|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Utrujena....
28.10.2005 19:13:29   
Anonimen
Še ena anonimna..

Najina sončica je stara 10 mesecev. Mene pa zadnji teden daje takšna utrujenost, da je to za popiz.... Z možem se pa še samo kregava, kar je posledica tega. 
Ni še minila noč, da bi jo od takrat celo prespala. Sem full uničena. Mož dela cele dneve, še ob sobotah včasih, tako da domov prihaja utrujen in vsa skrb za sončico je cel dan na meni. Včasih mi reče, ko pojamram, ja kako pa druge ženske zmorejo. Potem, pa imam občutek, da sem res nesposobna.  Za varstvo imam samo eno gospo, kar starši ne živijo v bližini. Skratka,jaz sem čist out...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Utrujena....
28.10.2005 19:18:50   
ZARA
Ja seveda...on bo že vedel, da si nesposobna, če ga nikol ni doma...najlažje je pamet solit, ne ? Normalno je da si uničena, če ne spiš...povej mu to!
Tud če cel dan dela, vsaj spi ponoči...ti pa ne, če prav razumem?? Naj on vstaja eno noč in mu bo takoj bolj jasno...
Skratka, drž' se vse mine!
lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2005 19:21:24   
Anonimen
Hvala Zara. V bistvu sem očitno že kar rahlo depresivna - sem prebrala tvoj odgovor pa -v jok!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2005 19:34:40   
ZARA
Joj, ne zdej jokat...pa ne bit zdej depresivna, no...
Samo sebe moraš postavit na vrh seznama ljudi, za katere si odgovorna! Če se ti ne boš počutila dobro, se tud tvoja pupa ne bo, verjemi...očitno je  odvisna samo in samo od tebe...in to ni nikakršen narcisizem, samo zdrava ljubezen do sebe in okolice...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2005 19:45:04   
baguSka
Jst zagotovo vem, da bo prve tri mesece pri meni bivala moja mami, ker jo bom sigurno potrebovala. Tudi ona drugače stanuje več kot sto km stran, ampak ji bom zato naštimala pojstlo, da bo lahko tuki. Razen če bom res vidla da mi gre brez nje, jo bom poslala domov. ;)
Poskusi tudi ti, ker ti zagotovo ni lahko in rabiš pomoč. Ker tvoj pač dela in ti ne more pomagat, se obrni na svoje. Sem skor prepričana, da ti bo mama pomagala, razen če sta skregani user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2005 21:25:17   
bskrle
Te razumem, jaz sem v zadnjih desetih dnevih prespala le današnjo noč + vsak dan služba+2 bolni deklici in tečen in neprespan mož + 6 žeht perila + 25 nepopravljenih spisov + ...
Skratka povem ti le to,da bo minilo in da moža čim prej začni vključevati v družinsko življenje. A je privat?
JAz pijem magnezij, zeleni čaj - najboljša rešitev je spanec.

Bo bolje, pobrigaj se zase!
Ker če ne boš slaba mama in nezadovoljna žena!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2005 22:15:24   
Dejča
Meni so na začetku pomagali vsi - mož, mami, najbolj pa tašča, ki živi pod nami, pa je bilo dete zelo pridno in se je že od začetka zbujala le 1-x na noč, od pbl. treh tednov pa je sploh prespala vso noč, tako da sem se lahko vsaj naspala. Verjamem, da je utrudljivo, zato se poskšaj organizirati tako, da te vsaj za kako uro, dve kdo razbremeni - magari prijateljice, če staršev ni blizu, da otročka odpeljejo na sprehod ali kako drugače zamotijo, da boš lahko ti sama s seboj. Meni prav paše, ko mi jo za nekaj časa prevzame še kdo drug. Pa nisem zaradi tega slaba mama in nimam slabe vesti. V nedeljo, ko je mož prost, pa naj večino prevzame on - previjanje, cartanje, da ga bo dete sploh poznalo ipd. Saj se boš navadila na novi tempo, pa bo že boljše!! Vse lepo ti želim z user posted image !

