič v drugem položaju) in sva šla spat v dnevno sobo user posted image user posted image  za eno noč. Pa je bil isti šmorn. user posted image  Sam midva sva bla še mal bolj zaspana user posted image user posted image

Suzi, a gresta po naših stopinjah s kruhom? user posted image user posted image  jaz sm tud Zojo prvič, ko je jedla kruh, na glavo obrnila, kr se ji je vse zataknilo. Zdej je že bolj. Počasi...

Špacka, naša tud ponori, če ni po njeno. Ampak jaz se ne dam tko hitro. Če kake stavri ne sme, pač ne sme in pika. Se zjoka, pol jo pa potolažim, pa s čim drugim zamotim.

Vidve, morskadeklica in špacka, loto sm že jaz rezervirala stoooo let nazaj. user posted image user posted image user posted image  moj je no.....user posted image

Zoja bo po mojem desničarka, vsaj zaenkrat večkrat uporablja desno kot levo. Mi je pa čist vseen, kaj bo. user posted image

Mi imamo pa še kar babylove - čeprav so mal slabše. Smo vseeno zadovoljni z njimi, papmersk ne maramo, od Libero plenic ima pa pikasto ritko. Kakao pa od 2x do 4x na dan. Najrajš pa takoj zjutri v svežo plenico, tako da jo v 10 minutaj dvakrat previjem. Mogoče je jezna,  ker mora bit celo noč v eni plenici, pa mi zjutraj vrača ... user posted image user posted image

Joj, cel roman sm napisala, pa verjetno sm se ene stokrat zatipkala. user posted image

Zdej grem pa pod vroč tuš, pa spat. ta tdene sm spet sama - moj  je na službenem user posted image

Vsem zombijevkam želim vsaj eno nezombijevsko noč user posted image .

Aja, rainbow, midve se tud še kmal ne bova nehali dojit.

Nočko, Dolina&Zoja&user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 61
30.11.2005 21:39:56   
Dolina
Morskadeklica, mislim nate in držim pesti, da bo kmalu zaspala. user posted image user posted image user posted image user posted image

borovnicka, Zoja je dobila prva dva zobka pri 6 mesecih tudi v razmaku 14 dni. Do danes pa ne duha ne sluha o ostalih. user posted image  Tko, da bodo že prišli, ne skrbi. Sej verjetno te zna tud s tistima dvema in z dlesnimi dobr ugriznit. user posted image

Aja, Zoja ful rada moje lase po ustih "vlači" in si prede zraven. user posted image user posted image  kok je cortkana. Jaz pa vsa slinasta... user posted image

Zdej pa res, nočko....

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
30.11.2005 22:58:18   
Skaana
Oj vsem, še posebej Kiki in Borovnicka, dobrodošli user posted image .

Suzi, user posted image  pa je moja teorija glede levičarstva padla v vodo user posted image . Sem si pa kar mislila, da je Anžej že spet napredoval. Jaz tudi stavim za 14 dni, da bo stal ob opori user posted image . Glede goltanja. Naša user posted image  je tudi tu izredno previdna. Vsak košček zgrize (ima samo spodnji dve enkici tretjino zunaj, a vztrajno žveči user posted image ). Se je pa zgodilo nekje na začetku 7m, da ji je teta rezala krhlje od jabolka. In ji je odrezala pretankega. Sploh ne vem, kako sem znala odreagirat, v glavnem, mala je visela na glavi in krhelj je zletel ven. Drugače pa je treba večjega otroke dati le preko kolena na trebušček in z roko seči v usta po stvar, ki se je zataknila. Sliši se grozno, vem.
Hvala ti za tolažbo in nasvete, Eva tebi tudi. Saj me vsi tolažijo s tem, a saj veste... Pol pa si zamišljam, da bo imela probleme s hrbtenico, če jo bom pustila, da prehitro shodi in bla bla. Vam javim kako bo pri pediatruuser posted image .  

