|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne kaka???
14.11.2005 16:51:15   
rozi81
Danes je že četrti dan odkar je naša Teja nazadnje kakala. Stara je 4 mesece in pol. Res je da sva začeli z uvajanjem goste hrane in je jedla naribano jabolko in piškot (pojedla je pol jabolka in pol albert piškota), zvečer pa ji dam še mlečno kašico. Drugače pa se polno dojiva. A je to že fajn narobe?

Hvala za odgovore.


lp s
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 18:48:14   
lex
Če je otrok polno dojen ne rabi vsak dan kakat. Poznam primer ko dojenčica ni kakala 16 dni. No, naribano jabolko, če olgo stoji je problem ker zapira in tud albert keksi so priporočljivi med drisko (torej obje zapira).
Jaz sem mu kar termometer namazan s kremo potisnila v ritko in smo kakali. Full se je napenjal in vse ga je že tiščalo in nam je to edino pomagalo - je bil orng kup (ne kupčekuser posted image ).
Upam, da vam bo hitro boljše.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 20:16:22   
bobek05
kdaj ste začeli z uvajanjem goste hrane??? Jaz sem jo začela Aneju dajat pred 14 dnevi, pa bo v sredo star 5 mesecev... prej je kakal na 2 dni (čist normalno, brez napenjanja), zdaj pa vsak dan, včasih tudi po 2x... je pa kakec včasih malo bolj kompakten, včasih pa čist mehki.. jaz poskrbim, da spije Anej dovolj tekočine na dan (1-2 dc časa), ampak midva sva na dodatku tako da ne vem kako je če samo dojiš..

probaj ji dat kaj več tekočine, ker očitno tisto kar dobi iz mleka ni dovolj zdaj ko sta začeli z gosto hrano..

pa še to - mi Aneju še vedno dajemo samo kašice (sadne) in to samo dopoldan, da se njeov želodček počasi navadi.. (nobenih keksov mu še nisem dajala, tudi rižeka v kašicah ne... mi zaenkrat samo eksperimentiramo s sadjem).. pravijo, da je dobro počasi in eno po eno sadje, da se lažje ugotovi, če je otrok na kaj alergičen.. saj ima še čas za gosto hrano...

Je pa res, da dojeni otroci ne rabijo kakat tudi do 7 dni (to velja če se SAMO dojijo).. če se ti zdi, da se napenja, namaži termometer ali palčko za ušesa s hladilno kremo in ji čisto počasi in malo porini v ritko - ponavadi potem takoj začnejo kakat, drugače pa pomaga tudi FUL sladkana voda ali na hitro poparjene kamilice, a termometer v rit prej (in DEFINITIVNO) funkcionira

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 20:44:43   
Ines.
Pojdi v lekarno po glicerinske svečke. Ker sta že ne uvajanju hrane, bi morala kakat vsak dan. Mogoče ima samo na koncu štofelc in se zato ne more pokakat. Potem pa vnaprej le pazi, da ji ne daješ hrane, ki zapira (jabolko, korenje, piškot, riž,...). Bolje, da presedlaš na zelenjavo in ji skuhaš kakšno nežno zelenjavno juhico (meni so prav prišli receptki sestre Vandeline-gre za recepte prav za dojenčke).

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 20:50:41   
CatJa
Ko smo mi uvajali gosto hrano, Jan ni kakal po 5 dni približno en mesec. Tole s termometrom sicer funkcionira, vendar se tega ni dobro preveč posluževat, da se mu ne poleni črevo.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 21:01:33   
Anonimen
Albert kekse pri štirih mesecih in pol?!?

Ne vem, poskusi z dunajci in pomfrijem, mogoče mu bo pa to pasalo.

Jojprejoj, bogi otroci!!!

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 21:07:57   
aljaž-blaž
selena ti pa imaš vedno nekakšne čudne komplimente pomagajmo ji prosila je za nasvet ne za graje lp.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

maja

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 21:13:41   
Anonimen
Definitivno ni kompliment ampak komentar.

Če so moji komentarji čudni, kako čudni so šele starši, ki dajejo otrokom Albert kekse pri štirih mesecih.
Pa še to srečo ima, da jo lahko polno doji!!!

