eva1
|
Ojla! Sicer imava posvetovalnico šele drugi mesec, ampak ker sva bila kašne 3-4 teden nazaj pri zdravnici sem ga takrat še stehtala in je bil težek tam nekje 9200g, velik pa je po mojem merjenju 75 cm! No glede copatkov-moj je doma v zokenčkih z bremzami, za ven pa sem že kupla ornk čevlje, k so ful topli, da ga ne zebe! Gibalno-tako plazenja še ne obvlada najbolj...gre bolj rikverc ...se pa že vstaja ob opori, pa tapca z nogicam...pa se ne utrudi za eno lepo-on bi samo stal, stal, stal! Ja valda najbolj je pa počet kar se ne sme...jaz ga dam včasih v hojco in je takoj pri smeteh, al pa v rožah...lih tist k ne sme je najboljš! Pri nam tut vse jemo, tut kravlje mleko sem uvedla pri 8 mesecih, tako da samo še beljaka ne je-tega bom uvedal po 1 letu! Kravlje mleko pa sva začela uvajat po nasvetu dr., ker sem povedala, da gre pred 11 meseci v vrtec in tam vse kašice dobijo z kravjim mlekom, in je rekla, da najbolj da počas začneva, da se privadi okusa in da če pride do reakcij, bom najbolj vedla od česa je! Je ful rad, vse kar mu dam, kuham že vse skupaj- za nas in za njega in odkar tako delam, še rajše je-valda sej je tut bolj dobro! Pazim malo pri začimbah in to je to! Uglavnem poskušam čim manj komplicirat! Aja pa keski so mnjami...bi jih pojedu tut kolker bi jih dobil-sladkosnedec mali! No da pa ne govorim kolk drobtin je potem po celem stanovanju Aja glede pitja-moj tut nč ne pije! Sem mislila, da zaradi dojenja podnevi, vendar sem tudi tega ukinla, ampak noče nč pit(sem že vse možne flaške in čaje in soke probala, pa nič)! Spije tam okoli pol deci, pa še to dobesedno zlivam vanj! No dojiva se še zjutraj in zvečer, tako da edino tukaj dobi tekočino, pa pri sadju! je bila pa fora včeraj, zvečer točno ve , da ga najprej zrihtam,ga dam v spalno vrečo, dam kaplice in podojim in gre pančat! Včeraj pa se vse naštimava, pa namesto da bi ga podojila, mu dam flaško s čajem in je ful pil-se pravi vlečt zna iz flaške, samo preko dneva noče zagrabt...no sej pol sem flaško dala stran in sem ga podojila, sam sem hotla vidt če bo potegnu flaško! tako da ne vem, zakaj jo čez dan noče Glede spanja-od včeraj ukinjam nočno dojenje! Zaspimo brez težav okoli 20h(in ponavadi se je zbujal tam okoli 22h, 24h, pa potem od 2h-6h še enkrat, včasih tut 2x, pol smo pa ob 9 ustali-včasih smo pa tut spali skoraj celo noč-kakor kdaj)! No včeraj pa je šel spat kot ponvadi, se zbudil ob pol enajstih, sem ga uspavala brez dojenje, potem še okoli polnoči, pa je zaspal tako da sem mu pela in ga božala, potem pa je spal do jutra brez zbujanja ! Uglavnem sem ful vesela in bom vztrajala pri tem, da se ponoči spi in ne je oz. carta! No in danes sem ful naspidirana, ker sem spala 8 ur nepretrgoma ! Zobek nam pa rine tretji vem in sicer spodnja dvojka...zgoraj še nima nobenga! AD3 kaplice dajem redno, po 7 na dan pred spanjem(ker ima še ful veliko mečavo, sicer pol manjšo kot pri rojstvu, ampak je še kr velka) Tabletke za zobe ne dajem....kaj pa vem, dobila sem jih, pa sem slišala tok enih nasprotnih mnjenj o njih, da zaenkrat še nisem začela z njim! Gluten dajem od 6 meseca! Sadje-sedaj je bolj malo...tako banane , hruške, jabolka, suho sadje...pol se pa že konča! Pri nam nič ne pazimo pri hrani-ko dam kašno novo samo kašn dan počakam, preden mu dam spet kašn nov okus, da vidim, če je kašna reakcija(zaenkarat trkam-je vse ok)...Sicer pa v naših družibah ni nobenega ki bi bi imel kašno alargijo, tako da mala vrjetnost da bi jo imel Luka! Ma sem naložla zdej ...se pa beremo še kaj! Lp, Juliaj in luka
|