Maja2022
|
IZVIRNO SPOROČILO: A_Lavandula Pozdravljena, še ena nova, ki ima okvirni rok 24.09 in pričakujem drugega. Prvi pregled sem imela dva dni nazaj, za enkrat vse tako kot mora biti. Počutje tako tako, zelo pa občutim raztezanje vseh tkiv in vezi in to že dober mesec in pol vsakodnevno...a baje je to normalno, čeravno v prvi nosečnosti ni bilo tako hudo, Imam par vprašanj, za vas, ki ste dale že čez preiskave. Stara sem 37let in mi posledično pripadajo še dodatne preiskave. Berem, da greste v porodnišnico Ljubljana na Nifty test. Meni pa so rekli, ko sem klicala tja, da moram pri njih opraviti tudi nuhalno in če so rezultati slabi mi vzamejo kri še na Nify. Ali to drži? Sama bi raje opravila nuhalno nekje drugje (Dravlje) in potem šla še na Nifty v porodnišnico. Sicer imam datum naslednjo sredo v porodnišnici za oboje, ko bom v dobrem dvanajstem tednu. Pa še nekaj me zanima, meni je ginekolog rekel, da naj se vseeno naročim na biopsijo, čeravno je ne želim opraviti. Svetuje mi, da se prijavim in grem na posvet. Ste, tiste ko ste starejše, šle oziroma se prijavile? Hvala vam za vse informacije in prijeten dan še naprej. Dobrodošla med nami Ne, to nikakor ne bo držalo glede nuhalne...nuhalno opraviš kjerkoli želiš (jaz sem jo recimo opravila prejšnji četrtek v Postojni). In samo če so rezultati dobri, imaš pravico do NIPT-ija. Glede biopsije pa-ne. Meni je ginekologinja odvsetovala in ravno zaradi tega svetovala NIPT. So me sicer v Ljubljani vprašali če sem prepričana da ne želim biospije (sem imela občutek, kot da bi me želeli prepričati). Tako da je to izključo tvoja odločitev če boš šla na posvet, ali ne.
|