Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 11:25:01
|
|
|
|
kalaxy
|
Drage punce, noseča sem 1 mesec, zaenkrat se počutim super. Edini problem, ki pa ga imam je zelo huda alergija. Vzroka alergije niso odkrili po različnih preiskavah. Na vsake 3 dni vzamem 1 tableto Letizena, da me umiri. Dejansko imam neke vrste koprivnico, ki se začne s hudim špikanjem po celem telesu, krči, tresavico in hudo rdečico. Ginekolog in osebni zdravnik sta mi odsvetovala zdravila. Ampak stanje je nevzdržno tako, da sem sedaj dogovorjena z ginekologom, da vzamem zdravilo, če je res nujno. Ali ima katera izkušnje s tem? ali imajo tablete lahko velike posledice za otročka? Prosim vas za kakšnokoli informacijo, ker sem zelo obupana. Kalaxy
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 12:33:25
|
|
|
|
ursa_p
|
Zivjo! Pozanimaj se v katero skupino spadajo tablete ki jih jemljes (Letizen ali se kaj drugega). Skupine so A, B, C, D in X ... ce so v skupini A ali mogoce celo v B po moje kaj hujsega ne more biti, ampak nisem zdravnik, da bi vedela! Najbolj skodljive so tiste v skupini X - dokazano skodijo plodu, v skupini D - lahko skodijo plodu! Ostale tri skupine so milejse! Priporocam ti gensko svetovanje ... v Ljubljanski porodnisnici ... ti se naroci z napotnico, povej, da jes tablete te in te in da te zanima ce to lahko skodi plodu, do katerega meseca ne skodi ... v glavnem povedali ti bojo vse! Vse moras povedati ze ob narocanju, da se do tvojega pogovora pripravijo in vse preiscejo! Si pa na vrsti po moje najkasneje v roku 1 tedna - jaz sem bila v dveh dneh! Ce imas se katere tablete proti alergiji povej tudi to na genskem svetovanju! Jaz sem bila tam, ker sem jedla antibiotike, ki so bili v skupini D, ampak so me potolazili, da v fazi, ko sem jih jemala, tablete niso imele vpliva na razvoj ploda! Res priporocam gensko svetovanje. Koliko casa pa potem imas alergijo .. ves cas? Ali imas trenutno tako obdobje. Upam, da sem ti kaj pomagala! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 12:43:19
|
|
|
|
kalaxy
|
Hvala Ursa, alergijo imam nenehno že cca. 2 leti. Tablete spadajo v skupino B, kar pomeni, da na živalih niso pustile nobenih posledic. A bi mogla počakati še pregled pri ginekologu, ali se sam prijaviš na gensko svetovanje? Čau
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 13:06:34
|
|
|
|
ursa_p
|
Ti pojdi h ginekologu po napotnico ... povej da zelis iti tja na posvet ... pa se kar cimprej naroci ... to nima veze z ginekoloskim pregledom! Srecno! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 13:13:07
|
|
|
|
kalaxy
|
Mam drugi petek pregled pa bom še to uredila. Hvala ti še enkrat.
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 13:14:44
|
|
|
|
Anonimen
|
pejt k homeopatu
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 14:08:45
|
|
|
|
Eviii
|
meni je že pred desetimi leti splošna zdravnica čisto po naključnem pregledu krvi ugotovila, da imam alergijo. in sem neki cajta jemala tablete proti alergiji. nism pa nikoli ugotavljala, kaj bi blo. večinoma me je mučlo to, da sm dobivala vnetje sinusov. potem pa full cajta mir. in ko sm letos maja zanosila, sm začela opažat fleke po telesu in izpuščaje. pa mi je zdravnica kasneje povedala, da sm alergična na sonce... in smo se nehali nastavljat soncu in so se stvari počasi umirile. ne morem pa si zamislit, kako bi blo, če bi mogla še kake tablete jemat. glavo pokonci in razmišljaj pozitivno!
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 14:16:55
|
|
|
|
Anonimen
|
2 leti se ti že vleče alergija? Poskušaj ugotovit, kaj bi to bilo. Kompletno spremeni prehrano. × Ali vsakodnevno dodajaš v hrano kakšen dodatek (vegeta, poper, ...), ki ti mogoče škodi? × Ali piješ vodo iz pipe, pa ima preveliko vsebnost stvari, ki jih ne preneseš? × Ali uporabljaš kakšno, kremo, ličilo, ki je tvoja koža ne prenese? × kaj pa posteljnina, pršice...tudi to zna povzročat koprivnico × nekaj je sigurno, kar ti povzroča alergijo in če to odstraniš bo zagotovo bolje (jajca, kakšno sadje, mleko, čokolada, pšenica...) opazuj se, kdaj se pojavi koprivnica in si sproti zapisuj, kaj si pojedla. zdravila bi ti odsvetovala. pa srečno!
|
|
|
|
RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! 19.10.2005 19:24:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Draga kalaxy! Jaz sem prav tako v 1. m. nosečnosti dobila močno alergijo, za katero tudi niso mogli ugotoviti vzroka. Jaz sem bila cela v rdečih bulah, ki so srbele kot satan. Še v ušesih sem jih imela. Mazilo mi ni pomagalo nobeno, pa tudi G. mi je rekel, da se raje naj ne mažem praveč, ker lahko škodi otroku. Ker pa protitelesa matere, ki se borijo proti tej alergiji lahko še bolj vplivajo na razvoj otroka, mi je dal inekcijo in 2 tbl claritina. Moram ti povedati, da mi je že po dveh urah bilo boljše, pa tudi alergija se ni več ponovila. Če je imela alergija, kakšen vpliv na otroka, ti ne morem povedati, ker še nisem rodila. Sem pa v 36.t. nosečnosti in po UZ sodeč pravi G., da je vse OK. Takrat pa mi je rekel, da če bi bile kakšne posledice, bi te verjetno vodile do splava. Držim ti pesti, da bo vse OK. Samo sekirati se ne smeš
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?