RE: sem res jaz vsega kriva? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:04:00)

js pa mislm da se en norca dela spet s telim postom, ker enostavno ne zmorem vrjet da se kej tazga v realnem svetu sploh lohk nardi...ok ke do pretepanja pa to že, sam da pa je en tko glup da gre pol še nazaj ne to pa ne vrjamem več sori! če je pa res sta pa glih za skup, ker očitno en rabi tepsti en pa biti tepen! perfect couple!

Anonimen -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:12:44)

Moram komentirati...
Albanci so ljudje albanske narodnosti ali albanskega državljanstva. Niso vsi slabi. Jaz osebno poznam nekaj Albancev, ki so boljši kakor marsikateri Slovenec. "Šiptar" pa je žaljiv izraz za Albanca, kakor je "čefur" žaljiv izraz za vse državljane bivše YU, južneje od Kolpe. Albancu, omenjenemu v zgodbi, bi se sicer brez slabe vesti lahko reklo še kaj hujšega kakor "šiptar", ampak želim povedati samo to, da teh dveh besed (Albanec in "šiptar") nikar ne mešajte. Ni pošteno do ostalih Albancev, ki so v redu.
Drugače pa...
Karkoli si naredila (če je vse res), si naredila zavestno. Zavestno si se torej tudi vrnila k njemu. OK, priznaš, da z razlogom - priti do njegovega denarja (pridobljenega tako ali drugače) in potem s tem denarjem (in, predvidevam, tudi z otrokom) popihati stran. Ideja je sicer dobra, ja, vendar je pa zato toliko težje izvedljiva. Tudi s kupom denarja pod palcem. Delam v taxiju in mirno mi lahko verjameš, da se v taxiju, sploh pa v Ljubljani, kjer sem jaz, dogaja vse. In še kaj zraven. In da jaz vse to poznam - osebno in iz pripovedovanj. Ena od zadnjih stvari, sploh pa, ker nisem Albanka in ker tudi moj partner ni, bi bila, da se spustim v kakršenkoli zaplet z Albanci, ki se ukvarjajo z nelegalnimi posli. Ja, poznam jih, osebno, tudi take, ampak z njimi nimam "poslovnih" opravkov, torej imam pred njimi mir. In tako bo tudi ostalo. Če se bom hotela ukvarjati s kriminalom, se bom na drugačen način.
Kar se pa otroka in nosečnosti tiče - če si (še) noseča samo zato, da si pridobivaš čas za pridobitev denarja, potem nisi mati po čustveni plati, ampak samo po biološki. To pa zame ni mati. O njem kot o očetu pa ne bom izgubljala besed.

san -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:17:28)

brez besed...ubogo malo bitjece

se čisto strinjam z blacky

Maček Muri -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:22:51)

V dobro otroka upam, da je tole zajeb...
Če je pa res se pa še najbolj strinjam z Meto.
Gliha vkup štriha. Pa saj ne morem verjet, da lahko en normalen človek tako razmišlja.

Anonimen -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:27:14)

Jaz pa verjamem, da je res, ali pa vsaj, da je lahko res. Pa še kako zelo. Tamala je bila zaljubljena "v dedca", to mora biti eno prav mlado bitje. Potem jo je pregonil in prepljuval, se je "odljubila", zdaj pa bi nardila tako, kot je gledala v filmih.
Ampak če je res, draga moja, te ta šipec ne bo pustil pri miru.
Karensa, po moje si zasluži še bolj slabšalni izraz od šiptarja, če je to počel, kar pa je čisto možno, da je. Saj ni treba, da so vsi taki, ampak ta pa možno, da je.

kalbo -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:31:03)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa se ti zavedaš, da je pri šiptarjih ženska stroj za rojevanje otrok in nič drugega. Spokej stran od šiptarja, če imaš sploh še to možnost, če se nisi že zafurala življenja. Še huje pa je, da si ga zafurala še nerojenemu otroku. Pazi, da se ne znajdeš nekega dne v kombiju za Kosovo.

