|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 35 [36] 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJE ...........
22.4.2006 8:02:17   
CIPRESA
Samo eno vprašanje na hitro, ali malim še vedno dajete žabice??? Popoldne je tako toplo da se meni že nezdi več potrebno da mu napravljam žabeuser posted image bi mu dala dokolenke?? Ali je že čas zato??

Še pozdrav tebi malicki se spomnim sebe in istih vprašanj eno leto nazajuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 876
22.4.2006 10:12:22   
Antigona
Cipresa, jaz sem žabice črtala iz seznama oblačil, ker se mi je mali skoraj skuhal. Oblekla sem mu dokolenke in tanjše hlače, bodi z dolgimi rokavi in jopco, pa mislim, da mu je bila tudi jopca odveč. Je pač po atiju, k mu je itak skoz vroče user posted image ...

V torek imamo pregled pri 9ih mesecih in bom pediatra vprašala, kdaj mu lahko oblečem kratke rokave in kratke hlače. Gremo namreč v četrtek na Krk, pa ne vem kako naj ga tam oblečem. Jaz sem se ponavadi sončila v kopalkah za 1.maja in se mi ne zdi met takrat malega v dolgih rokavih user posted image

A ja, doma ma pa že bodi s kratkimi rokavi, ker je bil skoz prešvican, mamo namreč ful toplo v stanovanju...

No lep vikend vam želim punce in naužijte se sončka!!!

Lp,
Antigona
user posted image user posted image user posted image

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 877
22.4.2006 11:15:13   
Barbela
Ja, Antigona sonček user posted image  je spet tuki. Midva sva že dala danes eno intenzivno turo čez, zdajle pa spi ko ubit. Odkar se plazi po vseh štirih, čez dan fajn spi. V enem šusu po dve uri user posted image  
Glede oblačenja je res mal hecno. Jst se skoz ubadam s tem kako in kaj. Poskušam se ravnati po Jakiju. Če ima vroč tilnik, dam kako stvar stran pa tako. Je že nosil tudi trak čez glavo, ampak je rekla pediatrinja pri drugem vnetju ušeskov, da naj ima še kapico, ker je zgleda bolj občutljiv. Včeraj npr. sem bila jaz v kratkih rokavih pred hišo. Jaka je imel pa dolge rokave in še jopico čez pa nogavičke do pasu in trenirko pa mehke čevlje. Ja pa še kapo! In je mel mrzle roke pa mrzla lica user posted image  Kk naj pol vem? Ko bodo govorili bo boljše user posted image

Včeraj je na plano prikukal sedmi zobek user posted image

Lepo se imejte in dejte se mal posončit, da bomo lepe, rjave julije user posted image user posted image

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 878
22.4.2006 11:47:10   
Antigona
Jaz že nekaj časa okoli hodim v kratkih rokavih in če malce bolj zapiha oblečem jopco, tako da ne morem malega pa ful oblečt. No tudi Žan ima na glavi trak že kak teden, če pa nič ne piha, ga dam pa tud dol... Morm trkat, ker zaenkrat še nismo bli nič bolani! user posted image  user posted image  user posted image  in seveda srčno upam, da bo tako tudi ostalo...

Mi je blo kar slabo, ko sem se v četrtek sprehajala z Žanom naokoli in je bilo meni vroče v kratkih rokavih, potem pa vidim eno dojenčico revico v bundi, sicer razpeti in zimski vreči pokriti do kolen. Se mi je kar smilila. Stara je pa morala biti nekje 6 mesecev ali več, ker je sedela v vozičku. Mislim to je pa res preveč, takole v taki vročini matrat dojenčke??? A ja, sprehajala jo je pa verjetno babica, ker je bila pač starejša gospa.

Žan zdele spi, ko poje kosilo greva pa midva na eno dolgo turo. Danes sva žal sama, ker je šel moj user posted image  slikat poroko...

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 879
22.4.2006 14:08:43   
Anonimen
Upam, da s strani moderatorja tole ne bo brisno oz. prestavljeno na Srečanja user posted image

Drage moje Julije, prosim, naj si res vsaka tole prebere:

sonček je in tukaj okoli naše hiše že tako omamno diši po čevapčičih, da sem se res odločila:

PIKNIK BO !

