BeautifulButterfly
|
Sem vas uspela na hitro prebrat. Dbest, še ena nova in hitro nove teme in debate. Sem si vse ideje shranila v notepad, da ob priliki preverim IG in probiotike itd... Glede opreme, vozičkov, blazin = bom jaz kupila RABLJENO. Večina nas bo te zadeve uporabljalo le za ta "prehodni" čas in potem damo naprej. Torej se da dobit "skoraj novo". Drugače res lahko kupiš vse kar se super prodaja in oglašuje, potem pa vidiš, da si dal 50€ za "zgrešen nakup". Bom pa kupila enga kengurujčka al nahrbtnik, kako naj se izrazim, ki je primeren od novorojenčka naprej, da bo čez dan tudi tesno ob meni in jo bom lahko nosila in medtem ko bom kaj počela, bo lahko v miru zaspala. Potem jo pa samo odložim v gnezdo ali v košek ali v njeno posteljico in mirno spi dalje. Imela sem morfologijo. Vse OK, super BP. Sem v 22 tednu (danes 21w6d). Tamala je še vedno in že z glavo navzdol, z nogami pa intenzivno in zelo brca v želodec. Tudi na pregledu je brcala in se premikala. Zato si tudi večkrat na dan (do 15x) bruhnem v usta. Jeeej komaj čakam, da bo večja in bo njena brca v moj želodec povzročila dejansko bruhanje, konkretno, ne samo malo v usta. Me je na to opozorila tudi moja G, da se pripravim. Težka je 422g. Je nizko, tudi posteljica je še vedno nizko ležeča ampak na srečo se je že malo umaknila ob stran, tako da strahu za napovedan CR ni več. MV je dolg in zaprt. Okužb do zdaj še nobenih ni bilo (trkam na les, da tako ostane). Imela sem oba, vaginalni in čez trebuh UZ. Aja en dan prej pa laboratorij ampak samo vodo, vse OK. V roku 3 tednov moram opraviti še en kup testov v laboratoriju. In tudi ta "cuker test", ko 3h sediš v čakalnici pred laboratorijem. Aja če že takoj ko prideš na tešč, izmerijo nad 5,1 te sploh ne dajo na ta cuker test, ampak te takoj označijo, da imaš sladkorno. Tako, da je treba dan/dva PRED tem teščem res NIČ SLADKEGA !!! Mere vse "šolske" in vse OK. Glede na mere kaže PDP kar 18.7.2023, je pa pustila rajši uradnega 25.7.2023, čeprav po Nuhalni je 21.7.2023, tako da ko me kdo vpraša "Kdaj imaš rok? - mi je čudno, če rečem, da vbistvu nevem , tko da govorim 23.7.2023 , ki je nekaj vmes in ne razlagam, da na različnih papirjih piše različno. Ampak uradno za delodajalca, za dopust, za CSD in za izračun porodniške grem z datumom 25.7.2023. Porodniško začnem 27.6.2023. Oba dokazila so mi včeraj sprintali in ko bo čas, bom začela z njimi urejati zadeve na CSD. Toliko na hitro :) Aja čutim jo pa skoraj 24/7, ni trenutka v dnevu, ko je ne, tudi ponoči ko se obračam, jo čutim, da jo kaj moti, res skoz me brca, skoooooz. Včasih si prav želim, da malo zaspi, da se mi maternica odpočije. Paše mi pa večinoma sladko, ampak jem vse živo, od špinače, brokolija, fižola, meso, testenine, mlečne izdelke, sadje, slive največ smoothije, jogurte non stop, čaje in kompote, pa skute in laneno seme, borovnice, banane, ribe, solate vseh vrst in barv, .... samo gibam se pa res malo, ker so me prestrašili, da naj se glede tega umirim. Imam pa zdaj dovoljenje, da grem malo na orbitrek, ampak res poslušat telo in spremljat trebuh in špikanje. Za železo grem zdaj iz tablet v sirup. In na recept sem dobila sirup odvajalo. Danes ga prevzamem v lekarni, poročam kaj bo. Aja imam 59,0 kg in niti črke o kg ni rekla. Torej od začetka (52kg) do včeraj (22w) +7kg.
< Sporočilo je popravil BeautifulButterfly -- 16.3.2023 16:15:16 >