Zgornji post dopolnjujem s tem, da besedo šiptar menjam z albanec, ker pač nisem uporabil besede šiptar v žaljive namene. Albanci dajo veliko na krvno sorodstvo in družinsko čast, tko da se tej anonimini ne piše nič dobrega.

soncece24 -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:39:48)

Adijo... nimam besed. Ne morem verjet, da se lahko komu kaj takega zgodi, potem pa še nazaj rine. Ej, anonimna, oprosti, ampak meni se zdi, da nisi čisto pri pravi. Bogi otrok, ki bo več tepen ko sit. 

Anonimen -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 14:41:47)

Na splošno je tako, da bolj kot greš južno, več dajo narodi na družino. In po eni strani jim dam prav. Mi smo družino preveč skomercializirali. Njim je družina vse (če si jo želijo, seveda). Bog ne daj, da bi kdo kaj rekel čez kakšnega družinskega člana. Dolžnost (če že ne resnična čustva) jim nalaga, da čast družine ubranijo. Tako ali drugače. Z metodami se sicer ne strinjam vedno, z namenom pa.
In če vprašaš Albanca, ali mu je ženska stroj za rojevanje otrok, bo gladko povedal, da ne. Ker mu res ni. Ženska je po njihovi mentaliteti za vse tisto, za kar moški ni, s to razliko, da moškemu pripada. Kot lastnina. Branil jo bo kakor svetinjo pred drugimi, vendar le, dokler ne bo ona sama kriva (tudi razlogi za krivdo so malo pred današnjim časom, ampak tudi to zdaj ni bistvo). Ko bo kriva, je oplela. Plača lahko z življenjem. Kot moški, kot njen mož, kot njen sorodnik, kot njen lastnik, ima z njo pravico narediti, kar hoče.
Albanci, ki pa so razseljeni po svetu, privzemajo drugačne mentalitete, tudi našo, žal pa jih mešajo s svojimi navadami in običaji. In ta zgodba, če je resnična, je posledica tega.

Anonimen -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 15:04:34)

Si bila otročja in nezrela? Ja, zelo, ampak sedaj ni več čas za razglabljanje, kaj bi morala drugače narediti v preteklih mesecih, temveč kaj lahko in kaj moraš narediti v prihodnosti! Stveri za nazaj ne moreš spreminjati, lahko pa poskrbiš za lepšo in boljšo prihodnost.
Torej pojdi čim dlje stran, prekini stike s partnerjem, za otroka mu itak ni mar, mislim, da je to več kot očitno pokazal. Pojdi v najem, v materinski dom, kamorkoli, samo najdi svoj mir in si uredi življenje. Nisi več sama, tvoj otrok te potrebuje in te bo še bolj potreboval čez nekaj mesecev. Takrat boš sama morala skrbeti za majhnega sončka in ne rabiš zraven še eno odraslo mevžo, ki misli, da si lahko lasti vse okoli sebe, tudi z nasiljem. KAr se njega tiče, stvari gotovo ne bodo šle na bolje, temveč zelo na slabše. Misli torej nase in na dobrobit otroka.
Pa še nekaj. Vsi delamo napake v življenju, eni večje, drugi manjše, toda razlika med ljudmi je samo v enem: ali se iz teh napak nekaj naučimo in gremo dalje, ali pa stalno, vse življenje ponavljamo ene in iste napake.
Srečno.

Pa še komentar glede narodnosti. Sploh ni važno, kakšne narodnosti je človek. Na žalost poznam kar nekaj čistokrvnih Slovencev, ki imajo čisto isti odnos do žensk, sveta in otrok. BTW, v Albaniji je bila leta 2004 stopnja rodnosti 2.4 otroka na žensko, kar pomeni, da se približujejo meji enostavne reprodukcije (2.10 otroka). Kakšna je rodnost je na Kosovu, ne vem, verjetno za odtenek višja. Torej je stereotip, da imajo vse albanske družine morje otrok zgolj stereotip, ki je veljal v preteklosti, danes ne več.

dory -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 16:11:51)

Pa se ti zavedaš, da je pri šiptarjih ženska stroj za rojevanje otrok in nič drugega. Spokej stran od šiptarja, če imaš sploh še to možnost, če se nisi že zafurala življenja. Še huje pa je, da si ga zafurala še nerojenemu otroku. Pazi, da se ne znajdeš nekega dne v kombiju za Kosovo.

