|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razočarana nad jaslimi
12.10.2005 14:35:09   
daisy
 Že dolgo časa nazaj sem se odločila, da je za sina vrtec odlična priložnost za družbo igro, vzgojo...(vse kar ste tudi na  RR že pisale). Kljub temu od obiskovanja jasli pričakujem tudi kakšno bolezen, prasko, jok - vse to v razumnih količinah!!!

Zdaj pa sem obiskala vrtec, ki ga bo naš dojenček pričel obiskovati decembra. In realnost je tako butnila vame, da ne vem kaj storiti. V igralnici je bilo zatohlo (res slab zrak), vsi otroci so se jokali, nekateri so hlipali, večini so tekle svečke z nosu, nekdo je bil tako zelo popraskan po obrazu, da se mu je vnelo... vzgojiteljici sta sicer pestovali 2 najbolj zahtevna, ampak kaj pa ostali...ne vem, ali je tak jok in stok ves dan?! kako lahko v takih razmerah kosijo... Mislim, da bi morali igralnico občasno prezračiti... Kljub temu, da je sin zelo družaben dojenček (preverjeno) je bil tu zelo zadržan, in ni veliko manjkalo, da se ne bi še on začel jokati (ja kaj pa drugega, če so vsi jokali) In še čisto subjektivno mnenje: vzgojiteljica in pomočnica nista ravno tip človeka, s katerim bi lahko uspešno sodelovala. Zaupati otroka v takšne jasli???

Tako tole sem morala dati ven, ker me mori!
Zdaj pa vas prosim za kakšno pozitivno izkušnjo in vedro besedo na to temo.

Še vprašanje: kateri vrtec v Ljubljani bi priporočili najboljši prijateljici?

hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razočarana nad jaslimi
12.10.2005 14:43:35   
babylove
Jaz ga ne bi pustila tam, kjer mi ni všeč. Sem mnenja, da naj se otroka pusti nekje, od koder starš oddide brez skrbi. Res je, da mame zmeraj skrbimo, ampak zmanjšati to skrb na minimum - tam bi jaz pustila mojega sina.

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2005 15:28:56   
Urša
Jst sm nad Jelko za Bežigradom več kot navdušena. user posted image  Tudi sama delam v vzgojno-izobraževalnih vodah in hitrro najdem kakšno luknjo, ampak tukaj zaenkrat vse klapa! Mi je pa ta vrtec svetovala najboljša prijateljica, ki je imela otroka not par let, tko da... vse pohvale! Je pa zelo težko not pridit sredi leta, če imaš res srečo, da se kdo izpiše.
Glede tvojega ogledanega vrtca pa...ne vem, jaz ga ne bi tja dala, če so res takšne razmere.user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2005 15:40:30   
Katarina
Živjo, meni se je zdelo, da se o razmerah motim in sem sina vpisala,
ampak sem imela prav in je od oktobra spet doma.
Upam, da boš našla primeren vrtec.

lp

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2005 15:40:45   
Marogica
Mislim, da malo kompliciraš .Ogledovala si si vrtec v času, ko razsajajo same viroze in lahko srešaš povsod ljudi (odrasle in otroke), ki si nose brišejo. Seveda jim teče iz noskov, pa tudi jokajo in so sitni, ker se ne počutijo najbolje-so pač bolani . Isto dela moj 10 mesečnik, pa sva doma (drugače je nezahteven otrok in vedno dobre volje).
Kar se zatohlosti tiče, se spomnim, da smo pri nas na gimnaziji v vsakem odmoru prezračili, ker je bilo tako zatohlo. Ne vem, kaj si ti želiš, da se non-stop zrači in se otroci prehladijo, ali pa samo 1x-2x, ker več ni možno?
Tvoje razmišljanje se mi zdi zelo enostransko in nerealno.
Vendar če pa misliš, da ta vrtec ni za tvojega otroka, pa je res najbolje da menjaš vrtec in upaš, da boš našla idelane pogoje.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2005 15:46:18   
jagoda
Adam se uvaja od oktobra in sem zelo zadovoljna. Vzgojiteljice zelo prijazne, vključene na turbo pogon, da bi vsem ustregle, ampak otrok je res veliko in revice res ne morejo za vsakim skakat. Se pa tako naučijo več samostojnosti, ane? In tega, da niso vedno prvi in edini. Meni se zdi to prav. Vzgojiteljicam pa kapo dol. Sem bila po pol ure čist izmučena samo od gledanja in poslušanja...

Drugače za v LJ priporočam vrtec Dr France Prešeren, enota Vrtača, je pa v centru in ga je teeežkooo dobit.

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2005 15:52:12   
tatjana*
nam je res, res super user posted image vrtec ciciban, enota lenka (za bežigradom), ne vem pa kako je z vpisom med letom, ker je kar polno...

upoštevaj svoj notranji občutek-svetujem iz lastnih izkušenj...

srečno, tatjana.

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2005 16:10:39   
nynna
Se pridružujem mnenju marogice. Tudi sama delam v vrtcu in taka slika je sedaj približno v vseh vrtcih. Uvajalnega obdobja še ni konec otroci takrat  pač jokajo dokler se ne navadijo. Me naredimo vse da bi jim bilo čim lepše in udobneje vendar mame in doma jim ne moremo nadomestiti. Mislim, da nisi pripravljena svojega otroka dat v vrtec in bo najbrž za oba bolje, da še malo počakata. Pa brez zamere.

