|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
3.9.2007 13:44:22   
Nika v službi
user posted image  Grrr, vse sem napisala, pa me je ven vrglo. Kaj me te stvari ujezijo!!!!!

Skratka, na kratko povzetek. Prišli nazaj, Nika je sedaj na gugalnicah z babi, jaz pa nazaj v službi. Sva preživeli, v vrtcu sva bili od 10:30 do 12:00, vmes sem šla nekajkrat ven na teraso in Niko gledala skozi steklo, se je zaigrala sama za kakih 5, 10 minut, potem pa me je začela iskati s pogledom in klicati "mami, mami".....
Ves čas je silila ven na teraso, na igrišče, gugalnice, tobogan - vse je na dosegu roke, ona pa ne sme ven. Res ne vem, kako jo bom prepričala in ji razložila, zakaj ne sme na igrišče, ampak mora biti notri?!user posted image

Je vzgojiteljica rekla, da bo še kar dolgo časa trajalo, preden bodo šli ven, pa še to samo do peskovnika...user posted image  Res ne vem, kako bo Niko obdržala med temi čmrljčki, če bodo hkrati večji otroci na gugalnicah in toboganih. Mi je bilo prav hudo, ko sem jo videla, kako je bila žalostna in ves čas govorila "gunci gunci".user posted image

A mi lahko poveste, če je to običajna praksa, da se pač v začetku zadržujejo bolj notri (Tažana mogoče, pa seveda tudi druge, ki že imate kilometrino)? Mi je hudo, ker so itak zadnji zdihljali poletja, pa mora že sedaj biti notri..... Sicer bo pa v prihodnjih dneh bolj deževno, bo mogoče lažje.... čeprav gremo mi ven tudi v dežju, pelerinco gor, pa škornje in v lužice.

Oh, saj to so najbrž običajni občutki, ampak mi je res kar precej hudo, se mi zdi, da ji kradem lepe, svobodne trenutke in jo silim v nekaj, kar ji res še ni potrebno.... Ali je bilo pri vseh tako?

Nič, grem delat, pa še jutri novo poročilo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
3.9.2007 14:13:29   
Nika v službi
O, Benika, pobič torej! No, bo pa v tretje punčka!user posted image
Samo, da je vse o.k. Glede PDP-ja se pa očitno nikakor ne morejo odločit, očitno boš rodila na Silvestrovo....

Hvala za razlago lokacije Planine. Se mi je zdelo, da je to tam. Ja, res je že precej nagneteno, saj to je najbolj moteč faktor za kolegico. So pa cene ful ugodne v primerjavi z Ljubljano....

Pa, pa zaenkrat, moram letet naprej delat....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
3.9.2007 15:23:27   
2ursae
ooo, Benika, čestitke za user posted image  user posted image user posted image user posted image . Veš kaj, po mojem je krivo to, da je Beni septembrček 05 - prevladujejo fantje, pa še vse nove user posted image  pričakujemo spet fante user posted image . A bomo še v tretje poskusile user posted image ?
A mi lahko poveš, koliko je stala tista tabla? Jaz sem jo hotela že v IKEI vzet, pa sem bila na koncu preutrujena, da bi jo šla iskat ... tam je bila 20€ ... Pa k smo že pri nakupih: Ninočka, hvala, da si takrat napisala, da je imel Rutar senčnike za 30€, sem mojga takoj naslednji dan poslala tja in zdaj imamo tudi mi enega user posted image .

Naj se pohvalim, kako lepo je moj otrok včeraj pojedel zdarvo kosilo: korenčke in bučke smo narezali v obliko zvezdic, za fižol sva mu rekla, da so cevke (kot pri sesalcu), koščki mesa so bili oblački, cvetača grmički ... zmazal je kot bi trenil user posted image . Sicer pa sam :"ne bi fižolčka", "ne bi bučke" ... Skratka, pri nas se, izgleda, tak način res obnese. Tudi kakav ful raje pije, odkar mu ne rečem več 'kakav', ampak 'čokoladno mleko' user posted image  - pa je v šalci čisto isti napitek.

Sem pa spet mal jezna na taščo - saj ni nič hudega, sam vsak vzrok je dober user posted image  - tamalmu je kupila kosilnico. Vse kul, mu je ful všeč, ampak ... zadeva je glasna kot user posted image . V koleščkih ima vdelane zobnike, tko da fejst ropota, ko jo vozi sem in tja. Ropota pa tko, da se z možem sploh ne moreva normalno pogovarjat, ko prišiba mimo ... no res, mal bi pa lahko mislila na take stvari, ko kupuje igrače. Saj mal ropota je čisto ok, tole je pa čist tu mač. Zadnjič mu je prinesla piščalko, uno, kot jo imajo športni sodniki user posted image . Hvala Bogu, da ga ni preveč zanimala, in je, ko je šel spat, misteriozno dobila noge in izginila neznano kam user posted image .

