Gina
|
Vidim, da pravzaprav zelo podobno razmišljava, samo nobeden od naju ni bil dovolj jasen. Priznam, da sem tisto o kromosomu preveč nejasno napisala, tako da bi kdo upravičeno vzel za žaljivko. Žal mi je. Jaz mislim, da bi midva z možem tako ali tako šla narazen, samo nekaj časa bi še vmes minilo najbrž. Tako pa sem takrat, ko si je našel drugo, dokončno spregledala, da nisva srečna. V bistvu je bilo prav tako, kot je bilo, čeprav niso bili ravno rožnati časi zame takrat. So pa zdaj zato toliko bolj. Moj ravno tako veliko naredi doma, mnogo več, kot je moj oče, pa ne mnogo manj, kot moj ex, ampak zraven nič ne jamra in nič ne tuli in nič ne teži, če ni vse u nulo zrihtano. Reče, oddahni se, lubica, uleži se. Ali pa reče, pojdi, gremo ven, pa nas odpelje. Rabi pa ravno tako svobodo zase, kot jaz. Zato je čisto fajn, ker naju ne moti, če ima drugi čas zase. Zato so vrednote važne. Ko komunikacija zamre, se meni zdi prepozno za komunikacijo, se mi zdi pa čas za dejanja. Takrat dva samo še bevskata en na drugega, ali pa se sploh ne pogovarjata nikakor več, ali eden beži, ali se drugi muli, kakorkoli....oba sta nesrečna. Zato pa jaz vsakemu predlagam, naj vpraša svojega, kaj mu manjka, kako mu lahko pomaga. Pa rečejo ženske, kako kaj mu manjka, meni manjka? Kako naj se pogovarjam z njim, kaj mu manjka, če je ves čas v službi, potem gre na računalnik, potem pa vmes tuli name, naredi pa nič.... Druge ji pa rečejo, spokaj ali pa rečejo pogovori se. Ampak rečejo, pogovori se v smislu, povej mu, kako si ga sita in naj se takoj spremeni, ne pa komunikacije v smislu, naj ji on pove, kaj mu manjka. Niti pomislijo ne, da njemu kaj manjka, da se tako obnaša. Pa ni to zagovor za njegovo vedenje. Samo povedati hočem, da moški v stiski enako čutijo, kot me, samo povedat pa včasih ne znajo, kaj bi radi in reagirajo tako, kot pač reagirajo. A bi komunikacija v tej fazi kaj zalegla....kaj pa vem. Mogoče v zgoraj napisanem smislu. Pod pogojem, da si znata ustreči tisto, kar jima veliko pomeni. Lep dan vsem, pa čim več skupnih vrednot.
|