|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
19.1.2006 10:45:57   
SNOBRA
Pozdravljene!

Danes praznujemo 3. mesece in smo prav dobre volje.

Kdo bi si mislil, da bo to tako hitro minilo. Moram reč, da se je pri nas prvi mesec res malo bolj vlekel, ker je bilo toliko novega in smo prištevali vsak dan, sedaj pa štejemo skoraj že po mesecih, ker gre vse tako hitro in brez problemov.

Drugače pa opažam, da se je naša Neli začela drugače oglašati. Do sedaj so bili večninoma zvoki: a, e, u, o, gu, je, ou in podobno, sedaj pa je odkrila, da zna cviliti in sedaj prakticira večinoma samo to.
To ni nezadovoljno cviljenje, to je cviljenje pomešano z smehom in če jo še jaz malo spodbudim z odgovarjanjem (svojim cviljenjem),  smo kot na koncertu najstniške skupine.
Super zabavno, danes ko praznujemo bomo cvilili kar v triu, se nam bo pridružil še  očka.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 276
19.1.2006 13:12:14   
thunder
Ja, res so posrečeni ti naši sončki. Midva sva danes imela UZ kolkov in je vse ok (bilo je že takoj po porodu, vendar pri nas delajo pri 3 mesečnikih UZ preventivno pri vseh otročkih) tako da zdaj imamo samo še pampersko. No zdej so tudi že veliko bolj stabilni kot na začetku in je prav fajn.

Danes je tako fantastičen dan, sva bila cele 3 ure zunaj - js bi bla kr cel dan. Ko se zbudi se najeva potem pa bova verjetno še za kakšno urco odpeketala na sprehod.

Lep dan vsem

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 277
19.1.2006 16:21:08   
urbancek
Ojla
Danes sva bila v posvetovalnici. Meri 63 cm, težki pa smo 7000 g. Dobil je tudi prvo pikico. Tako je bil bogi. Zaenkrat ni še nobene reakcije, upam, da je tudi ne bo.
Drugače pa je v redu. Vsak dan več čeblja in vriska. Smeji se pa tako, da se zraven še vsi drugi. Prava mala pojavica je. Sedaj se veselo zabava v stolčku, tako, da se imam čas za javljanje.
Se pa še vedno polno dojiva. Sama moram paziti na prehrano glede mleka in jajc, ker je na ti dve hrani še vedno občutljiv. Takoj ko se pregrešim, je reakcija. Pa bomo tudi to prebredli, smo imeli isto sranje že pri večjem, tako, da sem že navajena.

Lep pozdrav

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 278
19.1.2006 22:03:24   
Anja**
Mi smo tudi danes tocno 3. mesece stari. Veselo jamramo in glodamo rokice user posted image

Se lepo slinimo in pojemo: ooooooo, oooo, goaaaaa user posted image

Smo bli na slikanju kolkov: so bli tam sami lepi 3 mesecni cukri, ene 10 komadov na kupu. Vsak je po svoje jamral user posted image

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 279
20.1.2006 12:48:48   
SNOBRA
Anja** kaj pa imaš punčko ali fantka, kje pa si rodila? Očitno sva se "matrale" na isti dan, jaz sem se v Ljubljani.

Mi smo pa kolke slikali že pri 1,5 mesecu in imeli tudi ortopeda, ker smo imeli medenično vstavo (z rito ven) in so kolki bolj občutljiva zadeva. Na srečo je bilo vse o.k. in tako da smo samo na plenički že od takrat.

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 280
20.1.2006 18:54:35   
rumena
Danes je bil pa res lep dan in bi bilo škoda, če ga ne bi izkoristile in šle na sprehod. Tudi mi smo imeli ta teden pregled ,kjer so našo Lino cepili, ima 63 cm in 5900g. Šele zdaj vidim, kako hitro mineva čas in kako hitro rastejo. Na začetku se bolj vleče ko ubistvu samo je in spi, zdaj ko pa je že tako aktivna pa je vse drugače. Lina tudi veselo cvili in vrešči od veselja, ampak kravc pa noče past.

lp

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 281
20.1.2006 21:08:46   
nana 27
Lepo je prebrat, da ste že mimo s cepljenji. Mi se pa verjetno ne bomo, ker mali smrka in kašlja. Bomo videli.  Včeraj je bi pravi tečko in je cel dan prejokal in prespal. Danes se je prvič začel naglas smejat. Pa je bilo bolj podobno kriku, ki se ga je še sam ustrašil. Kravce pridno pase, čeprav mu položaj na trebuhu ne ustreza. Mora biti res dobro razpoložen, da je tudi na trebuhu dobro. Zamotit se zna s telovadnico, tako da lahko tisti čas kaj po stanovanju pospravim user posted image Kolki so OK in že en teden smo samo v pamperski.  Komaj čakam, da se kaj otopli in da izgine sneg, da se začneva bolj aktivno potepat. Bo katera hodila na plavanje za dojenčke?

