|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
6.4.2006 13:44:40   
Tejcika
Maya, jst sm iz Tolmina, ma sem poročena v Dravograd. S kje si pa ti?

lp,T.

(odgovor članu maya**)
Neposredna povezava do sporočila: 776
6.4.2006 16:17:15   
maya**
reeeeeees????? jst sm tut s tmina!!!! kosovelova! pol se pa moremo kaj dobit, anede?? ne morem verjet. dj povej kera si? kolk stara? mogoce se na videz poznamo. tmin je majhen...

lp 

maya

(odgovor članu Tejcika)
Neposredna povezava do sporočila: 777
6.4.2006 20:59:58   
urbancek
Sabinke

Ne misli, da sem pobrala vso pamet sveta, tudi jaz imam namreč slabo vest, če se s katerim ne morem ukvarjati tako  in toliko kot bi si želela. Kosilo je potrebno skuhati, pa pospraviti tudi, da ne govorim o razvozu večjih dveh. Trudim se po najboljših močeh, da bi vse uskladila, pa ti po pravici povem, da mi vedno ne uspe. Tudi jaz mojih ne pustim jokati, če malce positnari ni nič narobe, joka pa ne maram, saj se s tem otrok nič ne krepi in se tudi ne navaja na samostojnot, jaz osebno mislim, da ravno nasprotno, da s tem, ko otroka dvignemo in ga stisnemo k sebi, s tem mu dajemo občutek varnosti, saj so še tako mali in ranljivi. Včasih pa jih je potrebno pustiti, da se zamotijo po svoje, takrat pa dam v 10 prestavo in šibam naokoli, da čim več naredim, potem pa se zopet crkljamo. Še največ dela imam z dvoletnikom, ki ima obdobje trme, raziskovanja, plezanja po pohištvu (vsak dan govorim eno in isto, kaj ne sme, kaj je ava, kje bo padel, pa nič kaj dosti ne zaleže, kot bi gorovila steni), poleg vsega pa ga daje še ljubosumje na ta malga. Se ga je že fizično polotil, pa samo kanglo za krompir sem nesla ven, da bi ga mož prinesel iz kleti. Kar z ropotuljico (ta trdo) ga je nakresal po čelu, da je imel kar kapitalno buško. Sem mislila, da me bo kap. Toliko o izkušnjah, tudi nas nam mamam z več otroki se dogajajo take neprijetnosti.
Zato le pogumno in poslušaj svoje srce kako ravnati z otrokom. Naj ti ne bo več vredno tipi-topi pospravljeno stanovanje, kot pa otrok.

Matr sm kujnštna, a ne

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 778
6.4.2006 21:12:52   
nana 27
Urbanček, tudi jaz te občudujem user posted image user posted image user posted image     

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 779
6.4.2006 21:35:00   
MusiMarusi
Urbanček res user posted image user posted image .
Thunder: hvala za odgovora, toda sam še mal sem radovedna
-mu ti takoj, ko ga nahraniš z gosto hrano ponudiš zizo...meni je patronažna namreč rekla, da po sadju ni dobr, da bi tako mleko pil..toda čez kako urco pa je že lačen in kar pije user posted image
-pa napisala si da mu kuhaš zdrob z adaptiranim mlekom...pa me zanima postopek..ga kuhaš v vodi pa pol dodaš prašek ali se lahko kuha v že pripravljenem mleku user posted image
Vem sem radovedna in smotkana...sam to je moj prvi user posted image
Full hvala!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 780
6.4.2006 22:03:14   
MusiMarusi
Še tole sem pozabila odgovorit:
CR sem imela zaradi medenične, pa obseg glavice je bil velik...so poskusili zunanji obrat pa ni šlo, ker je bil že prevelik in premalo plodovnice,
lp

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 781
6.4.2006 22:57:23   
MojcaG
hmm..tejčika, jaz pa sem imela - in še imam - dovolj mleka. je pa res, da sva dojile pogosto, ampak maksimalno na dve uri, dlje ni šlo. večkrat je in po malem. okus adaptiranega mleka ji je odvraten - sicer pa, če ga povohaš, ima značilen vonj, načrpano mleko pa je popolnoma brez vonja (poskusila ga nisem). AMPAK: danes smo nabavili milumil in se ni nič zgražala, pačila.. user posted image  sicer pila tudi ni, samo par požirkov, ampak je to ogromen napredek!! z zizo se pa še kar ne druži.

