|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
14.12.2022 16:57:34   
nevergiveup

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja, izredno velika razlika. Dol pade vse, cez noc, VSE izgine. Cel ta notranji filing, pritisk, vse popusti, vse se sprosti, vse je olajsano in ok. Ni vec stiska v zelodcu, spodaj vse miruje, prsi dol padejo, prou "olajsanje" je. Tko neverjetno cuden miren filing. 

Kot ko nisi noseca in je navaden dan. Zdaj se ga mogoce ne spomnimo in ne znamo zacutit. Ampak je cist drugac, ko ti hormoni cez noc dol padejo, kot zdaj ko ti se srce hitrej utripa in je v prsnem kosu en tak cudn pritisk. Vsaj jaz ga imam ze par tednov. Tko k da bi me z roko en ob trebuh tiscal cel dan. In pol je k da bi en to roko odmaknil, ni ne bi bilo vec tega pritiska. 
Ampak to res dobesedno cez noc se odrezejo vsi simptomi. Ne da ti samo en izgine ali se omili, ampak vse se ugasne, k da bi nekdo stikalo za luc pritisnil. 
Naj nobena to nikoli ne dozivi. Ker je zalost nepopisna, samo lazes si pa dolgo in dolgo in noces sprejet. 

Prvic mi ni bilo jasn, da je to to. Ko sem prisla na pregled, me je G vprasala, kako sem in sem ji rekla, da se pocutim nenoseco in da sem fajn. Je takoj reagirala z "Ojoj to pa ni dober znak, ce ti pacientka pove, da se pocuti nenoseco". In res ni bil dober znak. Plod je bil skrcen v en mali kupcek nesrece in negiben. Se rahlo se je posusil, skup zlezu. 

Drugic mi je bilo zelo jasno, takoj zjutraj, pa sem molila vsem bogovom tega sveta in ne nisem verjala, da se mi to dogaja, imela sva itak datum za Nuhalno in sem si pac rekla, da cakam do pregleda. Trebuh je se vedno vztrajal, maternica da je noseca, ceprav plod ni bil vec ziv. 
Obakrat telo ni in ni samo od sebe sprozilo splava, ni prislo do nobenih krcev, nobene krvavitve, nic. Temu se rece Zapozneli splav ali Missed abortion. 
Smo moral s tabletkami sprozit splav. Prvic sem v UKC, drugic sem doma. Ker me na Ukc noben ni tud 8h pogledal, sem si rekla, da lazje in udobneje to naredim sama doma. In sem ga splavila v dlan. Slisi se grozno ampak verjemite mi, lepsi spomin k un k je v bolnici v skoljko prletu. Od tega sem se poslovila in si vzela res cas. Vredu sem.
Tokrat upam, da v roke dobim dojencka. 
Zdaj pa res sibam v solo, so me ze klical. 

Pri meni je bilo tudi isto dvakrat- sem se zbudila in počutila pač NEnosečo. Vse dol pade. Ni isto kot ful boljše počutje v normalni nosečnosti... Druagačen občutek, ki ga prepoznajo verjetno tiste, ki so že bile parkrat noseče brez težav in zelo dobro poznajo svoje noseče in nenoseče telo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 251
14.12.2022 17:14:08   
4.mama
jaz sem vedn ozačela krvavet in ni bilo kaj. zato sem vprašala. Meni se vedno bolj zdi da mi je dal prezgodaj pregled, bi bilo bolje teden dni pozneje res.

Nova julijka čestitke za pregled in seveda doborodošla

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 252
14.12.2022 17:35:54   
Bonbonnie
Juj dajte prosim nehat s to temo 😭😭 itak ze od kar sem izvedla samo o tem razmisljam, a bo sploh plodek al bo sama ona gestacijska vrecka.. pol pa a bo sploh dobil utripa, a bomo dali skozi 12t..Prevec me strasite ze 😭

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 253
14.12.2022 17:48:24   
Pikcapokca
Juj kak ste pridno nafilale danes, vas sploh ne dohitevam 🙈 kok je ta nasa skupina fajn, sm vesela da delimo zgodbe z drug drugo. 😊Jaz sem ze mogla moji sefici povedat.. zadnjega novembra sem bruhala in mi je blo tak slabo da sm doma ostala in je dr.rekla, da bo sefica vidla razlog na bolniskem listu. Tak da sm jo poklicala se isti dan. Boljse da od mene izve kot od zdravnice 😅 pa je ful lepo sprejela. Mi je iskreno kar veliko breme padlo. 

