ursa_p -> RE: Alergija v nosečnosti-HELP!! (19.10.2005 12:33:25)
|
Zivjo! Pozanimaj se v katero skupino spadajo tablete ki jih jemljes (Letizen ali se kaj drugega). Skupine so A, B, C, D in X ... ce so v skupini A ali mogoce celo v B po moje kaj hujsega ne more biti, ampak nisem zdravnik, da bi vedela! Najbolj skodljive so tiste v skupini X - dokazano skodijo plodu, v skupini D - lahko skodijo plodu! Ostale tri skupine so milejse! Priporocam ti gensko svetovanje ... v Ljubljanski porodnisnici ... ti se naroci z napotnico, povej, da jes tablete te in te in da te zanima ce to lahko skodi plodu, do katerega meseca ne skodi ... v glavnem povedali ti bojo vse! Vse moras povedati ze ob narocanju, da se do tvojega pogovora pripravijo in vse preiscejo! Si pa na vrsti po moje najkasneje v roku 1 tedna - jaz sem bila v dveh dneh! Ce imas se katere tablete proti alergiji povej tudi to na genskem svetovanju! Jaz sem bila tam, ker sem jedla antibiotike, ki so bili v skupini D, ampak so me potolazili, da v fazi, ko sem jih jemala, tablete niso imele vpliva na razvoj ploda! Res priporocam gensko svetovanje. Koliko casa pa potem imas alergijo .. ves cas? Ali imas trenutno tako obdobje. Upam, da sem ti kaj pomagala! Lp, Ursa
|
|
|
|