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 22:22:53   
Gina
Kaj naj ti rečem, anonimna. Žal je tako, da povprečen moški nima niti četrt toliko energije, kot povprečna ženska. Zato pričakuje, da bo vse, kar njemu od dela ni ravno najbolj fajn, naredila ženska. Povsod je tako, razen če imaš zelo jin moža (ampak ti ga očitno nimaš) Najboljše je, da res izkoristiš tiste reči, kjer on uživa pri delu. Razumel te pa ne bo, ker ima napačen kromosom v sebi = ni ženska. On se zanese nate in hoče, da si "perfect". Vsak moški računa na svojo žensko in ne razume, da moderno življenje ni več življenje naših babic, ki so imele samo po 2 piskra za pomit, pa nič igrač za pospravit po stanovanju, pa nič 8 žeht perila na teden, pa nič se niso sekirale, če je večji otrok jokal, še nažgale so ga, da bo tiho. In je bil. To je problem vseh modernih zakonov. Moški ne razumejo, da ima ženska ogromno več dela, kot so ga imele ženske kdajkoli v zgodovini. Oni pa še vedno vidijo sebe pred družino, mislim tisto, kar je njim ljubo - tistemu rečejo svoboda. Zato je najboljše še vedno tistim parom, kjer sprejmejo svoje vloge, kjer ženska ceni svojega moža, npr. ker cel dan služi denar, potem mu pa še z veseljem skuha večerjo in pospravi za njim. Ali tam, kjer je ženska srečna, ker je šel ven obrezovat drevje in ji ni težkjo biti še celo popoldne sama z otrokom. Najboljše, da začneš realno gledat na reči. Uživaj z otrokom, pa ne zanšaj se nanj. Je pa res boljše, če nisi tak tip, da rabi nekoga, moža zraven. Če nimaš nobene mame blizu, daj otroka večkrat k varuški. Brez slabe vesti. Jaz vem, kaj pomeni biti sam, brez vsake babice in to res ni luštno. Tisti, ki babico imajo, se ne zavedajo, koliko le ta lahko odnese od riti. Ne le čuvanje, tudi skuha včasih, pa kaj pospravi....meni že leta in leta ni nihče skuhal enega samega kosila, niti mojim otrokom. Če imaš babico, potem se ti ne zdi tako grozno, ker moža ni.
Poskusi si sama pomagat. Pa vedi, da bo minilo. Še eno leto bo hudo, če ti povem po pravici. POtem bo dve leti malo lažje kot zdaj, po tem času si pa čisto na konju.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2005 22:24:09   
Anonimen
P akj ima mož toliko dela, mater. A ni najprej družina, otrok pa žena? Daj no daj, beži od odgovornosti in išče izgovore, da mu ni treba. Ja, mater, naj predežura par noči, pa bo videl, kako lahko bo delal čez dan.

Ti ga pa čimprej vključi v družinsko živlejnje, ne vem zakaj tega že nisi storila. Halo, otrok je star že 10 mesecev, torej je skoraj eno leto že mimo odkar se tvoj sploh ne zaveda, da ima otroka!!!

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2005 22:27:10   
ZARA
Eh, Gina...sej ne vem kaj se sploh matram... ampak res znaš taaaaaaaaaako dobr napisat...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2005 22:50:48   
* Mateja *
Anonimna! Jaz te popolnoma razumem. Moj Nejc bo imel 1 leto in mi dobesedno spije vso energijo, moža ni doma cele dneve(s.p.), tako, da hvala bogu, da živimo z mojimi starši in mi mama ful pomaga, da se mal razbremenim. Ja pa ponoči kar spimo, sam občasno imamo kake motnje. Je pa tud mani včasih za ****, ker sem zmeri sama in me jezi, ker se mož ne zaveda pomembnosti vloge, ki jo ima v družini.  Drgač je pa Gina vse povedla!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2005 23:30:02   
Anonimen
Gina,

