|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 13:56:58   
tincci
Evo, punčka naša ma zadnje dva dni kolike in se napenja in joka in spi ful malo. Podnevi sesa na 2.5 - 3 ure, s tem da vmes še spi, ponoči pa jo po 10 minutah ne morem več zbudit. In tako se dojimo, spimo 1 uro, pa spet. Čez dan tud skos neki joka, potolaži se le v naročju, pa tud zaspi, čim jo daš pa stran od sebe, pa panika:)

Dejte mi povedat svoje izkušnje, da vem, kaj pričakovat v naslednjih tednih... tnx
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 14:38:33   
Tiamo
tincci samo čas je potreben. z mojo se je isto dogajalo, samo da sva na adaptiranem mleku.  Veliko sreče, tako hudo stanje se je končalo malo pred 2 mesecom. lp Tia74

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 14:44:19   
Anonimen
Kar se dojenja tiče, nimam pojma, ker nisem dojila. Kar pa se spanja tiče in tega, da se potolaži v naročju, pa puskusi tako, da punčko z odejico zaviješ v nekakšno štručko. Tako da vogale odejice spodviješ pod telesce. Primerna je kakšna raztegljiva odejica, ali pa poskusi kar z navadno, če je nimaš. Tako s eponavadi počutijo bolj varne.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 16:14:56   
tincci
Odejice ne mara okrog sebe, jo odriva stran sto na uro:)

Nekaj me še zanima: a je normalno, da je v enem kosu tudi po 4-6 ur pokonci? Na koncu je čisto koma, končno zaspi za eno uro do naslednjega dojenja, pa še takrat med spanjem skos neki stoka. Po previjanju jo včasih zmanjkuje, ampak jo še previjem in potem je kot sova.

Pa ne mi rečt, naj ne previjam, ker mi itak vedno ne rata na 3 ure. Je že nekaj izpuščajev fasala, po moje ravno zaradi tega. Ponoči me pa itak vest peče, ko je tok ur v istih plenicah ...

Dogaja, a?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 17:30:15   
ninocka
Previji jo raj pred dojenjem in ne po dojenju (ze zarad polivanja). In ce ti vmes med dojenjem pol zaspi, jo vsaj ne bos zbudila.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 18:12:24   
Marogica
Napenja jo lahko mogoče tudi od tega, ker si ti kaj takšnega pojedla ali pa ima kolike. Kaj pa kaka normalno?
Da pa je toliko budna, je pač možno, da je otrok, ki potebuje manj spanja. Je možno, da spiješ preveč kave ali kakšnega drugega "poživila"? Tudi to je lahko razlog, da otrok manj spi.
Drugače pa vprašaj pediatrinjo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 18:13:45   
urška
jaz ti tudi svetujem, da jo previjaj pred dojenjem. ponoči je pa bojše, da je ne, zato da ima vsaj neko predstavo kdaj je noč in kdaj je dan. pa dobro je da pnoči nič luuči ne prižigaš (oz. čim manj).
glede dojenja ti tudi jaz bolj težko svetujem,ker nimam veliko izkušenj z njim.
proti krčem poskusi kakšne kapljice , ali pa otroške čajčke ali pa masažo trebuščka z brinovim oljem.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 18:36:27   
tincci
Sem tudi jaz razmišljala, da bi raje previjala prej. Ampak to sva na začetku poskusili, pa je bila vsa živčna in je jokala, ker je bla lačna. No, ampak se bo že navadila, res je bolje, da jo dojim pred spanjem, ker bo potem dalj spala. Čeprav se vedno userje med dojenjem, hm ... Tako da jo zdaj dojim, se igrava, previjem, pol se ji dogaja, in potem spi največ uro in pol do naslednjega dojenja.

Bova probali zamenjat ritem, najprej previjanje. Zdaj se je ravno dojila in panča, bova pač preskočili (spet) eno previjanje. A vi redno previjate na 3 ure? Meni ne rata.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 18:39:54   
tincci
Napenja jo lahko mogoče tudi od tega, ker si ti kaj takšnega pojedla ali pa ima kolike. Kaj pa kaka normalno?
Da pa je toliko budna, je pač možno, da je otrok, ki potebuje manj spanja. Je možno, da spiješ preveč kave ali kakšnega drugega "poživila"?