Danes je res bilo spet zelo hudo. Skoz neki jokca, mislim, da je imela tudi vročino ponoči sem ji 1000× dala user posted image , jo tolažila kot mesečnica. Moj user posted image  pa je pogruntal šele zjutraj, da je nekaj drugače, ko sem ga zbudila in rekla, naj mi jo prinese. Takoj je šel še ves mesečen po njo, se čudil zakaj tako zelo user posted image  in jo tolažil, češ kaj pa se dogaja user posted image . Za ostalo noč pa sploh ni vedel user posted image , tako da Dolina enako "trpim" kot ti. Le s to razliko, da je pri nas  user posted image  ponoči razgraja izjemoma (oz. se tolažim, da je user posted image ).

Jaz user posted image  zdaj skoraj pri vsakem obroku dam kakšne koščke na pladen, da jih vmes sama pobira in daje v usta. Prava mojstrica je že.user posted image Žlico tudi nese v usta, seveda pa še ne zna zajeti in če ji jaz pomagam, na poti v usta že vso hrano izgubi user posted image . Vidiš Eva, jaz pa nisem pomislila na tisti krožnik.user posted image Naša pa ne meče skled dol, sam prevrgla bi, če bi ji pustila, ker ga vztrajno vleče k sebi. Ona bi kar celo sklečko dala v usta user posted image . Kar se pa user posted image -rije tiče... sem že obupala in ponavadi zvečer čisto počistim. Ne vem, kako vam znese, ko se mali še plazijo... Ala vam verauser posted image .

Naša je imela prej, ko sem jo polno dojila skoraj vsako pleničko pokakano. Potem je pri uvajanju goste hrane kakala le enkrat na dan zelo trdouser posted image . Zdaj pa kaka normalno dva do trikrat na dan. Za dopoldne točno vem, kdaj bo kakala (tudi pri nas je po navadi kmalu po svežem previjanjuuser posted image ). Skoraj čisto otpne, si dvigne rito, in jamra. In potem, kadar se mi ljubi user posted image  zame, jo odvijem in odnesem na kahlo (ki smo jo dobili za darilo ob rojstvu). To pa zato, ker je zelo rada na njej (takšna račka z ročaji) in ker vem, da se bo ornk pokakala in olulala. Kadar gre na kahlico, potem včasih samo takrat kaka user posted image . Pa kahlica nam je zelo pomagala, ko je imela trdo blato. Veliko lažje je kakala,  če sem jo dala gor. Suzi, sem se že pri temi o lulanju fantkov po mamicah smejala vašim prigodam. user posted image  za user posted image . Jaz bi ga poskusila dat, če mu bo všeč, potem kar, če pa ne, pa je res še čas (tam nekje pri 19m naj bi se začelo navajati).

Stajica je pri nas zakon user posted image . Imamo sposojeno od prejšnjega tedna in če bi to vedela, bi jo kupila. Je pa res, da je nikoli ne puščam v nedogled v njej. Ko sem jo postavila, je najprej kukala vanjo od zunaj, da ni dobila občutka ujetosti. Ko sem jo pa dala notri, pa je vsa srečna prijemala mrežo, jo tresla in vriskala. Včasih se že malo vleče gor.

Eva, user posted image  za prespano noč user posted image . Zdaj bo Luka sigurno spal kot user posted image , kot Anžej, ki kraljuje v svoji sobici.

Kiki, ne me narobe razumet, sam sem res vesela, da se Klara tudi ne plazi user posted image . Bosta pa najini user posted image  pač kar shodili, kajne? A ti Klaro daješ v hojico? Jaz naše ne upam, ker je baje zelo škodljivo user posted image

Glede daril pa jaz tudi zeloooo tuhtam. Rada bi ji kupila kaj zelo uporabnega za razvoj, pa ne vem, kaj user posted image .Miljonkrat sem že stala pred igračami, ki so mimogrede pasje drage, pa vedno grem praznih rok. Kaj mi ve priporočate, katera igrača se je zelo dobro obnesla (nekaj v zvezi s plazenjem ali pa hojo...). Nagibam se k http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/2265 ali pa
še bolj k http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/2269.

Jaaaa, prvi praznični december pa mora biti. user posted image  Pa user posted image pod smrečico user posted image .

