Metka234
|
No v pon zjutraj so mi dali trakec prostaglandina za sprozitev, potem so okrog 8h zvecer prisli pravi konkretni popadki na 3-4 min. Me pogledajo sestre in evo, pravi odprti ste 3 cm, v porodno. Trakec je dala ven. Potem sledi klistir in vse priprave, za tem pa dr rece v porodni da je se malo zgodaj, da nisem se dovolj odprta za predrtje. Popadki so v tem casu popustili. Obup. Jaz prikljucena na ctg celo noc, vsake 15 min mi je merilo tlak in ctg je ropotal. Itak nisem nic spala. Zjutraj recimo odprta 3 cm, predrejo ovoje puncke, cakamo 1 h popadke, ni bilo nekaj. Nato dajo umetne. Zacelo bolet za znoret. Mi dajo dusikovo masko, saj ne umili nekaj bolecin, ampak si zadet po koncu popadka in manj obcutljiv. Nato se pocasi odpiram, ko sem bila 4 cm me je bolelo se bolj, nisem mogla vec. Prosim za ea ali ultivo. Ea mi niso pustili, zato prosim za ultivo. In res je kr umililo bolecino za ene 30-50%. Je bilo znosno. Zadet se bolj :) No potem sem se pocasi odpirala in ko je bilo 10 cm sem zacela potiskat. Bilo je grozno, jaz izmucena, babica pri meni in me jr ucila in spodbujala... Po nekqm casu pa pridejo v sobo 18 ljudi in recejo gremo rodit. Prerezali vas bomo in itak sem rekla naredite kar je treba da rodim. In evo, potiskam, babica lezi na meni, prerezejo in rodi se puncka. Potem vprasam kaj naredim. Oni nic, pridejo ginekologi in ena z rokami 10 min sari po meni in isce nogice... Spet babica na meni in potisk in rodi se fantek. Potem pa sledi sivanje, vec kot 1h so me tri sivale. Vagina, cervix in presredek. Jaz se jim v joku zahvaljevala za pomoc, ker sama nebi naredila nic. Bi pa se 1x hotela cr, cez to nebi vec sla... Otroka sedaj pristavljam in dodajamo, ker ni se steklo mleko, kolostrum je, amoak to ni dovolj za dva... Tako da bom crpala, pristavljala in dodajala doma in bom videla kako bo. Boli me kar, ne morem sedet in hodim zelo pocasi. Ne vem ce bom kaj hitreje okrevala kot pri cr. Ampak se ne pritozujem, upam da bosta otroka rastla in se redila in samo to je vazno. Se navajamo en na drugega. Pozvonim i. pridejo, ampak probam sama preoblacit in pristavljat... Me pa jezi ker pac zaradi posledic poroda ne morem tako dojit in bit aktivna kot bi zelela bit. Ampak saj bo. Drzim pesti da bo tvoja izkusnja lepsa! 🌞🙏 Sem pa precej utrujena in zaposlena, zato nisem vec tako aktivna. Ko spita se trudim pocivat, misli pa svigajo sem in tja. Ampak saj bo. 💪 kako si ti?
|