Ful pazim pri hrani. Kaka normalno. Kavo spijem eno brezkofeinsko zjutraj. Verjetno ne mara spat, že v trebuhu je imela tak ritem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 19:26:29   
ivana25
Ojla!

Mi imamo pa doma še ne 4 tedne staro princesko, ki ga kdaj pa kdaj tudi takole lumpa.
Malo sem jo opazovala, kak nasvet in knjigo prebrala in poizkusila različne stvari. Vem, da so si otroci različni, da eni rabijo več spanja, drugi manj itd. Lahko pa povem, kako je z našo pupo.

Mislim, da mora veliko novorojenčkov prve tedne malo bolj spati. Če je odrasel človek zaspan, bo takoj zaspal. Dojenček pa ne bo, ampak bo siten in to čedalje bolj in vedno težje bo zaspal. Tudi naša je občasno tako sitna in je potem pokonci 6 ur skupaj. Takrat je tečna za vsako stvar, hoče se nosit (drugače joka) in dojila bi se vsako uro. Sem mislila, da ima kolike, a jih nima. Kolike so, ko otrok vrešči, je ves v krču (rokice in nogice), krili z rokami in ga nič ne umiri. Naša pa se takrat hoče samo nosit, je zelo budna- oči ima kot zajec, a je na trenutke vsa kramežljava in zeha, ampak ne more oz. noče zaspat. Takrat je dan naporen in noč zelo dolga.  user posted image

To, da prdi in se napenja kadar kaka, je normalno. Normalno je tudi, če med spanjem stoka. Otroci imajo 2 vrsti spanja- trden spanec in pa aktivno spanje (REM faza spanja), ko odpirajo oči, spuščajo glasove... v glavnem sanjajo. Ti dve fazi se izmenjujeta na nekaj minut. Torej, če malo pojoka raje počakaj kako minutko, ker lahko da kaj sanja in bo zaspala nazaj.

V glavnem, ugotovila sem, da jo moram, če je sitna čim prej uspavati in pustiti, da se dobro naspi  (rabi vsaj 2 uri), ne glede na urnik hranjenja, če se seveda ne zbudi prej zaradi lakote. Pa če je že eno rundo budna (okrog 2uri), mora po naslednjem dojenju nujno zaspat, drugače se vrtimo v začaranem krogu- vedno bolj je zaspana in vedno bolj tečna.
Vem pa, da bo počasi čedalje več budna čez dan in bo rabila manj spanja. Ampak verjetno pa bo še nekaj tednov tako, kot je zdaj. Vsaj pri nas.

Pa veliko sreče!
Ivana



(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 19:31:32   
ivana25
Pa še glede previjanja.
Meni se vedno pokaka med dojenjem, zato jo najprej okrog 10 min dojim, podremo kupčka, nato jo previjem, nato pa jo dojim naprej, da zaspi. 
Je pa ta način občasno nevaren, saj lahko fašeš kakšnega kakca med previjanjem. user posted image  user posted image  user posted image
Ampak, kaj čmo. Pri nas se le to obnese.

Pozdravček,
Ivana

(odgovor članu ivana25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 20:49:27   
Grascakinja
Uf, kakca lahko fašeš tudi med previjanjem kar tako...user posted image

Jaz ti svetujem, previj jo raje 1 več kot manj. Če ne na tri ure, pa jo daj na 2... sploh, če ima izpuščaj. Pa pusti jo čim več nagico na toplem zraku, da si prelufta ritko, ali pa ji jo posuši s fenom. Če ti lepo zaspi po hranjenju, nima smisla, da jo previjaš po hranjenju. Raje jo previj prej. Če ima približen ritem, da sesa na 2,5 do 3 ure, potem veš, da jo moraš na toliko prej previti. Če bo jokala tistih nekaj minut, ko jo previjaš, bo zanjo vseeno bolje, kot da je mali zombi skoz pokonc. Druga možnost je pa ta, da jo podojiš na eni dojki, podreš kupčka in jo nežno previješ, potem pa podojiš do konca in zaspi.

Jasno, da bo panika, če jo daš iz naročja, otrok je bil 9 mesecev konstantno s tabo, ne moreš zdaj pričakovat, da bo mirno prenašal, ko te ne bo poleg. Počasi se bosta navadila. Tii jo samo veliko cartaj in se stiskaj z njo. Vlezita se skupaj na posteljo in jo lepo stisni, pa se bo morda pomirila in zaspala.