Joooooooj, zdaj pa res neham, pa pa user posted image

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
1.12.2005 14:33:57   
tanaja*
Oj!
Skaana me je opozorila na tole temo: hvala Skaanauser posted image , sej jo berem, sam se mi ne da pisatuser posted image .
No, takole je pri nas:

Tia bo jutri sta 9 mesecevuser posted image . Nazadnje sva bile pri pediatru okoli 6,5 meseca, takrat je tehtala 9180 g in bila velika 67 cm. Zdaj imava v torek, pa bomo videli. Imam jo na sumu, da ima čez 11 kguser posted image user posted image user posted image .

Hrana:
Dajem ji vse po vrsti, kar pač mi jemo. Ima pa glede vsega red, tako je tudi pri hranjenju. Zjutraj za zajtrk je mlečno kašico (kot čokolino, samo da se zmeša z vodo), potem ob 11.30 ko gre spat mleko, ko vstane kosilo + sadno kašico iz kozarčka (npr,Hipp), okoli 17h je imela spet mleko, zdaj ji dajem ali jogurt ali skuto ali sadje + kašica, če ostane od kosila, če ne pa še mal mleka, zvečer ob 19h spet mlečna kašica in okoli 19.50 mleko.
Ne dajem ji nobenih kapljic trenutno, ker smo menjali D3 za AD3, po katerih pa po moje nima apetitauser posted image . Ful slabo je, če ji dam kapljice. Fluoronatril imamo, ampak ji zaenkrat ne dajem.

Spanje:
Spat gre ob 20h in spi do 8-9h zjutraj. Popoldanski počitek je od 11.30- 14h ali 15h. Vmes ne spi nič. Tako je že od 1,5 meseca in se tega reda striktno držimuser posted image !

Zobki: še vedno samo dva; spodnji enkici, nič ne kaže še na kaj več.

Pije zadnje čase nekaj več, po moje zaradi suhega zraka v stanovanju. SŠe vedno pa ne spravim v njo nobenega soka, samo čaj. Zna piti tudi iz kozarca, sam je flaška men bolj komotuser posted image . Zaenkrat!

Drugače se pa plazi še ne, ampak se "rita" ->>  ko sedi se ritensko pomika nazajuser posted image . Se postavi že na vse 4, samo pol je takoj pok na trebuh. Verjetno je krivo to, ker v stanovanju nimamo tepihov, ampak samo laminatuser posted image . Veliko je v stajci, čeprav jo zadnje čase dajem kar na tla, ker ima več maneverskega prostora. Pa ko je v stajci, je kar naprej na trebuhu in pol je slabe voljeuser posted image . Kadar je jezna in hoče kaj doseči, začne vpiti: "Mama, mama, mama..."user posted image user posted image user posted image user posted image Pol se pa to začne kar vleči v "mama, mamamamama, mamamama!!!!! Looool!!!
Vsak večer se skupaj z Žigcom kopata in čofotata v banji. Tako mi je lažje, ker umijem enega za drugim in prišparam cajtuser posted image user posted image user posted image ! Itak hodita oba ob 20h spat. Ko jo dajem iz banje, kriči in se upira 100/h. Se vidi, da je ribica po horoskopuuser posted image , looool! Žiga pravi, da bi onadva kar živela v banjiuser posted image user posted image user posted image ...
Njena najljubša igrača je (še Žigcov ) telebajsek Tinky Binky (ki ga je sestrici odstopiluser posted image ). Je tko fajn, ko mu pritisneš na trebušček in začne petiuser posted image . Razmišljam, da bi za Miklavža dobila prvo punčkouser posted image .
Najbolj zakon so itak moji lasje, ki jih sedaj puščam dolge. Tko, da je posledično bolj malo v naročjuuser posted image , ker sem zelo občutljiva in me boli ko user posted image , ko me cuka.
Zna dati že buc. Učim jo tudi "bravo-bravo" -> ploskanje, ampak je to tooook smšno, da se ji ne da naučituser posted image . Je pa ful žgečkljiva tale naša frajla, tko da jo je kar veselje žgečkatuser posted image user posted image user posted image .
Na nogice se še nič ne postavlja sama, jaz jo včasih- tko na ene dva dni mal probava. ampak to zgelda tako: jo dvignem, da jo bom postavila na noge, ona pa jih še vedno drži v zraku kot bi sedelauser posted image user posted image user posted image . Očitno še ni pripravljena, bomo že počakaliuser posted image .
Zunaj smo bolj malo, ker je mraz ko user posted image . Tko da greva samo po Žigca v vrtec in nazaj. Piha veter pri nas in še malo je prehlajena, pa se izogibam jo ven nosit. Kar imam zunaj za opravit, itak naredim, ko spi.
Tv jo nič ne zanima, kar mi je po eni strani kar všeč. Sicer pa se zna sama zamotit, če je treba.
Huu, kaj naj še napišemuser posted image . Ma bo dost za danes, če se še kaj spomnim, bom pa dodalauser posted image .
papa

