Paulina21
|
Pozdravljene Marčevke 2021! Pridružujem se vašim klepetom, čeprav sem februarka. Forum Februarke 2021 je 'zaspal', ker so se vse preselile na FB. Rok imam 24. februarja in sem vam precej blizu. Naredila sem domačo nalogo in prebrala vaše debate na prejšnjih straneh. Veselim se z vami, me je pa tudi užalostilo ko so nekatere forum zapuščale. Zgodba Srečke me je pretresla . Na kratko o meni. To bo najin prvi otrok. Trudila sva se 5 let (pazit sva nehala pred 6 leti), za sabo imava vse živo, uspelo je v 4. IVF. Prejokala sva 3 spontane splave in predebatirala veliko razočaranj, razmišljala sva tudi že o alternativah (se bližava 40). Preposlušala sva cel kup bolj ali manj zgrešenih nasvetov kako naj se sprostiva, da potem pa bo, naj jem bolj mastno, za boljšo sluznico, kako moram po transferju zarodka nujno jit na ocvrte lignje, itd. Zdaj sem v 21. tednu, dobila bova deklico (izvedela sva pri NIFTY testu). Izvid nuhalne svetline je bil ok, v kombinaciji z nifty sva pomirjena. Nuhalno sva opravila v Dravljah pri dr. Nataši Tul Mandič. Čez 10 dni naju čaka morfologija, na katero pa zelo verjetno partner ne bo mogel z mano, ker je situacija s širjenjem okužb vsak dan hujša. Morfologijo bova opravila v domačem kraju, pri moji G (Lizika, sva sokrajanki ;)). Večjih težav nimam, slabosti so se umirile. Občasno krči, glavoboli in bolečina v hrbtu. Uživam v nežnih brcah, ki jih pa zdaj že kar dobro čutim. Jaz sem zelo hitro mogla po nosečniške hlače, ker se mi je takoj začelo poznat. Sicer sem med drobnimi, ampak normalne postave. Zdaj pa gredo kile kar hitro gor, verjetno mi manjka šport, pred nosečnostjo sem tekla. Voziček imava že izbran, ne še kupljen. Odločila sva se malo boljši voziček (srednji cenovni razred) in dvomim da nama bo žal. No, nikoli ne veš. Se nama zdi pomembno pogledati pogoje garancije in sama kvaliteta materialov. Izgled gotovo ni na prvem mestu. Ni kaj, izkušnje pravijo, da je večinoma res tako, da drži rek »malo denarja malo muzike«. So pa izjeme. Otroška sobica je že 'zrisana', katere večje kose opreme bova kupila imava že odločeno, ne pa še kupljeno. Malenkosti pa kasneje :). Oblačilc nama verjetno ne bo treba prav veliko kupit, bova veliko dobila z druge roke. Lepo bodite :)
|