Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 21:07:51
|
|
|
|
lutka
|
...... božično kolekcijo, ki jo pošiljajo umetniki, ki slikajo z usti ali nogami. Jaz jo dobim vsako leto in imam,( priznam) malo mešane občutke , vem ,da rabijo pomoč in jim vsak tolar pride prav, ampak kaj pa če mi te voščilnice niso všeč. Vem, da boste rekle, kupila bi jih tako ali tako. Pošljejo mi jih vsako leto, zraven pa položnico. Letos stane komplet 2900 sit. Zanima me , ste tudi ve dobile te voščilnice in kaj storite, jih plačate ali enostavno vržete položnico stran. Jaz imam slabo vest in vsako leto plačam lp
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 21:45:37
|
|
|
|
usa
|
hoj tudi jaz sem jih dobila in se ne moram odločiti ampak po vsej vrjetnosti jih bom plačala nato pa jim bom poslala dopis naj mi jih več ne pošiljajo. lp
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 21:46:45
|
|
|
|
jazz
|
Mi jih vedno vzamemo, sicer ne damo veliko za dobrodelne namene,to pa res vsako leto kupimo!
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 22:00:50
|
|
|
|
soncece24
|
tega še nikoli nisem dobila domov
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 22:29:23
|
|
|
|
NinaŠ
|
Lepo ali grdo - dobim jih vsako leto, všeč mi niso in jih vsako leto vrnem nazaj. Letos pa jih ne bom vračala, ker če si po toliko vrnjenih kuvertah (vedno jo le odprem in ko vidim zakaj gre vrnem vse skupaj z mojim naslovom vred) ne morejo narediti ene "stop liste"... ja potem pa naj si delajo stroške, jaz si jih ne bom več. Ne rečem, da denar ne bi prišel v prave roke, samo tak način meni pač ni ?! P.S. Pa da ne boste mislile, da sem kak skopuh... tudi sama prispevam v dobrodelne namene, samo se sama odločim kaj, koliko in komu.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 22:36:11
|
|
|
|
ciciban
|
Odkar je bilo pri Tedniku o prevari,ko si je neka zenska na ta nacin pridobivala sredstva........(pa ni slo za nobene invalide-vse skupaj laz,kar je tudi priznala-denar naj bi nujno rabila za svoje podjetje)....jih samo vrzem v smeti! Ne bom pa trdila,da to posilja se vedno ta ista,pa me tudi ne zanima! Sem pac izgubila zaupanje!
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 11.10.2005 22:38:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi še nikoli nisem dobila tega domov. Če pa bi, pa ne bi plačala, ker sem istega mišljenja kot NinaŠ. Sama se bom odločala, komu, kaj in koliko bom dala v dobrodelne namene.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 0:01:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Lani sem takšne voščilnice dobila prvič. Bile so v kuverti, zraven pa položnica. Obdržala sem jih, poslala jih nisem nikamor, ker mi niso bile všeč, plačala jih pa tudi nisem, in to iz enega samega razloga. Ker jih nisem naročila. Če bi jih, bi jih plačala. Če so mi jih pa poslali brez tega, pa... sorry, ne vidim, kam gre denar.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 0:15:31
|
|
|
|
Spark
|
Jaz sem jih dobila že nekajkrat. Prvič ko so mi jih poslali sem imela slabo vest in sem jih plačala. Drugič sem jih obdržala, pa nič plačala- pa tudi uporabljala jih nisem- še zdaj se mi valjajo v predalu. Naslednjič ko sem jih dobila, sem jih takoj dala poštarju, naj jim vrne. Ovojnico sem prepoznala, zadaj pa je njihov naslov. Danes je dobila samo tašča pošto- jaz ne. Očitno so si nekje zabeležili in bo sedaj mir. Lp
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 6:42:59
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Moj fotr dobi kar dva kompleta....enega kot privatniku in drugega kot navadnemu občanu In jih ne plača, ker jih ni naročil. To je eno samo podtikanje in vzsiljevanje....ter vzbujanje slabe vesti. Pošljejo jih ti in ogromno ljudi jih plača, ker imajo slabo vest, če bi jih zastonj obdržali. Denar pa bogve kdo pokasira.....verjetno vsi drugi, kot pomoči potrebni.
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 7:48:53
|
|
|
|
alenkapk
|
Jaz sem jih dobila pred enimi parimi leti, pa jih nisem plačala in tudi porabila ne (sploh ne vem kam sem jih dala ). Se mi zdi tole eno nesramno izsiljevanje in pihanje na vest in mi ni všeč tak način. Naj pokličejo pa vprašajo, če jih želiš. Ni vrag, da jih ne bi kupila. No, po tistem mi jih niso več poslali.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 7:49:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Sej mogoče je grdo, sam se čist strinjam s Cukerčkom! Igrajo pač na karto slabe vesti, zato tudi večina plača. sam se mi ne zdi fer! Vseeno raje kupim Unicefove, čeprav mi tudi niso vedno všeč! Sam se mi zdi, da je blo eno leto ful govora okrog teh čestitk teh invalidov. Se mi prav zdi, da je šlo za ene prevare!