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 64
1.12.2005 14:40:10   
tanaja*
Aha, mogoče še tole: vsi moji albumi so zakljenjeni zaradi "bolanega gospoda"user posted image . Če katera želi pogledati, naj mi javi za geslouser posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
1.12.2005 16:13:23   
Suzi*
Uuuuu, ste veliko napisale. user posted image user posted image user posted image  Sem pol ure brala. user posted image

Kiki, borovnička, dobrodošli! user posted image

Skaana, glede igrač...mi smo ravno dobili tegale slončka  http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/2270
mu je ful všeč, ga vozi in še dviguje se ob njem. Pa tiste kocke premetava, tako da bogi naši spodnji sosedi. user posted image  Kaj mu bom pa kupila, pa še ne vem. Če že kaj, potem kaj malega, kar bi ravno tako kupila, ker pač rabi. Vsekakor bo pa naš sonček imela za praznike novo frizuro. user posted image  Če bi bil punčka, bi mu lahko dala špangice v lase, ker je pa user posted image  ga bo treba pa ostrižt. Verjetno ga bom kar jaz, ko zberem pogum. user posted image

Stajice nimamo. Sem najprej še nekaj razmišljala o njej, zdaj pa itak ne pride več v poštev, ker mali kobaca in bi noter znorel. Za silo, če grem jaz na wc, ga isto kot Dolina, dam kar v posteljico. Pa še to ne vedno, če se ravno lepo igra. Tudi hojice nimamo. Sem mnenja, da ko bo pripravljen, se bo že postavil na noge.

Najnovejša zabava pri nas je ta, da se obeša meni na hlače in me skoraj sleče zraven. user posted image user posted image  Pa z obema rokama se prijemlje za klubsko mizo (ravno doseže) in dol potegne vse, kar mu pride pod krempeljce,  user posted image  pa liže jo zraven. user posted image   Prej je v kuhinji na tleh pobiral drobtinice od kruha. Res ne vem, kje jih je našel. user posted image   pa začel je kazat s prstom. user posted image  Ne vem, al mu je tista stvar všeč, al bi rad, da jaz povem, kaj tisto je. No zaenkrat je tako: on pokaže lučko, jaz mu povem kaj kaže,...

Eva, ful dobra ideja, tole da zaploskaš, če se davi. user posted image  Bom poskusila, če bo potrebno. Se mu pa nisem upala dajat prej koščkov za papat, ker ima že 8 zobov in vse samo odgrizne, pol pa ne zna zmlet. Zdaj ga počasi navajam. Bomo pa tudi mi rabili varovala za predale, ker mi vse sprazne.

Naš pa niti ne papa mojih las, jih pa z veseljem cuka. Tako je pri nas jutranje bujenje mamice. user posted image  To, al me pa popraska po faci.

