|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   depresija???
6.11.2005 20:04:10   
Anonimen
Imamo stanovanje, zdravega otroka, srečen zakon, upešnost pri študiju, a danes je dan,ko je vse nekako brez veze, kar zaidem v neko črno luknjo, saj vem, da bo jutri vse boljše, a na čase padem čist nekam...a se vam tudi to kdaj zgodi? Dobesedno nisi zadovoljen v svojem telesu, zgleda, da enostavno ne znamo ceniti stvari, ki jih imamo in težimo naprej, potem pa spet isto?

Hvala za branje, pa lep preostanek nedelje!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: depresija???
6.11.2005 20:14:03   
ZARA
Ja, ljudje smo tako narejeni...ko imamo vse, nam spet nekaj manjka...
Jst mam take vaje vsake tolk časa, ko sem totalno depresivna in kar jokam. Naslednji dan je pa precej lepši! Tudi tvoj bo - verjemi in upaj...
lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2005 20:30:15   
Marogica
Se pridružujem odgovoru Zare. Mislim, da je to kar človeško, le da eni to bolj pkažejo in doživljajo, druga pa pač manj ali pa se tega sploh ne zavedajo. Saj bo bolje, če ne danes, pa jutri........

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2005 23:54:22   
kapica
Meni gre isto. Pa se kolikokrat. Pa mi v bistvu cisto nic ne manjka. Sem zdrava, imam sluzbo, moza, dobro druzino, pa pridejo dnevi ko se sama sebe ne poznam. Se smilim sama sebi kako sem boga, jamram, se zaprem popolnoma v sebe. Potem pa je cez kaksen dan, dva ali tri ze boljse. Vcasih pa enostavno razmisljam na preteklost, pa me zgrabi depresija, da celo noc jokam. Misli se mi taksne porajajo, naenkrat imam 100 problemov. Potem je pa drugo jutro cisto vse drugace.
Jaz sem vedno mislila kako sem zakompleksana, bogi moj moz, da sem jaz edina taksna. Zadnje case pa vidim da se to pogosto dogaja in jemljem to kot nekaj normalnega.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2005 8:04:22   
tijana
ja drage moje. je že tako, da nas ta življenjski tempo spravlja v občasne depresije. tudi jaz sem mislila, da sem ena redkih, ki padajo na dno, pa čeprav nimam niti najmanjšega razloga za to. imam dobrega moža, čudovitega otroka, dom, službo ... vse kar marsikdo nima. ampak, pridejo dnevi, ko to enostavno ne vem ceniti. groza. ampak tudi ti dnevi minejo, čeprav včasih traja preveč dolgo. so res edini izhod pogovori pri psihijatru in antidepresivi?

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2005 8:36:24   
dory
Se pridruzujem zari...in kaj jst po novem izvajam...nism sportnica, dalec od tega, pa vseeno spravim svojo rit mal ven, grem tect, ko pa pridem nazaj grem v banjo in zraven zbasem celo cokolado...pa je cudezno kuj dober...

(odgovor članu tijana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2005 12:24:17   
Nasy
Moje razpoloženje niha, velikokrat imam občutek, da ne bom zmogla niti najenostavnejših stvari. Ko me nekdo pohvali, skoraj ne morem verjeti in prav vpijam tiste besede, ki hvalijo mene in moje delo. Ne vem, kaj se je z mano zgodilo, očitno nek preobrat, saj sem bila pred leti vedno nasmejana, tako me poznajo prijatelji od takrat. Zdaj pa razmišljam o tolikih napakah, ki sem jih kdaj naredila, najhuje pa je to, da sebi ne znam odpustiti. Razmišljam o koncu čeprav vem, da to ne sme biti rešitev...veliko nalog imam še pred sabo pa ne vem, če jih bom zmogla..še predno se neke stvari lotim, se bojim, da ne bom uspela in že mi gre na jok.
Kako naprej? Rada bi se spravila k sebi, pa ne znam.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2005 12:34:30   
Reja
Mogoce je pa te dni tako vreme ali luna ali kaj, kajti tudi jaz sem se včeraj počutila (predvsem psihično) obupno. Kaj mi manjka, nisem vedela, nisem znala opredeliti, ampak bilo je grozno.