Da vam še povem, kaj smo doživeli v soboto user posted image . Smo šli k mojim na obisk in se peljemo po AC, ko vidimo, da avti pred nami stojijo. In kaj je bilo za videti? Očitno se je par minut prej zgodila nesreča, pri kateri je neki avto zletel s ceste, saj je bila zaščitna ograja skrivljena, na cesti pa nobenega karambola. In, prosim lepo, česa takega pa še ne, avti so bili parkirani na odstavnem in prehitevalnem pasu, ljudje so skakali po AC in zijali dol user posted image . Avto pred nami je tud ustavil, ženska je vzela torbico, zaklenila avto in šla čez cesto zijala prodajat. Kot na turistični ogled. Hvala Bogu je bil srednji pas prost, da smo lahko šli mimo ... ampak niso se ustavljali, da bi nudili pomoč, ne, za to je bilo že dovolj ljudi na cesti, sam firbec so pasli ... in parkirali kar sredi AC !!! Nobeden, da bi postavil varnostni trikotnik ... Pa na morš verjet ... kako se pol na AC vsem tko mudi, k pa imajo vsi čas tkole postavat pa šetkat in firbcat user posted image . Z mojim sva bila čist šokirana.

Skratka, vsem vrtičkarjem (otrokom in strašem) čim lažji začetek user posted image user posted image , se še kaj tipkamo

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3978
3.9.2007 15:56:48   
benika
2ursae, tabla je mislim da 27€, ker pa jo imajo v akciji, je pa 17,99€.

Ker bomo sedaj imeli user posted image  in ne Aneuser posted image , sem se odločila, da od sedaj naprej user posted image  imenujem Francuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
3.9.2007 21:06:50   
Nika v službi
Franc, user posted image ! Ti ga pa pihneš, Benika! Katera imena pa so zares v igri za drugega lulčka?

2ursae, tisto nesrečo smo pa tudi mi videli, ko smo se vračali z Dolenjske s trgatve. No, z "videli" imam v mislih, da smo videli posledice nesreče, saj so očitno tisti avto, ki je zletel preko ograje (mimogrede, človek je umrl), že pospravili, nalagali pa so dva druga avtomobila, oba tuje registracije, ki sta bila zgolj malo obtolčena. Prehitevalni pas je bil zaprt, promet je potekal normalno (nobenega parkiranega avtomobila nismo videli), tam je stal policijski kombi (kibla po domače) in tisti tovornjak, ki je nakladal oba avtomobila. Očitno smo bili nekaj kasneje, ta glavno sceno smo očitno zamudili. Pa nič ne de, folk je res čisto usekan!

Je bil pa tak naliv, da sploh ni čudnega, če je kdo zletel s ceste, sploh če je še malce hitreje peljal.... Prav divje je bilo, kot da bi se utrgal oblak.

Drugače pa imamo mi tudi kosilnico, vendar ne morem ravno reči, da je ne vem kako hrupna. Sicer pa je Niki (pa po moje še kateremu) čisto všeč, če fajn ropota. Mogoče pa tašči delaš krivico, saj tako zelo ropotati pa najbrž tudi ne more, ali pač? user posted image

Nočko!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
3.9.2007 23:37:06   
ninocka
Tudi mi smo preživeli prvi dan vrtca. Evan ima še zmeraj isto vzgojiteljico, so pa v drugi igralnici. Zjutraj je bil tud jok, ko sem ga oddala, ampak mislim, da potem ni blo neke hude krize.

Vam moram pa povedat, kaj je Evan včeraj naredil - smo se šli zvečer tuširat in sem ga vprašala če bo lulal. Me je pogledal in pokimal,  in sem mu rekla, da naj gre na kahlico. Moj lupči pa se lepo postavi pred kahlico, da nogice narazen (tko, da je mel kahlico mal med nogicami), se prime za lulčka in se lepo polula. Je tko lepo zacilal, sploh ni falil. Midva sva mu seveda vsa navdušena ploskala in potem je skoz govoru  Še, še  in se ful napenjal, da bi lulal, ampak ni šlo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes sem ga pa oblekla samo v spodnje hlačke in ko smo jedli, kr naenkrat pogleda dol in reče teče. Sem vidla, da se je mal polulal in sem ga vprašala, če greva lulat in se je spet lepo v kahlico polulal stoje. Pol sem ga preoblekla in se je čez ene 5 min še enkrat polulal (mu je ušlo), čez ene 10 min je pa spet začel mencat za lulat in sva šla spet lepo na kahlico. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem pa prebrala, da so jih tud v vrtcu začeli navajat na kahlico in moram jutri vzgojiteljico vprašat, kako je šlo Evanu.
V soboto sva mu kupila tobogan oz. mu sta mu ga kupila deda in nana (Samotovi starši) - za RD je od njiju dobil denar, pa sva mu kupila tobogan. Baje čez vikend ni pokazal nekega navdušenja, ko sem se pa vrnila iz Bovca, ga je pa za mano vlaču in se spušču po njemu user posted image user posted image Je hotu  met oboje na kupu in mene in tobogan.