Ena je napisala (tanaja user posted image ), da user posted image  uči ploskat. Mi ga tudi učimo, pa mu ni za ponovit. Se smeji zraven, zaploskal pa ne bo. user posted image

Tanaja, naš ima pri 9m šele kakih dobrih 8 kil. Vaša pa že 11?? user posted image  Pa velik nekaj čez 70 cm. Imamo isto 6.12. pregled, pa takrat sporočim točne podatke. Je pa tudi naš se najprej postavljal na vse 4, pol pa pok na trebuh. Tudi mi imamo parket po tleh. Ampak bo kmalu začela kobacat, boš vidla. Samo da malo ravnotežje ulovi, potem bo pa kljub laminatu šibala po stanovanju. Naš je tudi zelo žgečkljiv. Samo zraven pridem, pa se že na ves glas smeji. ga je ful luštno poslušat.  Tanaja, jaz prosim za geslo, če mi lahko pošlješ na privat. Hvala!! user posted image

Zdej pa šibam, mali se je zbudil in bi rad jedel.

lp, Suzi

p.s. Punce, loto je moj!!! user posted image

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
1.12.2005 17:45:02   
eva1
O  kok smo pridneuser posted image user posted image user posted image !

Kiki in borovnička-dobrodošliuser posted image user posted image user posted image

Sej ne vem, al naj napišem al ne....ko že vem, da sem bom že danes v jezik ugriznla...no ok-ne vem v čem je fora, ampak Luka odkar spi v svoji sobici ful dobro spi! Ponoči se ni niti 1x zbudil in je spal od 20h-7.30-sploh nism mogla dojet, da smo končno po dooolgem času prespali nočuser posted image user posted image user posted image user posted image ! jst sem bla že ob pol sedmih vsa naspidirana, naspana kot že dolgo neuser posted image !

drugače smo pa še vedno prehlajeni in je ful kašljal ponoči, pa skoz iz noseka tečeuser posted image ! aja, pa sem ugotovila da ful lepo iz kozarčka pije, prej sm mu skoz flaško v usta rinla, pa ni hotu zagrabt in kozarčka pa mu kr greuser posted image user posted image user posted image -hočm ga navadt da več pije, ker bom dojenje podnevi ukinla-tako da bi se dojila le še zjutraj in zvečer!

dolina pri nas je bilo takole-ko se je mali ponoči zbudil, sem zbudila atija, da mi ga je prines v postlo, pol sem ga podojila in sem ga jaz odnesla nazaj-ampak mj se včasih sploh ne spomni kolikokrat sem dojilauser posted image , ker v trenutku zaspi nazaj-včasih se zjutraj sploh ne spomne, da mi ga je ponoči prineseluser posted image
kar se tiče spnja in trzanja-mogoče sanja, pa se ustrašiuser posted image

Luka ima skoz temparaturo nekje med 37-37.5, jaz to ne smatram za vročino...ko pa je zobke dobival mislim, da zgornje dvojke, pa je bila vročina zvečer 38.0, sam je bilo zjutraj že ok!

Skana, Luka bo pomoje dobil tisto hojico, al kako se reče in tvojga linka, ko se jo prime in hodi-al bo tetka kupla ali pa midva, se bomo še dogovorili, ker se mi zdi ful ok stvar!

Tanaja-jst bi tut prosila za geslo! pa me zanima, kako ste sedaj z vrtcem uredili(se mi zdi, da si ti enkrat spraševala-upam da se nism zmotlauser posted image !)

Suzi sej preden sem ugotovila to s ploskanjem, sem tut jst malega enkrat v sekundi na glavo ubrnla, pa prst v usta(samo takrat se mu je res tako zaletelo, da je bil že čisto plav-revež moj-sem še jst za nekaj sekund nehala dihat, tok sem se ustrašla...no vsaj nekej pa še nism pozabla iz službeuser posted image , čeprav sem že leto in pol doma)!

No zdej se pa zmente od katere bo loto-bi pa samo prosila, če mi katera podari milijonček ,al pa dva, ker bi ga res rablauser posted image user posted image user posted image

No danes grem spat v upanju, da se bo zgodba o spanju od včeraj ponovila!!!

Pa me zanima, tiste ki še razmišljate o kašnem user posted image , kdaj kaj nameravate, da bi ga imele??

No, zdej grem pa gres kuhat...uživajte!!!

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
1.12.2005 21:00:50   
Dolina
Eva1, ni problema, ti podarim tri miljončke.... user posted image  če zadanem.... upam, da ne z glavo v zid. user posted image

Tanaja* sm te že pogrešala. user posted image  11kg? U, to ap je babnica. Zoja ima 8kg. Sva bile 14dni nazaj na pregledu in velika 70cm.