jaz bi ti z veseljem kdaj kaj skuhala, samo si malenkost daleč, ampak včasih tudi v tiste konce zaidemo, imamo botrčka v Žibršah. user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2005 23:59:44   
rija
Anonimna, si ena čisto normalna mlada mamica, ki se ji je življenje z prihodom otročka obrnilo popolnoma na glavo. Vejetno pa te poleg kronične utrujenosti daje še malo poporodne depresije, kar glede na dano situacijo sploh ni čudno.
Škoda edino, da tvojega moža ni nikoli doma, da bi vse to registriral in te malo bolje razumel. Vprašaj ga. kako je lahko tako siguren, da druge zmorejo. Ja valda, da ne bodo glih njemu šle jamrat, da ne gre...
Drži se in v soboto, ko je možek fraj, mu zaupaj otročka, ti pa hitro nekam stran: sama ali s prijateljicami...pa da ne prideš domov pred večerom, četudi boš že komaj čakala...
Mogoče se pa plošča obrne...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2005 5:56:26   
Anonimen
Punce, ste me potolažile. Vem, da bo enkrat bolje. Uh,tamala se že oglaša...:-)

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2005 9:21:02   
daddy
  Vsak človek je individuum za sebe in tudi vsak partnerski odnos je na nek način individualna zgodba - v dvoje pač. In veliko različnih razlogov je možnih, zakaj včasih pride tudi do odtujitve med partnerjema, vsaj delne recimo. Utrujenost, kot si napisala ti, je že lahko eden izmed njih. Seveda se moraš ( vsaj poskušat ) znebiti občutka o kakršnikoli nesposobnosti. Misel na to kako si nesposobna ti ne bo pomagala pa še res ni. Verjamem, da če sta s tvojim partnerjem povsem odkrita in prakticirata popolno komunikacijo med sabo ( = brez zavor ), bosta našla vzroke za delno odtujitev in jih tudi odpravila. Nisi napisala kaj dela tvoj partner cele dneve, no če je to pretežno službeno potem je to povezano z vašo eksistenco ( tudi otrokovo torej ), brez tega pa bo težko šlo.
    Resno razmišljanje v smeri kako ima tvoj partner napačen kromosom v sebi, ker pač ni ženska, vaju pa najbrž ne bo zbližalo. Kar nekaj žensk tako razmišlja o moških, in najbrž tudi precej moških na ta način razmišlja o ženskah. Pri takih mi je uganka samo to, zakaj potem vztrajajo s partnerji nasprotnega spola. Vsem takim se zdaj na koncu posta globoko opravičujem, tudi jaz sem namreč samo moški ( = imam napačen kromosom v sebi ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2005 10:03:25   
Anonimen
Živijo anonimna....

kljub temu da so te že punce potolažile, bi ti rada še sama nekaj napisala..
Tudi pri nas je bilo tako da sem bila cele dneve sama s škratkom in je očka delal (s.p.) cele dneve in tudi vikende če se je dalo....sama sem se večkrat soočala z utrujenostjo, ki se je stopnjevala v zagrenjenost, večkrat sem z malim "pobegnila" k svoji mami in se tako oddaljevala od moža....nisva bila več povezana, pogovarjala sva se samo še o škratu vse ostale zadeve so bile postrankega pomena...jaz sem hodila v službo in se ukvarjala z škratom on pa je delal in delal in delal.... in posledica tega je da sedaj po 4 letih močno razmišljam o tem da sva na križišču, ko jaz ne vem kako naprej.
Ne strašim te, ampak s partnerjem se tako počasi oddaljujeta drug od drugega in potem ni več poti nazaj...
Midva sva se skupaj vsedla in se pošteno pogovorila....povedala sem mu da če ga nič ni doma je vseeno, če sva skupaj ali ne..na koncu sem za vse sama, samo da poleg skrbi zase in škrata, moram še skrbeti zanj..prati, kuhati, likati, pospravljati in zvečer ga zadovoljiti še v postelji......on pa ne poskrbi zame... jok nič več!!! Povedala sem mu ali bomo skupaj kot družina ali pa grem in to tudi mislila resno...
Sedaj sva v fazi pogovarjanja...usklajevanja....in pogovarjana, predvsem pa se je zamislil tudi mož in se trudi, da je več doma, da sva doma pri opravilih enakopravna in predvsem da me ne obravnava kot inventar doma...
Vem da naju čaka še dolga pot, veliko pogovorov..zato ti polagam na srce, da se s partnerjem pogovarjata in pogovarjata.... če boš samo čaka ne bo nič drugače, samo še bolj boš utrujena in zagrenjena...