Team building je bil pa tud fajn, šli smo v soboto, mal mi je blo slabo na busu zarad ovinkov (no, sej ni blo samo men, je blo še ene 3/4 busa). Potem smo meli nek uradni del (predstavitev rezultatov, plani za naprej, predsatvitev vseh centrov...) in na koncu piknik in žur (hrana je bla pa tko zanič - sploh nismo meli tist, kar je ponavadi na pikniku, ampak neke njihove specialiteta ala sir variante user posted image ): V glavnem vsi smo šli tja ful lačni in bli še bolj lačni po pikniku user posted image Žurala sem ga do ene 2:30 user posted image user posted image , pol sem šla pa spat. Lih komi zaspim, pa uleti una moja študentka (sva si delile sobo) in me hoče zvlečt ven na hodnik, ker sta ena dva lih sexala in se je ona ful drla...njej je blo seveda to ful smešno (je bla rahlo pod dozo) in mi je hotla pokazat, jst pa, želva okorna, kakršna sem, se nisem mogla iz pojstle zvalit user posted image user posted image
Sva se ful narežale...user posted image user posted image

Zjutri je sledil zajtrk (spet nič posebnega), potem pa raftanje. Tam je blo spet ful smeha, sploh, ko so se oblačli v tiste neoprenske obleke user posted image Direktorja je skor kap, ko me je vidu in je ves prestrašen pršu do mene in mi reku: Sej ti pa verjetno ne greš raftat? Ko sme mu rekla, da ne, si je kr oddahnil in reku: Sem mislu, ker stojiš v vrsti (zgleda sem tko stala, da je zgledal, da čakam na opremo za raftanje, v bistvu pa sem slikala user posted image user posted image ).  Potem smo meli še kosilo v hotelu (ki je bilo zelo, zelo dobro), pol smo šli pa v LJ.
Doma  se je pa tamalemu odpulilo, ko me je vidu in sploh ni vedu, kaj naj nardi od veselja (na koncu me je spet tepel user posted image ).

2ursae - lepo, da sem pomagala z informacijo o mareli user posted image Glede kosilnice - naš ma tud tako pr mojih in samotovih. Kupljena je bla pa v Hoferju in je ful glasna user posted image Zato sva mu pa midva za doma kupila eno brezzvočna, ampak šprica pa vodo user posted image Jst sem na unih gledala - tam pr koleščku sam en zobček odlomiš, pa bo nehala ropotat, delal bo pa še zmeri user posted image
Za obnašanje ljudi pri tisti nesreči user posted image user posted image user posted image
benika - a ti tud fantka user posted image user posted image user posted image user posted image   Ja, no, bodo pa tretje punčke, a ne user posted image user posted image user posted image Sem lih zadnjič razmišljala, da tretja mora bit pa res punčka, ker drugač ne bom mela s kom v šoping za hodit user posted image

Uh, a vete da majo telebajski že 10 let. Lih gledam na tv...

Valla., Evan tud skače in se mu zdi to ful fino. Samo je čist  navdušen, ker je ugotovu, da sosedov fantek (star 5 let) tega sploh ne zna, niti ne zna ujet žoge in jo brcnit. Naš pa to obvlada in je očka seveda zelo ponosen...user posted image Je pa Evan začel pet, sicer ne kakšnih pesmic, ampak poje  ta ta ta ta ta...kr neki v glavnem user posted image .

Nika oz.  TVN -  pri nam jih tud ne vozijo ven na dvorišče, ampak so v atriju. Po moje zato, ker so še premajhni za  na igrišče in jih vzgojiteljice ne bi mogle lovit. Že me težko same letamo za enim, kako bi šele one za 10-15  otročki.
Na koncerte pa ne hodim, sem bla enkrat ne siddharti (Jih še nisem poznala) in mi je blo ful fajn, na splošno mi pa koncerti niso všeč (sploh zaradi mladih, nažganih in gužvajočih se ljudi). Sej če bi se ljudje mal bolj kulturno obnašali, bi šla še na kerga, tko me pa kr ne vleče...

Pety
, jst bi ti pa rekla, da ti kr sledi svojim sanjam. Mogoče se uresničijo, mogoče ne, ampak vsaj nikol ti ne bo žal, da nisi probala...

Pia - me vesli, da vam je katalog prinesel takšno veselje  user posted image user posted image Kako si pa to zdej samozaposlena - a boš mela zdej s.p. oz samo začasno delaš od doma? No, želim ti veliko uspeha v novi službi user posted image user posted image

Zdej grem pa Samotu zamorit, da mi na USB ključek posname slikce iz raftanja, da jih nesem v službo...
se beremo