user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2005 13:36:40   
tijana
nasy. vem kako se počutiš in te čisto razumem. meni je nekako uspelo izvleči se iz vsega tega. nikar pa ne razmišljaj o nekem koncu. nikar prosim. svet te potrebuje. tudi sama sem bila tako na dnu da nisem vedela če bom sploh lahko vstala iz postelje. ampak z dobro voljo in prijatelji gre. če hočeš mi lahko pošlješ zasebno sporočilo.

drži se pa ne obupat. IŠČI POMOČ.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2005 12:32:10   
ZARA
Ej, anonimna...a je danes kej bolš user posted image  ??

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: depresija - antidepresivi
21.10.2007 17:22:51   
Anonimen
Se priključujem kar na to temo...
Ali antidepresive predpiše samo zdravnik ali se jih da kupiti tudi brez recepta?

Kateri so dobri antidepresivi?? Prosim za kakšen odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2007 17:25:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ali antidepresive predpiše samo zdravnik ali se jih da kupiti tudi brez recepta?

V ZDA je Prozac v prosti prodaji. No, vsaj včasih je bil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2007 17:33:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Pa se dobi tudi pri nasuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
21.10.2007 17:34:01   
kofetek2010

Se priključujem kar na to temo...

brez recepta: npr. Deprim, Deprim forte
na recept: npr. Prozac, Cipramil, Zoloft, Paroxat, Serotax,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.10.2007 17:35:59   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Pa se dobi tudi pri nasuser posted image

Mislim da ne.

Kvečejmu kakšen Persen brez recepta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.10.2007 17:44:48   
Gina
Pa ne kr prec na antidepresive pomislit. Pejt mal na zrak, pa na sprehod, pa malo si bolniške vzemi, če ne moreš več.... Antidepresivi imajo kar precej stranskih učinkov. Res da si kolikortoliko normalen, ampak se po večini njih fejst zrediš, da si potem lahko eš bolj depresiven, pa predvsem si non stop zaspan in cele ure in ure prespiš in ves čas si zmatran. No, vsi tisti, ki jih jaz poznam, pa so jih ali jih jemljejo, so imeli ali imajo ta hip take izkušnje. En moj človek je pa zaradi njih umrl. Povzročajo nekateri antidep. tudi odvisnost. Potem se jih pa odvadi, če moreš.

V vsakem primeru pa se meni zdi, da smo ljudje na splošno depresivni iz čisto določenih vzrokov. prvi je totalna preobremenjenost, tempo današnjega časa. Madona, pa kje v zgodovini se je še toliko zahtevalo od žensk z majhnimi otroki, kot leta 2007 v Evropi? Meni se zdi, da živimo v norem času in če želimo biti vsaj kolikortoliko normalni, moramo vsake toliko fejst izpreči in fejst poseči v svoje lastno življenje in razmišljanje in ga malo na glavo obrnit. Tega se nam pa ne da, pa smo raje v starih tirnicah, preobremenjeni in depresivni. Tako da, malo razmisli, kaj je v resnici narobe, ker to, da je vse ok, ti pa brez veze depresivna, jaz enostavno ne verjamem. Morda na ven ok, z vidika splošnih vrednot;... z vidika tvoje duše in tvojih želja, pa gotovo ni vse ok. To moraš spremenit. To je ključ do rešitve.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.10.2007 19:52:11   
Vesna
ko sem pred leti bila vsa čudna in sem se odločila it v lekarno po deprim,mi je prijazna farmacevtka rekla,če pijem dovolj,in glej ga šmenta,sem pogruntala da res premalotekočine popijem,začela sem pit in se je tudi moje počutje popravilo.
se pa strinjam z gino,preveč se zahteva,sploh ko imam minuto časa in se tamali igra sam z igračami,in bi rada kaj prebrala,me popade občutek krivde da bi se mogla "efektivno "ukvarjat z njim,še tisto minutko si ne dam časauser posted image .
lp