1. Predlagam 21. maj, začetek okoli 10. - 11. ure
2. Predlagam nekje v Logarski dolini (moram najti še piknik plac)
3. Predlagam, da vsaka prinese za svojo družino (ona+on+otroci) vse potrebno - se pravi, npr. 40 dag čevapov, dve papriki, tri paradižnike, eno bučko, eno čebulo, 4 bedrca, in pol kile kruha in pivo, vodo in podobno
4. dve Juliji bova prinesli roštilj in vse kar paše zraven
5. dve Juliji bosta prinesli vsaka po en kozarec zenfa, ajvarja in recimo kumaric

Prosim vse predloge (upam, da jih ne bo preveč user posted image ) in komentarje na teh 5. točk user posted image

Vdano vaša Tinka user posted image

(odgovor članu Antigona)
  Neposredna povezava do sporočila: 880
22.4.2006 20:44:30   
bobek05
Tinka, jaz sem z vsem strinjam, ti pa moram že zdaj povedat, da ti ne morem obljubit udeležbe družine Bobek.. Moj dragi mož ŠE NE VE user posted image  če bo šel v državno reprezentanco in če se bo odločil, da bo šel, ga ne bo doma bolj ali manj 1,5 meseca user posted image  In RAVNO vikend o katerem govoriš bi bil na Slovaškem ( v primeru, da se odloči in gre), to pa vem zato, ker sva že imela eno konkretno debato na to.. user posted image  20. maja ima namreš najina prijateljica in bivša sošolka poroko in sva že pred 2 letoma, ko je 1. omenila, da se ženita maja letos, obljubila, da prideva, zdaj pa tole... user posted image  Tak, da jaz ti ne morem nič obljubit, bi pa ful prišla user posted image  Mogoče me bo pa kaj utrgalo pa bova z malim sama prišla, če atija ne bo..

Pri nas se stanje počasi normalizira... Tu pa tam se ponoči še zbudi (ja, tudi s histeričnim jokom) in pol časa itak ne vem zakaj se gre (ali so spet kakšni zobki ali se mu kaj sanja ali pa je kaj čist tretjega user posted image )... Kdo bi vedel user posted image  Ust mi ne pusti prečekirat, da bi pogledala za zobke, če se mu pa kaj sanja pa ne vem - le kako naj? user posted image  Saj vedno nekaj ugibamo in spobavamo, kajne?

To sem vas hotela že tolikokrat vprašat, pa sem vedno pozabila: Kaj ve imate okrog stolčka za hranjenje tudi vedno takšno štalo? user posted image  Jaz mu dam, da proba sam jest, ampak potem je živ obup - vse je po telh, pa na cotah, pa na sedežu, na mizici od stolčka.. pa po njegovem obrazu, roke ima čist usrane (ok pa to še umijem), ampak po vsakem takem obroku (npr. da je banano, jabolko ali žemljico ipd.) pucam in pucam ... Ta stolček za hranjenje sem menda zglodala že 1000x user posted image  Je pri vas tudi tak?

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 881
22.4.2006 20:47:13   
bobek05
aja, to sem pa pozabila - najhujša štala pa je takrat, ko jeva kakšno mlečno kašico in običajno mu je ravno takrat, ko ima polna usta za kihat in mami spet gloda user posted image  (pa da ne omenjam kakšna sem jaz, ker je njegovo kihanje usmerjeno v mene)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 882
22.4.2006 21:02:45   
Antigona
Tinka user posted image  user posted image  user posted image  za organizacijo piknika, vendar mislim da Logarska dolina ni najbolj posrečena izbira. Namreč lani sva bila tam konec junija in je bilo še zmeraj kar hladno, da ne govorim, da je bil sneg videti še prav blizu... Žal ideje za kam it pa vseeno nimam. Upam, da najdemo kaj na sončku, da nam bo toplo... No nam predvsem pa našim malim cmokom...
A ja, z vsem ostalim se pa strinjam!!!
Že komaj čakam da se zopet vidimo....