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 3981
4.9.2007 9:41:33   
Pia67
Hvala za vzpodbudne besede glede Nine in vrtca, upam, da bo kaj efekta, ker je bilo danes veliko slabše. Kjub prijaznemo nagovarjanju, je Nina, ko sem jo posadila na klop, da jo preobujem, pobruhala sebe. Jokajočo sem jo preoblekla, pobrisala zadevo, jo pocrkljala. Potem je sama hotela v igralnico. Nato je imela spet sceno (ubogi sošolci in vzgojiteljici), jaz pa sem ji rekla, pridem po kosilu kakor sva dogovorjeni in sla user posted image user posted image user posted image . Ko sem klicala v vrtec, sem izvedela, da je pojedla zajtrk in jasno, ponovno bruhala in ni ravno razpoložena. Tako, da delam, z mislimi pa sem pri njej. Drugače ne gre. Moja starša bi sicer pazila nanjo kako uro, potem pa bi se ze začelo, Damjana to, Damjana ono in ne bi nič naredila. Da ne omenjam tega, da ko bi kam šla bi bil cel user posted image  in bi morala domov, kar se je že 2x zgodilo. Zaenkrat ne hodim nikamor, še tek je postal problem. Nazadujemo, ni kaj.
Trenutno pa delam na domu, ker v NM moja firma še nima prostora in jim rezultate pošiljam preko strežnika. Hvala bogu, da imam mal več manevrskega časa glede Nine, je pa res, da sem danes delalla do enih zjutraj.user posted image

Benika, očitno so septembrke 2005, ki že imajo fantiče, abonirane na fantke user posted image . Zanimivo. Najbrž bi jaz pridelala še eno punčkouser posted image  Čestitam!

Ninocka, to Evanovo lulanje je pa res od sile. Kako vlečejo zgledi, jaz se dostikrat zasekiram, ker Nina nima očka ob sebi, ker mislim, da bi bilo bolje, če bi imela še kak drug vzorec vedenja in vzgled. Sklepam, da je Evan oponašal svojega očeta, ker si tako napisala. Vau, na raftanje bi pa z veseljem šla. Kakšne dobre poteze ima tvoja firma.user posted image

Nika35, tudi pri nas, kljub sončku Ninina skupina ni užila igrišča. Starejši otroci so bili zunaj, pri Nini pa je kar nekaj novincev in starih bajt, ki so mal travmatične, z Nino na čelu in so raje ostali notri. Vzgojiteljici se res trudita in crkljata malčke. Se mi kar smilita, vendar, vsaj za Nino lahko rečem, da je tako navezana name, da ko omenim, da grem teč, ima že solze na robu in ...  Aja, kar se tiče torte, spomnila si si dobro dekoracijo. Jaz žal nisem tako spretna in bom ostala pri požih, ježih in pikapolonicah. Probala sem oblikovat Nodija v avtu, pa ni nič kaj prikupen. Po barvanju pa najbrž ne bi bil niti več Nodiuser posted image

Tako, zdaj pa marljivo dalje. Podatki so prenešeni in čaka me nov krog. Upam, da bo delovalo, če ne pa zopet od začetka.

Morda že kaj čekirate kam bi šle 6.10. na skupni RD? Jaz sem mal pobezala LJ kolege, če imajo kako idejo, pa so zaenkrat sama zunanja igrišča. Iščem kako zadevico z igralnico. Bo treba kar rezervirat user posted image

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
4.9.2007 10:57:09   
teta beta
Jaz se bom samo na hitro javila, ker moram potem že počasi iti po Dašo, še prej pa v trgovino. Doma sva trenutno brez neta in zdaj gostujem pri mojih.

Uvajanje zaenkrat v redu. Včeraj sva bile tam od pol osmih od pol dvanajstih, vmes sem šla jaz proč za eno uro. Kos em se vrnila, je bila Daša že malo utrujena in je silila ven, na igrišče. Midve sva šle, bile sva še zunajna igrišču, nato pa je prišla ven tudi njena skupina in sva šle zraven na sprehod in na igrišče. Danes pa je tam že od pol osmih in grem po njo po kosilu. Zaenkrat me še niso nič klicali. Problem je le pri zgodnjem vstajanju. Daša je celo leto vstajala pred sedmo, ob pol sedmih ipd., zdaj pa spi kot top, danes sem jo zbujala deset minut (nežno). Rada bi jo navadila, da bi jo ati zjutraj vozil v vrtec, preden gre v službo, torej bi morala biti tam že nekja čez pol sedmo. No, bomo bolj počasi šli na zgodnjo uro, da ne bo prevelik šok.

Drugič več. Lp!

P.S.
Aja, Pia, če se slučjno ne javim do Nininega rojstenga dneva, ji želim VSE NAJBOLJŠE!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
4.9.2007 13:02:51   
Nika v službi
Ojla!

Mi smo danes v vrtcu preživeli od 9:30 do 12:00, kosila ni hotela jesti in je jokajoč prosila "mov", "tu ne več", "aja aja" in sva zato kar šli. Jo predobro poznam in nočem, da bi se ji vrtec preveč zameril že takoj na začetku. Je bila pa seveda tudi močno utrujena, saj počasi prilagajamo urnik in hodi malce prej spat in posledično tudi prej ustane.

