s u g a r -> RE: kdaj po CR (29.9.2007 23:45:12)
|
Zdravo jaz sem si nadvse želela roditi po nič drugega kot naravni poti, brez epiduralne in brez CR - to mi je bil popolni NE TO PA NE. No in moj mali se je rodil z CR. Bilo me ga je ful ful res ful strah. Pa naj vam povem, da je popolni brezvezni strah. Zakaj? Moj porod oz. od prihoda v porodnišnico, ko mi je odtekla voda do rojstva je trajalo 17 ur normalnih in zaresnih popadkov (ki btw niso strašni), vmes sem dobila tudi epiduralno med popadki, ki je prijela a meni ni pomagala (dobila sem jo zato, da bi se ev. z njeno pomočjo začela odpirati) no na koncu so se odločili za CZ ker je bilo že za oba dovolj. Uglavnem mene so zaspali, niso mi delali pri zavesti spala sem (moja želja je bila taka, ker enostavno sem tako hotla - danes mi je žal). Žal mi je v toliko, ker malega nisem takoj videla in se tudi tistih čisto prvih prvih trenutkov ne spomnim, pač jih je imel z očkom ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), jaz sem sicer videla sinka takoj po zaključeni operaciji predno so me peljali na oddelek a se tega ne spomnim. Ležala sem v intenzivni in dobila malega v prvi podoj zjutraj ob pol šestih (rodil se je 18.42 prejšni dan), iz spanca pa sem se zbudila od 04.00 zjutraj. In bila sem nadvse srečna mamica, ko sem prvič prijela svojega malega polžka. V intenzivni sem ležala dva dni, tretji dan sem šla v drugo sobo in peti dan domov (ko smo mi pobrali šive), danes 4 mesece po porodu je vse ok samo še črta nizko na trebuhu me spominja na CR. 6 teden po porodu sem se začela ukvarjati z vadbo (le da sem trebušnjake začela delati pred kratkim, do sedaj sem delela vaje za medenično dno in za globoko notranjo mišico), punce vse se da in nič ni tako grozno narobe, če se vaše dete rodi s CZ. Tudi z vami ne bo nič narobe. Mene tudi brazgotina čisto nič ne moti zato ker vem zakaj je nastala - spomni me na prelep dogodek rojstvo najinega sina. Pa še to 4 tedne po porodu sem neko jutro mojega dragega šokirala, da bi kuj imela še enega, da bi šla takoj še enkrat rodit. No zato bomo malo počakali a se že veselim da bo mali princ dobil še sestrico ali bratca, pa če s CR pa s CR ni panike. Torej punce to je samo ena od zgodb, ampak zame je moja nadvse lepa zgodba, vam pa na srce polagam ni važno kako bo na svet privekalo vaše dete, važno je da vama ali vam bo v življenje prineslo nadvse lep val nove energije in samih sladkosti. Uživajte vsak dan vaše nosečnosti in razvajajte se in naj vas razvaja tudi vaš dragi - res to ful sede. papa mi 3je - mislimo na vas, ker vemo kako lepo se počutite. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] nočko lepe sanje
|
|
|
|