BeautifulButterfly
|
Pozdravljene! Žal se moram posloviti od Decembrčkov2020, saj se je zgodilo najhujše 😭🥺😭. V četrtek sem kolapsirala, na srečo (če lahko tako napišem) doma, obležala za 1h na tleh na hodniku pred kopalnico. Ko sem malo prišla k sebi sem še bruhala. Začelo se je pa čisto z lepim dnem, malo belega izcedka, kasneje pa boom krvav izcedek, kar konkreten, kteri me je čisto presenetil in vrgel v horizontalo. Ko sem čez pol ure vendarle vstala, samo da malo preverim pa evo nisem prišla niti do kopalnice ampak obležala na tleh. Začelo se je z vročim valom čez celo telo, začelo mi je šumeti v ušesih, slišati je bilo kot da bi mi helikopter vozil po glavi, grozen šum, padel mi je pritisk, nato pa vrtoglavica in občutek, da bom izgubila zavest, bela meglica se mi je delala pred očmi. Ulegla sem se na tla, kolaps. Šok. Bolečine. Krči grozno boleči. Hujše kot pri obeh porodih. Strah in seveda vedela sem, da je to konec in si mislila, da prihaja do SS. Čakala da mine in je trajalo in trajalo in trajalo. Tresla sem se. Krči hudi. Bledlo se mi je že. Oh grozljivka res. Ko sem prišla k sebi sem začela klicati naokoli in bilo je ravno 13:49 moja G pa je nehala delati ob 13:45 😫😩☹️ nihče ni dvignil, pa so verjetno še bile v ambulanti, zvonilo je v prazno. Po tem se je vse umirilo. Brez bolečin, vsaj ne hujših in brez ene kapljice krvi!!! sem šla pod tuš. Vse sem delala zelo pocasi, se vedno zelo v soku. Potrebovala sem počitek saj sem bila čisto izmučena. Nesposobna iti ven iz stanovanja. Počivala sem, nato pa se oblekla in šla na urgenco. Direkt na UKC urgentni blok, misleč da soba 31 dela. 🤷♀️🤞 Pridem na urgenco in me gladko zavrnejo.😱 Da moram v staro porodnišnico. Da me tam nihce ne more sprejeti. Prosim? 😱🤦♀️🤷♀️ Komaj sem stala na nogah. Povedala sem kaj se mi je zgodilo in so vztrajali, da moram sama tja. 🤬😫Čeprav vem, da se da iz urgence priti preko podzembih hodnikih do tja! Poznam zgradbo UKC. Odkorakam do avta, se peljem do zaloške in prikorakam končno do stare porodnišnice. Na poti tja pred novo porodnišnico zagledam srečke nosečke in novorojenčke v lupinicah. Matr pogled zaboli 😭😭😭😭 V stari porodnisnici se je ravno menjala izmena in sem morala cakati, da je prisel G. Cakala sem vsaj 35min na hodniku. Za mano je prisla se ena gdc. noseca cca 11t. Katera je dozivljala krce in se je prisla pokazat, ceprav je bila redno narocena pri svoji G na pregled ze naslednji dan ampak ji nekaj ni dalo miru. Upraviceno. Pisem o njej kasneje. ☹️😭 Pridem koncno na mizo. Seveda prvo pogovor o vsem kar se mi je zgodilo odkar sem zagledala plusek. O tezavah sem vam ze pisala. Zacne pregled in pokaze. Poglejte lepo zadebeljena maternica ampak zal prazna. Ploda ni. 😱 Kako ni? Kje pa je, vprasam? Tukaj. Pokaze plodek. Lep, velik, vsaj 7,5t (vecji od mojih izracunov), srcek bije ❤️ ampak gospa zal je na napacnem mestu. Kje pa je? V levem jajcevodu raste 😱😱😱😱😱😫😫😫😫😭😭😭😭 Zal vam bomo morali zakljuciti nosecnost, odstraniti plod in tudi jajcevod. 😲😱😵😮😱 Kaj? Zal je ze prevelik in se jajcevoda ne da resiti, ploda pa ne znamo premakniti v maternico. Tako napredni se nismo. Spet sum v glavi. G naredi se miljon slik ploda in maternice in jajcevoda in vsega nevem kaj. Meni pa sumi v glavi. Kaj zakaj ne ne zakaj. 😭😭😭😭😭😭😭 Slisim le da moram takoj na urgenco. Da me bodo tam operirali. Spet mi pritisk naraste. No mi vzamejo 5 epruvetk krvi, pripravijo metuljcka za infuzijo, dajo kri na hitre teste za morebitno transfuzijo. Imam 15 min da sporocim domov in dragemu kaj se je zgodilo in ze pride mlada sestra po mene z elektricnm vozickom in greva iz stare P po podzemnih rovih lepo v UKC! Aha, sem vedela, da se da, ce se hoce!!! Prideva v 2 nadstropje UKC na gin.oddelek poleg sive cone Covid19. 😷😬 In v roku 15 min me pripravijo na pperacijo. Pred njo se en G pregleda in pove zelo podobno kot prvi G, ki je pravtako prisel tja. Oba G se pripravljata z ekipo na operacijo. Me uspavajo in naredijo svoje. Ce vam zacnem pisat se zbujanje cez 2,5h na intenzivnem oddelku in kaj vse so nam poceli cez noc in naslednji dan, vam lahko pisem se 2 uri. 🤪 Iz mene sta vodili dve cevki, ena iz trebusne votline za kri, stalno je ven tekla kri iz mojega trebuha, druga kateter za vodo iz mehurja. Na eni roki pa infuzija in protibolecinska direkt v zilo, vmes se spikanje v nogo za proti strjevanju krvi in pa odvzem krvi iz leve roke. Povsod same cevke in injekcije in bolecine. Najhujsa pa tista v srcu. Ni vec ploda, ne bo decembrcka 😭😭😭 Spikajte rezite mucite me kokr zelite. Nic ne boli toliko ko praznina k jo cutim ob izgubi ❤️😭😭😭😭. Naj skrajsam, da imam v trebuhu 4 zareze, sivane luknje. Da sem na bolniski in z protibolecinskimi prezivljam bedne dneve ko se sprasujem in berem forume in clanke ali lahko z enim jajcnikom zanosim. Berem da je od 25-50% moznosti da se ponovi se na drugi strani. Da naj nujno zahtevam test pregled prehodnosti jajcevodov v primeru da se ponovi in mi bodo morali odstraniti se enega. Se enkrat cez vse to??? Neeeeeeeeeeee. 🙏🤦♀️😭😭 Strah pred novo zanositvijo je nenormalen. Zelja po cimhitrejsem ❤️ pa grozno mocna! To je to. 🙏🙏🙏🙏🙏 da sem res zdaj ZADNJA, ki zapusca decembrcke2020. Pazite nase in ob najmanjsem sumu da nekaj res ni normalno, da TAKOJ greste tezit k svoji G! Se opavicujem ker sem bila dolga, zdaj ne bom vec tezila in vam pisala. Zelela sem samo dati iz sebe in opisati kako izgleda izven maternicna nosecnost.