Marogica -> RE: kako smo.... (7.11.2005 9:48:50)
|
Jaz sploh ne razmišljam več, kaj je pretirano in kaj ne, ker se zgodba o "pravilni" prehrani dojenčkov in uvajanjem goste hrane spreminja vsakih nekaj let. Že samo pri mojima dvema, kjer je razlike 3.5 let, so velike razlike oz. določene stvari sploh niso enake. In ko sem pri pediatrinji vprašala, kaj zdaj to pomeni-vsakih nekaj let takšne spremembe, mi je rekla, da oni v 12 letih že 4x spreminjajo "navodila" za pravilno prehrano dojenčkov, ki jih dobijo od Ministrstva za zdravstvo. Torej kako naprej? Mi je rekla, da se naj držim nekih osnovnih pravil (prepovedi...), ostalo pa naj delam po občutku. Tako sem tudi naredila. Verjamem, da so se določene stvari spremenile, ker so skozi mnoge raziskave odkrili, kaj je lahko alergeno ali škodljivo za otroka. Najbrž določenih raziskav takrat, ko si bila ti dojenček, pač ni bilo in niso poznali škodljivosti. Po drugi strani pa si, kljub opisani prehrani, najbrž normalna v vseh pogledih , ali ne? Torej-pretiravanje ali ne? Sem za zmernost in nekompliciranost in me ne zanimajo nobene skrajnosti.
|
|
|
|