ivana25 -> RE: Burke z našo 14-dnevnico (15.11.2005 19:26:29)
|
Ojla! Mi imamo pa doma še ne 4 tedne staro princesko, ki ga kdaj pa kdaj tudi takole lumpa. Malo sem jo opazovala, kak nasvet in knjigo prebrala in poizkusila različne stvari. Vem, da so si otroci različni, da eni rabijo več spanja, drugi manj itd. Lahko pa povem, kako je z našo pupo. Mislim, da mora veliko novorojenčkov prve tedne malo bolj spati. Če je odrasel človek zaspan, bo takoj zaspal. Dojenček pa ne bo, ampak bo siten in to čedalje bolj in vedno težje bo zaspal. Tudi naša je občasno tako sitna in je potem pokonci 6 ur skupaj. Takrat je tečna za vsako stvar, hoče se nosit (drugače joka) in dojila bi se vsako uro. Sem mislila, da ima kolike, a jih nima. Kolike so, ko otrok vrešči, je ves v krču (rokice in nogice), krili z rokami in ga nič ne umiri. Naša pa se takrat hoče samo nosit, je zelo budna- oči ima kot zajec, a je na trenutke vsa kramežljava in zeha, ampak ne more oz. noče zaspat. Takrat je dan naporen in noč zelo dolga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] To, da prdi in se napenja kadar kaka, je normalno. Normalno je tudi, če med spanjem stoka. Otroci imajo 2 vrsti spanja- trden spanec in pa aktivno spanje (REM faza spanja), ko odpirajo oči, spuščajo glasove... v glavnem sanjajo. Ti dve fazi se izmenjujeta na nekaj minut. Torej, če malo pojoka raje počakaj kako minutko, ker lahko da kaj sanja in bo zaspala nazaj. V glavnem, ugotovila sem, da jo moram, če je sitna čim prej uspavati in pustiti, da se dobro naspi (rabi vsaj 2 uri), ne glede na urnik hranjenja, če se seveda ne zbudi prej zaradi lakote. Pa če je že eno rundo budna (okrog 2uri), mora po naslednjem dojenju nujno zaspat, drugače se vrtimo v začaranem krogu- vedno bolj je zaspana in vedno bolj tečna. Vem pa, da bo počasi čedalje več budna čez dan in bo rabila manj spanja. Ampak verjetno pa bo še nekaj tednov tako, kot je zdaj. Vsaj pri nas. Pa veliko sreče! Ivana
|
|
|
|