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 883
22.4.2006 21:05:02   
Antigona
aja še tebi bobek...
jaz našemu še nisem dala žlice v roko, da bi jedel sam... Včasih mu dam kruh ali piškot, pa neki ni zainteresiran...
No enkrat je pol žemljice skoraj celo zbasal v usta user posted image ... Pol sem jo pa ven vlekla, pa mu jo držala, da jo je po mal cuzal....
Ja kihanje pa poznam, sem že večkrat pokasirala kašico na očala in podobno user posted image  

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 884
22.4.2006 21:18:13   
Barbela
Tinka, super si splanirala. Ampak se strinjam z Antigono. Mi do Logarske nimamo daleč in smo dostikrat tam, pa je še kar zimsko. Imam predlog, ne vem če vam bi bil všeč. Tukaj v naši bližini (mi smo iz Topolšice) na Graški gori je en tak lep piknik plac. Je pa tudi oddaljenost od Ljubljane, Maribora, Vrhnike, Kamnika,....solidna, tako nekje na sredini je. Iz Celja je npr. še dobrih 20min vožnje. Glede hrane in pijače, (ker smo naša družina najbljižja temu placu in vam ne bi bilo treba vozit), bi lahko mi nabavli. Na koncu se samo cenovno porazdeli. Mogoče še katera doma speče kakšno pecivo in je to to. Za otročke ima pa vsaka hrano zraven.  Kako se vam to zdi?

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 885
24.4.2006 9:12:42   
LONA13
Živjo beybe....
vidm da ste se pošteno razpisale, sem vas komaj prebrala...user posted image

Mi žabic sedaj ko je zunaj vroče nimamo več....
ševilko nogice imamo tam nekje 20 do 21-odvisno od modela čevlja.
Tinka tale tvoja ideja za Logarsko se mi zelo dopadeuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Malcki lepo pozdravljena med nami--tudi jaz sem se ubadala s podobnimi primeri med nosečnostjo.. mi smo imel slabo vreme ko se je Nejc rodil, zato je imel oblečenega tudi pajaca (zimskega), ko smo odhajali iz pediatrije v London (smošli na operacijo).

Drugače smo pa dopolnili 9 mesecev, paše štrije zobi so zunaj-slinimo se v potokih, spimo celo noč--v glavnem je priden. Naučil se je mahativ pozdrav in ploska z rokicam, če mu rečem bravo, bravo.
Danes bo spet en lep sončen dan, zato uživajte 100 na uro.
Lp, lona

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 886
24.4.2006 10:34:55   
Meceno
Bobek05,....če slučajno si zato, grem jaz zraven na ta piknik, namreč mojemu sem omenila in ima tudi neko službeno potovanje user posted image ,...v glavnem, da neboš tako žalostna

Če je res tako mrzlo v Logarski ne vem, če je, bi bil plac ki ga omenja Barbara Tomo tudi vredu, samo jaz nevem kje je touser posted image  oz sej se pogleda na zemjevid a ne user posted image

Malcki, kot sem nekaj obljubila ,............ravnaj po sebi, če imaš ti dva puloverja na sebi, daj malemu še jopčko gor in ima dovolj,...če si ti brez kapeuser posted image , daj otroku bombažno kapico gor,...če si ti brez žab jih bo imel novorojenček sigurno še nekaj časa, vsaj prve 3.tedne potem lahko ( če bo hudo vroče ) slečeš.
Jaz sem imela Taro oblečeno v vročini :
Prvo sem ji dala pleničko gor,(  zjutraj sem ji dala benko majico gor ali bodi) potem sem jo široko povila, gor dala bodi + tanke bombažne žabice ( obstajajo tudi take ki se zapenjajo na ramenah) nazadnje pa še debele zokenčke ali celo dva gor ( mojo je v noge full zeblo ) in za konec še bombažno kapico za zunaj ( če ni nič pihalo klobuček ampak šele pri dopoljenih dveh mesecih ).........še kajuser posted image
Ko sem šla k pediatru sem ji dala še neke lanene klače gor in zreven sem vedno imela še kakšno bombažno jopo ali pa kar dekico. ( Nikoli ne veš kdaj postane hladno, poletje lani je bilo kar muhasto, a ne punceuser posted image  )
Če je kaj nerazumljivega mi kar napiši na ZSuser posted image