Ima pa vročino, že cel dan po malem, potem je pa samo še rasla in sm ji dala pol svečke pred spanje. je mela 38stopinj. Mal preveč... user posted image

No, mi ji še ne moremo uredit njene sobice, ker radijator ne dela in je hudičevo mraz. Novega dobimo, če bo vse po sreči konec decembra. So ti mojstri tolk zasedeni, da jih že en mesec in pol čakava. user posted image user posted image

Skaana, jaz še ne vem, kaj bo Miklavž prinesel naši čebelici. Po moje nekaj majhnega. Igrač ima itak preveč, pa ko dobi novo, je dobra za pet minut, pol pa gremo dalje. user posted image  Tko, da ne rabiš preveč kupovat, ker jih vse prehitro mine. Vsaj pri nas je tako.
Pa nad hojico tud nismo navdušeni. Moj je kar sam odločil, da tega ne bomo uporabljali user posted image  pol sm se pa strinjala. Ko bodo malčki pripravljeni, bodo že shodili. user posted image

Suzi*, mene tud Zoja slači...user posted image user posted image  Še dobr, da sosedi nimajo na isti višini oken. user posted image  

Danes je pa Zoja naredila prve korake ob opori. user posted image  Potem je pa še pogruntala, da se da lavor za perilo prav fino uporabit za sprehajanje po stanovanju user posted image  : jo je obrnila na glavo in jo pred sabo porivala in zraven koraka in se smejala do ušes, tolk je bla važna. user posted image user posted image  Tko je bla fina.

Sicer pa kar naporen dan, ker je imela vročino, pa ta presnet zobek jo matra in je hotla skoz na men viset in nč ni blo fino in sm čist fuč. Pa še vsakič, ko me je objela, sm bla mokra do kolen, tolk se slini, revček moj. Upam, da hitro ven pokuka tale zobek.

Zdej pa šibam pod vroč tuš, pa spat. Bi mogla še mal
potelovadit, pa se mi ne da. user posted image

Nočko, Dolina&Zoja&user posted image  - tud sitna, ker ne gre nč na sprehod. A se kdo javi? user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
1.12.2005 21:25:06   
Suzi*
Eva1, glede drugega otroka.... midva razmišlava, da bi bilo med Anžejem in drugim user posted image  nekje od 2-3 leta razlike. Torej bova na bebi začela delat čez kako leto. Če bo pa prej ratalo pa tudi nič zato.
Pa user posted image  za lastno sobico. Pri nas je tudi zakon. Mali ful lepo spi.

Dolina, bravo za prve korake ob opori!!! user posted image  Pa enga lupčka sončici Zoji, da se hitro pozdravi! Pa da pokuka tist zobek končno ven...da se bo tako svetil, da sosedje ne bodo vidli, ko te bo ponovno slekla. user posted image user posted image

Jaz sem pa še kar sama doma. Moj user posted image  si je privoščil ogled košarke v LJ. Sem jezna! A vaši tudi tako uživajo? Jaz bi tud kam šla! 

lp, Suzi

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
1.12.2005 21:46:18   
eva1
Dolina-joj se mi kr smiliš...k vem kako je touser posted image ...bogi naši škratki, k jih takole zobki matrajo!!! Pa user posted image user posted image user posted image za prve korake...se mi zdi da vsak dan nekaj novega poštudirajouser posted image user posted image user posted image

Glede drugega user posted image -jst sem imela že ornk lušte...pa sem se potem malo ohladila, zaradi finančne situacije...bo treba malo v službo, da si povprečje za drugo porodniško dvignemuser posted image , tako da bomo videli- če bi bilo po moje bi bilo razlike tam mal več k 2 leti...

jah moj si tut prvoš kej-predvsem fitnes je zadnje čase popularen, tam 3x na teden, potem pa še kašn pirček...pa ga ni 2-3 ure dam...sam gre zvečer tam okol 7-8h, pa me čist nč ne mot-mam vsaj mir za računalnikom, k dam Lukca spatuser posted image ...

