Gina
|
A sem te špiknila, daddy? Moj moški je tako realen, da vidi in prizna, da smo ženske in moški različni. In midva sva čisto ponosna na to, da sva drugačna. Moški ima določene sposobnosti, ženske imamo pa druge sposobnosti. Samo to, da bi moški razumel žensko, ko je utrujena, ni v skladu z razmišljanjem povprečnega jang moškega tega sveta. NI. Vsak moški o sebi meni, da ful dela in da je nemogoče, da bi bila ženska bolj utrujena kot on, saj vendar tistih 5 kozarcev zložiti v stroj, pa menjati plenice, pa perilo oprati ni vse skupaj nič, v primerjavi s tem, kaj vse so oni naredili tisti dan! Pa če ti je všeč ali ne, tako razmišljate vsi. S tabo vred. Samo pametna ženska svojega moškega malo pohvali, pa ga malo okrog obrne, da je srečen in posledično tudi mož zanjo kaj več naredi - ampak NE če mu očitaš, kako si zaradi njega utrujen. Pa je on srečen, ona pa tudi, ker je malo razbremenjena, s poudarkom na malo. Večino razbremenjenosti odnesejo babice in frendice včasih. To, da bi moškemu grozil, da greš, ne bo pomagalo na dolgi rok. On bi moral postati nekdo drug in bi se slabo počutil, ne bi bil več on. Pa še nekaj je res. Obstajajo moški, ki v resnici doma kar precej naredijo. Samo ne poznam niti enega takega, ki bi to delal z velikim veseljem. Naredijo, ker je njim zoprno biti v razmetanem, ampak v svojem bistvu itak pričakujejo, da bi morala to narediti ženska in so posledično vselej jezni nanjo, ko oni kaj delajo. Razlika je pri tistih rečeh, ki jih delajo z veseljem. Pa naj bo to služba, šraufanje, delo na vrtu...karkoli, kar jih veseli. Tisto vsi radi delajo. Vendar hočejo pri tem mir, nekateri od njih pa še to, da jim asisitiraš. Po tem so vsi utrujeni in oni hočejo, da jih ženska razume. Tisti hip ne vidijo, da je ona ravno toliko ali še več utrujena. In nekateri gredo najmanj spat vsako popoldne. V vsakem primeru pa svoji ženski kar naprej težijo, kako ni nič dovolj dobro naredila. Obstaja pa še en tip moških. Naredijo samo tisto, kar jim je fajn delat. Tisto naredijo z veseljem - pa je vseeno lahko to tudi previjanje otroka ali karkoli že. Ostalo delajo samo takrat, ko jim že res presede tisto gledat - ampak še vedno iz lastnega nagiba. Taki moški nikdar ne težijo svojim ženskam, da nekaj morajo naredit. Nikdar niso sitni odkrog tega. In celo rečejo svoji ženski, naj ne pretirava, naj si oddahne. Taki razumejo, da si šel ven, namesto pospravljal, ker se vživijo vate v tej smeri. Ampak če vse skupaj sešteješ, še vedno ženska v končni fazi naredi tričetrt. Računaj, da vsaka ženska hodi še v službo zraven. Tisti višek ur, ki jih naredi njen mož, je itak samo njegov hobi. Moški to radi delajo - to spada v obseg tistega, kar jim ni težko. Ženska mora pa naredit tudi tisto, kar ji ni fajn, pa mora, če noče, da bi se zastrupili v svinjariji doma, pa če hoče, da družina funkcionira normalno. Zato jaz pravim, da je treba moške tako tudi gledat, sicer ščiješ proti vetru. Imajo pa moški kup sposobnosti, ki jih me ženske nimamo. In jaz pravim, da je te sposobnosti za cenit in spoštovat. Ampak še vedno je daleč najbolje, da funkcioniramo ženske po žensko, moški pa po moško. Ko je ženska zelo jin, moški pa zelo jang, nimata problemov v odnosu. Problemi nastanejo takrat, ko hočemo od moških, da so ženske, od nas pa itak ves čas hočejo ravno toliko mnogo, da se vedemo po moško. Zakaj bi morala vrečke iz trgovine gor nosit, ali šraufat avto ali z otroki ravnat kot oče, ne pa kot mama (btw, moške podobe otroci večinoma sploh več nimajo, so le poženščeni moški ponavadi, kar je zanič vzorec), ali pa sestavljat prikolico - saj imam dovolj drugih, svojih, "ženskih" reči? Ne bom in mi ni treba. Sem ženska. In ponosna sem na mojega moškega, ker mi to omogoča, da sem. Razumeš zdaj Daddy, kaj sem mislila?
|