(odgovor članu Bonbonnie)
Neposredna povezava do sporočila: 254
14.12.2022 17:50:12   
nosecka1991
Pikapokica jaz sem tudi danes povedala. Živčna za znoret, strah vse in so tako lepo sprejeli da smo se vsi jokali. Upam zdej sam da bo vse bp na pregledu.

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 255
14.12.2022 18:09:41   
Bonbonnie
Jaz pa nameravam povedati tak nekje okrog 12t. Itak samo 2x na teden delam iz pisarne, ostalo delam od doma. Ni neka velika panika da morem takoj povedat😊

(odgovor članu nosecka1991)
Neposredna povezava do sporočila: 256
14.12.2022 18:11:08   
nosecka1991
Ja to je drugače, jaz sem morala ker težko dobimo drugo delavko/delavca in morajo kar precej prej vedeti. Grem pa z novim letom verjetno v bolniško zato sem povedala toliko prej.

IZVIRNO SPOROČILO: Bonbonnie

Jaz pa nameravam povedati tak nekje okrog 12t. Itak samo 2x na teden delam iz pisarne, ostalo delam od doma. Ni neka velika panika da morem takoj povedat😊

Neposredna povezava do sporočila: 257
14.12.2022 18:23:03   
4.mama
Nosečka to imas prav, vse je odvisno od narave dela in če je tako kot pri tebi moraš res povedat nimas kaj. super da so lepo sprejeli.

(odgovor članu nosecka1991)
Neposredna povezava do sporočila: 258
14.12.2022 18:30:43   
Bonbonnie
Ja itak da.Drugace pa, ker sem nova in prvic noseca, me zanima kdaj priblizno ste zacele cutit te bolj znane nosecniske simptome, slabost, bruhanje, pomesani okusi, vonjave in podobno..?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 259
14.12.2022 18:43:40   
Lunica0
Hejla...sej tudi js raks prebiram vašo skupinco,ker v junijkah je res zatišje...sicer sem tudi pri junijčkih na fb,ampak raje samo prebiram kot objavljam,sploh ker je hor več kot 300 nepoznanih cvetk,in nikoli ne veš ce te slučajno kakšna cvetka pozna in pridejo potem informacije na napačna ušesa....A na nifti greste vse v skupinici? Js ne , mi na žalost preveč drago deluje...Glede slabosti..js mam grozn refkuks oz.kislino,očitno nosim visoko,in mi želodec rine v grlo🤪,tko da mi ne pomaga ne donat,ne rupurut..mogoce mi malo soda...ampak vse to tišcanje moram predihavat...kar je viška pa zbruham,ampak hb v manših količinah...je pa res da me potem malo po grrlu in ustih peče od kisline...imam.pa to popoldanske težave..do 12 tih nekako sfuram,potem se pa začnejo tegobe..tudi oreščkov ne smem,sm jih včeraj jedla,danes pa že pekoča usta in vnete dlesni...že tko so moji zobje bolj slabi...Potem mi pa še kakšen mozoljcek pride,tisti ta boleči na takšnem mestu ki res boli ( levo od očesa) in me potem še lica bolijo...tudi v hrbet me je že ušupnilo in kolk...tko da ja...nisem več pri rosnih 2o tih pa še 3 nosečnost je...uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 260
14.12.2022 18:48:05   
foxy_cat
Ufff ste se razpisale. Jaz imam s.p.tako da nimam težav, da bi mogla komu povedat hehe,... imam pa bolniško... Neplačano seveda.