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2005 17:31:04   
daisy
marogica: ja seveda je čas prehladov in so otroci bolani, ampak taki otroci bi morali biti doma! vsaj glede tega mislim, da ne zahtevam preveč. 

Res, da sem si v glavi naredila idealno podobo  o tem, kako naj bi vrtec (jasli) izgledal in to je daleč od tega kar sem danes videla. Vem,da idealnega vrtca ni... vendar se bom kljub temu potrudila poiskati čimboljši vrtec.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2005 18:33:06   
Anonimen
Daisy, jaz sem jasli doživela enako kot ti. Zato sem otroka izpisala in ga je še eno leto imela moja mama. Naslednje leto je bilo kot noč in dan.

(odgovor članu daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.10.2005 18:35:30   
Primoza
Jaz sem z jaslimi zadovoljen.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.10.2005 19:20:28   
viv_
Jaz sem z jaslimi zadovoljna.

Pri nas so smrkavi vsi, jokata samo še kakšna dva "nova", ostali so pravi ravbarji, popraskani pa so...

Edino kar mi ni jasno je pa to, kako lahko na enem obisku, medtem ko so okrog še drugi otroci in tudi tvoj ugotoviš, da z vzgojiteljicami ne moreš sodelovati?

Če ti ni všeč vrtec in vzgojiteljice je bolje, da otroka ne vpišeš. Ker boš slabe volje ti, tvoj mali in vsi okrog vaju, vključno z vzgojiteljicama.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 20:04:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2005 22:59:00   
Anonimen
Jaz pa pravim: poslušaj svoj instinkt in poišči vrtec, ki ti bo všeč. Ne odpeljati otroka v najbližji vrtec.

Kar se tiče vzgojiteljic - tudi jaz sem imela prvi občutek, da so zadržane, pa niso pripravljene sodelovat, ampak sem se motila. Vse mi povedo, včasih celo to, kar nisem pripravljena poslušat. user posted image  O mojem otroku, ampak to bo že druga tema.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2005 23:00:07   
mamči
 Se pridružujem Marogici. Je pa res, da je hudo gledat jokajoče otročke- moj je šel v vrtec prvič konec septembra, star 2.9 let. Bolan je že bil, pa jokal se je 2dni skupaj, da se mi je srce paralo- imel bi možnost biti doma, ker sem jaz na porodniški, pa babica je v hiši. Pa se je sam zavestno odločil, da želi v vrtec, ker tja vsi hodijo, pa družbe mu je manjkalo. Četudi se je "zavestno" odloč il in sem ga v času krize pustila pač par dni doma, je še zdaj kdaj jokajoč in me grabi da bi na 5 min. noter klicala, pa šla takoj ponj, če bi imel krizo, pa sploh ga nebi več peljala...
Mati pač hoče naj za otročka, pa  jaz zase vem, da pač znam zakomplicirat- moj dragi pravi "nehaj ga v vato ovijat".Je pač tak, ko ga je babi pazila ni nič jokal tak da sem sama bila presenečena oz. panična.
je pa res, da če ni bilo neke pozitivne kemije med vgojiteljicami in tabo to še dodatno user posted image , ker jaz vem, da ma mo sine prečudovite vzgoj. ki tolažijo njega pa še mene, pa 100% jim zaupam. Smrkajo pa zdaj itak vsiii in če bebi nima vročine je pač lahko v vrtcu.
Odloči se pa tak kako ti srce narekuje- pa meni osebno pomaga, če si rečem, življenje ni potica, naj se vključi, da se bo utrdil, čim prej in pa otroka pač ne rodiš zase, pride čas ko pač začne zapuščati gnezdece, pa če gre glih samo v vrtec . Moj res ni bil ravno najmlajši za v vrtec je bil kar lep čas doma ampak so mi rekli, da pa to ni tolko važno, kako se vključi.
Vso srečo- res ni nam lahko....

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.10.2005 19:51:32   
Anja167
Meni je bilo prvi dan super, drugi dan pa katastrofa, bilo pa je vse povezano s tem, kaj se mi je dogajalo (poslali so me ven in je bil neutolažljiv jok - ampak po moje sem potem bolj reagirala jaz kot mali). V naslednjih dneh je bilo enkrat tako, drugič tako. Nikjer ne bo vse tako super, kot je doma, nobena ženska ne bo tako super, kot si ti. user posted image Vsaka bo imela vsaj malo drugačna načela, pa bo rekla kaj, kar ti ni všeč itd. Meni je zdaj vrtec, od kar nisem več v skupini, kot sem bila med uvajanjem, spet veliko bolj všeč, čeprav se zjutraj še mučimo. Pa zaupam našim vzgojiteljicam in našemu mulčku gre vse bolje in bolje. Pomisleki se mi zdijo pa zato, ker smo mame tako zaljubljene v svoje otročke in jim želimo res vse najboljše, čisto normalni, vendar pa pogosto res nastanejo prehitro in so preveč odvisni od specifik dneva. Jaz bi rekla, da počakaj še malo, da dobiš bolj splošno sliko, če pa bo tak občutek vztrajal, pa pojdite iskat boljši vrtec.

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Praznično voščilo
Zbirajte trenutke, ne stvari!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?