|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako smo....
7.11.2005 7:49:13   
CIPRESA
...jedli včasih!!!
No včeraj mi je mami prinesla knjigo po kateri se je ona ravnala ko sem bila jaz dojenček. Da vam citiram kaj piše kako naj se prehranjujejo dojenčki.

O tem kdaj je najboljši čsa za uvajanje goste hrane v otrokov jedilnik, si nasprotujejo mnenja zdravnikov.
Zdravi in zreli otročki bodo v prvih dveh mesecih življenja dobro napredovali, če so hranjeni z ženskim mlekom ali s primerno mešanico kravjega mleka in z dodatkom sadnega soka. Z dvema mesecema zamenjamo en obrok melka z obrokom sadne kaše. Uvajati začnemo tudi trdo kuhan rumenjak. S tretjim mesecem pa zamenjamo že drugi obrok mleka z zelenjavno juho.Od četrtega meseca naprej dajemo tudi meso.

No in tako sem jedla jaz ko sem bila otrok. Meni se to zdi malo pretirano no. Pa vaši komentarji????

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako smo....
7.11.2005 8:06:14   
Tiamo
Lih včeraj sem tole brala v eni stari knjigi, ki jo ima tašča. Knjiga je taka velika, na prvi strani je slika dojenčka (samo glava). Menim, da mora vsaka mamica ravnati po pameti, saj ona najbolje ve kaj je dobro za njenega user posted image . Časi se spreminjajo tako, da je dobro poslušati pediatre. Pravijo, da mleko z 3,5 maščobe ni primerno za dojenčka, a 1,5 je pa dobro k je industrijsko obdelano???? Menim, da vsako telo potrebuje maščobo za pravilno delovanje, tako kot motor pri avtu, rabi olje, da dela. Lp Tia74

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2005 8:12:25   
CIPRESA
Ja Tia tista knjiga je to ja!!!! Da bi mu pri 2 mesecih dajala že kašico, pa pri treh zelenjavno župo???? Men se zdi kar mal pretirano...če pa bolj pomislim pa je z mano čist uredu pa sem bla tako hranjena. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2005 8:24:35   
Urška//
verjetno smo bili vsi tako ali podobno hranjeni, pa nam nič na manjka, pa tudi nekih alergij nimamo, mislim, da iz leta v leto bolj pretiravajo

no tako je pač moje mnenje,nič ne kompliciram,sicer ji pri dveh meseceih res še nisem dodajala, ampak pri 4 sma pa lepo počasi začele in sedaj pri šestih jema že vso zelenjavo in sadje

tudi mame so včasih dobre za kakšen nasvet,če jaz moje ne bi poslušala ne vem kaj bi blo z našo Larico

pa LP

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2005 8:36:04   
Tiamo
Ja, cipresa, kaj se nam zdi res noro, samo včasij je bilo tako. Zdaj se me mamice že med nosečnstjo drugače prehranjujemo in hrana je drugačna kot prej, tako na se nam zdi vse mal čudno. Samo če pogledaš punce v osmem razredu ali prej, so vse že razvite, prsi imajo take, velike, kao kakšne 20 letnice. Kakšne smo bile pa me, še otroci??? Kako si ti in tvij malček? Nič se ne javiš med avgustovke...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2005 8:42:53   
CIPRESA
Midva z Žigijam sva kat fajn se pa javljam med julijke ker sem bla v nosečnosti tud tam čeprav se je pol vse podaljšalo tja do avgusta sem še vedno kar med julijami.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2005 8:46:36   
Tiamo
jaz sem drugače tudi spadam med Julije, me Demi pohitela in za en dan falila avgust, pa se tudi javljam med avustoke k sem jih že navajena. A ima tvoj Žigec še kaj krčev? Katero hrano imata?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2005 8:59:01   
Meceno
 Meni so dajali tudi vse za jesti od jajčkov do prekajenih klobas,...sedaj pa tega ne smem, imam alergijo.
Se pa tudi vidi, da so sedaj user posted image  veliko bolj razviti kot včasih, moja je bila ko se je rodila kot da je stara en mesec ne novorojenček,...user posted image
Me zanima kako se bo razvijala user posted image
Jaz jo sedaj samo dojim (stara 4.mesece) , ko bom nehala pa razmišljam da bi kupovala mleko v prahu, kaj pa ve ?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2005 9:40:30   
spacey
Ja, ampak smo pa vse zdrave in vesele, ane?!
Mislim, dan danes se tako pretirava s to hrano in še vsem ostalim, da je groza. Zato pa je toliko alergij, neješčih otrok, problemov takšnih in drugačnih, pa še marsi kaj! Delaj po občutku in bo vse ok. 

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2005 9:48:50   
Marogica
Jaz sploh ne razmišljam več, kaj je pretirano in kaj ne, ker se zgodba o "pravilni" prehrani dojenčkov in uvajanjem goste hrane spreminja vsakih nekaj let. Že samo pri mojima dvema, kjer je razlike 3.5 let, so velike razlike oz. določene stvari sploh niso enake. In ko sem pri pediatrinji vprašala, kaj zdaj to pomeni-vsakih nekaj let takšne spremembe, mi je rekla, da oni v 12 letih že 4x spreminjajo "navodila" za pravilno prehrano dojenčkov, ki jih dobijo od Ministrstva za zdravstvo. Torej kako naprej? Mi je rekla, da se naj držim nekih osnovnih pravil (prepovedi...), ostalo pa naj delam po občutku. Tako sem tudi naredila.
Verjamem, da so se določene stvari spremenile, ker so skozi mnoge raziskave odkrili, kaj je lahko alergeno ali škodljivo za otroka. Najbrž določenih raziskav takrat, ko si bila ti dojenček, pač ni bilo in niso poznali škodljivosti. Po drugi strani pa si, kljub opisani prehrani, najbrž normalna v vseh pogledih , ali ne?
Torej-pretiravanje ali ne? Sem za zmernost in nekompliciranost in me ne zanimajo nobene skrajnosti.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2005 10:05:30   
Barbela
Tudi meni je tašča posodila eno starejšo knjigico, v kateri piše da otroka začneš hraniti z gosto hrano pri štrih mesecih. Pediatrinja pa je meni zabičala, da nikakor pred šestim. Ampak situacija je pač nanesla tako, da je Jaka okusil gosto hrano že pri 3,5 mesecih. Še enkrat bi ravnala tako, ker se mi zdi bolje da je vsaj nekaj pojedel ne pa da je dva dni stradal (ni hotel mleka), zato, ker sem poslušala pediatrinjo. Včsih te situacija privede do tega da ravnaš po svojem instinktu in ne poslušaš pediatrov. Oni delajo po enem merilu, otroci pa so si različni.

Lp, Barbara

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2005 10:42:07   
CIPRESA
A ima tvoj Žigec še kaj krčev? Katero hrano imata?
[/quote]

Skoraj nič zaenkrat, hrana pa aptamil 1.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

bolezen
riba5

pri kerem mesesu je vaš dojenček dobil prvo bolezen npr

1 m (15%)

2m (5%)

3m (10%)

4m (8%)

5m (6%)

kasneje (55%)

Število vseh glasov: 184

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!