Zgornji post dopolnjujem s tem, da besedo šiptar menjam z albanec, ker pač nisem uporabil besede šiptar v žaljive namene. Albanci dajo veliko na krvno sorodstvo in družinsko čast, tko da se tej anonimini ne piše nič dobrega.

evo kalbo s temle se cist strinjam in bi samo se nekaj dopolnila...punca si je v vseh pogledih zavozila zivljenje...tudi ce bo od zej naprej v igri mascevanje bo le ona tista,ki bo potegnila takratko...in nenazadnje naj rodi se sina...in kot receno dajejo albanci veliko na krvno sorodstvo ji bo otrocka na koncu se odpeljal...no comment

FRAČAFELA -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 16:56:22)

Ja MAROGICA če ni le finta...jaz enostavno ne morem verjet, da bi kaj takega sploh lahko bilo.Sama vem, da bi me tip le trikrat v življenju udaril.Prvič, zadnjič in nikoli več!
Ubogi otrok![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

anajmad -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 16:59:10)

Men se pa zdi,da teb mal koleščkov v glavi manjka,al pa nas spet en za[sm=smiley35.gif]va.Ne vem,kaj si mislila s tem,ko si ti svojo "ljubezensko zgodbo"tle napisala.Sploh je neodgovorno do otroka,ki sedaj nosiš in tudi do okolice in svoje družine.Ne vem,pejt mal k psihiatru,da te postavi na mesto.
en lp[sm=morje.gif]D.

lenika -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 17:08:18)

Jaz mislim, da je tole natega, ker če ni potem pa res ne vem več kje imajo nekateri ljudje pamet.

Marogica -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 17:47:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Albanci, ki pa so razseljeni po svetu, privzemajo drugačne mentalitete, tudi našo, žal pa jih mešajo s svojimi navadami in običaji. In ta zgodba, če je resnična, je posledica tega.

Kerensa, te moram popravit, res je, da so razseljeni po celem svetu, drugačnih mentalitet pa ne prevzemajo in se niso sposobni ali pa se nočejo asimilirati niti malo. Vse njihovo je sveto in najboljše.
Vsaj tako so se obnašali v Švici, kjer sem jaz živela. ZAradi njih smo bili bivši Jugoslovani (takrat še) najbolj osovražen narod v CH. Kot Turki v Nemčji. LAhko jih je sram.
Pa še to, res niso vsi enaki, lahko pa trdim, da 95% pa jih kar lahko v isti koš mečemo. TO so moje izkušnje.

Primoza -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 18:26:11)

Težko boste dobili kak pameten odgovor na RR, ker je zgodba zamotana. Pojdite po nasvet k Dr. Ruglju.

http://www.preobrazba-rugelj.si/ 

nejcko -> RE: sem res jaz vsega kriva? (9.11.2005 21:44:41)

Meni tole sicer diši na natego ... če pa slučajno ni, potem pa te, draga anonimna, z vso resnostjo sprašujem, zakaj, hudiča, si se sploh odločila otroka obdržati? Kaj si sploh pričakovala?

Drugače pa, pazi se Albanca - zdaj mogoče otroka zavrača, ko bo rojen, verjemi, ti ga bo prej ali slej, milom ili silom vzel - ker je to Albanski otrok, otrok muslimana pa pripada očetu!

Srečno, punca.

ninocka -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 0:03:34)

Tupa si kot noc. Brezveze, da se karkoli komentiram.

Kerensa, ko smo mi hodili na Kosovo, so vsi albanci sami seb govorili, da so siptarji (siptori, ce se prav spomnem). Sej verjeten si nismo mi tega zmisnli. In potem ne more bit to za njih zalitev. Razen ce ni to ista fora kot pri crncih - sami sebi lahko recejo nigger, ostali jim pa ne smejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Andra -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 0:31:38)

Pa kaj ti živiš 15 let za "talesenimi" žlicami?????