SREČNO user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2005 10:49:06   
sarči
Anonimna,mislim da so ratali taki cajti ko smo večinoma mamice same doma z otročki,zmeraj več je sp-jev (moj user posted image  ima d.o.o.) in ta privat zadeva je pač privat,moj je tudi cele dneve v delavnici,tudi sobote,včasih tudi cele nedelje,srečo imam le to da dela doma in pride večkrat gor nas obiskat,tudi jst sem za vse sama,do sedaj sem vse lišpala,štimala,stanovanje je blo zglancano,skuhano(tud za brata od njega)VSE,čisto VSE sem naredila,ampak se mi je skor utrgalo,zdej pa se odpravim u avto pa jo pobrišem pohajat za cel dan in me sploh ne briga kakšno je stanovanje k itak ga bom na koncu lih jst mogla popucat,kosit grejo v restavracijo in oprala pa likala pa bom že k se mi bo ljublo(k je sušilc,se trikrat manj lika)user posted image user posted image user posted image
Skratka,bejž ven in boli te patka kakšno je in kaj bo gospod jedu...sej so zadost stari d lahko sami poskrbijo zaseuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.10.2005 13:22:40   
Gina
A sem te špiknila, daddy? Moj moški je tako realen, da vidi in prizna, da smo ženske in moški različni. In midva sva čisto ponosna na to, da sva drugačna. Moški ima določene sposobnosti, ženske imamo pa druge sposobnosti. Samo to, da bi moški razumel žensko, ko je utrujena, ni v skladu z razmišljanjem povprečnega jang moškega tega sveta. NI. Vsak moški o sebi meni, da ful dela in da je nemogoče, da bi bila ženska bolj utrujena kot on, saj vendar tistih 5 kozarcev zložiti v stroj, pa menjati plenice, pa perilo oprati ni vse skupaj nič, v primerjavi s tem, kaj vse so oni naredili tisti dan! Pa če ti je všeč ali ne, tako razmišljate vsi. S tabo vred. Samo pametna ženska svojega moškega malo pohvali, pa ga malo okrog obrne, da je srečen in posledično tudi mož zanjo kaj več naredi - ampak NE če mu očitaš, kako si zaradi njega utrujen. Pa je on srečen, ona pa tudi, ker je malo razbremenjena, s poudarkom na malo. Večino razbremenjenosti odnesejo babice in frendice včasih. To, da bi moškemu grozil, da greš, ne bo pomagalo na dolgi rok. On bi moral postati nekdo drug in bi se slabo počutil, ne bi bil več on.
Pa še nekaj je res. Obstajajo moški, ki v resnici doma kar precej naredijo. Samo ne poznam niti enega takega, ki bi to delal z velikim veseljem. Naredijo, ker je njim zoprno biti v razmetanem, ampak v svojem bistvu itak pričakujejo, da bi morala to narediti ženska in so posledično vselej jezni nanjo, ko oni kaj delajo. Razlika je pri tistih rečeh, ki jih delajo z veseljem. Pa naj bo to služba, šraufanje, delo na vrtu...karkoli, kar jih veseli. Tisto vsi radi delajo. Vendar hočejo pri tem mir, nekateri od njih pa še to, da jim asisitiraš. Po tem so vsi utrujeni in oni hočejo, da jih ženska razume. Tisti hip ne vidijo, da je ona ravno toliko ali še več utrujena. In nekateri gredo najmanj spat vsako popoldne. V vsakem primeru pa svoji ženski kar naprej težijo, kako ni nič dovolj dobro naredila.

