luri -> RE: Aprilčice 2021 (21.10.2020 18:49:02)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bincha IZVIRNO SPOROČILO: luri Marje3tica_ super, da je šlo vse v redu na nuhalni. Mislim pa da nas je kar nekaj, ki še nismo prebolele toksoplazmoze. Kaj je imela katera kdaj mogoče v prejšnjih nosečnostih težave s kožnimi izpuščaji? Jaz sem pred nekaj dnevi malo nad bokom opazila rdeč izpuščaj, ki mi ni izgledal kot pik ali pa ugriz kakšne žuželke. Do danes je bilo podobnih izpuščajev na mojem telesu 5. Zato sem danes obiskala osebnega zdravnika, ki me je pregledal in rekel, da naj bi bila to kožna bolezen Pityriasis rosea, za katero ne najdejo točnega vzroka, ampak je zelo povezana s padcem imunskega sistema v nosečnosti. Lahko traja od 6 tednov pa tudi do več mesecev, zdravila zanjo pa ni. Se je katera že srečala kdaj s čim podobnim? Na plod naj ne bi imela vpliva, ampak bom sama še vseeno raje jutri klicala ginekologa. Upam, da bo vse ok... :/ Luri kaj pravi ginekolog na te izpuščaje? Bincha: ginekologa nisem uspela priklicati po telefonu :( Sem pa še enkrat pla do svojega osebnega zdravnika, ki je potrdil diagnozo in mi dal napotnico za dermatologa. Sem brala na forumu od dr. Pušenjaka, kjer je več nosečnic pisalo o enaki diagnozi, pa jim je napisal, da že velikokrat v svoji ordinaciji imel nosečnico s to diagnozo in, da pri nobeni ni bilo nobenih komplikacij... poskušam verjet, da bo tako tudi pri meni [sm=pikapoka1.gif] Me je pa dva dni nazaj ful začel boleti želodec in prav čutila in slišala sem kako se mi hrana pretaka po črevesju... sem imela tudi nekaj prebavnih motenj. Mislim pa, da je vse skupaj vključno z izpuščaji povezano s stresom, ki ga doživljam zadnja 2 tedna... Najprej me je popadel nor strah pred okužbo s toksoplazmozo, zadnji teden pa še vse to glede korone.... in je telo na tak način odreagiralo.... jaz samo upam, da je z otročkom VSE vredu... Zdaj zadnji dan sem sama pri sebi sklenila, da nima smisla, da sama sebi povzročam nepotrebni stres in paniko, saj na tak način samo škodim otročku... se mu/ji bom oddolžila aprila, ko ga bom lahko že držala v naročju [sm=duda.gif] Do takrat pa samo pozitivno naprej :)
|
|
|
|