By babike

< Sporočilo je popravil Meceno -- 24.4.2006 10:37:03 >

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 887
24.4.2006 12:19:45   
Barbela
Poglejte punce. Če vam je v interesu (če bo v logarski takrat še res premrzlo - konec maja lahko računate da bo nekje 10, 13 stopinj, največ 15 - poleti je tam 20 stopinj- in včasih na kako jaso tudi sončka ni v določenih urah) in če se ti Tinka, ki si glavna organizatorka strinjaš, lahko poiščem kakšen piknik plac v bližini Celja, ker te konce poznam in tudi Celje je vsem vam nekje na sredini poti.  Potrudila se bom, da bom izbrala nekaj predlogov in vam lahko potem podatke posredujem in nato skupaj nekaj izberemo. Javite in grem takoj v akcijo.
Upam, da nisem preveč vsiljiva, samo pomagala bi rada.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 888
24.4.2006 16:26:52   
Anonimen
Barbara_Tomo, super, ti kar v akcijo user posted image

Mene sicer zdele 10 dni ni, ker gremo na user posted image , ampak ko pridem, se lahko pospešeno začnemo menit o pikniku.

Uživajte user posted image

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 889
24.4.2006 16:51:36   
bobek05
Tinka, uživaj na user posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 890
24.4.2006 20:38:09   
Meceno
Mene tudi 10 dni nebo, gremo tudi na user posted image

Vam kartico pošljem

Naslove morate pa na ZS dati,....drugače ....časa imate do jutri zvečer user posted image

Tinka74 ...............prijetno čofotanje

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 891
24.4.2006 21:45:30   
PBJ
Kako bodo eni v prihodnjih dneh uživali user posted image ...

Lepo se imejteuser posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 892
25.4.2006 7:31:04   
malicki
Hvala vsem za nasvete. Sem kar spet željo po nakupih dobila.
Ogled albumov mi je tudi pomagal. Bebice so vam pa ful luštne user posted image

Lp

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 893
25.4.2006 8:20:28   
Antigona
Mi gremo tud na user posted image  in to v četrtek zjutraj. Že komaj čakam...
Danes pa imamo pregled pri 9.ih mesecih. Komaj čakam da vidim koliko je zares zrasel in se poredil moj mali mišek...
Vse naj naj user posted image user posted image  sinček moj, danes imaš 9 mesecev!!!

Vam sporočim, kako smo se odrezali na pregledu...

Lp

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 894
25.4.2006 9:45:25   
pravljica
vse naj naj, sonček žanuser posted image

joj, kaj bi dala za par dni morja...sem vam fouš user posted image , jaz pa nobenega ne poznam, da bi se zraven prištulili, denarja mi je pa škoda, bomo raje poleti dlje tam user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 895
25.4.2006 9:48:01   
pravljica
vse naj naj, sonček žan user posted image

joj, kaj bi dala, da bi poznala nekoga in se prištulila zraven na morje ta vikend...vam zavidam ženske user posted image  mi bomo raje šparali za poletje...tako gratis varjanta bi pa pasala za vmes user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 896
25.4.2006 13:03:38   
Anonimen
Mi smo pa sedaj začeli veselo govoriti. Sedaj je na sporedu ba-ba-ba in didl-didl-didl. Se tako zraven smejimo ko ga poslušamo. Prav smešno se mi zdi.user posted image
V ponedeljek, če bo lepo vreme gremo na prvomajski pohod z nahrbtnikom. Me prav zanima kako mu bo všeč.
Dva dni nazaj mi je padel v posteljici in se mu na ličku pozna. Bogi revček. Sedaj me pa vsak vpraša kaj z njim delamo da je ves obtolčenuser posted image .
Po tanovem ponoči ne spimo v posteljici, ampak med nama v postelji. Ko ga dam v njegovo posteljico se takoj joka in hodi okrog posteljeuser posted image . Upam da bo kmalu bolje ker tako sploh ne more spat.

Uživajte v sončku. Pa-pa

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 897
25.4.2006 21:08:21   
CIPRESA
Ojla!!

Za piknik se ppolnoma strinjam z vsem Tinka in Barbara _Tomo user posted image user posted image user posted image user posted image
Če le ne bo kaj prišlo vmes zaenkrat je tisti vikend še fraj.

Naš Žigec je že tako rjav, barva se mu prime tudi v senci res da sva skos zunaj ampak zgleda kot bi prišel iz morjauser posted image user posted image tudi vsi me sprašujejo če smo bili že kaj na morjuuser posted image user posted image . Zobki nam itak pridno rastejo in vsak dan je sedaj tako nemiren kar neve kaj bi, nikjer nima obstanka niti 5 minut. Upam da nam kmalu zrastejo!!!

