MansY -> Izgubila otroka v 28. tednu (20.10.2005 19:34:33)
|
Drage moje, zgodilo se mi je najhujse. Jezna sem na ves svet, predvsem pa na našo prelepo državico, ki za moje pojme premalo skrbi za nosečnice. Kaj se je zgodilo? Kljub temu, da sem v 14. tednu šla na nuhalno (v Domžale), kjer je bilo vse 'oh, kako lep otrocek,' lepo in prav, so mi (šele v 27.tednu) odkrili VELIKO ANOMALIJO PRI PLODU. Moj otrok je imel kar 7.5mm odprtine na hrbetici - t.i. spina bifida. Posledicno se ji je v glavi nabirala voda in prislo je do vodenoglavosti. Poleg tega je moja mala imela tudi precej zvite noge - pes equinovarus (upam, da sem prav napisala) ... Skratka, 3 velikanske anomalije, ki jih prej niso opazili. Zanimivo je to, da sem imela le 2 UZ in nuhalno (ki sem jo seveda placala sama). Res pa je, da pregledov nisem opravila v Ljubljani in takoj, ko sem prisla v Lj porodnisnico je zdravnica (v eni minutki uz-ja) ugotovila, da je vse narobe. Kar sem dozivljala potem ... Joj, bolecina je se danes tako ziva. Od tega, da so otroka pac morali uspavati, do poroda, ki je trajal skoraj 24 ur... Do 'birokratskih' svinjarij ... Res mi je zal, da uporabljam take besede, a ne vem kako bi lahko definirala vse, kar se je dogajalo in kar se se vedno. Včeraj pa dobim račun iz Žal - 111.000 sit za upepelitev moje zlate Lune ... Meni je tako hudo. Ne zmorem vec ... Ne zmorem vec hoditi po uradih in gledati 'prijazne' obraze ... pa poslusati o mrliških listih, o mrtvorojeni deklici ... o vseh teh stvareh ... Ne zmorem več. Od danes naprej bo vse te zadeve urejal moj dragi ... Ker je že preveč zame. Sem se fejst 'zjamrala' ... Vendar sem morala dati ven. Sicer pa - še toliko stvari imam za opisati ... Mogoče bom jutri. V glavnem, punce ... bodite 'tečne', zahtevajte, da vas in vaše pikice pregledujejo ... Nikakor ne dovolite, da bi se tudi vam pripetilo to. Jaz vem, da naslednjič ne bom popustljiva in da bom ZAHTEVALA več pregledov, več ultrazvokov ... Nuhalno bom pa vsekakor šla delat v Porodnišnico v Lj ... Ker, raje grem h kakšni zdravnici, ki ne uporablja vseh vrst pomanjševalnic itd. Hočem konkreten pregled in to v vseh 9 mesecih! AJa, da bo krivda padla name ... Povsod sem slišala te besede: "Ste jemala folno kislino?" Občutek krivde me razjeda, ker je NISEM jemala. To pa zato, ker sem jo v 1. nosečnosti jemala ... dosledno - vsak dan in prišlo je do SS ... v 3. mesecu. Nakar sem zopet zanosila in, ker sem pač mislila, da nama ne bo takoj uspelo, je res nisem jemala ... Vendar sem se prehranjevala s hrano, ki naj bi vsebovala visoke doze folne kisline in vseeno je prišlo do nepopravljivega. Skratka ... hočem se otresti občutka krivde, obenem pa vem, da bi me MORALI naši dragi zdravniki veliko bolj 'pogledati' ... in to iz 3 razlogov: 1. imam 33 let 2. sem imela SS 3 mesece pred to nosečnostjo 3. sem kronični bolnik ... Vse to ni bilo dovolj ... Žalostno, res žalostno! Pozdrav vsem in jaz ne bom odnehala ... Hočem otroka! Moja Luna bo pa ostala za vedno v mojem srcu ... In vem, da prej ali slej bom nehala jokati ...
|
|
|
|