koruzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Annny Saj pravim, da naj bi bili vsaki starši življenjsko zavarovani- tu se strinjamo . Nama se je najbolj ugodno zdelo življ. zavarovanje pri Tilii (kombinacija s tujimi VS)- tako da za oba plačava cca 180 Eur/mes. Potem pa imamo izbran vsak svoj portfelj skladov, v katerih hranimo/ nalagamo glavnino denarja (dolgoročne naložbe). Nekaj denarja imamo 'v zraku'- za priložnostne nakupe delnic ipd. Koruzica, ko bo napočil čas za rigorozno davčno politiko v EU, pa lahko sredstva še vedno preselimo na Veliki Kajman, hehe, kajne? Off-shore cone so in vedno bodo, tega ne bo preprečil nihče in tu ni nič nezakonitega- samo stvar posameznika je, ali to izkoristi zase ali ne. Mehurcica, midve se očitno nisva razumeli. O nepremičninah sem napisala zato, ker si napisala, da je ta oblika naložb PRED vlaganjem v sklade. Če si mislila kaj drugega, ne vem. Hotela sem omeniti še indeksacijo..sploh nima zveze s tem, kakšen je končni donos v zavarovalnici..še vedno je majhen. Zavarovanja imajo tudi povsem drug namen, kot gole naložbe, ne smemo mešati hrušk in jabolk. Če imaš zelo veliko denarja v skladih, pa sem mnenja, da ne rabiš nikakršnega zavarovanja, niti zdravstvenega. Poznam zavarovalniškega zastopnika, ki zasluži mesečno cca 900.000 sit neto, ima lepo hišo, krasen avto in vse tipi topi, žal pa za tak rezultat dela vse dni (no, malo je tudi talenta za ta biznis). Hočem reči, tudi v tem poslu se da veliko zaslužiti in ogromno prihraniti, če si iz pravega testa. Moraš pa delati za dobro stranke in vedeti veliko tudi o ostalih finančnih področjih, da lahko daš človeku celovit nasvet. Veliko sreče v tem poslu, Mehurčica- you'll make it Torej, glede varčevanj sem hotela napisati le tole- zakaj bi izbrala varčevanje v banki ali zavarovalnici, kjer se gibljejo obresti okrog 2%?? Vzajemni skl. delajo s povprečno 15% donosom (nekateri precej večjim) na dolgi rok. Ni primerjave. Zavarovanja pa so spet nekaj drugega, kot pa namensko varčevanje v zavarovalnici (to dvoje se največkrat prepleta). No, vesela sem, da nekateri napisano razumete, tisti, ki pa ne, pa gotovo kdaj še boste Lp No, si videla da gre... Saj smo na vezi, sam mal dolg traja da se vzpostavi... lp k.
|