urbanček, tudi jaz te občudujem.. in zelo lepo si napisala, sploh o jokanju otrok.. se zelo strinjam s tabo!!

maya, tudi jaz sem imela cr, nisem se odpirala, liu pa je bila kar velika (4120 g, 53 cm). v štirinajstih dneh so mi kar petkrat srožali porod. popadki ja, odpiranje nula. na koncu (ob vseh možnih komplikacijah) je liu padel srčni utrip in so mi naredili urgentni cr - zato sem šivana navpično.

verjetno občutite enako: meni je tako všeč, ko sem nekomu alfa in omega - moji user posted image .. ko me tako lepo gleda, smeji, ko jo lahko umirim.. prav čutim, kako se počuti pri meni varno in ve, da jo imam rada.

lepo je biti mama!

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 782
6.4.2006 23:42:17   
urbancek
Sedaj pa mi je nerodno. Ne me tako občudovat, saj sem samo navadna povprečna mama, kot ste ve. Vsaka od vas je občudovanja vredna, čeprav se mogoče katera tega še ne zaveda, leta pač naredijo svoje in človek včasih zamenja poglede na določene situacije, to pa je vse. Nisem nikakršna super mama. Sem ena od mnogih, ki vsakodnevno delamo napake, na katerih se učimo.

Tudi mene mučijo določeni problemi in vprašanja glede otročkov, sploh sem bila prestrašena pri ta malih dveh, prav tako kot je bil večji je tudi ta mičken občutljiv na jajca in mleko, tako da se moram ful paziti pri prehrani. Ta večji je k sreči to že prešel, pri ta malem pa še nismo mimo. Vsak dan me skrbi, da se ne bi s čim pregrešila in sprožila alergijo. K sreči imam dovolj mleka, tako, da se mi ni potrebno ubadati še z adaptiranim mlekom. Pri prvih dveh nisem imela te sreče in sem kmalu morala prenehati z dojenjem (ker sem poslušala mojo mami, ki mi je non-stop bluzila, naj pričnem dodajat, ker imam premalo - rezultat je bil, da mi je mleka res zmanjkalo, kar ne bi bilo potrebno, če bi vztrajala z dojenjem, ne pa poslušala mami). To me je izučilo, da so včasih  nekateri nasveti za ene dobrodošli in koristni, za druge pa je isti nasvet lahko škodljiv, zato otročkov nikoli ne primerjam, in tudi (če se le da) ne težim z nasveti, razen, če vem, da lahko pomagam, ker vem da je novopečenim mamicah včasih zelo hudo - tudi meni je bilo.

Lp

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 783
7.4.2006 13:42:35   
mami od Filipa
Urbanček, nič naj ti ne bo nerodno...vsaj za nas, ki imamo enega si znanstvena fantastika.

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 784
7.4.2006 20:32:24   
pimi
Pozdravljene oktoberke!

Končno sem se opogumila in se tudi sama včlanila. Imam malo navihanko Žano, ki je prijokala na svet 1.oktobra, 15 dni pred rokom. Je moj prvi user posted image . Sem iz okolice Mb in stara 27 let.

Tudi moja pikica je začela štrajkat pri dojenju pri 4 mes. Mleka sem res imela premalo in sem že dodajala, pa vendar me je zelo prizadelo, da me je kar odstavilauser posted image . Dober mesec sem si še iztiskala in ji dajala na flaško, potem pa tako nisem več imela mleka. Zdaj mi je malo žal, da je nisem silila še malo, ko ste povedale, da je vaše to minilo.

Z gosto hrano sma šele začeli. Ji pa še vedno dajem Aptamil 1. Sem probala z 2 pa sem ugotovila, da je manj kaloričen, saj se mi je že po slabih 3 urah drla kot da že tri dni ni nič jedla.

Mučijo jo tudi zobki. Sitna je da joj. Mažem ji z gelom, pa se mi zdi, da je masaže dlesni nemogoča saj mi gel takoj poje.