No sem dala nekaj novih slikc v album če katero zanimauser posted image

Nočko vsem

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 70
1.12.2005 21:55:18   
Špacka

Joj punce ste pridne!!!!!user posted image
Imam srečo, da mala spi(to ni problem), moj pa še vedno dela in je računalnik čisto moj, tako da sem v miru vse prebrala, zdaj pa lahko še melo pišem.

Dobrodošli Kika in borovnička!

Danes sva bili z Lino v laboratoriju, prvič je dala kri in vodo.Kri ni bila problem, je imela toliko dela z gledanjem stvari okoli sebe, da sploh ni vedela kaj se dogaja, pa še sestra je imela očala s črnim okvirjem in jih je na vsak način hotela snetiuser posted image  ker ji to dovoli moja sestra. No, potem pa gremo lulat, tu pa nastopi problemuser posted image  ker je bilo prvič ji je kar sestra pri pediatru dala vrečko gor in potem smo čakali. Kako naj dopovem malem otroku da naj bo pri miru, ker mora lulat v vrečko in ne mimouser posted image  Linina plenica je bila že čisto premočena, vrečka pa še vedno praznauser posted image  mogoče par kapljic, ampak se naju je sestra pri pediatru usmilila in šla težit v laboratorij, naj poskusijo s tem kar je.
Pregled ima čez en teden, tako da takrat povem dolžino in težo, spada pa v kategorijo velikihuser posted image

Suzi a tako dolge lase že imate, da ga boš kar strigla? Moja pa še nima tako dolgih, saj rastejo sploh pa se mi zdi, da se ji zadnje čase bolj gostijo.

Tanaja mi imamo po tleh parket, nikjer nobene preproge... pa mala šiba sem in tja, je pa res da drsi in je večkrat na nosuuser posted image  Ti kar malo zavidam, ker imate tak lep red čez dan, jaz jo pa ne morem navadit na to spanje čez dan, pa da bi šla spat vedno ob isti uriuser posted image  sekiram se pa ne, bo že, če ne prej pa v jaslih.
A grejo vsi vaši malčki v jasli, ali imate domače varstvo, privat?
Lina gre v jasli, ker domačega varstva ni, privat varstva pa vsaj pri nas tudi ni v izobilju. Varstvo pa mora biti čim bližje, kjer so doma moji starši, ker bomo rabili včasih tudi popoldansko varstvo.

Skaana midva ji boba nekaj kupila za darilo, saj ne ve, ampak to je bolj najino veselje, ko ji dava škatlo in je le ta bolj zanimiva kot vsebinauser posted image  Trenutno Lina nima zelo veliko igrač, saj ji je vse ostalo veliko bolj zanimivo.
Lahko pa napišete kaj je pri vas najbolj in, da dobim kakšno idejo. Aja, razmišljava o nakupu glasbene hojice, tudi tista druga ideja ni slaba.

Eva trenutno ne razmišljava o drugem otroku oz. jaz ne razmišljam o tem, ooooooooooooooo moj pa razmišlja on pa bi bil takoj za to. Trenutno nimam energije še za enega, nikoli se pa ne ve, kaj bo čez eno letouser posted image  preveč pa ne bi rada čakala, ker imam že 3 spredajuser posted image user posted image

Lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 71
1.12.2005 22:08:15   
rainbow
čujte ženske, kolko ste napisale, sem ostala pri tanaji, ne morem več, grem spat, sem stanco morto (na smrt utrujena), vas jutri do konca preberem in še kaj dodam

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 72
2.12.2005 9:14:53   
borovnicka
OJ! Nimam časa za kej več, sam to pa moram odgovort. Midva upava, da bo čimprej drugi. Problem nastane, ker še nimam M user posted image . Kdaj pa ste ve dobile M po porodu?

Imamo ponočnjaka user posted image . Zamenjal je ritem, tako da spat hodmo med 9 in 10 , vstajamo ob pol 7h, čez dan pa spimo dobri dve uri, mal dopol mal pa popo.