Sicer pa je šlo danes nekaj lažje glede igrišča - ker je dež, smo jo lažje prepričali, da pač ne more ven na igrišče, ker je vse mokro. Najbolj ji je bilo všeč, ko so šli ven na hodnik (da se je soba dobro prezračila) in se igrali na toboganu, pa cel kup različnih vozil je tam, konjički.... Tam je strašno uživala. Všeč ji je bil tudi ples ob Ringaraji, pa deklamiranje raznih pesmic. Parkrat sem šla ven, vendar je bilo po 5, 10 minutah jok in mami, mami. Je nisem hotela preveč razdražiti, zato sem šla nazaj noter. Želim, da se najprej v vrtcu nekako "akomodira" (madonca, kakšna čudna skovanka, ampak mi ne pride na pamet kakšna bolj slovenska beseda), potem pa bo čas tudi za nove podvige. Ta teden še ne mislim pretiravat.

Jutri bova poskusili priti že na zajtrk, čeprav bo po moje težka, ker bi potem morala vstati vsaj ob pol osmih.... Bom videla, kako bo zneslo.
Je pa danes prvi dan brez njene običajne porcije jutranjega mleka. Mogoče nam ga uspe ukiniti z novim urnikom....

user posted image , Evan za lulanje!

Pia, upam, da bo Ninino navajanje nazaj na vrtec čim bolj uspešno.

Praznovanje RD: ja, Pia je dobro opomnila, počasi bomo res morale definirati kraj dogajanja. Jaz sem dala že nekaj predlogov, povejte še ostale! Bo treba kar rezervirat!

Pozdravček!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
4.9.2007 13:29:03   
2ursae
lokacija za rd: ja, Nika je prijazno predlagala tudi naš konec (najbrž si imela v mislih moj skorajšnji finiš), ampak se jaz kar strinjam z LJ, po možnosti kje pri porodnišnici user posted image . Tale Jurman je, če se ne motim, kar pri roki. Vem, da je not igralnica, sam poznam le tisto, kjer so not videoigrice, v bližini pa ni nobene tko velike mize za vse nas. Mi gremo redko  ven jest, tko da idej res nimam.

Evi, user posted image user posted image user posted image  za kahlico user posted image .

Nika, upam, da bo vretc čim prej zlaufal ... jaz se kar vidim v tvoji koži čez eno leto ... Anže je tud ful navajen na naju in na stare starše.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3985
4.9.2007 14:09:00   
Nika v službi
http://www.city-on.net/lokali_podrobnosti.php?pid=209
Tegale Paparottija ful hvalijo, sama pa osebno še nisem bila. Mogoče ni slaba izbira, je pa vedno - sploh preko vikenda - izredno zasedeno.

http://www.sloveniaholidays.com/PRI-KOSIRJU
Za tole gostilno pa sem tudi pred kratkim slišala pohvalne besede, igrišče je tudi videti prav fino. Sama še nisem bila tam.

Potem je kot rečeno še Kaval (http://www.kaval.si/) in pa Jurman, kjer je spet strašna gneča ob sobotah in nedeljah. http://www.jurman-sp.si/ V obeh sem bila, Jurman ima široko ponudbo in dobro hrano, dokaj normalne cene, Kaval je višji rang, bolj mediteransko usmerjen....

Ostaja seveda tudi Kolosej in Subito spodaj.... Ampak jaz bi osebno šla poskusit še kaj drugega...

Povejte, da se potem skoordiniramo in preštejemo, da bomo sploh vedele, na koliko prisotnih lahko računamo. S partnerji, seveda, da bomo mi lahko imele kak prost trenutek za čvek....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
4.9.2007 14:40:35   
2ursae
v Kavalu se mi ne zdi, da je ravno prostor, da bi naši čmrljčki letali naokoli (edino, če imajo kakšen "back room", za katerega ne vem), zunaj je pa ogromen parking in tudi ni najbolj varno.

Neposredna povezava do sporočila: 3987
4.9.2007 15:35:41   
2ursae
še nekaj bi vprašala: že 100 let se odločam, kje naj Anžetu odprem hranilno knjižico, kamor bo nosil praznit svojega šparovčka ... A ima katera od vas kakšen računček za detece in kje? Moja nona je rekla, da mu bo za RD dala denar, pa me zanima, če imate za take priložnosti odprt kakšen račun za otročka?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
4.9.2007 16:01:13   
benika
Mi imamo za Benija odprt varčevalni račun na SKB banki. Meni je sicer žal, da ga nisva odprla na kaki drugi banki, ampak bomo pa vedeli pol za Francija.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
4.9.2007 16:17:22   
2ursae
benika, zakaj ti je pa žal? Ker imam doma porospekt od Papija, pa mi je v ožjem izboru ... a kaj pri njih ne štima?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
4.9.2007 17:46:54   
pety78
Pozdravljene,

Še naše poročilo iz vrtca... En sam jok in jok in jok....user posted image

Nika, a ti si z Niko user posted image  skoz v vrtcu? A so ti tako svetovali in je pri vas taka praksa? Jaz sem bila z Vidom prvi dan kakšno uro, potem sem ga pa za nekaj minutk pustila na igrišču, on pa v jok, laufal je sem in tja, ves histeričen, ...skratka k sebi ni prišel še niti za tem, ko me je videl. Danes ga je pa očka odpeljal in ga kar tam pustil...Ko sem šla čez slabo uro ponj, je še vedno jokal. No, menda se je vmes malo pomiril, potem pa spet v jok...