Obstaja pa še en tip moških. Naredijo samo tisto, kar jim je fajn delat. Tisto naredijo z veseljem - pa je vseeno lahko to tudi previjanje otroka ali karkoli že. Ostalo delajo samo takrat, ko jim že res presede tisto gledat - ampak še vedno iz lastnega nagiba. Taki moški nikdar ne težijo svojim ženskam, da nekaj morajo naredit. Nikdar niso sitni odkrog tega. In celo rečejo svoji ženski, naj ne pretirava, naj si oddahne. Taki razumejo, da si šel ven, namesto pospravljal, ker se vživijo vate v tej smeri. Ampak če vse skupaj sešteješ, še vedno ženska v končni fazi naredi tričetrt. Računaj, da vsaka ženska hodi še v službo zraven. Tisti višek ur, ki jih naredi njen mož, je itak samo njegov hobi. Moški to radi delajo - to spada v obseg tistega, kar jim ni težko. Ženska mora pa naredit tudi tisto, kar ji ni fajn, pa mora, če noče, da bi se zastrupili v svinjariji doma, pa če hoče, da družina funkcionira normalno.  

Zato jaz pravim, da je treba moške tako tudi gledat, sicer ščiješ proti vetru. Imajo pa moški kup sposobnosti, ki jih me ženske nimamo. In jaz pravim, da je te sposobnosti za cenit in spoštovat. Ampak še vedno je daleč najbolje, da funkcioniramo ženske po žensko, moški pa po moško. Ko je ženska zelo jin, moški pa zelo jang, nimata problemov v odnosu. Problemi nastanejo takrat, ko hočemo od moških, da so ženske, od nas pa itak ves čas hočejo ravno toliko mnogo, da se vedemo po moško. Zakaj bi morala vrečke iz trgovine gor nosit, ali šraufat avto ali z otroki ravnat kot oče, ne pa kot mama (btw, moške podobe otroci večinoma sploh več nimajo, so le poženščeni moški ponavadi, kar je zanič vzorec), ali pa sestavljat prikolico - saj imam dovolj drugih, svojih, "ženskih" reči? Ne bom in mi ni treba. Sem ženska. In ponosna sem na mojega moškega, ker mi to omogoča, da sem.
Razumeš zdaj Daddy, kaj sem mislila?

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.10.2005 14:26:49   
daddy
   Ne .... vidiš, pa bo najbrž res nekaj na tem hudirjevem napačnem kromosomu. Priznanja da so tvoje telepatske sposobnosti ( pišeš da VEŠ kaj in kako razmišljamo VSI moški ) kaj vredne pa od mene kljub temu ne dobiš. Da smo si različni ter na kak način, to lahko zdaj razpredava v nedogled. Pa dvomim da bova prišla na "zeleno vejo". In koneckoncev, tudi ni poanta v tem. Anonimna je izpostavila nek svoj problem in kot je na forumih navada vsak, ki to želi, napiše v odgovor tisto kar misli.
   Lahko tudi rečeš kako si me špiknila, če že koristi tvojemu egu - mi je vseeno. Vendar že mojih misli nisi zadela, kaj šele misli nevemkolko že ostalih moških. Jaz sem napisal da je vsak človek individuum zase, prav tako vsak partnerski odnos. Pomeni, tisto kar deluje pri enem, lahko pri drugem ostane povsem brez učinka. Da je za partnerski odnos ključna popolna komunikacija med partnerjema, pa sem napisal že večkrat in tudi tokrat. Za tem vsekakor stojim. O kromosomih in o tem kako mislijo - delujejo VSE ženske pa ne morem pisat. Ravno zaradi tega, kar piše v mojem prvem stavku zgornjega posta - vsak človek je individualno bitje zase.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.10.2005 15:13:48   
Gina
Joj, joj, daddy, da si pa tako zelo občutljiv, pa nisem vedela. Vse kar sem rekla, je le to, da smo različni. In to kromosomsko različni. In iz tega sledi, da ženske nismo moški. Dejstvo je, da smo si ženske na nek način podobne in da ste si tudi moški, pa če se tega še tako otepaš in četudi se prištevaš med ljudi in ne med moške.

