nevergiveup
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ja, izredno velika razlika. Dol pade vse, cez noc, VSE izgine. Cel ta notranji filing, pritisk, vse popusti, vse se sprosti, vse je olajsano in ok. Ni vec stiska v zelodcu, spodaj vse miruje, prsi dol padejo, prou "olajsanje" je. Tko neverjetno cuden miren filing. Kot ko nisi noseca in je navaden dan. Zdaj se ga mogoce ne spomnimo in ne znamo zacutit. Ampak je cist drugac, ko ti hormoni cez noc dol padejo, kot zdaj ko ti se srce hitrej utripa in je v prsnem kosu en tak cudn pritisk. Vsaj jaz ga imam ze par tednov. Tko k da bi me z roko en ob trebuh tiscal cel dan. In pol je k da bi en to roko odmaknil, ni ne bi bilo vec tega pritiska. Ampak to res dobesedno cez noc se odrezejo vsi simptomi. Ne da ti samo en izgine ali se omili, ampak vse se ugasne, k da bi nekdo stikalo za luc pritisnil. Naj nobena to nikoli ne dozivi. Ker je zalost nepopisna, samo lazes si pa dolgo in dolgo in noces sprejet. Prvic mi ni bilo jasn, da je to to. Ko sem prisla na pregled, me je G vprasala, kako sem in sem ji rekla, da se pocutim nenoseco in da sem fajn. Je takoj reagirala z "Ojoj to pa ni dober znak, ce ti pacientka pove, da se pocuti nenoseco". In res ni bil dober znak. Plod je bil skrcen v en mali kupcek nesrece in negiben. Se rahlo se je posusil, skup zlezu. Drugic mi je bilo zelo jasno, takoj zjutraj, pa sem molila vsem bogovom tega sveta in ne nisem verjala, da se mi to dogaja, imela sva itak datum za Nuhalno in sem si pac rekla, da cakam do pregleda. Trebuh je se vedno vztrajal, maternica da je noseca, ceprav plod ni bil vec ziv. Obakrat telo ni in ni samo od sebe sprozilo splava, ni prislo do nobenih krcev, nobene krvavitve, nic. Temu se rece Zapozneli splav ali Missed abortion. Smo moral s tabletkami sprozit splav. Prvic sem v UKC, drugic sem doma. Ker me na Ukc noben ni tud 8h pogledal, sem si rekla, da lazje in udobneje to naredim sama doma. In sem ga splavila v dlan. Slisi se grozno ampak verjemite mi, lepsi spomin k un k je v bolnici v skoljko prletu. Od tega sem se poslovila in si vzela res cas. Vredu sem. Tokrat upam, da v roke dobim dojencka. Zdaj pa res sibam v solo, so me ze klical. Pri meni je bilo tudi isto dvakrat- sem se zbudila in počutila pač NEnosečo. Vse dol pade. Ni isto kot ful boljše počutje v normalni nosečnosti... Druagačen občutek, ki ga prepoznajo verjetno tiste, ki so že bile parkrat noseče brez težav in zelo dobro poznajo svoje noseče in nenoseče telo.
|