LP

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   [Brisano sporočilo]
7.4.2006 20:51:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 786
7.4.2006 22:40:50   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  Bravo, bravo...še več nas bo klepetalo! Urbanček, res naj ti ne bo nerodno. Ali sama tudi izhajaš iz kmečke družine, ali je bilo zate vse to novo? Prav občudujem mamice, ki poleg dela na kmetiji, uspejo še otročke vzgajat. Tudi sama sem iz podeželskega okolja in res lahko rečem, da kapo dol pred takimi mamicami. In to, kar pišeš od tašče..v našem koncu je kar nekaj takih, ki svojim snaham nagajajo na takšen način, kot ga ti opisuješ user posted image  Ali katera ve, kaj se dogaja z Udb in Marcelom? Je z malim vse OK? Eno vprašanje imam glede Miha. Ko ga previjam, se praska po trebuščku in to prav grdo user posted image  Kože na trebušku nima niti pikaste niti rdeče, dokler ne začne sam "operirat". Ko je previt in oblečen, se ne praska. Kaj bi to bilo? Prašek? Ne praska se pa nikjer drugje. Drugače mi je pa zdaj začel spet pridno piti mleko user posted image  Pridno papca sadne (dopoldne) in zelenjavne (v času kosila) kašice, in sicer delam tako, da mu doma pripravljam, ali pa kakšno kupljeno dobi, da se navadi na okus, če bomo kdaj od doma. Lepo nočko vsem!!!!!    

(odgovor članu pimi)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 0:03:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 788
8.4.2006 9:35:00   
Udb
Nana, brez skrbi! Samo jaz sem lena za pisat! user posted image  Marcel je že skoraj čisto  zdrav, samo še nosek se mu čisti! Ampak - danes smo prvo noč spali - po 12dneh!!! Uf, sem čisto prerojena! Samo 1x se je zbudil - za jest in potem takoj nazaj zaspal! Kar nisem mogla verjet.

Nas pa zelo matrajo zobki (po moje ni nič drugega). No, včeraj sem kupila tisti gel in ko sem ga namazala, se je čisto pomiril. Tako da NUCA!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 789
8.4.2006 11:17:07   
nana 27
To pa je dobra novica, Udb user posted image user posted image user posted image  Že kaj vidiš na dlesnih, da se pripravlja zobek?  Nalin, uf, kako rastejo naši otročki. Jst se tvojega Žana spomnim iz porodnišnice. Kakšna mala štručka je bil in kako se je že takrat hotel crkljat pri tebi, zdaj je pa tak korenjak in prav navihano gleda. Se mi zdi, da je izrezan očka, če se prav spomnim tvojega Mateja z obiskov pri tebi in Žanu. Si ga slikala v vajini kuhinji? Zdaj sta se že verjetno preselila v "novi domek".  Želim vam en lep sončen dan! Pa namažite male korenjak-e/inje, če boste kaj zunaj na sončku. Miha je včeraj dobil rdeča lička, čeprav sem ga namazala.  

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 790
8.4.2006 12:06:47   
AKŠ
en lep pozdravček še od mene.....

neki časa mi ni delal internet, tako da sem vas kar pogrešala....

vidim da ste full zaposlene s svojimi malčki - no ja saj pri nas ni nič drugače. Sedaj se ji že res dogaja - hvala bogu.

Spreoblečemo se Nx na dan - katastrofa - vse popaca....

drugače pa sem dala nekaj novih slikic v album...

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 12:09:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 792
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 18:43:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 793
8.4.2006 19:16:27   
urbancek
Nana27  -Pri nas doma nismo imeli kmetije, tako, da je bilo včasih na zaćetku kar malo težko. Pa se z malo dobre volje vse da speljati. Sicer pa smo kot otroci večkrat hodili pomagat pri spravilu sena na Notranjsko, kjer imamo žlahto. Tam so včasih imeli skoraj vsi na vasi kmetijo. Nam otrokom se je zdelo super skakati po polnem vozu sena