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 7:57:17
|
|
|
|
freyakali
|
Pri nas doma jih dobimo dvakrat na leto in jih vedno plačamo. Pač sm mahnjena na lepe slike . Drugače mi pa zanje ni problema dati denar, težje se pripravim za kak Unicef ali pa RK. Je blo preveč sranja LP
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 8:17:29
|
|
|
|
puncica
|
Mi jih na srečo ne dobivamo jih pa moja mami in tašča, tašča je celo dobila tri izvode, tako da je enga plačala druge pa jim je nazaj poslala, so pa res mal posileni, sploh ne vem kako lahko tri izvode na en in isti naslov pošljejo
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 8:44:22
|
|
|
|
viv_
|
Jaz sem jih dobila lani, pa sem jih poslala nazaj.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 8:51:36
|
|
|
|
pikica*
|
Tudi jaz sem jih dobila. In to že tretje leto zapored. Jaz jih preprosto vržem stran, poleg tega pa sem jim letos poslala mail s prošnjo, da mi teh kartic ne pošiljajo več, ker jih bom v nasprotnem primeru prijavila na tržno inšpekcijo. In to nameravam resnično narediti, če se bo ponovilo. Tak način prodaje se mi zdi skrajno nesramen, ker invalidne umetnike izkoriščajo in s tem trkajo na vest ljudi. Moram priznati, da mi je včeraj kar dvignilo pritisk, ko sem zagledala kuverto. Upam, da se bo to z letošnjim letom končalo. Boljše bi bilo, da bi preprosto poslali katalog s čestitkami in bi si potem človek sam izbral tiste, ki so mu všeč. Pa še občutek bi bil boljši.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 10:13:23
|
|
|
|
Pajaca
|
Jaz na to gledam kot na vsako drugo stvar ki je ne naročim..... kaj ste mi pa poslal. Tako da ne vračam (se mi običajno ne da), plačam pa tudi ne. Naj me pač črtajo s seznama. Kar se pa tiče dobrodelnosti. Za to v naši družini skrbi moj nono. Poznamo eno družino ki so res reveži in jim vsak tolar pride prav. Pa majhne otroke imajo. Pa pač parkrat na leto zberemo stvari, al kaj za oblečt, pa za otroke kakšno čokolado, pa barvice, zvezke in take potrošne stvari, magar kakšno moko, sladkor.... kar se nam zdi, pa še denar jim damo zraven. Pa so vedno veseli in otroci se vedno lepo zahvalijo za vse kar so dobili.... in ko odpreš tisto kuverto ki jo pošlje mulček kako so veseli, si dosti bolj vesel da si nekaj dal, kot pa če kar nekam daš denar pa se sprašuješ a je res šel za pravi namen. Pa čeprav ne gre v olajšave.... sam da so srečni, ko odprejo škatlo in vidijo čokolado.... Voščilnice pa.... jih ne pošiljam prav veliko, večinoma kar preko interneta voščim vsem, tistih par ki jih pošljem pa kupim kar mi je všeč.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 12:22:00
|
|
|
|
Annny
|
Jaz bi jih vrnila tudi, če bi mi bile všeč, ker se mi to zdi vsiljivo in nesramno. Na žalost. Naj se tržijo drugače.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 12:27:35
|
|
|
|
Anonimen
|
mislim, da že tretje leto to pošiljajo. Lansko leto pa so poslali še na moje ime( sploh ne vem kje so ga dobili), pa smo vrnili nazaj, ker se mi zdi to vsiljevanje. Res imajo mal čuden način prodaje svojih izdelkov.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 16:22:42
|
|
|
|
lenika
|
Dobim jih vsako leto in jih vzamem.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 16:44:18
|
|
|
|
polona2
|
Nisem jih še dobila po pošti, sem pa voščilnice videla pri teti, pa tudi na razstavi slikarjev-invalidov vsega sveta v Ljubljani sem bila, pred dvema letoma. Name je videno naredilo velik vtis in jaz osebno teh voščilnic nikakor ne bi pošiljala nazaj. Je pa mogoče res malce agresiven pristop, kakršnega se poslužujejo.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 12.10.2005 17:12:28
|
|
|
|
Maxica
|
Jaz sem jih dobila predlani. Se mi je zdelo zelo grdo, da na tak način izkoriščajo svojo invalidnost. Rada dam v dobrodelne namene, če le lahko, tudi novoletne voščilnice pošiljam, ampak to se mi je pa zdelo res nezaslišano, da tako delajo. Tako da jim jih nisem niti nazaj pošiljala, niti jih nisem kupila. Še sedaj jih imam vse doma, zapakirane.
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 13.10.2005 19:44:48
|
|
|
|
BibaJ
|
Mi smo jih dobili prvič pred tremi leti. Prvo leto smo jih nazaj poslali, drugo leto nekaj plačali, tretje leto pa obdržali in nič plačali. Če jih bodo letos spet poslali jih bomo obdržali in nič plačali.
|
|
|
|
RE: ste tudi vi dobili po pošti... 13.10.2005 19:51:32
|
|
|
|
Primoza
|
Domnevam, da nehajo pošiljati takrat, ko ne dobijo plačila na položnico in ne takrat, ko dobijo obvestilo o tem naj ne pošiljajo več ali pa ko dobijo nazaj zavojček voščilnic.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?