Ninjazbec -> RE: Vse o carskem rezu (19.5.2011 12:08:11)
|
Jaz sem imela prvič CR in je bil odlično opravljen, rana zelo lepo zašita (tako so rekle sestre) in tudi praktićno nobenih bolečin (malo že ob vstajanju, ampak čisto znosno), nobenih zapletov. Brazgotina po dveh letih se seveda vidi, pa mi ni moteča. Zdaj nestpno čakam drugi porod in si sicer želim naravnega poroda (ker sem v prvo pogrešala občutek, da si dejansko rodil in to da sem bla več kot pol dneva v taki komi, da sem miško ki se je ob 7h zjutraj rodila videla šele enkrat zvečer), na momente mi kar slabo naredi, ko pomislim, da bom spet v komi, pa tisto okrevanje. Po drugi strani je pa res, da če si čisto pretrgan in šivan, je pa po moje boljša brazgotina od CR kot tisto spodaj in glede na moje hitro okrevanje zna biti druga varianta daljša in bolj boleča. Jaz se bojim, da bom mela težje psihične posledice po šivanju spodaj kot po carskem rezu. Pri tem pa na psihične posledice mislim predvsem na psiho med spolnimi odnosi, ki se jih znam bat na začetku zaradi občutka, tako da bogi moj možek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače pa sem vseeno še bolj za naravni porod kot za CR. Glavno je pa itak, da je otrok zdrav, verjetno s časom vse preboliš, takšne in drugačne bragotine.
|
|
|
|