Najhuje pa je to, da je imel včeraj in danes doma (malo prej) histeričen napad. Kar naenkrat je začel jokat, kričat, se z glavo zabijat v kavč, brcat, premetavat, metat stvari po tleh, nič mu ni pasalo in to je trajalo slabe pol ure...Sedaj pa risanke gleda in je čisto ok, nasmejan...user posted image

Jaz res ne vem, kaj je s tem vrtcem in njim, a res ne bo prenesel, ali je imel res tako slabo izkušnjo, sedaj smo ga pa zopet pustili tam. A se bo res navadil....? user posted image

Do včeraj sem bila čist optimistična, sedaj pa res ne vem več, kaj naj. Sploh ni tak, kot je bil. Ko bi le vedela, da bo jok trajal en teden, potem bo pa ok, tako pa res dvomim glede na izkušnje...user posted image

Malo sem pojamrala, Tažana, ne bit huda, saj veš, kako je to. Gledati svojega otroka, kako mu je hudo. Pa ok, kot sem že rekla, če bi vedela, da je to trenutno stanje, da se bo po enem tednu res prilagodil in bo šel z veseljem v vrtec, potem sploh ni panike, naj se zjoče...Ampak skrbi me to, da bo dobil še večji strah in odpor...ki ga že ima v sebi...user posted image user posted image

Pocartajte se s svojimi srčki, jaz grem pa mojega mal polubčkat in ga zmotit pri risanki Franček. user posted image

LP, Petra

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
4.9.2007 19:00:50   
benika
2ursae, sej ni nč narobe, samo meni je SKB ful od rok. Samo zaradi tega mi je žal, ker moram vsakič it v mesto, kar mi vzame precej časa. Pa še ful neprijazni so v naši poslovalnici. Za Franca bom račun verjetn odprla kr na Gorenjski ali Ljubljanski banki.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
4.9.2007 19:03:32   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Za Franca ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
Aja, bravo za fanteka. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
4.9.2007 20:16:44   
tažana
evo, nič časa, september je tu mi pa brzimo in drvimo. sem se ravno kar spraševala pety, če si ne upaš nič napisat user posted image . ti kar piši. jest ti tu res ne bom odgovarjala- nikoli ne veš, ti pa lahko pišeš. res mi je pa zelo hudo, da Vidu ne morem skrajšat teh muh. res pa je da ne pusti da bi se crkljal oziroma, da bi mu s tem olajšala stisko. ko se spomni se spomni in potem je user posted image .
no pa saj se vidimo pa še kakšno rečemo.

toliko o tem zares ne bi preveč o tem tukaj na RR.
o sebi namreč že presodim kaj lahko napišem s tem, da me ne moti, če kdo to ve, o drugih pa nimam pravice pisat, ker vsak po svoje lahko prebere.

benika: bravo za Franca user posted image

še kaj...

nič grem mojmu pri obnovitvenih delih pomagat user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
   [Brisano sporočilo]
4.9.2007 21:02:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3995
4.9.2007 21:13:18   
ninocka
Ojla,

sej nimam v bistvu nic pametnega za napisat.  Pri nas je tud mal kritično zjutraj - eno je že bujenje, ful joka in se me samo oklepa in se dere ami, ami user posted image user posted image , ga komi oblečem. Pa ful se trese in dregeta, kot da bi ga ful zeblo. Pa ga orng oblečem, ampak še zmeri dregeta user posted image
Pa seveda jok, ko ga oddamo, ampak mislim, da se bo uneslo.

Pety in Nika, pomoje, da se bo zrihtalo tud pr vama, sam navadit se morata. Ne obupat, pa kazat, da vama je hudo - sej veta, da naši smrkci to čutjo in pol tud reagirajo na to.

Danes je tud pomočnica vzgojiteljice (upam, da nisem narobe napisala) Evana ful pohvalila, da je priden in edini lepo pospravlja za sabo igračke. Da drugim je treba ful govort, naš pa kr sam to nardi user posted image user posted image user posted image Sem bla ful vesela, ker mu doma ful teživa s tem, da mora za sabo pospravljat, sploh pa, ko se neha igrat s kakšno igračo in hoče vzet drugo.  A jim ve tud morite s tem user posted image

Pa vprašala sem, kako je s tem navajanjem na kahlico in je rekla, da ga bodo začeli navajt, ko ga bomo tud mi doma. Sem ji povedala, da smo ga začeli, ampak da lula stoje in je rekla, da ga bodo potem vozili na wc user posted image user posted image user posted image

Pa seveda je danes se sprehajal z dežnikom (od avta do vrtca), je bil tok ponosen, da mi pol sploh ni hotu dat marele. Jo je še med vožnjo držal v roki, čeprav nisem bla lih najbolj navdušena nad tem.