(odgovor članu Lunica0)
Neposredna povezava do sporočila: 261
14.12.2022 19:00:20   
Pikcapokca
Lunica jaz ne grem na nifty. Sam na nuhalno

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 262
14.12.2022 19:01:10   
Anonimen
Jaz sem simptome imela tam nekje ok. 6t - 7t - da mi je bilo res slabo, da sem bruhala, pekle prsi. Potem se je to umirilo, zdej je pa v nihanjih. Mi pa gre fuuuul tezko pitje tekocine ze ves cas 😓 po vodi mi je slabo, tako da prakticno ves cas pijem nesladkane in fajn razredcene caje… upam, da je to ok. Pa tudi tega ne zmorem prevec in se kdaj zjutraj cisto dehidrirana zbudim :(Anonimna2

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
14.12.2022 19:16:08   
4.mama
jaz moram iti na Nifty, morda mi bo potrebno tudi na amnio če bodo rezultati Nifty uredu.

Znaki tudi pri meni v 6. tednu sedaj pa kot kakšen dan ni neke stalnice, razen jsokov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
14.12.2022 19:20:19   
foxy_cat
Aja Nifty... to je meni G prodajal,... meni osebno se zdi to predrago.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 265
14.12.2022 19:43:21   
Bonbonnie
No torej mene se caka to 😂Drugace pa glede nifty-ja. Je drag je res ampak, moja sestra je zdaj drugic nosecka, stara je 29, ko je sla na nuhalno so ji rekli da plodek ima sindroma. Valda je takoj sla na nifty. Z 99% je cisto vse vredu. Nuhalna lahko vcasih ne odkrije sindroma, vcasih pa naredi lahko tudi nepotrebno paniko, baje lahko pride do tega ko je plodek nekak cudno postavljen. Je tudi sla na drugo nuhalno, so rekli da je vse ok.Tako da pri niftyja ne gre vedno za prodajo, vecinoma casa je potreben. Sploh ce je mamica starejsa kot 30, je ze povecano tveganje za sindroma. Seveda ne tako kot pri 35, 40 in dalje, ampak ni tudi tako malo kot je do 25-30l. Tako so njej rekli pa tudi meni, konsem vprasala mojega zdravnika na zadnjem pregledu kako je s tem. Starost partnerja pa ne vpliva na tega.

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 266
14.12.2022 19:54:55   
foxy_cat
Pač to je drugo če ugotovijo recimo na nuhalni da so kakšni slabi rezultati, ali je tukaj višja starost, potem podpiram, drugače pa,.. kaj pa vem..

Neposredna povezava do sporočila: 267
14.12.2022 20:07:34   
Bonbonnie
Ja ampak v tem primeru je nuhalna podala napacno slabega rezultata. Hujse je, to da velikokrat pride do napacno dobrega rezultata. Jaz sicer zaenkrat ne razmisljam o tem, in upam da ne bom rabila, saj bom pocasi sele 24. Ce bi bila ze 30 ali vec bi takoj sla na nifty.  Ceprav statistike kazejo obratno, da je vecji delez pri mladih mamic in to ravno zaradi tega, ker moznost vsekakor ni izkljucena, z druge strani pa se testi ne opravijo z izgovorom da pri mlajsih ni taksnega tveganja in potem prihaja do tega kar prihaja zal 😞

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 268
14.12.2022 20:11:08   
foxy_cat
Pač ne vem, jaz nisem nikoli tako negativno razmišljala o vsem tem. Pri prvi sem bila 26, sedaj 33.. Moje prijateljice še v večini niti nimajo otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 269
14.12.2022 20:13:49   
Bonbonnie
Kak ste kaj glede mack drugace? Jaz imam doma dve mladi muci, posvojila sma jih en mesec nazaj. Sem takoj vprasala zivinozdravnika kak je kaj glede toksoplazmozo, je rekla da je stvar precej “napihjena zgodba” in da v celi svoji karieri ni imela taksnega primera, da lahko prej dobis ce delas kaj na vrtu, ali pojes nevredu oprano zelenjavo/sadje kot pa cartanjem.. Sicer sma se z mojim zmenila da bo zaenkrat on pucal peska, ce pa je nujno da jaz, pa si nadenem masko in rokavice 😅

Neposredna povezava do sporočila: 270
14.12.2022 21:20:23   
Pikcapokca
Jaz mam macko. Ampak ze od samega zacetka moz puca wc pa najin je skos notr. Ne hodi ven, da bi imel moznost se igrat z drugimi mackami ki bi mogoce bile okuzene. Glede vrta pa mi je rekla da komot kopljem po njemu samo naj mam rokavice v primeru da se je kaka macka podelala pa da se glih ne dotaknem tega.

