|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazmoza
24.10.2005 18:07:32   
lenika
Danes, na drugem pregledu so mi ugotovili, da še nisem prebolela toksoplazmoze in, da se moram pazit. Kako se ve pazite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksoplazmoza
24.10.2005 18:28:07   
sazi
Večina nas še ni prebolela toksoplazmoze. Dobiš jo samo preko prebavnega trakta. Torej kako se pazi:
1. veliko umivanja rok - zelo dosledno po vsakem dogajanju zunaj in po stikih z živalmi
2. prevrjeno oprana zelenjava in sadje; ne jem vsega povsod, če se le da dodatno operem, ali pa zaupam pripravljalcu hrane

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2005 19:36:51   
jazz
V nobeno zemljo brez rokavic,mačjega wcja ti verjetno ni potrebno čistiti,drugače pa roke umivat, pa bo!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2005 19:37:35   
Dejča
Tako kot predhodnica + nisem jedla jedi iz surovega mesa (biftek), pršut, razne salame ipd.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2005 19:53:00   
Anonimen
Jaz sem se samo mačkov malo ogibala, drugače pa vse normalno.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2005 19:59:55   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

nisem jedla jedi iz surovega mesa (biftek), pršut, razne salame ipd.

Vse se sme jest, če je iz kontroliranega porekla, kar pa je. Toksoplazmozo tako ne boš dobila, razen, če se bo čuvala, kot so pisale predhodnice.
SEm v obeh nosečnostih jedla vse, po pogovoru z ginekologom, ki je povedal, da se sme. Dobiš lahko samo kakšno zastrupitev, ki pa jo lahko dobiš na 1000 načinov. Na plod pa to ne vpliva.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2005 21:49:15   
Dejča
Ja, valjda ni nevarnosti, če je meso kontrolirano, toda biftku sem se vseeno raje izognila.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2005 21:53:16   
Anonimen
Jaz tudi. Pa plesnivim sirom, ne vem več zakaj. Če sem sploh vedela. Pa surovim jajcem, zaradi salmonele. To pomeni doma narejeni majonezi ali pa mehko kuhanim jajcem.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2005 9:16:31   
mml
nepasterizirano mleko iz katerega so tudi mehki - plesnivi siri- je lahko izvor listerioze...to so bakterije, ki lahko pri plodu in novorojenčku povzročijo sepso ali meningitis, zato odsvetuejo uživanje nepasteriziranega mleka in mlečnih izdelkv v nosečnosti.
Kar se pa toksoplazmoze tiče...je pa tako, kot ste že napisale...izogibanje mačkam in predvsem mačjim iztrebkom, pri delu na  vrtu obvezno rokavice, dobro oprati sadje in zelenjavo, striktono umivanje rok po stiku z mači in delu z zemljo in seveda ne jesti termično slabo obdelanega mesa...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......