Annny
|
Temelj naše socialne in finančne varnosti SO življenjska zavarovanja. Potem so varčevanja v nepremičninah, bankah, šele nato v skladih. Predstavljaj si hišo, v katero ti nekdo tja, kjer so temelji, vrže televizijo, kavč, rože... IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica IZVIRNO SPOROČILO: Annny ZADNJI ODSTAVEK, ki ga je napisala Mehurčica, je rezultat finančne nerazgledanosti, brez zamere. Torej trdi, da naj ljudje varčujejo preko zavarovalnice, ČE IMAJO PA VEČ DENARJA, pa še malo v skladih- to ni res. Življenjskega zavarovanja otrok NE POTREBUJE, pač pa ga njegovi starši. Zavarovalniški donosi so primerljivi z bančnimi, torej človek zaradi stopnje inflacije realno izgublja vložen denar. Poleg tega gre denar prvih nekaj let (v primeru varčevanja pri zavarovalnici) izključno za stroške zavarovalnice, v sklade pa nič. Denar je v tem primeru tudi dolgoročno nelikviden, obstajajo davčne omejitve...predvsem pa je vsa ta varčevanja (v Sloveniji) treba navesti pri vseh socialnih transferjih kot so otroški dodatek, starševki dodatek itd. itd.- to z drugimi besedami pomeni, da si KAZNOVAN in prikrajšan zaradi tega, ker varčuješ. Da ne pozabim izgube vrednosti zaradi varčevanja v domači valuti. Annny, pa kaj ti te je? Finančna nerazgledanost? Kje si to pobrala? Te lahko vprašam, kaj boš dobila ti od skladov, če vlagaš 3 leta, če recimo zboliš za kronično odpovedjo ledvic? Ali če zboliš za rakom? Boš dobila to kar si našparala ali to kar bi dobila, če nebi zbolela? Ja, dobila bi tisto kar si našparala. In kaj dobijo tvoji, če se ti kaj zgodi(tragično konča)? Pri skladih dobijo le tisto, kar je bilo našparano DO takrat. Pa še po sodiščih bi se vleklo kdo bo kaj dobil. No, pri zavarovalnici dobi upravičenec zavarovalno vsoto v slabih dveh tednih, tako da lahko recimo takoj pokrije stroške, ki so nastali ali odplačajo kredite, ki so jih imeli s svojimi partnerji. Nikjer nisem napisala, da otrok potrebuje življenjsko zavarovanje. Napisala sem, da je ati zavarovan. In če on umre dobi otrok v vsakem primeru tisto končno vsoto, ki bi jo drugače moral vplačevato do 19 leta. Ja in temu se pač reče življenjsko zavarovanje. Kapiš? Annny: "Zavarovalniški donosi so primerljivi z bančnimi, torej človek zaradi stopnje inflacije realno izgublja vložen denar." Si že slišala za indeksacijo? Annny: " Da ne pozabim izgube vrednosti zaradi varčevanja v domači valuti." Zato pa(vsaj pri Merkur-u)varčujemo v € ! Temelj naše socialne in finančne varnosti SO življenjska zavarovanja. Potem so varčevanja v nepremičninah, bankah, šele nato v skladih. Predstavljaj si hišo, v katero ti nekdo tja, kjer so temelji, vrže televizijo, kavč, rože... Jaz se pač raje mirno peljem z avtom, vedoč, da bosta moja najdražja preskrbljena, če se meni kaj zgodi. Seveda bi pa tudi jaz kdaj rada vlagala v kakšne sklade(verjemi, da poznam najboljšo naložbo), če bom le imela denar, s katerim bom lahko brez skrbi razpolagala na tak način. Lp Kako pa boš kupila nepremičnino, če ne boš prej nekje varčevala? (če izključiš kredit, dediščino ali bogato poroko) V banki boš varčevala- pri teh obrestih? OK, lepo, ampak meni je to naravnost smešno. Koruzica, to niso moje besede glede Fondpolice, temveč besede strokovnjakov revije Kapital- Fondpolica JE slab produkt. ČE bi bral omenjeno revijo (ali katero drugo, saj jih je malo morje), bi videl, da Avstrija vsaj še desetletje ne bo podpisala nikakršnega sporazuma o vpogledu tujih držav v njihove bančne račune- zakaj, pa sam razišči. Saj ne, da se nasplošno držim ko pijanec plota njihovih mnenj, jih pa spoštujem, ko so dobro argumentirana. Zdaj pa dovolj od mene. Lp
|