m_m
|
OJla. Kuk kej krotite svoje kobacajčke? A že plezajo? Naša je kar aktivna. Zna se pobrat, usest, prevračat iz hrbta na trebuh in kontra, postavlja se na kolena, in zdaj že dvigne eno nogo in če je dovolj nizko kaj za prijet, se že vstane (kmalu bo 10m). Je zelo mobilna in se premika sede. Kot da bi veslala z zunanjo nogo, tak izmenično men je smešna. Sam kaj mi pa ni všeč pri tej mobilnosti, ker moraš skos gledat kaj bo pobasala v usta. Prileze iz enega kota v drugega v minuti in že grabi kak daljinec, kako nitko od blaga (ravno za maškare šivam), kaki kabel ali kake liste, vse kar je na mizici v dnevni... Zadnič mi je stlačla v usta en pokrovček od onih bombonov... hm... tistih pisanih, ko so v takem tulcu. In to od tavlke pakunge. Pa ona nalepka od robčkov ji je tudi zanimiva. Pa kar vse bi mela in je huda, če ji kaj vzamem. Rečem: Pusti! Pa kar skoči, me pogleda in navadno še enkrat proba, spet rečem, naj pusti, pa začne ploskat. Mamo kar veliko tečnarije glede na to kolko stvari hoče primit. Precej stvari odmikam, kar se lahko razbije. Zadnič mi je čebriček prevrgla, sam ko sem hrbet obrnla, ker je hotla do vodnega termometra pridet, in je pršla... V stajici, ki je v bistvu prenosna postla, ni več rada, sam če hočeš kaj nardit, ne gre drugače, ker bi mi okol obrnla pol hiše. Je kar zgovorna, sam to še niso lepe besede. Mama, papa, eh, no to lepo izgovori. Malo manj razločno pove ki (Loky, naš pes), bavo (bravo), moimoi (mojmoj pes), moamoa (plenička, njena ninica), baba (babi), kao (kaj je to), gee (kje je ...). No pol se pa počas neha. Razume kje je luč (pokaže gor), kuk je vlka (obe roke dvigne), pomaha če rečeš papa, zaploska če rečeš bravo, oponaša če rečeš kak dela dedi (en taki zvok z jezikom), če pokažem sliko psa in vprašam kje je Loky, pokaže s prstom, Isto za atija in mamo. Sam ne pa vedno. Kaj boste pa za maškare? Js delam kostum za indijanca. Sej se mi ne da več, sam končat pa moram, če sem že začela. Sem naredla črno lasuljo, je taka ko predjamski človek Sam ji kar paše, ker ma drugač bolj svetle lase in zelooo kratke. Aja pa še to: a hojco mate? MOja mama jo hoče na vsak način kupit, pa ji govorim da se ji ne splača za tiste parkrat ko grem na obisk in za onih 20min ko je lahko not na dan. Pa ne posluša No to bo zaenkrat vse. LP Maja
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|