Če se dva ne razumeta, se kljub ne vem kakšnim pogovorom ne bosta, dokler eden od njiju ne začne drugače gledat na svet in drugače delovat (ne pripovedovat). In rekla sem še to, da je najboljše začet pri sebi.

Najbolj hecno je pa to, da ti še vedno misliš, da sem žalila moške. Meni so moški zelo fajn, samo nekoga, ki je takole zakompleksan, da še tega ven ne zna prebrat, pa vendarle ne razumem - pa zaradi mene če si dec ali baba.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.10.2005 18:23:53   
daddy
   "... Vse kar sem rekla je le to da smo različni ..."  Sure. Napisala si seveda precej več kot samo to, tako na daljavo si ugotovila kaj partner od anonimne pričakuje od anonimne ( da je perfect ) pa da današnji moški ( vsi, v drugem postu poudarjeno ) ne razumemo današnje ženske, ki da ne živi življenja naših babic itd itd itd ... in na koncu potegneš besede nazaj. Da ti je ipak fajn z moškimi. In če tale najin ping - pong odmisliva za trenutek, kaj pa v bistvu sporočaš anonimni? Moški so kromosomsko drugačni, razmišljajo tako in tako, zaradi napačnega kromosoma ( ne različnega, NAPAČNEGA ) te ne razumejo, no moj je pa drugačen in oh in sploh in meni je na splošno z moškimi fino ..... da ima samo napačnega dedca ali kako? Kako pa na daljavo to veš? Morda tako kot si v eni drugi debati vedela da je nek otrok v šoli agresiven, čeprav sploh ni bil?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.10.2005 10:07:14   
Gina
Daddy, sorči če ti grem na živce. Pač preskoči moje poste. Meni se pač zdi, da ne znaš brati kar napišem, da obračaš besede in da ne znaš videti konteksta. Obešaš se na določene povedi vmes, vzete brez smisla. Očitno ne bova nikamor prišla, ker že a priori kontriraš tistemu, kar napišem, pa še kompleksi ti zraven ven rinejo. Zato ti ne bom še enkrat razlagala, kar sem napisala, ker očitno nisi sposoben tega prebrat in dojet. Saj imaš pravico po svoje mislit, ampak jaz imam enako pravico kot ti.

Anonimna, posebej zate na kratko. Jaz mislim, da so moški taki kot zgoraj napisano. Če imaš moškega, ki ima podobne vrednote kot ti (to je predpogoj za srečno vezo), pa če ga sprejmeš takega kot je - z vsemi značilnostmi moških vred, pa če vzameš od njega najboljše, kar ti on lahko nudi, ti bo z njim lepo. Če pa pričakuješ nemogoče, potem je pa najboljše, da se takoj ločiš.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.10.2005 10:48:06   
daddy
    Gina, ne greš mi na živce. Niti najmanj. In ne bom preskakoval tvojih postov, ker zagotovo sodijo med boljše, še posebej tisti ki so povezani s tvojo stroko. Pri razmišljanju o moški populaciji na splošno pa ni prvič da si se ( mogoče nehote ) nekoliko bolj odprla in s tistim kar si napisala s tem v zvezi se pač ne morem strinjat. Zato zdaj jaz tebi sorči. Me pa bega nekaj: ali imaš okrog sebe raje ljudi ki te trepljajo po ramenih in se strinjajo vedno s tabo v celoti, ljudi ki ti odkrito povejo kaj jih pri tebi moti pa a priori obideš/zavrneš/whatever? A veš da se mi skorajda zdiš preinteligentna za kaj takega. In bi bilo škoda če bi se to izkazalo za resnico.
   Me pa veseli da si se na koncu obrnila nazaj na vprašanje anonimne. Ker je to smisel foruma, ne da midva izpostavljama nekakšne komplekse. Kar se teh tiče, je itak najbolje da bi vsak opravil s svojimi. Predpogoj je seveda, da jih dotični vidi tudi pri sebi, ne le pri drugih.
   Skratka čist rad te berem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.10.2005 11:18:52   
Jutra
Anonimna,
zakaj se tvoj mož pri delu toliko napreza? Ali se borite za eksistenčni minimum? Nimate svojega doma (ste podnajemniki, začasno živite pri vajinih starših), pa želi čimprej našparati denar za nakup stanovanja? OK, če gre za začasno obdobje, za dosego takšnega cilja, potem morata oba malo potrpeti. Seveda bi bilo pri tem lažje, če otrok še ne bi imela, a to je že druga zgodba.