(odgovor članu aljaž-blaž)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 21:18:40   
Marogica
Kot je že predhodnica napisala, če je polno dojen, se lahko zgodi, da ne kaka več dni (naš ni kakal 10 dni), pa ne bi smelo biti nič narobe. Vendar se mi je smilil, ker ga je napenjalo in je spuščal take smrdljive, da smo se raje poslužili "odvajalnega " sredstva.
Na voljo imaš dva: kamilični čaj z dosti sladkorja (na ca 1 dcl čaja 5 žlic sladkorja), vendar pozor- kamilice lahko morajo biti bledo rumene (pusti jih v vodi največ 1 min), drugače zapirajo.
Za drugo so pa glicerinske svečke, kot je bilo omenjeno, te pomagajo hitro(našemu so po 15-20 min pomagale in je kakal)
Jaz mislim, da ni jabolko, saj mora le-to dolgo stati, preden začne zapirat. s keksi pa bi jaz na tvojem mestu še malo počakala.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu aljaž-blaž)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 23:07:23   
urbancek
Selena
Ko sem imela prvo hčerko so nam rekli, da pri 3 mesecih lahko začnemo z Albert piškotki, ki so zate tako moteči. Sedaj se nekaj zmišljujejo, da do 6 meseca samo dojenje. Vsaka mama pač najbolje ve kaj bo dala otroku, saj ga le ona pozna. Enemu paše ena stvar, drugemu pa druga. Poznam mamico, ki je otroku pri 5 mesecih dala fižolovo juho pa jo je otrok super prenesel. Nobenih problemov ni imel, zato nehaj komplicirati.

Rozi, ti se pa nič preveč ne sekiraj zaradi kakanja. Tudi pri meni se je to zgodilo. Sem mislila, da me bo pobralo od skrbi, pa smo rešili problem in sicer kot so ti že moje predhodnice dejale, poskusi s termometrom in masažo trebuščka, pa tudi rahla masaža (namazani prsti) zunanjega dela anusa pomaga.

Pa lep pozdrav vsem

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 23:26:32   
rozi81
Punce najlepša hvala za pomoč. Sm jo šla previt in sem glih hotla poskusiti s toplomerjem in se je pokakala. Zgleda da res deluje pa še v roke ga nism uzela user posted image user posted image user posted image user posted image .

Selena tebi v vednost. Nism ji dala podganjega strupa ampak samo nariban piškot pa še to ne celga ampak sam tok da jabolko pride malo bolj sladko.
Tko da dunajc pa pomfri prepuščam tebi pa mi sporoči kako deluje.

Mah sej brezveze, človek prosi za pomoč pa mislm da ni kriv tisti piškotek ampak  tut črevo se verjetno navaja na novo hrano, pa tako lepo pomagaš z dunajcem. Hvala user posted image  


Pa mislm da moja Teja ni edina k je kašico iz jabuka in malo naribanega piškota not. Pa kar jih jst poznam nobenmu otroku nič ne manjka.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne kaka???
14.11.2005 23:29:25   
rozi81
 hvala ti Urbanček zgleda da bo ali pa bi selena rada dojila do otrokovega 20 leta.

joj sm jezna k znajo eni tako lepo pomagat.

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne kaka???
15.11.2005 7:25:09   
Anonimen
Žal nisem imela mleka tako da dojiti do otrokovega 20. leta vsekakor nisem mogla! Ne bi pa imela nič proti, če bi dojila tam nekje do devetega meseca.
Glede ostalega pa - vidim, da sem s komentarjem kar prav zadela. Bi se počutila malo krivo, če bi vedela, da sem tako komentirala mamo, ki ni informirana in ne ve, kaj dela.
Tako pa ponavljam: Bogi otrok!

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne kaka???
15.11.2005 8:38:46   
Anonimen
živjo rozi.
ni panike če si zdej dala otroku pač mal piškota. tut sama sem začela z uvajanjem pri 4. mescih pa nehala dojit pri 5. mescih in pri svojem drugem otroku bom ravnala isto.