Neposredna povezava do sporočila: 271
14.12.2022 21:38:12   
Bonbonnie
Vse vec se mi zdi da manj kompliciramo boljse je 😂Pa se to, ze nekaj casa nazaj sem se narocila na olaplex tretma in zdaj valda sem v paniki ali je to varno za nosecnice 😅 pise sicer da je 100% non toxic ampak da se naj posvetujes z zdravnikom 😂

Neposredna povezava do sporočila: 272
14.12.2022 21:50:43   
Stella Marella
ma po mojem mnenju se to s tem Nifty-jem itd. malo pretirava. jaz sem stara 35,pa ne delam neke panike okoli tega. ce je ginekolog izkusen, bo znal dobro zmerit nuhalno svetlino in na podlagi gibanja ploda in njegovih oblik, dolžine kosti itd. tudi opazil, ce je prislo do nepravilnosti. moja NS je bila 1,2 mm. ce bi bila nad 2,5 mm, bi se odlocila za nadaljne teste, drugace pa... ne vem, no. riziko obstaja zmeraj, ampak rabimo tudi malo vec zaupanja in vere, da bo vse ok. 

Neposredna povezava do sporočila: 273
14.12.2022 22:05:55   
4.mama
jaz sem morda res fosil, ampak nikoli se ni tako kompliciralo, jaz ne bi šla na Nifty, zaradi starosti grem. niti nisem sla na nič drugegea kot na nuhalno pa sem imela 3. hčerko pri 32 letih, barvam si lase, živela sem s mačko, jem skoraj vse, tudi suhe salame če mi paše, ne konzumiram alkohola in ne kadim, kavo spijem če mi ta paše. Ko berem sedaj kaj vse se ne sme ne vem ali bi se smejala ali bi se jokala.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 274
15.12.2022 9:24:14   
nevergiveup

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

jaz sem morda res fosil, ampak nikoli se ni tako kompliciralo, jaz ne bi šla na Nifty, zaradi starosti grem. niti nisem sla na nič drugegea kot na nuhalno pa sem imela 3. hčerko pri 32 letih, barvam si lase, živela sem s mačko, jem skoraj vse, tudi suhe salame če mi paše, ne konzumiram alkohola in ne kadim, kavo spijem če mi ta paše. Ko berem sedaj kaj vse se ne sme ne vem ali bi se smejala ali bi se jokala.

Enako, jem vse- tudi sushi, potujem, živali imam doma 5 in kavo tudi pijem, čeprav bolj iz navade kot da bi mi res pasala... Edino smiselno se mi zdi, da ne uživaš alkohola in ne kadiš (ali pa čim manj obojega, če že res moraš)... Nisem še slišala, da bi kdo zato ker je kos pršuta pojedel splavil 😲 Moja kolegica je v nosečnosti fasala neko bakterijo pa živ Bog ne ve od česa in je mogla ful antibiotikov hudih pojest pa pol celo nosečnost na zdravilih in je bilo na koncu vse ok... Zdaj se pa vse za en lekadol sekirajo kot da bo ta splav sprožil 🙄🙄 Meni je ginekolog v prvi in drugi nosecnosti zaradi glavobolov hudih predpisal občasno nalgesin pa so me vsi gledali kako si sploh drznem pa naj raje crknem od migrene kot da tablet vzamem... 
Nifty jaz grem zaradi starosti in ker nocem na amniocintezo, v prveh dveh nosecnostih pa nisem šla, ker se tudi s tem se mi zdi, da ful pretiravajo zdaj. Saj pa še 12 let nazaj nifty-ja sploh bilo ni pa smo vse nekako pač z Nuhalno bile zadovoljne in morfologijo. Nuhalna je pa meni bil vedno najlepši pregled- prvič vidiš res otroka, ne samo fižoulček, roke, noge, obrazek... Čudovit pregled, seveda če je vse ok... Mi je bilo pa ful zanimivo, da me je na nuhalni vedno zanimal izključno spol, ko sem bila mlajša. Sploh ni bilo v moji glavi, da bi lahko bilo karkoli narobe in mogoče je tudi prav tako... 😉❤

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?