Danes sem kupila tud DVD Smrkce (so pri Delu) in sva jih z Evanom gledala...kakšna nostalgija user posted image
Prej sem pa na prevrejeno še gledala o ugrabljanju otrok in so povedali, da v SLO še ni bil noben otrok ugrabljen iz trgovskega centra in potem je blo še govora, kolk starši nadzorujemo otroke in da se sploh več ne igrajo sami na igriščih, ampak smo vedno mi zraven. Najbolj smešno mi je blo, ko so enga fantka spraševali, če se igra kaj s prijatelji na "cesti", pa je rekel Ne. IN ko so ga vprašali zakja ne, prijavi, da nima prijateljev, s tistimi,  ki pa jih ima, pa raje pr enmu doma igrajo igrce na računalniku user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej grem pa TV bult, ob 10ih je na National geographicu oddajs o večplodni nosečnosti s 3D/4D ultrazvokom. Jst sem jo že enkrat na pol vidla, tko da jo bom zdej še enkrat pogledala.

Pa-pa

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
4.9.2007 21:16:07   
ninocka
Še to sem pozabila - glede lokacije (sicer nimam idej),ampak jst sem za neki takega kot je blo lani - da imamo posebej sobo, ker se mi res ne da tamelga po celi gostilni lovit. Pa Jurman mi nekak ne sede, čez vikende je res nabit, kar pomen, da lahko na hitr pojemo in pol takoj gremo.

Bom pa razmislila, če se spomnem kaj pametnega...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
4.9.2007 22:19:37   
Nika v službi
Čer!

2ursae, mi še nimamo odprtega nobenega varčevalnega računa, se sploh še nisem s tem ukvarjala, ker tudi Nika ni še od nobenega dobila kakega denarja. Pri nas to ni ravno v navadi. Ponavadi - če že ne vedo, kaj kupiti - vprašajo ali pa kupijo kake bone, kar je praktično. In potem jaz po lastni presoji kupim nekaj za Niko. Verjetno te zadeve pridejo nekoliko kasneje oz. ko se bo pokazala kakšna potreba.

Pety78, ja, jaz sem z Niko ves čas v vrtcu, ven grem edinole za nekaj minutk. Pri nas uvajanje uradno traja 14 dni, lahko tudi 3 tedne, če je taka želja staršev. Sem se odločila, da grem na mehek način, zato bo ta teden tako, da dobi neko določeno zaupanje v vrtec, novo okolje, novi ljudje in to. Jaz Niko najbolje poznam in vem, da rabi določen čas, da "osvoji teritorij". Ko pa se počuti domače, ni več ovir.
Prihodnji teden bom poskušala že oditi za kake pol ure, uro in postopoma podaljševati ta čas. Pri nas je kot rečeno kombinacija težav - ne gre samo za prilagajanje novemu okolju, ampak tudi za povsem spremenjen urnik vstajanja, prehranjevanja.
Pri nas vzgojiteljica ničesar ne vsiljuje, zagovarja stališče, da pač vsak najbolje pozna svojega otroka. Tako nam tudi prepušča odločitev, ali prostor zapustimo "potiho" ali otroku povemo, da gremo zdaj za nekaj časa ven. Jaz vem, da Niki ne smem preprosto "zmaglit", ampak da ji moram povedat, kam grem. In res - danes sem ji 3x rekla, da grem ven - 2x sem šla telefonirat, 1x na WC, potem pa sem odsotnost še malce podaljšala in jo gledala skozi steklo.
Je bilo pa danes pri nas kar hudo, saj sta 2 punčki ostali sami brez mamic - sta jih oddali zjutraj pri zajtrku in sta bili sami cel dan. Ko sva midve z Niko prišli, sta obe neutolažljivo jokali. Vmes sta se malce pomirili (jasno, ne obe hkrati oz. istočasno), pa spet jok. Za eno se je vedelo, da očka pride okoli 10:30, pri drugi pa je mamica morala v službo in je seveda pustila tel. številko za nujne primere. Okoli 11. ure je vzgojiteljica presodila, da je bolje poklicati mamico, ker se punčica nikakor ni potolažila. Tako je jokala, da je že skoraj bruhala zraven. Strašno mi je bilo hudo to gledat in sploh si nisem smela predstavljati, da bi moja Nika kaj takega preživljala. To mora biti strašen šok za otročička, kaj si vse te male bučke predstavljajo - po moje mislijo, da so jih vsi zapustili, da so čisto sami samcati med tujci, mamice, očka pa nikjer. Res, kar srce se mi je trgalo. user posted image user posted image user posted image user posted image  Ko je potem najprej prišel očka k prvi punčki in potem še mamica, k tej neutoložljivi punčki, sta se oba držala svojih staršev kot klopka in nista smela absolutno nikamor. Res je hudo na začetku. Tudi pri Vidu gre očitno za reakcijo na celotno dogajanje. Tudi Nika je nekoliko bolj razdražljiva, občutljiva, veliko bolj se je sedaj navezala name, prava mala "lizika" je postala. Saj na nek način mi je to všeč, ker se nikoli ni hotela crkljat, sedaj se pa tako stisne k meni, da bi jo najraje pojedla. user posted image Zlata mala miška.