Za vse okroglomesečnike ČESTITKE(Cipresa vedno takole čestita)!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja glede žabic pa jih mi tudi nimamo več. Danes smo bili že v kratkih hlačkah ter sandalčkihuser posted image user posted image je skos občudoval svoja zalita kolenčkauser posted image user posted image

Za vse ki greste dopustovat v tople krajeuser posted image   pa prijetno čofotanje naj vam bo vreme naklonjeno!!!!!!!!!!

pa-pa

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 898
26.4.2006 8:53:42   
bobek05
Le kam gre ta cajt?? Anej bo imel skoraj že 10,5 m... Zdaj ves čas govori MAMA, MAM, AM, NE... ko mu pa rečem, Reči ATA pa se mi smeji (lump mali).. Atiju seveda paše, ko se sredi noči začne jokat in tulit MAMA.. pravi, da mene kliče in to je kao razlog, da moram jaz vstat user posted image  V šali pravi, da sem si to sama skuhala, ker smo mu me babe (jaz, moja mama, moja sestra, moja babica, teta, sestrični..) že od rojstva ponavljale MAMA - zdaj pa imam.. user posted image  

Je pa lepo slišat user posted image  , pa še spoznanje, da je rekel "mama" PREJ kot "ata" - se kar malo topim.. user posted image

Hja, vse skupaj ima pa tudi drugo plat. Anej je zadnje čase "obseden" z mano. Ne vem zakaj, ker veliko časa preživi tudi z atijom (če primerjam z drugimi atiji, ki jih ni doma npr. med 7h in 15h ali celo dlje)... Tudi če se npr. igra ali carta z atijom, kakor hitro ugotovi, da sem šla iz sobe v jok, pa mama, mama... user posted image  Od kod zdaj to??? Še na wc je težko iti, pa bognedaj, da sva sama, pa na hitro oddirkam po kakšno stvar v drugo sobo... se takoj odplazi za mano, pa celo pot jokca mama, mama...Zadnje čase se tudi zelo rad carta pri meni in me ves čas opazuje...Ne me narobe razumet - saj je ful lepo in cool, da je mali tako navezan name, ampak me preseneča, ker je že od malega navajen na dosti ljudi okrog sebe (npr. tudi na atija, babico, dedka, teto - mojo sestro)... Njegov ati ni v službi od 7h-15h, ampak dela večinoma doma, vmes ima samo treninge, babico in dedka vidi skoraj vsak vikend, pa še skoz teden dostikrat, ker prideta v MB, moja sestra pa itak živi v MB in nas večkrat pride obiskat... zato mi je malo čudno, da zdaj samo MAMA.. Sem mislila, da je to samo tam, kjer je otrok cele dneve sam z mamo... (oz. da atija ne vidi dokler ne pride s službe, pa ostale druž. člane še manj)..

Kako je pri vas stanje?

Da preveč ne zabluzim - Žan ČESTITKE za 9 m!!! user posted image Vsi, ki greste na morje, pa UŽIVAJTE še zame (mi za morje zdaj sploh nimamo časa user posted image )...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 899
26.4.2006 8:58:57   
Antigona
Ojla!

Hvala za čestitke...
Veliki smo 75 cm in imamo 9100g. Zdravnica ga je pohvalila da lepo napreduje in to je bilo to. No, malo smo še poklepetali, kri in vodo pa bomo dali šele pri enem letu. Je rekla, da prej ni potrebe ker je zdrav.

Ja, čez praznike je pa napoved slabo vreme in dež in to čez vse sredozemlje. Upam, da vsaj dol ne bo letelo user posted image  user posted image  user posted image ...

Tudi Žan je kar naprej nekje potolčen, ampak saj to je del odraščanja. Bo moral verjetno še kar nekajkrat past, preden bo shodil, potem pa tudi, toda vsaj ujeti se zna... Zadnjič se je stoje držal tiste igrače ki je za porivat, da si pomagajo hodit in se z drugo roko nekaj igral, pa je padel na stran, ampak ujel se je pa na roke. Bravo Žan user posted image  user posted image  user posted image ... Pa ko stoji, se že zgodi, da se za nekaj sekund spusti, pol k pa ugotovi da se ne drži, se pa hitr nečesa prime user posted image  user posted image  user posted image

Lepo se imejte čez praznike
pa pa
user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 35 [36] 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 35 [36] 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?