ampak vseeno je pa fajn neki zadev vedt ko začneš in to tut pomaga da otrok lažje prebavlja in posledično nima krčev, ni zaprt in podobno. zato ti v pomoč, če nisi še nikjer drugje zasledila:
* otrok do 6. meseca ne bi jedel glutena - to pomeni nobenih žitnastih zadev (piškotov, makaronov, kruha..., tut na kuplenih kašicah in frutkih piše od 4. mesecev dalje - brez glutena. pol na unih od 6. mesecev naprej majo pa že gluten not) sicer to ni kak bav bav ampak zdej to odsvetujejo ker naj bi ta hudimani gluten povzročal en kup alergij in resne črevesne bolezni lahko, če ga začnemo uvajat prezgodej, ko črevo še ni preveč razvito
* z uvajanjem goste hrane bi začeli postopoma in sicer najprej  prekuhano hrano. recimo js sem tut začela z jabolkom ampak kuhanim - čežana brez dodatkov. par žličk pa pol podojila čez. nikakor nism začela s tako veliko količino in potem sem dajala samo jabolko ene3-4 dni in opazvala če je kaka reakcija. potem sem šla na kuhano hruško in potem banano. na koncu po skoraj 2h tednih ko sem vidla da vse to prenaša sem ji zmešala skup recimo da je bil mal drgačen okus. pol sem pa začela z zelenjavo, kuhano korenje par dni, potem cvetača, potem brokoli, potem sem vse to skup zmešala pa dodala še kak rižolino. no rižolino sem ji dala že tut za večerjo pri 4. mesecih ampak samo žličko dve v adaptirano mleko da bi bolje spala pa ni blo efekta :) no in tako sem nadaljevala vse do 6. meseca še s krompirjem, kolerabo, bučke, in vso podobno zelenavo. tut kak frutek smo maznl umes ker pozim pač ni ne vem kaka huda izbira sadja. v zelenjavo ali sadje lahko zamešaš tut mal svojga al pa adaptiranga mleka. ke prod 6. mewcu pa sem js dala tut že kak kanček masla in kisle smetane za boljši okus sploh v krompir. ničesar ne soliš, če res noče jest lahko tut mal posoliš sam ne pretiravej, korenje lahko pocukraš je bolj sladko in slastno pol. :)
* no s svežim sadjem sem js začela mnogo kasneje, sej recimo saj jabolko je zame ful težka hrana še sama mam večkrat probleme kaj šele dojenček
* no po 6. mesecu sem pa začela še počas s kutami, jogurti in drugimi mlečnimi izdelki, makaroni, kruhom in skos večjimi koščki - nism več miksala s paličnim mešalnikom ampak samo še pretlačla z vilco. pa meso sem začela uvajat in tako dalje jajčni rumenjak pri 7. mesecu samo četrtinko, beljaka ne do enega leta, čeprov zej odsvetujejo celo jajce in kravje mleko do 1. leta. no js sem tut s kravjim mlekom začela tm pri 8 - 9 . mesecu.

za kak več nasvet ti priporočam revijo mamina paparica - je bla posebna izdaja revije mama in je super!

no upam da je kermu tole koristlo, ker vem kok sem se js namatrala s tuhtanjem, sej če bi mojo mami poslušala bi tamali dala že pri 3h mescih surov rumenjak v kravje mleko ampak ok , tut mi smo gor zrasl a ne :) pa vseeno se nekako trudmo zdej živet po novejših smernicah :)

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne kaka???
15.11.2005 10:52:55   
rozi81
Hvala za odgovore. No zdej bom pa vse od začetka povedala z uvajanjem sva začeli ko je bila stara 4 mesece in sicer samo sokec od jabolka. Po treh dneh sem ji dalo žličko naribanega jabolka tri dni potem sem ji dala malo več samo je zmeraj se ji dvigovalo ko je jedla. potem so mi pa svetovali naj dam malo piškota noter in če naribaš polovico jabolka in dodaš še polovico male žličke naribanega piškota mislim da zaradi tega ne škoduješ otroku in verjemite mi da je okus kašice veliko boljši. Dajala sem ji pa toliko časa kolikor je hotela pojesti in pojedla je vse. Potem sem jo pa še podojila in je pojedla toliko kot ponavadi. Nato sva se čez tri ure zopet dojili. Zdaj ji tri dni nisem dala nič ker sem čakal da se pokaka. Mislm pa da za njeno kakanje ni kriv piškotek. Tko da z uvajanjem sem začela postopoma ne kr pol jabolka škatlo keksov in gremo basat.
In Teji zgleda da je všeč če je.
Selena men se pa ti smilš. Ja pa bogi otrok...


lp S

Punce šeenkrat hvala za pomoč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne kaka???
15.11.2005 12:00:09   
taška30
Rozi, dej ne sekiraj se. Sigurno ni piškot kriv, no. Otrokov organizem se še razvija in večina jih ima malo problemov z zaprtjem po uvajanju goste hrane pa naj bo to pri 4-ih ali pri 7-ih mesecih. Pač črevca se morajo navadit na novo obliko hrane.
Mogoče albert piškot rres ni najbolj pametna izbira (zaradi glutena), daj noter malo rižolinota recimo za zgostitev ali pa banano, malo suhega sadja - da bo bolj sladko ali pa piškote brez glutena.
Smernice se pa iz generacije v generacijo spreminjajo. Kdo pa garantira, da bo čez 10 let še veljalo dojenje do 6 meseca? Mogoče bojo pogruntali, da so otroci bolj slabokrvni, pa bojo spet kaj spremenili. Brezveze se je držat ko pijanec plota vseh navodil. Če vidiš da otrok požira z očmi in joka, ko ti ješ, pa če mu mleko ni dovolj, pač probaš kaj novega. Sicer sem pa jaz veliko prebrala literature (novejše) in povsod piše: ne pred 4.mesecem in ne po 6. mesecu. Tudi pediatri niso usklajeni.
Selena pa, hja, kot je napisala sama, ni mogla dojiti in mogoče zdaj svoje komplekse izživlja na mamicah, ki lahko. Oprosti Selena, malo sem nesramna, ampak ti si še bolj in to do mamice v stiski. Tudi na lep način se da povedat glede albert piškotov, ne?

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?