Anonimen -> RE: Ne kaka??? (15.11.2005 8:38:46)
|
živjo rozi. ni panike če si zdej dala otroku pač mal piškota. tut sama sem začela z uvajanjem pri 4. mescih pa nehala dojit pri 5. mescih in pri svojem drugem otroku bom ravnala isto. ampak vseeno je pa fajn neki zadev vedt ko začneš in to tut pomaga da otrok lažje prebavlja in posledično nima krčev, ni zaprt in podobno. zato ti v pomoč, če nisi še nikjer drugje zasledila: * otrok do 6. meseca ne bi jedel glutena - to pomeni nobenih žitnastih zadev (piškotov, makaronov, kruha..., tut na kuplenih kašicah in frutkih piše od 4. mesecev dalje - brez glutena. pol na unih od 6. mesecev naprej majo pa že gluten not) sicer to ni kak bav bav ampak zdej to odsvetujejo ker naj bi ta hudimani gluten povzročal en kup alergij in resne črevesne bolezni lahko, če ga začnemo uvajat prezgodej, ko črevo še ni preveč razvito * z uvajanjem goste hrane bi začeli postopoma in sicer najprej prekuhano hrano. recimo js sem tut začela z jabolkom ampak kuhanim - čežana brez dodatkov. par žličk pa pol podojila čez. nikakor nism začela s tako veliko količino in potem sem dajala samo jabolko ene3-4 dni in opazvala če je kaka reakcija. potem sem šla na kuhano hruško in potem banano. na koncu po skoraj 2h tednih ko sem vidla da vse to prenaša sem ji zmešala skup recimo da je bil mal drgačen okus. pol sem pa začela z zelenjavo, kuhano korenje par dni, potem cvetača, potem brokoli, potem sem vse to skup zmešala pa dodala še kak rižolino. no rižolino sem ji dala že tut za večerjo pri 4. mesecih ampak samo žličko dve v adaptirano mleko da bi bolje spala pa ni blo efekta :) no in tako sem nadaljevala vse do 6. meseca še s krompirjem, kolerabo, bučke, in vso podobno zelenavo. tut kak frutek smo maznl umes ker pozim pač ni ne vem kaka huda izbira sadja. v zelenjavo ali sadje lahko zamešaš tut mal svojga al pa adaptiranga mleka. ke prod 6. mewcu pa sem js dala tut že kak kanček masla in kisle smetane za boljši okus sploh v krompir. ničesar ne soliš, če res noče jest lahko tut mal posoliš sam ne pretiravej, korenje lahko pocukraš je bolj sladko in slastno pol. :) * no s svežim sadjem sem js začela mnogo kasneje, sej recimo saj jabolko je zame ful težka hrana še sama mam večkrat probleme kaj šele dojenček * no po 6. mesecu sem pa začela še počas s kutami, jogurti in drugimi mlečnimi izdelki, makaroni, kruhom in skos večjimi koščki - nism več miksala s paličnim mešalnikom ampak samo še pretlačla z vilco. pa meso sem začela uvajat in tako dalje jajčni rumenjak pri 7. mesecu samo četrtinko, beljaka ne do enega leta, čeprov zej odsvetujejo celo jajce in kravje mleko do 1. leta. no js sem tut s kravjim mlekom začela tm pri 8 - 9 . mesecu. za kak več nasvet ti priporočam revijo mamina paparica - je bla posebna izdaja revije mama in je super! no upam da je kermu tole koristlo, ker vem kok sem se js namatrala s tuhtanjem, sej če bi mojo mami poslušala bi tamali dala že pri 3h mescih surov rumenjak v kravje mleko ampak ok , tut mi smo gor zrasl a ne :) pa vseeno se nekako trudmo zdej živet po novejših smernicah :)
|
|
|
|