Če je to nateg, si pa bolna v glavi, da sploh lahko razmišljaš o tako pokvarjeni in podli zadevi.....[sm=smiley7.gif]

ninocka -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 0:40:02)

A je blo to namenjen men?

baguSka -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 1:46:09)

Zakaj pa teb ninocka?[sm=zmeden2.gif]
Razn če si ti anonimka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

daddy -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 6:47:06)

Albanci svojo domovino imenujejo Shqiptaria ( q izgovarjajo kot č ), albanski slovar se imenuje Shqipja ... ne razumem, zakaj bi bil Šiptar potem slabšalni izraz?
Same zgodbe ne želim komentirat, če je slučajno resnična, potem samo - kaj vse nosi naša uboga zemlja ....

tijana -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 9:05:19)

daj punca še enkrat preberi svojo zgodbo! se ti to zdi normalno?

Misek -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 9:43:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Pa še komentar glede narodnosti. Sploh ni važno, kakšne narodnosti je človek. Na žalost poznam kar nekaj čistokrvnih Slovencev, ki imajo čisto isti odnos do žensk, sveta in otrok. BTW, v Albaniji je bila leta 2004 stopnja rodnosti 2.4 otroka na žensko, kar pomeni, da se približujejo meji enostavne reprodukcije (2.10 otroka). Kakšna je rodnost je na Kosovu, ne vem, verjetno za odtenek višja. Torej je stereotip, da imajo vse albanske družine morje otrok zgolj stereotip, ki je veljal v preteklosti, danes ne več.

Do neke mere se mi zdi pomembno iz katerega okolja (cetudi nacionalnega) izhaja clovek, iz preprostega vzroka, ker mu to okolje definira in vzceplja vrednote in vzorce obnasanja. Posebej ko govorimo o tako tradicionalisticni druzbi, kot je siptarska (BTW Kerensa shiptar v "albanscini" pomeni prijatelj in kakor je nekdo ze napisal, med seboj se klicejo tako, vendar jih drugi ne bi smeli..).
Rodnost na Kosovu je ze zdavnaj prerasla v demografsko eksplozijo, a to je dalec od enostavne reprodukcije. Zelo dalec. Veliko stevilo otrok teh druzin nikakor ni stereotip, posebej ko ves da imajo vec zena.

Sicer pa albanci iz Albanije in kosovski siptarji niso isto. To so bila namrec razlicna plemena.

A ta zgodba, ce je resnicna.... nadaljevanje bomo brali v crni kroniki.

ninocka -> RE: sem res jaz vsega kriva? (10.11.2005 10:46:38)

BaguSka sprasujem zato, ker je bil replay name.
Pa ne, nisem anonimka...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... pa moj  se do mene lepo obnasa in me ne pretepa in pluva v obraz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: ...SAMO ANKETA (10.11.2005 11:13:43)

Čestitke vsem tistim, ki ste "zaslutili" da neki ne štima. No, v vaše olajšanje, vam moram povedat, da je zgodba malo prirejena od neke druge! Se pravi da se je nekaj podobnega že zgodilo... In se drage moje dogaja VSAK DAN! Hm, a sploh kdo ve koliko žensk je dandanes žrtev nasilja? Očitno ne!
Ko sem brala vaše odgovore se mi je kar meglilo prad očmi, nisem mogla verjet, res! Daj zamislite se, da se to dogaja vaši sestri, mami, kolegici, a bi jo pol tud tko popluval? Mislim besedno, s takimi izjavami... ČIST KONC!
Nadaljevala sploh ne bom, ker nima smisla.
Presenečena sem bila predvsem nad prvo izjavo od Blacky- ti si najbrž popolna s popolno družino, se pravi z otrokom in možem vred. Pa še to, bistvo pisma naj bi bila borba za otroka in nasilje nad žensko, ne pa to da je njen partner po vaših besedah "šiptar". Vidim da je nesmiselno delati kakršnekoli ankete na tem forumu.

LP iz zavoda za socijalno delo Bežigrad

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>