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2007 20:33:24   
mami_miki
veš zakaj je temu tako? ker iščemo srečo tam kjer je ni....ko imamo oz. dosežemo to, kar smo si želeli, želimo nato še več, pa še več...potem spet dosežemo vse te stvari...ni konca...vedno hočemo več, imamo, pa nismo zadovoljni....zato ker se ne zavedamo, da je sreča v nas...samo ta je večno zadovoljstvo...in mir....bolj kot čutiš, da je ves svet v tebi in da si ti ves svet in vsa sreča, tako spoznaš, da nerabiš oz. vedno manj rabiš stvari zunaj tebe...s tistim kar imaš si neizmerno zadovoljen, pa ne zaradi tega, ker so te stvari sreča, ampak ker si sreča ti...moja zgodba: imela sem vedno vse in sem bila najbolj nesrečni človek...vsi so mi govorili-kako si lahko tako nesrečna, če imaš vse...poskusila sem vse...
dokler se mi ni odprla nova pot-ko sem prišla med ljudi, ki delajo na sebi, ki iščejo V SEBI vse vzroke-zakaj se jim to in ono dogaja, zakaj ne dobijo službe, zakaj se ne razumejo s partnerji...ok lahk bi naštevala 5 strani- da ni nihče zunaj njih kriv in da vse ustvarjamo sami- in imamo MOČ IZBIRE, kako bomo živeli- sem ugotovila, da res ni sreča zunaj mene, ne v oblekah ne v mojmu partnerju in otroku...če v sebi nisi srečen, ne moreš videt radosti zunaj sebe-to pomeni-dokler ne spoznaš da si SREČA in LJUBEZEN TI, do takrat si nesrečen, depresiven, nepovezan s silo, ki te je ustvarila...saj me dostikrat zanese-da bi imela to in ono, me je strah, kaj bo, če ne bo denarja, če nebo tega ali onega...ampak se vsakič spomnim, naj iščem v sebi...kako to začutiš? gre za filing, ki ga ne morem opisat...iz notranjosti...za to je potrebno veliko discpiline, priznavanja samemu sebi-da te je strah, da si hudoben in ne samo dober, da ti izbiraš kaj boš svojim življenjem itd...eno sredstvo, ki te pripelje bliže temu je meditacija...samo odločit se je treba-ne za nesrečo, ampaak srečo-verjemite v zdravje in ne v nezdravje...verjemite v LJUBEZEN in ne v sovraštvo...bolj kot verjameš, bolj postaja to tvojA RESNICA...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2007 23:15:05   
Anonimen

Jaz sem sprobala Zoloft in Cipralex. Po Zoloftu sem imela o antidepresivih tako mnenje, kot piše Gina, ker so bili stranski učinki grozljivka! Zdaj jemljem Cipralex in se počutim zelo dobro, tako da sem to mnenje malo spremenila. Je pa to za moje pojme res skrajni izhod, ko nič drugega več ne pomaga. Če lahko, probaj raje brez. No, saj to boš sama vedela. Vse dobro!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2007 23:20:33   
mami_miki
antidepresivi so prelaganje skrbi...ok...če že ne gre drugač, vzameš, nisem proti zdravilom. Ko pa prideš mal k sebi in dobiš malo volje nazaj, pa imaš priložnost, da začneš iskat zakaj jih jemlješ...V vas je MOČ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2007 23:41:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

antidepresivi so prelaganje skrbi...ok...če že ne gre drugač, vzameš, nisem proti zdravilom. Ko pa prideš mal k sebi in dobiš malo volje nazaj, pa imaš priložnost, da začneš iskat zakaj jih jemlješ...V vas je MOČ...