Lep dan!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 73
2.12.2005 11:06:36   
rainbow
halo, stare in nove marčevkeuser posted image

koliko ste se razpisale user posted image  kar tak naprej, samo zdaj pa moram bolj pogosto sledit.
moji komentarji k vašim temam, samo ne vem, katera je že to začela, ne mi zamerit:

V svoji sobi spat je super, naša Lia je tudi začela spat vso noč, ko smo se preselili; samo zdaj ta male ne upam dat k njej, če pa je tako drenje na dve uri; pa najraje spi pri mamici seveda. Ne vem, kaj naj.

tanaja, vsaka čast za ritem, istega sem imela jaz pri Lii, drugič je pa vse drugače. Pa saj je prav tako.

Stajica: zdaj ko so že tako veliki, ne priporočam za nakup, razen če si jo kje sposodite; Lia je dobila stajico pri nekje osmih mesecih, pa nikoli ni rada bila v njej; Enjo sem začea dajat prej noter, pa je kar rada, sicer zdaj ko plazi vedno manj, ona bi kar ven, jo omejujeuser posted image  ampak ko je dobre volje, jo pa dam kar noter, pa za par minutk.

Dolina, kak je kaj z gosto hrano? Najini edini nekaj štrajkata. Moja še zdaj nič sadja, razen sadno skuto, pa še to samo okus jagode, morda ji dam jogurt. tak da imamo bolj zelenjave obroke, pa še mlečne kaše noče zvečeruser posted image , pol pa celo noč pridno zizauser posted image

O spanju torej raje ne bi, sem se že sprijaznila, da bo nehala, ko ji bom razložila, da ne more več zizat, to pa bo nekje pri dveh letihuser posted image

Igrače-morda kaka ideja za katero; Lii sem enkrat kupila tako glazbeno podlago, plastično, kjer je klavir, pa živali, ki se oglašajo, pa melodije igrajo, v Baby centru, ok. 4.000 sit stalo, Enja jo obožuje; sploh vse, kar igra. tako, da je bila to super naložba. pa tudi tri račke, ki joh povlečeš za vrvico, gagajo in jih pelješ na sprehod, je tudi kar zanimiva.
Sicer pa je zdaj pri nas aktualno vse, ob čemer se lahko dvigne in stoji.

Drugi otrok:
mnenje izkušeneuser posted image  mamice z otročkoma z majhno razliko v letih, je ffuuuullll naporno, pravijo prvi dve do tri letauser posted image . Res je. Naporno. Ampak luštno tudi; pa upajmo , da bo z leti lažje in da se bosta radi skupaj igrali in ne preveč tepli. Sicer pa ima vsaka razlika svoje + in -.

Varstvo in odhod v službo - jaz sem se odločila za polovični delovni čas, varstvo še iščemo, pa par ur na dan ali dva do trikrat na teden; nimam pojma kak bomo koga našli, ampak upam, da bo uspelo; ker v jasli je še ne bi dala; potem, jeseni, ko bo stara leto in pol. tak da se spet počasi vpeljem v službo, da mi ne bo prenaporno, finančno pa bomo že zdržali pol leta z malo manj cvenka. Bo moževa plača bolj na udaru, hehe.

Ok, bom končala, da me boste imele sploh voljo brat.

lep dan!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
2.12.2005 12:03:52   
morskadeklica
Borovnicka, naša hodi spat ob 23h zadnje dni, spi pa do 10h zjutraj. Toliko o zamenjavi noči in dneva. Ma sej sploh ne vem, kaj ji jeuser posted image . Je že lepo hodila spat ob 20h ali 21h, zdaj pa tole. Saj jo dam spat ob tej uri, ampak ona se po pol ure zbudi, pa auf... Pa ne mislit, da jo takoj dvignem iz postelje. En čas se pogovarja, igra, potem zmeče vse ven s postelje, nato tuli in mi drugega ne preostane. Malo se ji je zmešal ritem, ko je imela zabasan nosek, pa potem izpuščaje zaradi slavnih pampersk (še zdej sem jezna ko user posted image ) pa smo tam...

Kdaj še enega user posted image ? Po svoje bi ga imela kar takoj, ampak moram najprej začeti delat-redno (me čaka še dokončanje diplome)- tole preko študenta je bolj kaplja v morje, da ne bomo vsak mesec tako tenko piskali kot zdaj...

Moram počas nehat, ker se user posted image  že pritožuje...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.