To, da odejice ne mara, ker jo zbrca, morda niti ni njena volja, ker imajo dojenčki še ful nehotenih refleksov. Poskusi jo lepo zaviti okoli in okoli.

Drugače pa držim pesti, saj se bosta počasi navadili! Samo optimizem v tazadno, pa bo!

(odgovor članu ivana25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 21:20:44   
urška
kaj pa v vozičku spi? jaz sem v primeru slabega vremena (je januarček) kar v stanovanju malega dala v voz in sva se malo "sprehajala" tko, da je zaspal. 

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 21:25:28   
tincci
Tole z deljenim dojenjem ne gre, se hoče do konca najest. Bo pač malo jokala med previjanjem. Škoda, k če je sita, se lahko malo masirava pa božava... sej se bo navadila.

Drugače pa sej bo, lepo je slišat kako izkušnjo, da vsaj vem, kaj lahko še probam user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 21:27:09   
tincci
IZVIRNO SPOROČILO: urška

kaj pa v vozičku spi?


Nisem še probala, mamo tok velik voziček pa tako majhne sobe, da se bom ob pohištvo zatikala user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 22:08:21   
urška
ja pol pa ni druge, kot da gresta malo ven, če pa še nisi pripravljena pol pa babi servis uključi...

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
15.11.2005 23:48:55   
ninocka
Lej, men je moj tud joku od zacetka, ko sem ga pred hranjenjem previjala. Pa vsakic manj, ker je vedu, da bo po previjanju hranjenje. Potem se je pa lepo najedu, ponavadi se pokakal in zaspal. Jst sem ga pustila tko in je spal lepo do treh ur in ko se je zacel prebujat sem ga spet previla in potem nahranla. Sej bos dobila en ritem.
Pa vedno manjkrat se ti bo pokakala po (oz. med hranjenjem). Ponoci je pa sploh ne previji, da je ne zbudis.
Ce ma pa izpuscaj, jo pa previjaj se pogosteje (sam ne takrat ko spi) in pusti ritko, da se mal na zraku zlufta al pa s fenom od dalec mal posus. Pa s kaksnim bepantenom al pa prasko pasto namazi. Aja, pa preventivno vedno ritko namazi s hladilnim mazilom.



(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
16.11.2005 1:32:24   
nana 27
Naš bo star en mesec in ima tudi krče. Jaz sem po navodilu prediatrinje izključila mleko in mlečne izdelke ter vse vitamine (pijače, tabletke - sem jih jedla zaradi odpornosti). Namesto mleka moram vsak dan piti adaptirano mleko Pregomin. Proti krčkom našemu Mihu malenkost pomagajo zeliščne kapljice od Galenskega laboratorija. Na jok smo se že malo navadili. Včasih pomaga, da ga priklopim ali pa jokajočega nosim po stanovanju, da se umiri. Glede izpuščajev..jaz sem imela BabyLove plenice, ki so bile prej zelo dobre (jaz sem dobila nove, ki so slabše) in mojemu so se naredile drobne rdeče pikice. Ko sem zamenjala plenice in šla na Pamperske, se je koža čisto popravila v dveh dneh. Pikice sem pri previjanju mazala še z Bebivalovim hladilnim mazilom. Za ritko imamo pa njihovo kremico za ritko. Mogoče poskusi z zamenjavo pleničk, saj ima vsaka ritka svoj faktor in maži vsakič ritko z žavbico pa bo. Aja, tudi fenanje je fino in svež zrak. Zaradi krčev imam tudi jaz probleme s previjanjem, saj sem vsa srečna ko enkrat zaspi in se ne zvija..da bi ga potem še mučila s previjanjem user posted image  Raje ga že prej izdatno namažem in potem vidim, kako je razpoložen.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Burke z našo 14-dnevnico
16.11.2005 14:00:05   
tincci
Mi imamo pamperske, bomo probal zamenjat. Jaz ji rito namažem s hladilnim mazilom, izpuščajčkov pa ne, ker mi je patronažna rekla, da potem koža še slabše diha. Bom pogosteje previjala.

Sva pa ravno včeraj se previli, potem dojenje, no in med dojenjem se je pokakala. Pa sem jo še enkrat previla in potem ni hotla zaspat. Sam ji nisem mogla umazane riti pustit, nisem imela srca user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?