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 282
21.1.2006 9:57:13   
thunder
Mene pa zanima kako  že kaj spite:
  • kdaj hodite spat
  • ali spite skupaj oz. spijo v svoji postelji
  • kolikokrat se še zbudite ponoči

Lep dan

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 283
21.1.2006 10:23:08   
Udb
thunder, pri nas je tak red:

ob 21.00 zadnjič jemo in potem spat (ponavadi traja tam do 22, da res zaspi)
spi v svoji posteljici, v najini spalnici
ponoči se zbudi 1x okrog 3-4, da poje in zaspi nazaj 

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 284
21.1.2006 11:05:18   
soncek&luna
moj soncekuser posted image ima danes polne 3 mesece user posted image user posted image

zvecer pa imava rutino:
ob 20.00 kopanje
ob 21.00 hrana
ob 22.00 ga dam v posteljico - do takrat se cartava - vmes zaspi
med 3-5 zjutraj se enkrat je
spi pa obvezno sam, mogoce ga zjutraj, ce hocem se mal polezat vzamem k sebi user posted image

rutina je skoraj identicna udb user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 285
21.1.2006 14:44:34   
thunder
Mi gremo v posteljo okrog 20.00 - dojenje, cartanje, podiranje kupčkov - ene parkrat se še zbudi in nekje od 21.00 do 21.30 trdno zaspi do kake dveh ali treh. Sledi dojenje (po navadi zrihtava to kr napol v spanju) včasih pa je orng lačen in je to cel projekt. Potem je budnica še okrog petih ali šestih, vstaneva pa okrog 7.30 ko gre starejši sin v vrtec.
Zadnje dni opažam da je že velio prej zaspan in sicer okrog 19.00 tako da ga bom očitno še prej morala spravljat spat. Sicer mi pa to čist paše.
Pri starejšem sinu sem imela super rutino, ki je veljala tam nekje od 4. meseca pa vse do danes ko je star že 5,5 let (18.00 večerja, 18.30 umivanje/kopanje, 19.00 spanje) - no to leto ko je star že 5 let hodi spat okrog 20.00, za vikend pa okrog 21.00 ker potem itak zjutraj dlje spi. Upam da mi bo tudi pri ta malem uspel podoben ritem, kar tud mamice morme met nekaj časa zase in za atije...

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   [Brisano sporočilo]
21.1.2006 15:59:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu thunder)
  Neposredna povezava do sporočila: 287
21.1.2006 18:07:12   
nana 27
Ojla, pri nas se nazadnje hranimo med osmo in deveto uro. Nato se pol ure do uro uspavamo in nato se zbudimo med peto do sedmo uro zjutraj, ko se znova hranimo. Tudi , če se kdaj zbudi prej, po hranjenju zaspi nazaj. KO bi le trajalo. Je pa tako, da ponoči od tretje zjutraj do petih rad jamra. Ko v poltemi stopim do njegove posteljice se premetava in spi naprej. V sanjah se naglas smeji ali pa stoka (to je verjetno priprava na kakanje). Zjutraj se oglasi in ko pridem do posteljice se lepo smehlja in me gleda. Ko pa ga primem v roke pa prav hitro diha, ker ve, da se bliža hrana user posted image  Spi v svoji posteljici, ki je v najini spalnici.  V knjigi Brez joka v sanje lepo piše, da je rutina dobra, da je za dober spanec potreben tudi dnevni počitek, da morajo otroci čez dan dobro papati in da otroci spijo dlje, če gredo spat prej in ne kot zmotno mislimo starši, da morajo iti pozno spat, da bodo lahko potegnili s spanjem do jutra. Ko smo ga dajali spat ob enajstih ali polnoči, se je zbujal ob treh in petih zjutraj.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 288
21.1.2006 18:46:54   
žlička
Pri nas pa je nekako takole
  • ob cca 20 kopanje
  • ob 20.30 hranjenje
  • ob 21.00 spanje - ko poje podremo kupček in ga dam takoj v košek....ponavadi je že zelo utrujen in nato kmalu sam zaspi
  • ob 4.00 dojenje in nato še 1x ob 7.30 ali 8.00 in takrat tudi vsanemo. Ponoči zaenkrat ni problemov in lepo spimo. Je pa tako vsak dan! Ko bi le še trajalo.

Pediatra in cepljenje imamo 1.2., glede kolkov pa povijamo samo še ponoči in sicer plenico zloženo na tretino. Drugače pa se lepo dojimo in pridno rastemo.

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 289
21.1.2006 21:43:04   
uma
Pri nas pa poteka takole:
- med 19 in 20 uro ( če smo doma je to ob 19, če pridemo kasneje domov pa ob 20) je kopanje oz. umivanje- odvisno od dneva
- nato hranjenje čez 30 minut nekje
- spanje med 20 in 21 uro
- bujenje za dojenje ob različnih urah (ali ob 1 ali 2 ali 3 ali 4)
- nato spanje in spet bujenje ob 7:30 dojenje
- nato ali vstanemo ali pa zavlečemo do 9 ure

Je pač odvisno od dneva oziroma noči. Se pa veliko smejemo in se pogovarjamo. Skratka imamo se radi.
Žak bo čez teden dni star 3 mesece. In takrat bomo videli koliko je pridelal v tem mesecu. Zdaj že lepo panča, jaz pa grem tudi počasi pančat.