Valla, hvala za tvoje spodbudne besede, pridejo prav, veš.user posted image

Ninočka, jaz Niki sicer ves čas ponavljam, da mora igrače pospravljat, vendar ni posebnega učinka. Včasih celo pospravi, sicer pa je skoraj največ, kar jo pripravim, da mi pomaga pospravit njene igrače...user posted image  Saj vztrajamo, poskušamo vse mogoče prijeme, ampak ni pravega uspeha, da bi pa res ful težila in šla na "nož", to pa pač ne.

Lokacija: ja, se strinjam, da je najbolje imeti ločeno sobo. A mogoče katera pozna tega Koširja? Bi bilo fino vedeti, če ima opcijo posebne sobe.... A se za začetek preštejemo, kdo bo vse prišel, pa bom potem jaz sama poskušala malce konkretneje preveriti nekatere opcije....

Torej: 1. Nika, 2. Tomaž, 3. Vanja

Nadaljujte!

Nočko.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
4.9.2007 23:09:10   
Nika v službi
Uspelo mi je celo dati nekaj sličic v album, vabljene na ogled. So utrinki z morja, RR srečanja pri Brunarci ter prvega dne vrtca. Geslo je moje pravo ime.

Neposredna povezava do sporočila: 3999
5.9.2007 8:20:16   
2ursae
' jutro user posted image

evo, svoja sončke sem odpravila od doma, sva z Borom po dolgem času ostala spet sama user posted image  (Anžeta sem imela zdaj 2 dni doma user posted image user posted image ). Imam še nekaj malega narest za sodišče, upam, da mi bo uspelo že dopoldne zaključit, pol oddam in sem za letos fertik user posted image . Je pa res, da zdajle, ko čez poletje nisem nič pisala, mi zdaj kar težko misli stečejo ... kaj bo šele po enem letu premora ... saj ne bom ničesar več znala user posted image .

Skratka naj povem, da sem postala prava šivilja user posted image . Ful sem se neki navdušila, ko sem šivala zavese pa kapno za Anžetov kovterček. Sem v Ikei za 10€ kupila posteljnino 150x200 cmi in iz tega naredila 2 kapni za kovterček 140x100 cm user posted image user posted image . Je ful lepa, pa še blazno poceni. V Rutarju je en komplet 30€ user posted image . Pa tamalmu je blazno všeč, ker mi je pač pomagal šivat in je sedaj ta kovter sprejel in smo ponoči celo pokriti user posted image . Skrajni čas, zdaj, ko je postalo tako hladno. Valla, kako pa ti narediš trenirkice za Nika? Maš kakšen kroj?
Ko smo že pri trenerkah: V Leclercu imajo ful dobre, bombažne, mal debelejše (super za zimo), za 6€. Imam že tri komade, pa razmišljam o dokupu še kakšnih. Res, pohvalim.

Včeraj sva se z Anžetom ful dobro zabavala. Tko mi je fajn, ko se da z njim pogovarjat, pa ful ga sprašujem in take pogrunta ... je včeraj tašča prišla po mačka (njun muc je pri nas vedril med tem, ko sta bila v toplicah) in je Anže ravno spal, pol sem mu pa rekla, da je muc vzel kovčka pa miško in rekel "papa, jaz grem k babi". In to mi je še cel večer v postelji razlagal: "muc vzel kovčka pa miško" "reku papa, jaz k babi grem" user posted image . Kolk sem se presmejala ... ampak res, ni ga vica na svetu, k se bi mu tolk nasmejala kot pogruntavščinam našega fanta user posted image . Pa a poznate uno pesmico: V daljni Afriki prebiva opica srebrnosiva. Vsako jutro zgodaj vstane in nabirat gre banane ... No, moj otrok jo zna (z malo pomoči), sam da si je dodal: "nabirat gre v klet banane " user posted image . oh, ja.

pospravljanje: vem, da je narobe, ampak ga niti ne spodbujam preveč ... zvečer je v dnevni tak džumbus, da se vsi spotikamo. Ob kable, seveda user posted image . Če kaj večjega nasmeti, npr. strese žebljičke, mu rečem, naj mi pomaga pospravit in pri tem vztrajam in ponavadi se kar hitro vda, še posebej, če je to pogoj, da se gre naprej igrat. če pa nas zvešer čas ne priganja, pa tud pospravimo skupaj ... sam kaj, ko se ponavadi že ful pozno zavemo, da je že skrajni čas za večerjo in posteljo ... Pol pa kar moj pospravi med tem, ko jaz Anija dajem spat.

Nika: ful lepe slikice, a jih je tolk malo v vrtcu? To je pa res fino, pa prav fletno vzdušje izgleda user posted image . Una mi je všeč, tamala v kiklci v trgovini (a je v trgovini?) - se lepo smejčka in pozira. Una, k se z Dašo držita za rokce pa itak user posted image

Dragi vrtičkarji, držte se user posted image , pa en user posted image  za starše, še posebej Niko, Pety in Ninočko ... da čim prej mine. kakšnih nasvetov pa žal ne morem ponudit .. drugo leto morda user posted image

Srečanje:
1. Nika, 2. Tomaž, 3. Vanja
4. Anže, 5. Uroš, 6. Urša + Bor (morda 7. user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.