Barbela
|
Vidim, da ste bile česz praznike zelo zelo delavne Sej prav, ste si vsaj na RR malo odpočile od vse te jedače in obiskov.... No, en velik tudi za našega Jaka, ker se je fant v soboto začel plazit po kolenih. Šiba po stanovanju gor in dol, da ima čist siva kolena Boli itak mene bolj, kot njega. V torek je bil za to na fizioterapiji zelo pohvaljen. - naj vam povem eno štorijo glede sesanja. Ko je bil Jaka še čist majhen in je bil do 6 mes. v ležalniku, sem ga med sesanjem vlačila za seboj. Velikokrat je vmes zaspal, dostikrat se je fino zabaval. Sledilo je gledanje mamice v stolčku za hranjenje (trip trap) in vmesno glasno smejanje, če sem bila s sesalcem blizu njega. Zdej, odkar plazi, pa caplja za sesalcem in se naglas reži zraven in ploska. Full noro je za videt. Sesava pa teh naših 100 kvadrat itak celo večnost, ker se vmes pogovarjava, smejiva, pač imava fajn .
- Jst še vedno oblečem Jaku žabice, ker se mi zdi prekmalu, da bi bil brez. Zdej ko plazi ima žabice in trenirko, ker imamo vsepovsod parket in čez hodnik kamen pa še talno gretje smo izklopli, ker je že 23 stopinj noter, po tleh pa je malo hladno. Pod mikicami in puloverji ima pogosto bodye z brez rokavi ali na kratek rokav. Enako, če ima oblečeno srajčko.
- Nočem pametovati, ampak bom samo posredovala naprej, kar sem izvedela na fizioterapiji. Če otrok še ne stoji v redu na nogicah in ima pokrčene prstke (to boste videle, če bo bos), ga ni pametno obuvati v čevlje in copate s trdim podplatom. Hoja potem ni kvalitetna in tudi občutek za pravilno stopanje otrok težko pridobi. tako otroci pogosto hodijo po prstih ali preveč na peto. Doma je najbolje da je v nedrsečih nogavicah, da nogica dobi čimveč občutkov in da ga ve lahko kontrolirate, kako stopa in ali ima pokrčene prstke in ali je preveč na prstih. Ko bo pa poletje pa priporočajo čimveč hjoje brez čevljev. To je to. Mi smo kupovanje čevljev s trdim podplatom za 1x opustili vse do takrat ko se bo Jaka začel SAM postavljati na noge ob opori raznih predmetov, pohištva, ljudi,... Zdej gre že na kolena, na noge pa še ne. Da shodi pa ima otrok časa do 17 meseca, da vas ne bo preveč skrbelo, če kateri še pri 14. ih npr. ne bo shodil.
Bobek, ja 15. maja bo druga obletnica najine poroke. Se bom spomnila na vas Bobkove Pa vse najboljše vsem (Jure, Anej, od Campka), ki ste dopolnili en mesec več. Pa pardon, če sem koga pozabila. Tinka, super ideja s tem piknikom, Če rabiš pomoč pa javi!
< Sporočilo je popravil Barbara_Tomo -- 20.4.2006 21:06:14 >
|