Danes popoldne je naš Nejc dobil 2. zobek. Je pa že cel dan tečen in stalno nekaj cvili. Najraje bi bil kar v naročju. Komaj sem uspela pospraviti stanovanje, da o delu zunaj danes niti ne pomislim. Dobro, da sva bili s ta večjo punco med tednom pridni, ker danes z mano ni nič. Sedaj že nekaj spet teži in moram nehat.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 794
8.4.2006 20:37:14   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  Bravo za zobek!!!Urbanček, iz katerega konca Notranjske pa imaš žlahto? Jst imam staro mamo še malo naprej od Begunj, če poznaš (se iz Cerknice še malo v rovte pelješ). Sem si vzela čas pa malo albume prelistala. Bom tudi jaz morala kaj gor dati, ko bom utegnila. Zdaj samo iz fotoaparata dol nalagam. Upam, da ne bo kaj v računalnik udarilo user posted image  Nalin, super imata uštimano. Meni je barva kuhinje ful všeč. Si tudi kužka Arsija poslikala user posted image  ? Kako se kaj razumeta z Žanom?AKŠ, ma tvoja punca je pa frajerka user posted image   Kdaj je začela samostojno sedeti? Mami od Filipa, sem še tvojega sončka gledala. Pravi navihanček.  

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 795
8.4.2006 21:25:54   
maya**
lep pozdravcek vsem se posebej novi clanici.

danes sem zagledala šri moji lani ze 3 zobek (desna 1ka zgoraj). sej ni se cisto ven se ga pa ze lepo spodi vidi in cuti. rastejo teli nasi kot gobe po dezju,a? se malo pa se bomo pogovarjale o prvih korakih.user posted image  moja je ze tok velika, da ji iz lupince(jajcka) nogice cez gledajo!! smo ze sli gledat nov avtosedez. pa se kr ne moremo odlocit! od 9-18kg al kr 9-36kg!! cene so pa tut kr dobre za eno studentko!! kakse sedeze boste ve kupile?? ze razmisljate??

full sem mela v mislih povedat, zj sm pa cisto vse pozabla.. jst sm zadnje case taka zguba, da je joj!!!user posted image  mejte se fajn punce. jst grem spat!!user posted image

adijo

maya

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 796
8.4.2006 21:35:15   
mami od Filipa
Nalin a ni luštno, ko zaživiš v novem stanovanju, sploh pa še z novim otročkom. Žan je že pravi korenjak. Koliko je velik!?
AKŠ tvoja Lea ima pa tako črne laske, da je kot Sneguljčica. Le čuvaj jo pred palčki (Žan, Marcel, Filip, Miha, Žak, Bor...)

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 797
8.4.2006 22:15:08   
nana 27
Evo sem že enkrat gor dala tole stran, ampak ker smo se števično "okrepile", jo dajem še enkrat. Je v hrvaščini, ampak z malo truda se da razbrati, kako in kaj.. http://www.iskon.hr/bebe/page/2002/12/06/0623006.html Lepo nočko vsem!!!!!

(odgovor članu maya**)
Neposredna povezava do sporočila: 798
8.4.2006 23:07:53   
AKŠ
Nalin : full luštno stanovanje. In kako se počutiš takole v novem? Moji občutki so bili fenomenalni ko sem prvič prespala na svojem...in so še vedno....

Nana 27 : ja najina Lea je full močna deklica. Samostojno je začela sedeti pred približno dvema tednoma. Torej pri še ne dopolnjenih petih mesecih. Tudi pediatrinja je rekla da bo verjetno kaj kmalu sedela ko jo je pregledala na zadnjem sistematskem pregledu.Je pa res, da je iz dneva v dan bolj živahna in je ne smem nikjer pustiti same (razen v njeni telovadnici)

mami od Filipa : tale tvoja o sneguljčici me je pa spravila v smeh - sploh ko si fino naštela palčke....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 23:10:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

koliko časa?
čipka

V KOLIKŠNEM ČASU STE SHUJŠALE DO ŽELJENIH KG PO PORODU?

v enem tednu (14%)

v enem mesecu (9%)

v dveh mesecih (5%)

v treh mesecih (10%)

v šetih mesecih do enega leta (30%)

v več kot 1 letu (32%)

Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!