še enkrat-pasenje kravic (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 10:57:07)

Jaz imam pa drugač problem. Moj tri in pol mesece star sin pa nepravilno pase kravice. Lepo dvigne glavico, tudi prsni koš, ampak rokic ne drži pravilno. Namesto da bi rokice, ko leži na trebušku držal naprej jih hoče dati nazaj, tako da njegovo pasenje kravic ni nikomur podobno. Sploh ne vem kako mu naj pamagam, me skrbi kako bo v četrtem mesecu, ko bi se naj dojenčki oprli na roke in dvignili prednji del telesa, s takšnim položajem rokic je to nemogoče. Sem že po navodilu pediatrinje dala mu spredaj svitek brisače, da bi mu rokice držale naprej, pa ne gre. Ali je imela mogoče katera imela podoben problem in kako je pomagala otročku.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.




taška30 -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 11:01:52)

Pri nas je bila to vmesna faza. Jaz dam malo v kravice, ona roke nazaj pa v zrak, zgledala je kot padalka v zraku (samo še malo padalce ji je manjkalo na hrbtu)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je pa to za mišice 10x bolj naporno, kot če je oprt na roke, torej hujši trening, vsaj za hrbtne mišice.
Ne skrbi, bo že! Pri nas je zdaj vse ok.




*goldfish* -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 14:45:13)

Ne vem, če glih prav razumem, toda poskusi pred njo dat nek zanimiv predmet, da ga bo hotla v roke prijet in bo morala rokice spredaj držat. Ali pa da bo bolj trup dvignila ji pod prsni koš daj igračo (zanimivo, naj igra), da jo bo res zanimalo in bo dvignila trup. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za kasneje, ko pa se bo začela učit plazit, pa ji igračo daj kakih pol metra vstran od nje, da se po vlekla ponjo, kasneje ko pa bo dobila moč v rokicah pa bo že lahko plazila. Našega so tako na fizioterapiji našolali, da se je vlačil (rokice je imel pravilno stegnjene, le da je nogice za sabo vlekel) od 4,5 meseca, pri 6 pa je začel ritko dvigat in čez slab teden je lepo plazil po dolgem in po čez. Res, svetovali so nama, naj bo čim več na trebuščku.
Bo šlo, boš vidla![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




*goldfish* -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 14:48:04)

[sm=smiley7.gif] se opravičujem. Tak z NJIM poskusi delat, pa ne z NJO!!!




Anonimen -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 15:31:00)

Mana_t koliko pa je bil tvoj otroček na trebuščku. Moj spi na hrbtu, ko pa se igrava ga pa dam na trebušček. Pa tudi igračko sem mu že dala pred njim, pa jo gleda in se samo smeji.
Čim več na trebuščku-kaj ga naj dam tudi spat na trbuščku?

Hvala za odgovor.

LP




ponosna -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 15:51:14)

Pri nas je pri 5m popolnoma isto. Roke drži nazaj, noge u luft - rezultat je, da se ziblje kot en čolniček. Seveda ga dajem non stop na trebuh, ampak dosežem le strašno dretje. Sem že obupala, eni pač ne marajo biti na trebuščku. Sicer vztrajam zaradi mišic, ampak večkrat na dan po par minutk - boljš to kot nič. Če boš našla kakšno rešitev, prosim sporoči!




Barči78 -> RE: še enkrat-pasenje kravic (29.9.2005 21:03:26)

Moja Neja tudi hodi na FT, pa nam je fizioterapevtka rekla, da je zaenkrat še ne smemo dajati na trebuh, ker kravic ne pase pravilno. Na začetku je rokice isto tlačila pod sebe, sploh jih ni znala stegniti naprej, za dodatek pa je še dvigovala ritko, namesto nogice. Pri svojih štirih mesecih porabi natanko sekundo časa, da se obrne na trebuh, tako, da ne vem kako naj jo zadržim na hrbtu. Ona na trebuhu enostavno uživa. Sedaj ima tudi rokice naprej stegnjene, vendar upoštevamo navodila FT. Danes sem jo za 3 minute pustila samo na blazini s pripetimi igračami, ko sem se vrnila je 1 m stran pasila kravice. Sploh ne vem kako je do tja prišla, najbrž se je kotalila. Na trebuh, pol pa padla nazaj na hrbet,.. Jaz ga na tvojem mestu ne bi dajala na trebuh, razen v primeru, da mu pomagaš dati rokice naprej in jih tam tudi zadržiš.  Pomagaj mu, počasi si bo zapomnil, moja se je.