To pa itak, se strinjam. Tabletke ti ne bodo porihtale življenja, sam si ga moraš. Ti pa pomagajo vstati, ko si na tleh, če sam resnično več ne zmoreš. Jaz sploh nisem več funkcionirala in komaj zdaj sem se lahko pobrala. In se ne zanašam na zdravila, da mi bojo uštimala lajf. Si ga poštimavam sama. Tako da, anonimna, zdaj je malo za mano prišlo, da bi ti rada jemala zdravila "mimo zdravnikov", ker te zanima, kaj se da brez recepta dobit. Raje poskusi s kakšno psihoterapijo ali kombinacijo terapije in zdravil. Samo zdravila niso dovolj.

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
22.10.2007 1:11:16   
artista7
Da da, Prozac. Jih poznam ljudi moje starosti, ki se jim je povsem sfučkalo zaradi njega. Človek prehitro postane odvisen od tega. Jaz predlagam raje, da tule kaj prebereš, da spiješ veliko tekočine, kot je že ena predlagala ali pa da greš ven - ponavadi je drug dan že bolje. Vsaj zase lahko tako rečem, sicer nimam družine, ampak se mi nemalokrat takole od vsega utrga in zato vse črno zdi. Bediram en dan, pa ponavadi mi net res pomaga. Ali pa kaj dobrega spijem ali pa grem na zrak. Pogovor pa definitivno, vsaj meni, koristi. Prej kot tableta. Ta raje za skrajno silo

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.10.2007 15:04:18   
Anonimen
Hvala vam drage frendice, da ste mi te antidepresive razsvetlile z drugih zornih kotovuser posted image
Ne, ne bom se za to še odločila. Kot opisujete...tudi jaz zgleda v določenih trenutkih padem pod težo vsakdana. Sem si še drugje prebrala o depresiji, in mislim, da je nimam - kot take.
Saj vem, več časa si vzeti za sebe, pa na zrak iti, pa zanimivo - veliko piti? Bom delala v tej smeri.

Hvala vamuser posted image

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
22.10.2007 15:36:35   
ulani
Točno tko kot je napisala kapica.

En dan pride tko črn,da se včasih še sama začudim,od kje hudiča mi je ratal spravt na kup tok negativnih misli?
In pridem domov in se kr jokam, pa sploh nimam pms. In kr neke predstave v glavi,da itak nism dost dobra,da me noben ne mara, da sm grozna, da kok je hudo vse skupi...kok je grozn life....

in pol se zjutri zbudim in tko sonce sije zunaj, pozdravim vedno nasmejane in prijazne sosede, pobožam psa,pa marš v službo nasmejana do ušes....

mislm...če to kdo razume...js ne.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.10.2007 20:45:11   
Anonimen
meni je zdravnik posodil knjigo H. Lindemann: Sprostitev v stiski. Nisem je še uspela prebrat, mogoče bo pa kateri koristila. Ostali njegovi nasveti so bili:
- gibanje VSAK DAN, pa če samo 10 minut, po možnosti na svežem zraku
- VEN, VEN, VEN, tudi če dežuje kot danes; jaz sem se zapirala v sobo, temnila prostor; zdaj tega načrtno ne počnem več
- veliko tekočine
- uživanje živil, ki izboljšujejo razpoloženje: banane, leča, soja, govedina, čokolada ... (še več, pa se jih zdaj ne spomnim)
- učinkovit spanec - za boljši spanec se po tuširanju s toplo vodo nekaj minut tuširaš z mrzlo, lahko samo od kolen navzdol, da upočasnih krvni pretok.
- sproščanje (po knjigi)

Meni zelo veliko pomaga, če se takrat, ko sem v stiski, nekomu izpovem - prijateljici, nekomu, ki te ne pomiluje, ampak posluša. NAJBOLJŠE od vsega je pa bilo, ko se je moj partner zavedel resnosti situacije, ko si je malo prebral na internetu, kaj pomeni depresija in kam (lahko) to vodi. Zdaj namreč takrat, ko imam kak napad, odreagira tako, da se dokaj hitro pomirim.

(odgovor članu ulani)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?