puncica
|
MiaSophia Ja res je smotan, ko morš nonstop neki si vstavljat v nožnico ja no sej sem že prvič imela take težave nonstop nek izcedek samo srbel ni pa pekl, zdej se mi je pa zdel da mam že vse otečen tam spodi Ma zapravljam pa jaz ne veliko, imam dvoje hlač iz prve nosečnosti, tako da bom kr tiste ponucala, če mi bodo sploh prav, ker trebuha skoraj nič nimam in sem mela takrat kar s knoflcami zapeto, ker je bil trebuh pač premajhen in hlače prevelike Nikjer pa nisem našla takih, ki bi mi bile v 6 mescu čez trebuh prav, vse je bilo tu mač preveliko. Pa nisem neka suhica al neki št. hlač nosim 38-40. Glede glavobolov pa je tako, da jih itak imam že od prej, samo v nosečnosti so bol močni, tako da včasih kar bruham in traja tud tja do 3-4 dni je pa vse pogojeno s čokolado, vremenom in mojim počutjem, al se naprezam v službi al sem čist na izi al tako. Ko sem bila prvič noseča me je G poslala h nevrologu in ta mi je samo rekel da imam migrenske glavobole nič hujšega da pač lekadol lahko vzamem, skratka nič novega. MarijaPo Zdej sva pa spet debatirele o teh glavobolih in prav gledale kdaj se je tud pri prvi nosečnosti pojavilo in je bilo isto tak čas, pa rekla je da naj si dam kak obkladek na čelo, pa da je treba veliko veliko veliko tekočine popit, pa da naj se nekako skušam sprostit, tako da sprostim celo telo vsako mišico posebej in tako počasi zaspim, no neki v tem smislu. Bomo vidl, zdej za enkrat je ok glavobola nimam. LARA Se spomneš Lara da je bilo prvič isto, ko si mi celo neke članke po mailu pošiljala. No sej zdej sem si naredilal mal evidence kaj ja in kaj ne in evo moje ugotovitve če bo kateri pomagalo: Hrana ki potencira migrene/glavobole (ni nujno da vse) - mleko, - bela kava, - kakav, - jogurti, - siri - čokolada - rdeče vino - pomaranče - arašidi - orehi - kitajska hrana Kako preprečit in zdravit glavobol: - kava z limono (ni nujno da zmešaš lahko po požirkih kava, limona, kava, limona,...) - kava (če je pritisk nizek ali je telo navajeno nanjo) - zatemnjen prostor z odprtim oknom (svež zrak) - sprehod - banana (naravni aspirin) - spanec, umiritev, počitek - lekadol (do 6 tablet dnevno) - masaža - akupresurne točke (nad nosom med obrvmi masaža s kazalcem, masaža na dlani trikotnik med palcem in kazalcem z drugo roko – palec kazalec masiraš) - veliko vode - mrzli obkladki na čelo - masiranje z oljem 31 (just) na sencih, čelo, tilnik - masiranje s tigrovo mastjo na sencih Lp