Srečka138
|
Hjoj Nasmejana pupa, res te nisem zelela kakorkoli prizadet, verjamem da so trenutno tvoja custva zelo obcutljiva. Prosim ce moje sporocilo preberes se 1x, in bos ugotovila da govoriva o enaki stvari, le da si jo ti poimenovala bolj strokovno, iaz pa bolj laicno in grse, ampak se zal tak izraz tudi drugace uporablja, nisem si ga izmislila jaz. Nikakor se nimam za ginekologinjo, kot pravis. Lahko pa povem, da presedim ogromno casa za racunalnikom in knjigami in berem o teh temah, ker me zelo zanimajo, vcasih pa kaksno vprasanje zastavim tudi svoji ginekologinji, pa ceprav se me sploh ne tice. Glede zalovanja je pa tako. Tocno vem kako se pocutis in skozi kaj trenutno rines. Ce zelis lahko zalujes za neuspelo nosecnostjo. Nic ni narobe. Obstajajo zenske, ki niti za kakrsnimkoli splavom ne zalujejo. In tudi to ni nic narobe. Zenske smo si pac razlicne. Nosecniski hormon zacne nastajati, ko pride do oploditve, kar je v tvojem primeru sigurno prislo, zataknilo pa se je pri delitvi celic, zaradi **** razloga, ki je clovestvu neznan, potem pa mati narava opravi svoje. Naj ti obrazlozim na svojem primeru. Pri meni je prislo do SS v 11. Tednu, doma sem "porodila" posteljico skupaj s plodom in se isti dan pristala na abraziji. Nosecniski hormon obstaja dokler obstaja nosecnost, neglede na to ali je s plodom ali brez. Sama sem imela v telesu se 1 mesec po SS prisoten hormon, ki je sicer padal, mozno pa bi bilo da hormon nebi padal, kar bi pomenilo, da abrazija ni bila uspesna (niso odstranili N). Upam da trenutno vsaj malo razumes od kje se vedno N hormon. Glede tega rumenega telesca in jajcnikov polnih foliklov. Poskusam si nekako razlagat, da se je tvoje telo po neuspeli N mogoce ze pricelo pripravljat na M. Kajti RM je v telesu prisotno vsak cikel, ki po ovulaciji oslabi in se skupaj z M izloci. Ce se tukaj spet vrnemo na moj primer. V tem 1 mesecu ko sem imela se vedno prisoten N hormon, se mi je zgodila tudi O in kasnjeje M, kljub N hormonu! In ce gledam tvoj primer se mi tole vse skupaj nekako poklopi. Upam da vsaj malo razumes kaj ti zelim povedat. Nikakor spet ne zelim da to vzames kot pametovanje ali karkoli ze. Na prvem mestu je itak beseda tvoje ginekologinje, saj je vseeno bolj podkovana v tej stroki. Se nekaj. To se ne dogaja samo parom nad 38 let. To se dogaja tudi mlajsim, kot naprimer tvoji 20 Letni sotrpinki v cakalnici. Sama sem tudi pri 19. Letih izgubila svojega prvega otroka. Kdo bi si mislil da je pri mladih, zdravih ljudeh to mogoce, sama nikoli nisem ne pila alkohola, niti kadila niti jemala kontracepcijskih tabletk, pa mi je " uspelo" spocet otroka z nepravilnim kromosomskim zapisom. To je mogoce in se dogaja pri nosecnicah starih 16, 18, 25, 35 ali 45, neglede na kakrsnekoli okoljske dejavnike. P.s. ne pametujem ti, pogovarjava se kot zenska z zensko, ti imas nekaj prav, jaz imam nekaj prav. Se podpiramo, izmenjujemo mnenja in izkusnje. Nikakor pa te z niti eno besedo nimam zelje niti namena prizadet. Niti ne leti vse to nate, mogoce bo kdaj katera naletela na podobne tezave pa si bo iz nasih zapisov vsaj malo znala pomagat. Zivljenje je zal nepredvidljivo. Nekateri imajo sreco, jim uspe takoj in uspejo do konca, nekateri pa zal nimamo vedno te srece. Ti pa vedi, da cetudi si mi popolna neznanka, ti stojim ob strani in drzim pesti da bo vse ok v ponedeljek, da bosta imela ogromno srece pri naslednji zanositvi, ko bo to mogoce. In nikoli ampak res nikoli nebi zelela kakorkoli prizadet sotrpinke, ker vem kako tezko je jit cez vse to. ❤
|