maca51 -> RE: || pricakujemo v letu 2021 (21.9.2021 8:58:58)
|
Kolikor sem jaz slišala sestro, ko se je pogovarjala s študentko, ki je zraven, jih ta teden ni, potem pa spet delajo. 😊 Na posvet sva šla oba (na napotnici je pisalo, da je za par, zato sva sklepala, da je najboljše, da greva oba.🤷🏼♀️). En dan prej sva šla na testiranje, na vhodu pa je samo pogled vrgla na najina papirja, izpolniti pa sva morala še vsak svoj vprašalnik (če imava vročino, kašljava, se slabo počutiva,..), ki sva ga potem oddala sestri v ambulanti. Aja pa še zelo pomemben podatek sem pozabila povedati. Pregled je v stavbi ZD Postojna (modra stavba) in ne v porodnišnici. Najprej sva šla v porodnišnico, kjer naju je ena sestra poslala v ZD. V zdravstvenem domu pa je cel labirint preden prideš do ambulante (torej: ko prideš v ZD greš po stopnicah v prvo nadstropje -stopnice so takoj naravnost, ko vstopiš-, v prvem nadstopju greš levo do konca hodnika, nato je spet na levo še en hodnik, po tem hodniku greš mimo laboratorija, ki je tudi na levi strani. Malo naprej od laboratorija levo so stopnice -za vrati-, greš dol po stopnicah in spet zaviješ levo. Potem pa vidiš na vratih napis Bolnišnica Postojna in počakaš tam v čakalnici. Sicer piše, da je tam fizioterapija, v čakalnici je bila glasba, ampak to je to. Oprosti za dolg zapis. Upam, da ti pride prav. 😊Misva sva dolgo iskala ambulanto, zato naju je sestra pričakala že na vratih in naju poslala kar not. Nisem imela niti časa pogledati na uro. Potem me je sestra še nekaj spraševala (višina, teža, bolezni v družini,..). Fino je, če imaš s sabo še krvno skupino in kdaj je bil odvzet zadnji PAP test (meni tega moja G ni dala, rabiš pa to vse imeti za postopek IVF). Jaz sem s sabo imela dvoje izvide hormonov (enkrat, ko sem šla samoplačniško in enkrat ko me je napotila moja G). Potem so dr. zanimali tisti izvidi, ki so bili od moje G. Vse skupaj je mogoče trajalo pol ure. Aja pa še to. Ko sem rekla zdravnici, da me je res presenetilo, da je tako hitro predlagala IVF je sama priznala, da jo ženske napadajo in pritiskajo nanjo, da jih čimprej pošlje v postopek. Zato, je tudi predlagala tako hitro IVF.
|
|
|
|