*goldfish*
|
mater , ko sem pol sporočila že napisala, je zmanjkalo elektrike. Zdaj pa zopet jovo na novo!!!! No, ko sva z Lukcem bila malo pred 4 mesecem na telovadbi, je samo ležal na trebuščku niti na roke se ni uprl. Zdravnica pa ga je mlatila po rokicah, ker se ni stegoval za igračo, po nogicah, in rekla mi je da zaostaja v razvoju. Skratka tako sem jokala, kot dež, ko sem odhajala. Naslednjič po dveh tednih pa je bil kot prerojen. Za začetek sem mu kupila ono stvari iz spužve, črke, da lahko telovadiva. Aja, pa od Vzajemne DVD ali knjigica za Vadba za dojenčka in mamico ti bo tudi prav prišla. No Luka je že kot novorojenček rad spal na trebuščku, pa tudi kasneje sem ga polagala spat tako. Mislim pa, da ni zaradi tega bil rad na tleh. In če se dere ko je na trebuščku, ti bodi tudi na trebuhu in tako, da se bosta gledala in mu kaj govori, da se bo smejal. Ko pa bo to fazo prerasel, da več ne bo jokal pa pred njega polagaj res zanimive igrače, (naš je na začetku samo oranžno ropotuljico imel), pa take, da bo lahko prijel in da bodo lahke, primerne njegovi starosti, (ne zakomplicirane). Res pa je Luka ooooggggrrrroooommmmno bil na trebuhu. Ko sem kuhala, čistila, milo rečeno venomer, tudi ko je spal (včasih) Moram pa reči, da je ful radoveden in ga vsaka stvar zanima, mogoče je zato bil rad na tleh, da je lahko igrače prijemal in jih raziskoval. Že moja mama mi je govorila, kako ga mučim, da je vedno na tleh. Bljak! Ne poslušaj tega! Z otrokom se je potrebno ukvarjati in mu omogočiti, da razvije svoje spretnosti, pravim jaz in tudi marsikdo se verjetno z mano strinja! Zdaj za začetek bodi vedno z njim in mu dajaj različne igrače, naj se navadi in ko se bo, boš videla, kmalu se bo začel vleči, nato pa plazit. Potem pa ne boš mela mira!
|