Lahko noč!

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   [Brisano sporočilo]
22.1.2006 11:46:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uma)
  Neposredna povezava do sporočila: 291
22.1.2006 12:54:34   
thunder
Kaj pa če bo revček zbolel?

Držim pesti da bo vse ok in da so bili včerajšnji krči muha enodnevnica, ker te čist razumem kako neprijetno je gledat naše sončke ko tako neutolažljivo jokajo mi pa jim ne moremo pomagat...

Jaz upam da je obdobje krčev počasi za nami, tu in tam pa pride še kak tak dan "za znoret" pa tudi to mine.

Lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 292
22.1.2006 16:33:29   
soncek&luna
nama so se krcki spet pojavil... pa sem mislila, da smo ze mimo... se mu je pa jok ojacal...prav galsen je ratal user posted image ... danes se mi je v vozicku jokal.. pa sem ga najprej mal vzela ven, potem pa je spet se oglasil, ko sem ga dala nazaj... in sva se sla, kdo bo dalj zdrzal... se mu je prav vidl kako je uzaljen bil... sva se s frendico tako smejali... no, ni dosegel, da bi ga se enkrat dvignila iz vozicka... ne smem prakticirat tega, drugac bom v eni roki imela njega v drugi pa vozicek porivala user posted image

je pa tak cortek.... smeji se ogromno user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   [Brisano sporočilo]
22.1.2006 18:45:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 294
22.1.2006 20:58:43   
nana 27
Meni se pa zdi, da se mali obrčajo po vremenu. Pri nas je kakšen dan mali sonček cel dan, včasih pa je tako siten, da je samo po rokah in joka. Tudi pri nas so se ta hudi krči končali pred kakšnima dvema tednoma. Zdaj se še zmeraj kakšen dan pojavijo. Upam, da bo kmalu tudi tega konec. Včeraj smo imeli obiske in je prijatelj rekel svoji ženi naj našega fantka kaj v roke vzame, ker sem jaz tako zmatrana user posted image  Je res že tako hudo?  Zdi se mi pa, da je možno, da se že zobki pripravljajo. Pri nas je zadnje dneve prava tečka. Vseskozi si celo pest tišči v usta kot da ga srbi in bi tudi jezik bi ven potegnil, če bi ga lahko user posted image  in slina teče v potokih (ne pretiravam). Baje se zobki lahko pripravljajo tudi kakšen mesec ali več. Nalin, imaš zeliščne kapljice, ki jih dobiš v lekarni? Meni se zdi, da so super. Včasih pomaga čisto preprost čajček s kamilicami, da pomiri želodčka. Poskusi. 

Neposredna povezava do sporočila: 295
   [Brisano sporočilo]
23.1.2006 12:05:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 296
23.1.2006 14:17:43   
Udb
Oj.
Nanin, nana, sočustvujem z vami! Ampak sigurno bo kmalu bolje!!! Pri nas se krčki poavijo samo še občasno, pa še to za minimalno dolgo - takoj dam kapljice!!

Danes smo stari 3 mesece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kako čas beži!

Pa danes sva bila tudi na UZ kolkov! Mali se je super držal in z zanimanjem opazoval dogajanje! Edino, ko sem ga začela nazaj v goro oblačil oblačit, je pa zgubil potrpljenje!! user posted image  Komaj čakam, da bo kaj bolj toplo!

Sva pa na UZ srečala še cel kup dojenčkov - med drugim tudi Mio od  Eje_1 - naše sooktobrčice! Luštkana!

Neposredna povezava do sporočila: 297
23.1.2006 17:49:07   
soncek&luna
tudi mi2 sva imela, no aljaz je iel UZ kolkov - vse OK...pa priden je bil, smejal se je ves cas, se celo ko sem ga nazaj oblacila - ga moram res pohvalit user posted image

krcki se tudi pojavljajo samo se obcasno... ja rastejo nasi soncki user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 298
23.1.2006 20:49:16   
nana 27
Nalin, upam, da se je Žan kaj vnesel in da je s teboj že bolje. Midva sva pa danes peljala Miha na drugo posvetovalnico. Težek je točno sedem kilogramov in dolg 64cm (ni bilo preveč natančno, ker je preveč krčil nogice). Povedala sva ji, da smo na flaški in je rekla, da naj kar še ostane tako in da naj ne posežemo prezgodaj po gosti hrani. Odločila sva se, da vsaj še mesec in pol počakamo oz. do takrat, ko ga mleko ne bo več dosti nasitilo. Bili smo CEPLJENI! Miha se je drl ko zmešan. Na začetku pregleda je še veselo grulil potem pa dretje do onemoglosti. Rezultat cepljenja je pa sitnoba, ki kar traja in jokavost nonstop. Sem mu naredila obkladek z alkoholom in sem mu ga gor dala. Upam, da ga bomo zdajle uspeli uspavat. Zdi se mi, da mora biti že hudo utrujen. Lepo se imejte...zdaj ga grem spet naokrog nosit.

Neposredna povezava do sporočila: 299
   [Brisano sporočilo]
23.1.2006 21:31:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?