Če pa tvoj mož uživa pri svojem delu in visi v službi tudi v petek in svetek, potem pa je to res njegov hobi in beg pred odgovornostjo za družino. V takem primeru bi bilo zate čisto vseeno, če bi živeli ločeno, saj ima tebe zgolj za hotelske usluge. Jaz zase vem, kako bi v tem primeru reagirala. Se mi pa zdi, da se veliko žensk v takšnih razmerah vda v usodo, namesto, da bi jo vzele v svoje roke.

Še to, kot je že ena napisala. Naj on prevzame skrb za otroka čez noč. Me zanima, kakšen bo po enem tednuuser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.10.2005 11:42:46   
Gina
Daj no mir, daddy. Vedno razmislim, kaj od napisanega se mi zdi logično in kaj ne. In četudi nekdo razmišlja popolnoma drugače kot jaz, mu bom lahko pritrdila, če bo stvar utemeljena in razumska.  Pa še nekaj je, ne glede na to, ali se kdo strinja ali ne, ga bom vedno spoštovala, če bo razumsko in logično stal za svojim mišljenjem. Če pa nekdo kar nekaj zaradi svojih kompleksov trdi tja v tri dni, brez obrazložitve in nelogično, potem pa se pač ne morem strinjat. Nikakor pa se mi ne zdi to kaj groznega, samo nelogično in na nek način potem začnem gledat človeka tako, kot da mu kos roke manjka ali česa drugega. Saj sem to že dostikrat razlagala. In jaz tukaj ne vidim, da bi jaz imela komplekse, ampak jih vidim pri tebi. Mogoče sva pa špegu en drugemu. In mogoče ti pri sebi ne sprejmeš tistega dela moškega, o katerem govorim. Obratno pa mogoče jaz ne sprejmem tistega dela moškega, ki ima tako zelo manj energije (za zoprne reči naredit) kot ženska, ali če rečem drugače, moški imajo večjo skrb zase, se imajo raje. Kot otrok sem živela v iluziji, da demokracija na tem področju obstaja. Ampak daddy, če se jaz in ti skupaj postaviva na glavo, tega ne moreva spremenit. Ne moreva. Jaz sem včasih mislila, da je kriva vzgoja, pa da je kriv čas, v katerem živimo, pa da je kriva okolica......NIČ od tega ni krivo. Moški taki so, ste. Zaradi kromosoma. Veliko bolj ste sposobni mislit nase, kot ženske. Ženskam je pa pred njimi najprej družina. Nobena vzgoja in okolica tega ne spremenijo.

Razlike pa so v tem, kaj komu veliko pomeni. In če anonimni veliko pomeni to, da njen doma pomaga, potem si mora takega najti. Samo se mora zavedati, da bo potem pa ali popoldne spal, ali pa si bo moral poleg dela doma vzeti čas za svoj hobi, ali pa samo ne bo toliko zaslužil, ker ne bo toliko v službi..... vse potegne to za sabo. Ampak če je njen po karakterju tak, da nerad ostaja doma, bo težko tukaj kaj spremenila na silo. Vsaj jaz to ne verjamem. Na lepo morda, na silo....

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

TAŠČA
nataly33

Ali se razumete s taščo?

DA (69%)

NE (31%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!