Anonimen -> RE: še enkrat-pasenje kravic (30.9.2005 8:08:41)

Barči78 kakšne vaje pa je tvoj otroček delal s fizioterapevtko.




Pupica -> RE: še enkrat-pasenje kravic (30.9.2005 8:38:05)

Veš pri otroku razvoj ni določen do dneva natanko, kaj mora delati in kako.Eni prj drugi kasneje.Jaz mislim, da si lahko brez skrbi, da bo tudi on "pravilno"pasel kravice!




Barči78 -> RE: še enkrat-pasenje kravic (30.9.2005 9:58:46)

Sej še vedno hodiva na FT. Različno. Več ali manj so vaje, da bo dobila občutek premikanja levo desno, rokice ji steguje nad glavico, odpira pesti in jih potisne trdno na tla, da dobi občutek, rame ji tišči navzdol, ker jih sama ne, posede jo stegna, njeno ritko nasloni na svoj trebuh, tišči rame dol, tako da mala brca, tako kot bi morala in ne naravnost, ker Neja tudi ritke in nogic sama še ne vzigne, da bi z njimi brcala. Drži jo pa vedno tako, da ji prepreči dajanje glavice nazaj, ker to zelo rada počne. Pri pasenju kravic pa ravno to dela, glavico nazaj.
Splača se hodit, veliko pomaga. Naša se je že po 10-tih obiskih precej spremenila, pa še FT je rekla, da jo je Neja pozitivno presenetila, ker je na začetku res slabo kazalo. Bila je ful trda. Je pa tko, vsak otrok ima verjetno različne vaje, bolje bi bilo, da bi ti kakšen terapevt pokazal ali vsaj svetoval, kako mu pomagati. Lahko, da sploh ni tako hudo, kot je bilo pri Neji. Da bo samo čas razvoja. Z malo volje se da vse poštimat, samo fantek bo tudi moral pokazati malo želje po pasenju kravic, mojo samo na trebuh vleče, je tolk trmasta.




*goldfish* -> RE: še enkrat-pasenje kravic (30.9.2005 10:29:39)

mater [sm=smiley15.gif], ko sem pol sporočila že napisala, je zmanjkalo elektrike. Zdaj pa zopet jovo na novo!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, ko sva z Lukcem bila malo pred 4 mesecem na telovadbi, je samo ležal na trebuščku niti na roke se ni uprl. Zdravnica pa ga je mlatila po rokicah, ker se ni stegoval za igračo, po nogicah, in rekla mi je da zaostaja v razvoju. Skratka tako sem jokala, kot dež, ko sem odhajala. Naslednjič po dveh tednih pa je bil kot prerojen.

Za začetek sem mu kupila ono stvari iz spužve, črke, da lahko telovadiva. Aja, pa od Vzajemne DVD ali knjigica za Vadba za dojenčka in mamico ti bo tudi prav prišla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No Luka je že kot novorojenček rad spal na trebuščku, pa tudi kasneje sem ga polagala spat tako. Mislim pa, da ni zaradi tega bil rad na tleh. In če se dere ko je na trebuščku, ti bodi tudi na trebuhu in tako, da se bosta gledala in mu kaj govori, da se bo smejal. Ko pa bo to fazo prerasel, da več ne bo jokal pa pred njega polagaj res zanimive igrače, (naš je na začetku samo oranžno ropotuljico imel), pa take, da bo lahko prijel in da bodo lahke, primerne njegovi starosti, (ne zakomplicirane).

Res pa je Luka ooooggggrrrroooommmmno bil na trebuhu. Ko sem kuhala, čistila, milo rečeno venomer, tudi ko je spal (včasih) Moram pa reči, da je ful radoveden in ga vsaka stvar zanima, mogoče je zato bil rad na tleh, da je lahko igrače prijemal in jih raziskoval. Že moja mama mi je govorila, kako ga mučim, da je vedno na tleh. Bljak! Ne poslušaj tega! Z otrokom se je potrebno ukvarjati in mu omogočiti, da razvije svoje spretnosti, pravim jaz in tudi marsikdo se verjetno z mano strinja!
Zdaj za začetek bodi vedno z njim in mu dajaj različne igrače, naj se navadi in ko se bo, boš videla, kmalu se bo začel vleči, nato pa plazit. Potem pa ne boš mela mira![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Stran: [1]